Results 61 to 75 of 374
-
06-09-2015, 20:58 #61
- 06-09-2015, 21:08 #62
06-09-2015, 21:09 #63
06-09-2015, 21:20 #64
χμμ...μαλλον περιμενει να γινει καλα για να σε δει. γι αυτο το αποφευγει... το ξέρει οτι εσυ δεν τον αντιμετωπίζεις σαν καταθλιψη, αλλα αισθανεται την αναγκη να κρυβετε απο εσενα..ξερει οτι ξερεις οτι εχει πρόβλημα και αυτο τον κανει να απομακρυνεται... δεν θελει να σου "κλαιγεται" συνεχεια, απο την αλλη η αρρωστια του του εχει πάρει τον ρολο του αντρα στην σχεση σας...που μπορει να τελειωσε αλλα στην ουσια δεν τελειωσε . δεν κανει ψυχοθεραπεια ουτε παιρνει χαπια, εχει πέσει στην ιδια παγιδα που ειχα πεσει και εγω "θα το αντιμετωπίσω μονος μου, δεν εχω τιποτα, θα μου περασει"
agnostix νομιζω οτι ήρθε η ωρα να επιστρατευσουμε τα μεγαλα κολπα. Για να τον δεις θα πρεπει να δοκιμασεις καποια τεχνασματα, αλλιως θα αργησει πολυ να καταλαβει οτι μονος του δεν θα τα καταφερει, και μεχρι τοτε μπορει να χασει και την δουλεια του και τα πραγματα να γινουν πολυ πιο δυσκολα για εκεινον.
06-09-2015, 21:22 #65
Για τους ανθρώπους που έχουν καταθλιψη αλλα δεν θέλουν να επισκεφτούν εναν ειδικό.
Συχνα ατομα μου εκφράζουν το αγχος και την αγωνία τους για μια επίσκεψη σε κάποιον ειδικό. Ιδιαίτερα για ασχημη διάθεση, ατονία, θλίψη, μελαγχολία, αυτο που εμεις ονομάζουμε καταθλιψη.
Αυτο που πιστεύουν για μας τους ειδικούς ψυχικής υγείας ειναι πολλα και διαφορα. Φράσεις οπως: "τι να μου πει κι αυτός;" "Θα μου πει να μη στεναχωριέμαι, να βγω, να κανω φίλους, να συνεχίσω την ζωή μου", "μου τα λεει και η μανα μου, οι φιλοι μου".
Δεν ξερω ποιοι ειδικοί τα λενε αυτα. Η ψυχοθεραπεία ομως απέχει έτη φωτός απο αυτο. Επικεντρώνεται στις σκέψεις και τα συναισθήματα. Τις διαστρεβλώσεις που κανει καποιος και την ελλειψη εκλογίκευσης. Τον εναλλακτικό τροπο αντίληψης και τις μαθημένες συμπεριφορές που δεν οδηγούν σε ωφέλιμο αποτέλεσμα.
Ο ειδικός πρεπει να καθοδηγεί και να μην συμβουλεύει. Δεν ειναι το ζητούμενο να πει την γνωμη του. Δεν κρίνει ουτε χαρακτηρίζει. Αν ενας ειδικός σας πει "βρες κάποιον άλλον", "μην στεναχωριέσαι, μην ανησυχείς" και αλλα σχετικά τοτε ξανασκεφτείτε το.
Να γνωρίζετε οτι ο ειδικός ειναι ανθρωπος. Το πιθανότερο ειναι οτι εχει περάσει ανάλογα συναισθήματα με εσάς. Ειχε ανάλογες σκέψεις και πιθανον εμπειρίες. Ίσως ο λόγος που δεν έμεινε σε αυτο το σημείο για όσο διάστημα μείνατε εσείς ειναι επειδη ξερει την θεωρία και την χρησιμοποιεί για να μην υπερβάλει και να εκλογικεύει πιο γρήγορα και εύκολα τις καταστάσεις.
