ΕΕΕ πες τα μου απ'την αρχή να ξέρω ότι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Θα του απαντούσα εντελώς διαφορετικά.
Σε απλά ελληνικά η Σαιεντολογία είναι μια αίρεση που θέλει να εξαρτηθείς να πιστέψεις σε αυτήν να σε πάρει με τα νερά της .. και συνήθως τσιμπάει ανθρώπους σε αδύναμη φάση .. .. υπάρχουν τεκμήρια στην Αμερική για το τι συνέβει σε ανθρώπους που μάσησαν μπορείς να τα ψάξεις στο διαδίκτυο ..
ακριβως αυτο.
ΟΛΕΣ οι παπαρολογ-ιες, δλδ θεωρητικα κατασκευασματα, εντελως αστηριχτα, βγαλμενα απο την κοιλια καποιου, που ψαχνουν ΟΠΑΔΟΥΣ και συχνα , ΠΙΣΤΟΥΣ, εχουν κοντρα και με τις επιστημες και παντα με την ψυχιατρικη και την ψυχολογια, γιατι ακριβως τον ψυχισμο των αδυναμων ανθρωπων στοχευουν.
καθε αλλη βοηθεια που μπορει να παρει ο ανθρωπος για να πολεμησει τα προβληαμτα του η τις αδυναμιες του, ΕΙΔΙΚΑ τις ψυχικες, ειναι εχθρικη τους γιατι τους χαλαει το μαγαζακι.
ΕΙΔΙΚΑ αν η αλλη βοηθεια εχει μια επιστημη πισω της και γκρεμιζει ετσι τις αστηριχτες παπαριες που διαδιδουν, οπου πρεπει να πιστευεις πιστα, ετσι μονο επειδη το λεει ο mr papar.
αυτο δεν σημαινει οτι οι επσιτημες δεν εχουν ελλειψεις και προβληματα και οτι η ψυχιατρικη εχει φτασει στο απογειο της ερευνας και της εξελιξης.
σαφως υπαρχει δρομος ακομα.
αλλα το ΜΕΝΟΣ τους να την καταργησουν στα ματια των υποψηφιων πιστων τους, ειναι καθαρα για να μην εχουν πουθενα να στραφουν και ετσι να αφεθουν στις "θαυματουργες" αποψεις τους...
......Πολύ εύστοχα το είπες Remedy "θαυματουργές" απόψεις τους ...
Και πολύ καλά θα του κάνει, μ' έκανε να κλαίω χθες... Σε άλλο θέμα, δεν ξέρω αν το είδες... Φυσικά του έκανα αναφορά αλλά η συμπεριφορά του πια καταντάει κακοποιητική... Αναρωτιέμαι τι περιμένουν πια για τον μπανάρουν μόνιμα... Εγώ ακόμα δεν έχω συνέλθει μετά απ' αυτά που μου είπε χθες...
το ειδα κυκνε.
δεν ξερω αν περιμενουν κατι. νομιζω οτι ειναι θεμα κανονισμων. μετα απο εναν αριθμο μπαν, η μετα απο πολυ ενοχλητικη συμπεριφορα, το μπαν ειναι μονιμο. δεν ξαναμπαινεις μολις ληξει.
το σχολιο μου πηγαινε κυριως για το ποιους ανθρώπους τσιμπανε οι θρησκείες.
το θεμα αν η θρησκεια ή να είμαι πιο σαφης η πιστη θεραπευει καποιες ψυχικες ασθενείες ή ακομα και σωματικες είναι μεγαλη ιστορια
δεν εχω ξεκαθαρη αποψη πανω στο θεμα. σιγουρα η σχιζοφρενεια και άλλες σοβαρότατες ασθενειες θελουν χαπια για να καταστείλεις τα συμπτώματα.
όπως επισης η πιστη δεν θα σου ξαναφυτρωσει το κομμενο χερι σου.
αλλα... το 75% του εγκεφαλου αποτελείτε από νερο... εχουν γινει μελετες για το πως επηρεαζουν το νερο μεχρι και τα συναισθηματα...
δεν μιλω για θρησκείες αλλα για καθαρη πιστη σε κατι ιδεωδες.. και αν πιστευεις ότι μπορεις να αυτοιαθεις, αν ριζωθεί μεσα σου αυτή η ιδεα, τοτε όλα είναι πιθανα. υπαρχουν πολλες περιπτώσεις ατομων με καρκινο σε τελευταιο σταδιο που αυτοιαθηκαν γιατι όχι να μην συμβαινει κατι τετοιο και σε νευρολογικης φυσεως αρρώστιες η ακομα και τις λεγομενες ψυχικες νοσους.
δεν ξερω ισως είμαι λαθος, αλλα είμαι πλεον της αποψης ότι η πιστη ναι οντως σωζει και γιατι όχι... θεραπευει! ο καθεις βρισκει αυτό το κατι που του κανει κλικ ειτε λεγετε συγκεκριμενο δογμα όπως οι θρησκείες, ειτε σε κατι πιο αφηρημενο όπως εγω στους θεους ειτε σε κατι πιο ειδικο όπως στην αγαπη για καποιο/α προσωπα.
