Results 76 to 90 of 374
-
06-09-2015, 22:49 #76
Ουυυυ αν καταλαβα λεει,γιατι εγω τι κανω τωρα???
Ειμαι στην ιδια φαση,παντα μου αρεσε να βοηθω κ να ακουω τα προβληματα των αλλων,για μενα ηταν κ ειναι τροπος εκτονωσης της δικης μου αρνητικης ενεργειας με κανει να νιωθω ομορφα κ με εμενα.Ρε συ Ρεα μου ειπε η ψυχολογος πως θελει να το συζητησουμε κ αυτο το κομματι του εαυτου μου.Ποιος ξερει μπορει να οφειλεται κ σε κατι πιο βαθυ.
Με τον καλο μου θα ελεγα πως ειχαμε ενα τετοιου ειδους ψυχοθεραπειας μεταξυ μας,(του το πα κιολας πως μου χει λειψει αυτο)το λεγαμε κ γελαγαμε κιολας πως καναμε παλι το γκρουπ θεραπι οι δυο μας τις περισσοτερες φορες.και εκεινες τις περισσοτερες φορες ηταν που με επιαναν εμενα οι φοβιες μου,θυμαμαι εκεινον να με πειραζει να γελαει κ να με ηρεμει,οταν ομως σκαλιζα την ψυχη του(γιατι με τρωγε) τον θυμαμαι να γινεται πιο ευαλωτος,πιο μοιρολατρης πιο αρνητικος...τωρα καταλαβαινω βεβαια.
οποτε η επομενη κινηση αν δεν δω κινητοποιηση θα ειναι καμια κρισαρα δικη μου,τουλαχιστον τωρα που νομιζω πως εχει απαλλαγει απο τις τυψεις κ ενοχες που ενιωθε στην αρχη για εμενα,και ειχα πολυ δουλεια να κανω κ μ'αυτο.Σ'ευχαριστω πολυ ρε φιλη που με ξεμπλοκαρες εισαι γκουρου τελικα!Και θα θελα πολυ μια μερα να σε γνωρισω κ εξω απο εδω,ειμαι θαυμαστρια των "μυαλων" στο χω πει κ αλλη φορα
- 06-09-2015, 22:57 #77
06-09-2015, 23:14 #78
δε μου λεει κατι η συγκεκριμενη ερωτηση
νομιζω οτι αυτη ειναι αρκετα ενδιαφερουσα φραση.
Η ψυχική ανάπτυξη του ατόμου είναι μια σύντομη
επανάληψη
της πορείας ανάπτυξης του ανθρώπινου είδους.
Sigmund Freud
06-09-2015, 23:25 #79
06-09-2015, 23:33 #80
Γιατι πρεπει να το αναλυσουμε εμεις οι δυο δεν ξερω.Αυτο που μας ενδιαφερει ειναι πως ο ρολος του ειδικου ειναι να σου αποδυναμωσει την βαρυτητα του ψυχικου τραυματος που φερεις,τωρα πως θα το κανει αυτο δεν θα το απαντησουμε εμεις.Εγω τουλαχιστον δεν φερω γνωσεις,ενοειται πως συμφωνω πως δεν θα πρεπει να κανει γκριματσες οταν αρχιζεις να του μιλας για το εσω σου,το να γινει ομως συνοδοιπορος στο σκοταδι της ψυχης σου σου ακουγεται καλυτερο?Οπως και να χει αυτος εχεις τις τεχνικες για να σε βοηθησει να βγεις απο το μαυρο τουνελ,ειλικρινα παραπανω δεν ξερω να σου πω.
06-09-2015, 23:47 #81
Οκ κοριτσαρα,θα σε κρατω ενημερη..σας καληνυχτω για σημερα,ωρα για ταινια
06-09-2015, 23:48 #82
στο ξεκαθαριζω οτι δε ξερω το τροπο να απανταω σε αινιγματικες ερωτησεις χωρις ξεκαθαρη ενια τωρα αν σε καπιον αυτο του αρεσει να βρισκεται προταγωνιστης σε μια σκηνοθετημενη συζητιση που εχει ως σκοπο να τον κανει να μαθει περισσοτερα για τον εαυτο του εγω θα προτιμουσα να εχω ενα σωσια μου κοντα κ να τον παρατηρω κ να με παρατηρει ελευθερα.. εγω δε πιστευω οτι μπορει καπιος να βγει απο το μαυρο τουνελ το μονο που μπορει να κανει ειναι να παρει δυναμη απο τον εαυτο του γιατι εκτος απο τον ουρανο που το βραδυ μαυριζει υπαρχουν κ τα αστερια κ αυτες οι δυο ενιες ειναι απολυτα σχετικες μεταξυ τους...