Αν και εςεις θέλετε να μάθετε εναν τροπο δώστε μια ευκαιρία στον εαυτο σας.
06-09-2015, 21:33 #66
06-09-2015, 21:41 #67
απο που το συμπερανες οτι ο ειδικος καθοδηγει δε μπορω να καταλαβω ο φρουντ ειχε πει οτι ο ψυχαναλυτης πρεπει να ναι ανεκφραστος σαν καθρεφτης κ να διχνει οτι του δειχνουν.. αυτο δε λεγετε καθοδηγιση αλλα μιμηση δε μπορες να πεισεις καπιον που ΔΕ ΘΕΛΕΙ να κανει κατι να το κανει ισα ισα η πολυ επιμονη κανει τους ανθρωπους αντιδραστικους μεχρι τωρα μονο 2 ανθρωποι μου εχουν μιλησει ανοιχτα για αυτο που λεω ο πρτος ηταν ενας φιλος μου που σπουδαζε στην αγγλια ψυχολογια κ μια φοιτητρια που συναντησα σε ενα φορουμ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ
06-09-2015, 21:51 #68
Να ξερεις αλεξανδρε πως δεν τα γραφω προσωπικα εγω,αυτα που αναρτω,δεν ειμαι καν ειδικος ψυχικης υγειας,τα βρισκω ομως απο τις σελιδες που εχουν καποιοι ειδικοι.
Δεν ειμαι αρμοδια στο να απαντησω αν η λεξη καθοδηγει ηταν σωστη..εσυ εμεινες σε αυτο κ εγω στα υπολοιπα... να μην συμβουλεύει. Δεν ειναι το ζητούμενο να πει την γνωμη του. Δεν κρίνει ουτε χαρακτηρίζει. Αν ενας ειδικός σας πει "βρες κάποιον άλλον", "μην στεναχωριέσαι, μην ανησυχείς" και αλλα σχετικά τοτε ξανασκεφτείτε το.
06-09-2015, 21:53 #69
Να ξερεις αλεξανδρε πως δεν τα γραφω προσωπικα εγω,αυτα που αναρτω,δεν ειμαι καν ειδικος ψυχικης υγειας,τα βρισκω ομως απο τις σελιδες που εχουν καποιοι ειδικοι.
Δεν ειμαι αρμοδια στο να απαντησω αν η λεξη καθοδηγει ηταν σωστη..εσυ εμεινες σε αυτο κ εγω στα υπολοιπα... να μην συμβουλεύει. Δεν ειναι το ζητούμενο να πει την γνωμη του. Δεν κρίνει ουτε χαρακτηρίζει. Αν ενας ειδικός σας πει "βρες κάποιον άλλον", "μην στεναχωριέσαι, μην ανησυχείς" και αλλα σχετικά τοτε ξανασκεφτείτε το. Δηλαδη αλλαξτε ειδικο..εγω αυτο καταλαβα
06-09-2015, 22:10 #70
αν το πας ετσι ομως με το βρειτε καπιον αλλον θα του ερθουν κ αυτουνου πελατες με τον ιδιο ακριβως τροπο αρα εμενα αυτο πιο πολυ σαν τρικ μου ακουγεται.
αν λενε ολοι βρειτε καπιον αλλον θα κανουν απλα αλαξιες τους πελατες τους.
06-09-2015, 22:15 #71
οπως σου εχω ήδη πει ζω απομονωμένη. από όλες μου τις φίλες ..κράτησα 1.. πολύ παλια φίλη, η οποία δεν έχει ιδέα για την αρρωστια μου, παρόλο που μιλάμε καθημερινα στο τηλέφωνο, δεν έχει καταλάβει τίποτα... την έχω κρατήσει για αυτόν τον λόγο. όταν μιλάω μαζί της αισθάνομαι φυσιολογική.
μου ζητάει μονίμως βοηθεια για τα χαζοερωτικά της, και καθε μου λέξη την υπολογίζει σαν να της μιλάει καποια γκουρού του ερωτα. μου αρεσει να την βοηθαω, να ξεχνάω τα δικά μου... και με κάποιο τροπο...βοηθ'οντας τα δικά της θέματα.. βοηθάω και εμενα.