στον κοσμο που ζουμε χρειαζετε μια αγκυρα παραλογης λογικης...
ολο το σωμα, οχι μονο εγκεφαλος, αποτελειται σε τετοιο περιπου ποσοστο απο νερο. και?
στο "γιατι οχι", ΜΟΝΟ πιστη και προσευχη (δεν λεω οχι στην παραλληλη προσευχη, λεω οχι στο να κοψεις τους γιατρους), η απαντηση ειναι απλη.
επειδη δεν εχει αποδειχθει τπτ... επειδη μπορει να κοψεις θεραπειες με αποδεδειγμενα αποτελεσματα..
οπως λες οτι εχουν αναφερθει περιπτωσεις ισασης, σε πληροφορω οτι εχουν αναφερθει και περιπτωσεις ΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. δλδ ενντελως ξαφνικα. ειναι αυτο αποδειξη της ιαματικης δυνατοτητας της πιστης???
ΟΧΙ, ειναι αποδειξη οτι η ιατρικη ερευνα εχει ακομα δρομο.
εφοσον υπαρχει ιαση απο το πουθενα, γιατι να πιστεψω οτι εσωσε καποιον η θρησκεια του , εφοσον σωθηκε κι ο αλλος ξαφνικα ενω δεν πιστευε!!! κι οχι το 'αγνωστο'. πυροδοτηση διαδικασιας με αγνωστο τροπο... δεν τα γνωριζουμε ολα στον ανθρωπινο οργανισμο, ακομα...
προσεχω πολυ τι λεω.
δεν ειπα ποτε οτι η πιστη ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΙΔΕΑΤΟ δεν βοηθαει.
ειπα οτι ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
πραγμα που σημαινει, οτι για ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ακολουθεις ιατρικη θεραπεια και παραλληλα πιστευε και προσευχησου οσο θελεις.
μονο καλο θα σου κανει ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ η πιστη, γιατι ανυψωνει το ηθικο και ενισχυει τις πνευματικες δυναμεις του ανθρωπου.
Όλες οι θρησκείες και τα δόγματα απεχθάνονται την επιστημονική μέθοδο διότι ξέρουν ότι απειλούνται από αυτήν. Η πίστη εδραιώνεται μέσο της άγνοιας. Οι επιστήμες προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα .... οπότε: λιγότερη άγνοια και συνεπώς λιγότερη η ανάγκη για πίστη. Ποιος πιστεύει πλέον ότι ένας δράκος καταβροχθίζει τον ήλιο? Παρόλα αυτά οι επιστήμες δεν μπορούν να απαντήσουν στα πάντα. Επίσης σε αρκετά θέματα οι ίδιοι οι επιστήμονες μπορεί να έχουν αντίθετες απόψεις. Το θέμα για εμένα δεν είναι να απαντηθούν τα ερωτηματά μας αλλά το να αποκτήσουμε έναν ορθολογικό τρόπο σκέψης. Να καταλάβουμε το ότι μέσα σε αυτόν τον σύνθετο και πολύπλοκο κόσμο, αυτός που θα εγγυηθεί ότι κατέχει τις απαντήσεις για τα πάντα είτε επειδή τις ανακάλυψε μόνος του, είτε επειδή του τις ψιθύρισε στο αυτί κάποιος θεός, μάλλον θέλει να μας εξαπατήσει.
Δεν διαφωνούμε.
Αλλα όταν οι γιατροι σηκωσουν τα χερια και πλεον δεν μπορουν να κανουν τιποτα, εκει είναι πλεον θεμα πιστης (δεν μιλω για θρησκείες) αλλα ακομα και να παρουμε το ότι καποιοι λενε ότι δεν πιστευουν σε τιποτα αν μην τι άλλο εχουν την κρυφη ελπιδα, ακομα και αυτή η ελπιδα είναι κατά καποιον τροπο πιστη στο ότι θα ιαθουν.
Μα τους θεους, ειμαστε φτιαγμένοι από το υλικο που είναι φτιαγμενο το συμπαν
μα το προβλημα δεν ειναι οταν οι γιατροι σηκωσουν τα χερια, το προβλημα ειναι οτι λενε αυτα τα μεσαιωνικα για πολυ γνωστες και αντιμετωπισιμες ασθενειες, προσπαθωντας να απρουν πιστους στο δογμα τους, που στην συνεχεια καταστρεφουν, διοτι σταματουν την θεραπεια τους!!!
οταν σηκωσουν οι γιατροι τα χερια, ας πιστευουν και στον μεγαλο μανιτου...
Αλλα και παλι πως μπορεις να κρινεις καποιον... πχ εγω με σχιζοφρενεια και πραγματικα πιστευω ότι μπορω να αυτοιαθω. Δεν κοβω τα χαπια για προσωπικούς λογους. Αλλα θυμαμαι τα επεισοδια που ειχα και νοιωθω ότι θα βρω τον δρομο, αν ξανα εχω ένα, της επιστροφης.
Μιλαμε για ανθρωπους που πιστευουν οτι το ανθρωπινο σωμα αποτελειται απο μικροσκοπικα ανθρωπακια. Μακρια απο τετοιες οργανωσεις.