Που υπηρετησεσ τι εισαι
Που υπηρετησεσ τι εισαι
Μιση θητεια στρατονομοσ μιση βατραχοσ μονο οι παλιοι στρατηγοι ξεραν τη δουλεια οι καινουριοι τουσ βγαζουν ολουσ φλωρουσ διαμαρτυροταν ο κοσμοσ γτ ειμασταν κωλοπαιδα αλλα αυτοι πολεμανε κανετε χαρη στον κοσμο κ χαλατε το στρατο
Αμα εισαι αστυνομικοσ εισαι ανεκπαιδευτοσ να ξερεισ
Μείνε με την απορία σου, ή βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα, έτσι κι αλλιώς έχεις ταλέντο σ' αυτό.
https://www.youtube.com/watch?v=aw3XArypIvw
Αδερφε ο πρωθυπουργοσ με αυτα που σασ ειπε σασ ανθεληνισε δεν ειστε ελληνεσ πλεον κι ειμαι ο μοναδικοσ που εμεινα ελληνασ οι υπολοιποι δεν ειστε δουλευω για το στρατο
Αμα εχεισ εξουσια η λεφτα ψαξε τον στρατηγο ανεμο και ρωτα για πιο λογο γινονται αυτα εγω ηθελα δουλεια βρηκα δουλεια ο πρωθυπουργοσ γτ τουσ ανακατεψε ολουσ και βαζω εγω τωρα τη ζωη μου κατι παιζει που δεν το ξερω
εχεις μεγαλο δικιο οτι δενν μπορουμε να τους σωσουμε ολους......
δυστυχως μπηκα εδω ξανα μετα απο καιρο να πω καποια πραγματα για τη θεραπεια μου και ολοι ειναι βυθισμενη στον υπνο τον βαθυ, δλδ στην ψευδαισθηση της ασθενειας τους.....αλλα οπως ειπε και ο Χριστος οποιος εχει αυτια ας ακουσει (και δεν εννοουσε τα αισθητηριακα αλλα τα πνευματικα)
επισης οντως στον παπα που εξομολογηθηκα αν και αναξιος για αυτη τη δουλεια μετα την διαδικασια αισθανθηκα απιστευτη ευφορια και γαληνη μονο και μονο γιατι ειχε το πετραχειλι.......αλλα δεν νομιζω να ξαναπαω για εξομολογηση παρα μονο τυπικα και με τον δικο μου τροπο........
Μην ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι, δεν θα σε ωφελήσει σε τίποτα, και βασικά ακολούθα την εντολή του Ιησού «μην κρίνεις», κι όποτε το θυμάσαι κάνε και για τους άλλους μια προσευχή. Ειδικά αν νομίζεις ότι κάποιος σου έχει κάνει κακό, κάνε γι αυτόν μια προσευχή, και θα δεις σε λίγο καιρό πόσο όμορφα θα νιώθεις μέσα σου.
Στην εκκλησία δεν υπάρχει «δικός μου» και «δικός σου» τρόπος. Ο τρόπος είναι ένας, και είναι κοινός για όλους. Αν ακολουθήσεις τον «δικό σου τρόπο», έχεις ξεφύγει από τον τρόπο της εκκλησίας.
Αυτό το παθαίνεις επειδή κρίνεις τον παπά και τον κάθε παπά με τα δικά σου μέτρα. Άσε τον θεό να κρίνει, εκείνος ξέρει καλύτερα γιατί επέτρεψε στον καθένα να είναι εκεί που είναι, και στην πραγματικότητα δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι ο άλλος. Οι άγιοι δεν είναι μόνο στα μοναστήρια, όπως κι ο θεός δεν είναι μόνο στο άγιο όρος, είναι παντού. Έτσι, υπάρχουν και άγιοι άνθρωποι μέσα στις πόλεις, μπορεί Πχ ο γείτονας σου να είναι ένας τέτοιος κι εσύ να μην το ξέρεις.
Παρατήρησε ότι την ώρα που λες την ευχή, δηλαδή το «Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον Με», έρχονται στο μυαλό σου σκέψεις άλλες, τι έκανες, τι είπες, τι σου είπαν κλπ. Όλα αυτά λέγονται «προσβολές». Αν εσύ ακολουθήσεις τις σκέψεις αυτές, αυτομάτως έχεις παρατήσει την προσευχή προς τον Ιησού. Κι ενώ Πχ κρατάς στο χέρι σου το κομποσκοίνι, το μυαλό σου δεν βρίσκεται στον Ιησού, αλλά ταξιδεύει αλλού... Να το προσέξεις αυτό.