περίπου όπως συμβαινει και εδω..αλλα εδω είμαι εγω...αλλα απο την αλλη κανεις δεν ξερει ποια είμαι οποτε μπορω ελευθερα να ειμαι εγω. αλλα καθε φορα που προσπαθω να βοηθησω καποιον τελικα βοηθαω και εμενα.
εσυ οταν ξεκινησε το πρόβλημα με τον φίλο σου πήγες σε ειδικο για να τον βοηθησεις.
αυτο που θελω να πω, ο καταθλιπτικος σε αρνηση, νιωθει καλα οταν βοηθαει...γιατι ξεχναει τα δικα του και δινεται ολοκληρος σε καποιο αλλο προβλημα. αυτο ισως τον κινητοποιησει...μπορει να του ειναι δυσκολο να δει μια πρωην και πολυ σημαντικη γυναικα της ζωής του γιατι θα δει την αληθεια της καταστασης του...αλλα... θα ετρεχε για να βοηθησει ενα ...ερηπιο..ποσο μαλλον αν το ερηπιο αυτο.. ήταν μια γυναικα που λατρευει...πως το βλέπεις το θεμα ως εδω? βγαζω καποιο νοημα?
06-09-2015, 22:20 #72
Νομιζω θελει να πει,πως σε περιπτωση που καποιος εχει μια ερωτικη απογητευση,η εναν προβληματικο γαμο,σχεση κτλπ κ ο ειδικος σου λεει τις φρασεις "βρες καποιον αλλον" "μην στεναχωριεσαι","μην ανησυχεις" κτλπ τα φερει ως παραδειγμα για να σου πει πως μαλλον δεν ειναι κ τοσο καταλληλος για να σε αναλαβει γιατι ο ρολος του δεν ειναι να σε συμβουλευσει αλλα ολα τα αλλα.
06-09-2015, 22:32 #73
το να δηλωνεις οτι δεν ειναι καταληλος για ενα πραγμα αυτο λεγετε στρατηγικη.
θα ηταν πιο αποστομωτικο να ελεγες ναι αυτο ακριβως κανουν οι ψυχαναλυτες για να ειναι ο αλλος σα να συνομιλει καπιος με τον εαυτο του οπως μου ελεγε κ μια φοιτητρια σε αλλο επεισοδειο..αλλα θα μου πεις τωρα οτι δε τα γραφεις προσωπικα ολα αυτα.
06-09-2015, 22:38 #74
βρε αλεξανδρε το ιδιο πραγμα που ειπες πριν σου λέει , οτι ο γιατρος ΔΕΝ πρεπει να καθοδηγει με αυτον τον τροπο και τωρα διαφωνεις ακομα και με την δικη σου αποψη μονο και μόνο για να διαφωνήσεις... πες ενα μπραβο στην κοπέλα που εφαγε τόσες ωρες να κατσει να βρει όλα αυτα για χαρη μας τουλάχιστον!
06-09-2015, 22:46 #75
καταρχην εγω δεν ειμαι τοσο καλος στα λογοπαιγνια ενα αυτο κ δευτερο αν καταφερεις να βγαλεις εμενα λαθος θα παραχωρισω το λογο σε αλλους αρα μη πεδευεσαι τζαμπα γιατι στο τελος θα κανεις μια τρυπα στο νερο...αντι λοιπον να ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ που γραφω για υποστηριξεις τα επιχειρηματα σου ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ Κ ΑΠΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ.
Ο ψυχαναλυτής θα πρέπει να είναι εντελώς ανέκφραστος προς τον ασθενή και -όπως ένας καθρέφτης- δεν θα πρέπει να δείχνει τίποτε άλλο πέρα από αυτό που του δείχνουν.
Sigmund Freud
κ αμα τωρα απαντησεις σφυρα μου...