07-09-2015, 09:43 #83
Kαλημερα Αλεξανδρε σου εχω μια απαντηση ειδικου και παλι
εστιασε στο οτι λεει πως το τιμονι το εχεις εσυ...
" Τι ακριβώς κάνετε εσείς οι ψυχοθεραπευτές? Και δεν μου αρέσει η λέξη ψυχοθεραπευτής...γιατί νομίζετε ότι μπορείτε να θεραπεύσετε την ψυχή μου?"
Τι κάνουμε? Καταρχάς ανοίγουμε την πόρτα, σας βλέπουμε και μας βλέπετε, μετά κάθεστε απέναντι μας και περιμένουμε να ακούσουμε. Και ακούμε, αυτά που λέτε αλλά και αυτά που δεν θέλετε να πείτε, νιώθουμε ότι νιώθετε και ότι δεν αφήνετε να αναδυθεί, δίνουμε μεγαλύτερη βάση σ 'αυτά που δεν θέλετε να πείτε αλλά ταυτόχρονα σεβόμαστε τους αμυντικούς μηχανισμούς σας που δεν σας αφήνουν να πείτε ότι σας φοβίζει. Ας μην ξεχνάμε ότι το "τιμόνι" της θεραπείας το κρατάτε εσείς, εμείς απλά είμαστε δίπλα.
Παρέχουμε ένα περιβάλλον ψυχοσυναισθηματικής ασφάλειας, είμαστε αληθινοί και δεν κρίνουμε. Δεν λειτουργούμε μέσα από διαγνώσεις και "ταμπέλες" γιατί αποπροσανατολίζουν και δεν μας αφήνουν να δούμε την πιο βαθιά υπαρξιακή πραγματικότητα που βιώνει ο άνθρωπος απέναντι μας, δεν είμαστε απρόσωποι δεν είμαστε άψυχα πρόσωπα που εστιαζόμαστε στην ανάλυση της δυναμικής σας. Είμαστε άνθρωποι σε ψυχοθεραπευτική σχέση. Βοηθούμε την δική σας κατανόηση μέσα από την δικά μας εν συναίσθηση αλλά και γνώση και προσπαθούμε να σας φέρουμε σ' επαφή με πλευρές του εαυτού σας που σας φοβίζουν, παίρνουμε ρόλους που πηγάζουν από τις ανάγκες σας, γινόμαστε "μαμά", "μπαμπάς", το "μικρό παιδί" που έχουμε αφήσει πίσω, συμβολίζουμε ότι δεν μπορεί να αναγνωριστεί.
Τώρα αν μπορούμε να θεραπεύσουμε την ψυχή? Η ποιότητα της ψυχοθεραπευτικής σχέσης είναι το πρώτο βήμα για την θεραπεία της ψυχής. Βέβαια η ποιότητα της δυναμικής της θεραπευτικής σχέσης εξαρτάται και από την ετοιμότητα του θεραπευόμενου να μπει και με τα δύο πόδια στην θεραπεία, κάτι που πολλές φορές δεν γίνεται. Θεραπευόμενοι που ψάχνουν γρήγορες και εύκολες λύσεις δεν θεραπεύονται γιατί η υποτίμηση στο πρόσωπο του θεραπευτή και στην θεραπευτική διαδικασία εκφράζει μια πλάγια μορφή απαξίωσης προς τον εαυτό τους. Θεραπευόμενοι που δεν επικοινωνούν πραγματικά μέσα στην θεραπεία ενώ γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η αληθινή, πραγματική και συναισθηματική επικοινωνία δεν μπορούν να βοηθηθούν. Ίσως να μην είναι έτοιμοι, ίσως να μην μπορούν να εμπιστευθούν, ίσως…ίσως. Αυτό που δεν αφήνονται να καταλάβουν είναι ότι τα « ίσως» έχουν μεγάλη θεραπευτική σημασία αν αναγνωριστούν και ξεκαθαριστούν. Δεν είναι κάτι επιφανειακό η θεραπεία, δεν είναι λύση στο πιάτο, δεν είναι μάθημα, δεν είναι εξέταση. Είναι τα ακριβώς αντίθετα.