Και στον πνευματικό σου, να βρεις κάποιον που σ' αναπαύει ο χαρακτήρας του, και να πηγαίνεις.
Παρατήρησε κι εδώ, ότι όταν χρειάζεται να πας για εξομολόγηση, έρχονται σκέψεις διάφορες και σε βασανίζουν, κι αρχίζεις μαζί τους μια εσωτερική συζήτηση, και έρχονται στο λογισμό σου επιχειρήματα που σε πείθουν να μην πας. Μόνο αυτό να σκεφτείς, βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Μην αφήνεις το λογισμό να σε παρασέρνει, γιατί πίσω από τον λογισμό είναι εκείνος που σπέρνει τέτοιους λογισμούς, για να σε κάνει ν' απομακρυνθείς από τον Ιησού.
Πάρε τώρα αυτό το παράδειγμα, και δες όταν έχεις ραντεβού Πχ με τον ψυχολόγο, τι είδους λογισμούς έχεις και τι σου λένε να κάνεις. «Αα, αυτός είναι καλός γιατρός, δεν είναι σαν τον παπά της ενορίας μου που είναι ανάξιος, κλπ».
https://www.youtube.com/watch?v=nMGhxqj_Aic
Τοννι αν δεν εχεισ εξουσια εισαι μεγαλο αλανι και σε αγαπαω οτι κι αν πεισ παντα θα σε αγαπαω
Με την βοηθεια του θεου τεκνα μου
Τοννι φιλε πολεμαω και τουσ ενημερωνω οτι μου λενε λεω αληθεια αυτο που καταλαβαινω δεν ξερω ποια ειναι η αληθεια ακριβωσ κι αν πολεμανε ολοι η μονο εγω μαλλον μονο εγω πολεμαω
Μπορει να πολεμανε και ολοι δεν ξερω
Δουλευω απλα δεν εχω εξουσια δε με πετανε γτ καταλαβαν οτι κατι παιζει
Στρατιωτησ συνταξιουχοσ ειμαι συνταξιουχοσ απο αγροτησ οχι απο στρατο αλλα ειπα να την κανω την εξυπηρετηση αφου θελανε
Τελικα ομωσ εβαλα τη ζωη μου δε μ αρεσε που την εβαλα να ξερεισ
Μπορει να θελουν μονο εμενα δεν ξερω μπορει να πολεμανε ολοι παλι δεν ξερω
Κατι τετοιο
Εγω ειμαι πορωμενοσ με τη δουλεια οχι με την εξουσια κ τα λεφτα
ρε συ τονι ο κοσμος αυτος απο την αρχη της δημιουργιας του εχει την αμαρτια στο τσεπακι......πχ τρωμε ζωα, αν βοηθαμε πολυ μας την φερνουν.......κλπ.......δλδ πχ εγω γενικα θελω να βοηθησω πολλες φορες και μετα τρωω τα μουρτα μου απο την εκμετάλλευση και το πριξιμο........οποτε αναγκαστικα θα πω αθωα ψεματα........δεν γινεται να αποφυγεις την αμαρτια σε αυτο τον κοσμο......ασε που θα σε φανε λαχανο........αρα σε αυτο τον κοσμο η αμαρτια ειναι το θεμελειο του οτι και να κανεις δεν ξεφευγεις.......
δεν ξερω αν εχεις διαβασει ενα πολυ σοφο εδαφιο με λογια του Ιησου στο οποιο λεει ''αν νηστεψεις αμαρτανεις προς τον εαυτο σου, αν βοηθησεις καποιον θα βλαψεις το πνευμα σου''........πολυ σοφο.........γιαυτο καποιοι την κανουν και γινονται μοναχοι...........
