Originally Posted by
cube
Nαι ......μόνο που δεν θα τρέξεις να το ''κάνεις '' αμέσως....θα μείνεις και σε φάση αδράνειας......τώρα πόσος καιρός ,αν θα είναι 2 μήνες ή 10 χρόνια και μετά πας για ψυχοθεραπεία, τι να πω........δεν ξέρω.......να βάλουμε ένα όριο? μάλλον όχι.........
ναι, θα βαλουμε καποιο οριο, αλλα οχι οι δυο μας. το οριο θα το βαλει αυτος που εχει το προβλημα και μπορει να ειναι οριο χρονικο οπως λες, η και οριο ενοχλησης. αν πχ η ζωη του εχει φτασει σε καποιου ειδους αδιεξοδο λογω του προβληματος και δεν ειναι πλεον αρκετα λειτουργικη, ειναι ενα καλο οριο.
αν ειναι δυστυχης, ειναι ενα αλλο καλο οριο..
οι 2 μηνες διαφερουν αρκετα απο τα 10 χρονια, οποτε σιγουρα και χρονικο οριο μπορει να βαλει καποιος που δεν εχει τα χρονια του για πεταμα. σε οποιον περισσευουν χρονια, μπορει παρολο που δεν εχει λυσεις και βελτιωση, να καθεται να τα κοιταει...
Ναι ας πούμε ότι σε στήνει στα πόδια σου, μια φορά όμως με ένα χ αριθμό συνεδριών.....ας πούμε ότι αλλάζεις τρόπο σκέψης, αυτογνωσία κλπ.....αλλά σε μια κατάθλιψη ας πούμε γιατί να πηγαίνω και ξανά και ξανά? Μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών, που έχω ''μάθει'' 5 πράγματα ας πούμε που δεν ήξερα, τι να πάω να κάνω? Μετά από ένα διάστημα δεν είναι απλώς ότι έχω κάποιον να μου λέει ωραία λογάκια ? Βέβαια και αυτό βοήθεια μπορεί να ναι, οκ..........
δεν ξερω αν γινεται οπως το περιγραφεις, ουτε ολες οι περιπτωσεις ειναι ιδιες. καποιοι δεν χρειαζονται μονο ψυχοθεραπεια, αλλα φαρμακα, η ΚΑΙ φαρμακα. αν εχεις τελειωσει την ψυχοθεραπεια σου και παθεις καποια υποτροπη, δεν ξερω αν πας ξανα για ψυχοθεραπεια, η απλα πας στον ψυχιατρο για αγωγη. αυτα θα στα πει ο θεραπευτης.
η υποτροπη ειναι το θεμα μας τωρα? δλδ δεν ξεκινας κατι, μηπως και στην πορεια ξαναπεσεις?
Και στη ζωή δεν θα είναι όλα ρόδινα, και μόνος θα μείνεις και άνεργος και θα χωρίσεις και θα πληγωθείς, άγχος, πένθος και όλα σκατά μπορεί να σου πηγαίνουν κλπ κλπ......αυτά μετά θα έπρεπε να τα διαχειρίζεσαι υποθέτω........η κάθε πρόβλημα έχει άλλη λύση? όχι , αφού υποτίθεται η ψυχοθεραπεία δεν σου λύνει προβλήματα, σε στήνει στα πόδια σου όπως λες........
στην ζωη δεν ειναι ολα ροδινα για τους περισσοτερους. δεν παει για ψυχοθεραπεια οποιος του τυχαινει κατι στραβο, μπορει να μην σου τυχει τπτ ιδιαιτερα στραβο κι ομως να μην εισαι καλα. η να σου τυχουν χιλια στραβα και να εισαι λειτουργικος και να την παλευεις. δεν νομιζω οτι καθε προβλημα εχει αλλη λυση, αλλα οτι καθε ανθρωπος θελει αλλες βοηθειες για να αντιμετωπισει το οποιο προβλημα. αλλος θα την βρει μεσα του, αλλος διπλα του, αλλος με εναν θεραπευτη ,κλπ, και μαλιστα αυτο να αλλαζει στην πορεια της ζωης του. δλδ σε καποια φαση να προχωραει μονος του ενω σε καποια αλλη, να χρειαστει βοηθεια. δεν ειναι δεδομενο οτι απαξ και πας σε καποιον, θα σε υιοθετησει η δεν θα ξαναπορευτεις μονος σου.
Για το εθιστικό , ας πούμε λέω να μην τρέξεις άμεσα σε ένα ψυχολόγο.......πχ είμαι 18 χρονών , με πλήγωσε ο τάδε ή και κάτι σοβαρότερο, ας πάω για ψυχοθεραπεία......μήπως γίνει και μόδα κατά κάποιο τρόπο ενώ δεν χρειάζεται......
ας το παρουμε αναποδα. αν πας για ψυλλου πηδημα (οπως το θετεις) σε εναν καλο ψυχοθεραπευτη, κακο δεν προκειται να σου κανει. η καλο η τιποτε θα σου κανει. μπορει και να σε διωξει μαλιστα αν δεν τον χρειαζεσαι.
αν δεν πας ομως και τον χρειαζεσαι, πολλα μπορει να παθεις η και απλα να ταλαιπωρεισαι για χρονια για κατι που μπορει να βελτιωθει με βοηθεια. αν πας σε καμια μουρλεγκω, δεν το συζητω, ειναι αλλη συζητηση, ειπαμε. καλυτερα να μην πας καθολου.