Originally Posted by
elisabet
Σε καταλαβαίνω, κι εγώ θα είχα τέτοιες σκέψεις για το αν κάνω καλό. Δεν είμαι υπερ του να μεγαλώνουν παιδιά χωρίς την μάνα τους όπως κανείς μας φαντάζομαι, αλλά δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις δεν γίνεται αλλιώς μιας και η ζημιά που προκαλούν οι γονείς είναι ανεπανόρθωτη. Δεν πιστεύω οτι η κοπέλα που μας περιγράφεις είναι τέτοια περίπτωση, φαντάζομαι μπορεί και τα φροντίζει γενικά, απλά της λείπει η καθοδήγηση από έναν ειδικό. Θέλω να πιστεύω πως αν τελικά το κάνεις, ίσως αυτό να αποτελέσει και για κείνη ευκαιρία να φροντίσει τον εαυτό της και την υγεία της για να μπορεί να σταθεί δίπλα στα παιδιά της. Ούτε είμαστε στην Ελλάδα σε τέτοια κατάσταση που να απομακρύνουν παιδιά από τις οικογένειες τους με το παραμικρό. Ξέρω περίπτωση που έπεφτε το ξύλο της αρκούδας και από τους δυο γονείς στα παιδιά και μετά από καταγγελίες της γειτονιάς ανέλαβαν κοινωνικές υπηρεσίες. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν για λίγο αλλά όχι οριστικά. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες μιας και μετακόμισα από κει, αλλά από ότι είχα μάθει απλά τους παρακολουθούσαν ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Θέλω να πω, μη φοβάσαι οτι θα κάνεις εσύ μια καταγγελία κι αμέσως θα πάνε τα παιδιά στα ιδρύματα. Εξαντλούν συνήθως όλα τα περιθώρια με τους γονείς, δεν είναι τόσο απλό.
Πάρε τον χρόνο σου και σκέψου το, εν ανάγκη ξαναμίλα και με το χαμόγελο, πες τους τις ανησυχίες σου.
Δεν είναι ρουφανιά να βοηθάμε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη ή μπορούν να βρεθούν σε κίνδυνο, είναι στάση υπεύθυνου ανθρώπου.