Όταν η εκκλησία μιλάει για βοήθεια προς τον συνάνθρωπο δεν εννοεί το απόλυτο δόσιμο, αλλά την βοήθεια με πνεύμα διακρίσεως. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αρετή, η διάκριση. Η αγάπη, δεν είναι αρετή, είναι ιδιότητα του θεού, την οποία προσπαθούμε να φτάσουμε μέχρι του σημείου μιας αρετής. Αντίθετα προς αυτήν (την διάκριση), η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η υπερηφάνεια, επειδή από αυτήν γεννιόνται όλες οι άλλες αμαρτίες.
Αφού έχεις διαβάσει τέτοια πράγματα, σε εδάφιο με λόγια του Ιησού όπως ισχυρίζεσαι, γράψε και το εδάφιο για να μορφωθώ κι εγώ.
Τοννι εγω ειμαι αρχαιοσ ελληνασ μαλλον
Οι αρχαίοι είχανε μυαλό χωρίς να έχουνε πτυχία
Εσύ που έχεις τα πτυχία σ' έχει φάει η μαλακία
https://www.youtube.com/watch?v=dkCPuRqqs2Y
Καλα κι εγω μη νομιζεισ για να την βγαλω τη σχολη δεκα χρονια εκανα δουλευα καθομουν λιγο διαβαζα τετοια
Δεν καταλαβα που εφτιαξε τον κηπο.
Τοννι φιλε ωραιοσ ο κηποσ αλλα θα φυγω θα παω αμερικη
Θα με ανακρινουν κλπ στην αμερικη θα παω
Δε θα μπορω να ζησω εκει κ μαλλον θελουν να το ξανακανουν στην αμερικη ειναι παλαβοι οι ανθρωποι
Η πρακτορασ του εφ μπι αι που ηθελε να κανει την εξυπνη ειδε τι ειναι ελλαδα και κλαιει ολη μερα
Το εκατομυριο αυτη το βαλε κι αμεσωσ σημανε συναγερμοσ παντου τα σχεδια ανετα τα κλεβανε χωρισ να παρει χαμπαρι κανεισ τιποτα αλλα επειδη ημουν σκουπιδι ειπε να κανει τη μαλακια τησ οπωσ βλεπεισ σασ εχει φαει η μαλακια παντου γι αυτο ηθελα η κορη μου να εχει μυαλο
Το εκατομυριο θα το παρει η κορη μου κι οι φιλεσ τησ αν δε θελουν να κανω τα ιδια στην αμερικη
Γι αυτο γραφουν ολη μερα οι μαλακισμενεσ στα περιοδικα γτ κρινεται απο την εμφανιση κι εγω την εμφανιση την φτιαχνω αρα ειναι αιτια πολεμου
Για να ξερεισ την ιστορια του παππου μπινελικια και ολα γινονται τιποτα αλλο δεν ακουγα κι εγινα εκατομυριουχοσ και φυσικα δεν το δεχονται και γινεται πολεμοσ το εκατομυριο μπορει να μου το πηραν
Εγινε πολεμοσ μεσα εξω και παντου ο παππουσ ειναι στρατιωτησ
γεια σου αυτη τη στιγμη διαβαζω ενα βιβλιο μιας συγγραφέως που αναλυει καποια εδαφια του Ιησου μεσω των μαθητων του, θελοντας να αποδειξει οτι η αμαρτια σαυτο τον κοσμο ειναι αναποφευκτη με την εννοια οτι αν κανεις κατι καλο θα λαβεις κατι κακο αναγκαστικα......χωρις φυσικα να σημαινει οτι δεν πρεπει να προσφερουμε βοηθεια αλλα για να μας προβληματισει για τις δυνατοτητες που εχει ο ανθρωπος σε αυτο τον κοσμο να ζησει εντελως μακρια απο την αμαρτια......