07-09-2015, 10:24 #84
Δεν λειτουργούμε μέσα από διαγνώσεις και "ταμπέλες" γιατί αποπροσανατολίζουν
οσο για το υπολυπο κειμενο σου ξαναλεω οτι δε μου αρεσουν οι δυσνοητες απαντησεις γιατι εγω συνηθως μιλω ξεκαθαρα για το τι σκεφτομαι κ δε χρησιμοποιω κουιζ ως απαντησεις αν εχεις να μου πεις κατι πες το ξεκαθαρα κ μη μου μιλας πλαγια γιατι αυτη τη γλωσσα δε τη καταλαβαινω καθολου
εγω μονο αυτο εχω ως απαντηση κ ας το αξιολογισει ο καθενας οπως αυτος νομιζει
o ισχυρός έχει σκλάβους
ο πλουσιος κόλακες
και ο σοφός φίλους
Σοκράτης
ο καθενας τωρα ας συμπερανει οτι αυτος νομιζει σχετικα με αυτο.
07-09-2015, 12:24 #85
Μα εγω δεν βρισκομαι εδω για να πω στον καθενα τι να κανει η να κρινω το πως πρεπει να φερεται η να ειναι.Το μονο που προσπαθω ειναι να συγκεντρωσω οσες περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με την καταθλιψη γιατι καποιοι δεν εχουν το σθενος να ψαξουν καποιοι δεν θελουν καποιοι βαριουντε ομως σε καποιους τους διευκολυνει να τα βρουν συγκεντρωτικα καπου κ προφανως το εχουν αναγκη.
Εγω λοιπον εχω την υπομονη κ την διαθεση να το κανω κ προσπαθω να βρισκω κειμενα που εχουν καποια ουσια και κατι να μας πουν.
Εκει λοιπον που θα το εκανα για παρτη μου κ θα κρατουσα ενα αρχειο στο πισι μου ειπα να το μοιραστω κ εδω μεσα.
Απο κει κ περα ειναι στην κριση του καθενα το πως θα φιλτραρει αυτες τις πληροφοριες.Αν του αρεσει κατι το κραταει κ οτι ειναι αχρηστο για κεινον το πεταει πολυ απλα
Ουτε στρατηγικες ουτε μεθοδους ουτε τπτ..
Αν εχεις διαβασει προηγουμενα ποστ θα ξερεις πως εχω εναν ανθρωπο που λατρευω,που ειναι παγιδευμενος στα συναισθηματικα του κενα κ για την ωρα δεν θελει να το δει πιστευωντας πως θα του περασει..ετσι ενιωσα την αναγκη να ασχοληθω εγω αντι εκεινου.
Η προθεση μου ειναι καθαρα απο αγαπη λοιπον,σε εκεινον σε εμενα σε ολους μας.
07-09-2015, 12:37 #86
εγω θα σου προτεινα οτι θα ηταν προτιμοτερο να βοηθησεις καπιον που βρισκετε πιο κοντα σου κ εχει τα ιδια προβληματα με εσενα με συγκεκριμενα θεματα κ οχι με αοριστα κατεβατα που ο καθενας χανεται μεσα σε αυτα δυναμη εχεις πανω στον εαυτο σου κ σε οτιδηποτε σου μιαζει στα υπολυπα τα βοηθας με το να προσποιησαι οτι τα καταλαβαινεις...
07-09-2015, 17:58 #87
07-09-2015, 18:08 #88
ΟΧΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΦΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ
ΠΑΝΤΑ Μ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΑΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
07-09-2015, 19:10 #89
07-09-2015, 19:21 #90
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))