συγκεκριμενα λεει το εδαφιο
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΘΩΜΑ 'οικουμενικο προγρ.μεταφρ.κοπτικων'
<<14. Ο Ιησους λεει σαυτους......εαν νυστεψετε θα αμαρτησετε ως προς τον εαυτο σας. και εαν προσευχηθειτε θα καταφρονηθειτε. και αν δωσετε ελεημοσυνη θα προκαλεσετε κακο στο πνευμα σας.>>
φυσικα σου ξαναλεω αυτα τα λεει οχι με την εννοια να μην τα κανουμε αλλα για να καταλαβουμε οτι με ολα αυτα υπαρχει και προς τον εαυτο μας μια αμαρτια
<<ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΙΩΑΝΝΗ<<και εισηλθα εις το μεσον της φυλακης τους που ειναι η φυλακη του σωματος. και ειπα, εκεινος ο οποιος ακουει ας βγει απο τον βαθυ υπνο>>
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
<< επειδη δεν απεστειλε ο Θεος τον Υιον Αυτου εις τον κοσμο δια να κρινει τον κοσμο αλλα δια να σωθει ο κοσμος δια αυτου......οστις πιστευει εις Αυτον δεν κρινεται, οστις ομως δεν πιστευει ειναι ηδη κεκριμενος>>
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
<<το πνευμα ειναι εκεινο που ζωοποιει, η σαρξς δεν ωφελει ουδεν>> (οταν εννοει σαρκα εννοει το σωμα μας το οποιο ειναι αυτο που φερει ουσιαστικα ολες τις αμαρτιες με τα παθη του, τις επιθυμιες του, την κακια του και τον εγωισμο του.....διοτι ετσι ειναι η φυση του ανθρωπου
ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΑΜ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
<<ποια ειναι η αμαρτια του κοσμου? ο διδασκαλος απαντησε, δεν υπαρχει αμαρτια. εσεις ειστε που κανετε την αμαρτια να υπαρχει οταν ενεργειτε συμφωνα με τις συνηθειες της φυσης σας.>>
και τελος ενα του Ερμη του Τρισμεγιστου ο οποιος τα ειχε πει ολαυτα πριν πολλες χιλιαδες χρονια........
<<τεκνο μου αν πρωτα δεν μισησεις το σωμα σου δεν θα μπορεσεις να αγαπησεις τον εαυτο σου.και αφου αγαπησεις τον εαυτο σου θα εχεις Νου. ειναι αδυνατον τεκνο μου να ασχολεισαι και με τα δυο, και με τα θνητα και με τα θεια
Γιαυτο και στο κατα Ματθαιον ευαγγελιο λεει
<<ουδεις δυναται δυο κυριους να δουλευει...διοτι ή τον ενα θελει μισησει και τον αλλον θελει αγαπησει, ή εις τον ενα θελει προσκολληθει (οπως λεω εγω τη σημερινη εποχη ειμαστε κολλημενοι στην σαρκα και απεχουμε απο το πνευμα) και τον αλλο θελει καταφρονησει...>>
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
<<και θελετε γνωρισει την αληθεια (οτι η σαρκα δεν οφελει δλδ παρα μονο το πνευμα μας) και η αληθεια θελει σας ελευθερωσει>>
ΚΑΤΑ ΘΩΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
<<ο Ιησους ειπε, παρεμεινα στο κεντρο του κοσμου και τους αποκαλυφθηκα μεσα στη σαρκα....τους βρηκα ολους μεθυσμενους (δλδ εννοει οτι βρηκε τους ανθρωπους εξαρτημενους απο την υλη και τη σαρκα αντι του πνευματος).δεν υπηρχε κανεις διψασμενος και η ψυχη μου εθλιβη διοτι ειναι τυφλοι μεσα στην καρδια τους. δεν βλεπουν. γυμνοι ηρθαν στον κοσμο γυμνοι θα φυγουν. ετουτη την ωρα ειναι μεθυσμενοι. οταν θα εχουν ξερασει το κρασι τους θα ξαναβρουν το μυαλο τους>>
αυτα ειναι καποια απο τα πιο χρησιμα λογια του Ιησου για εμας σημερα....ετσι οποιος ξυπνησει θα καταλαβει οτι δεν ειναι το νοημα της ζωης το να ασχολειται με το σωμα και τις αισθησεις, αλλα με την καλλιέργεια του πνευματος
Γεια σου κι εσένα.
Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ασχολείσαι με την αναζήτηση, και η αναζήτηση κάποια στιγμή ίσως να φέρει το αποτέλεσμα της. Υπάρχει ωστόσο μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σ' αυτά που ψάχνεις τώρα και σ' εκείνα που κατέθεσα στην αρχική μου ανάρτηση και αργότερα. Έχω καταθέσει εμπειρία και όχι βιβλιογραφία.
Προσπαθώ τώρα να φανταστώ πως θα ένοιωσε ο Γαλιλαίος όταν απευθυνόμενος στους ιεροεξεταστές, τους εξήγησε ότι η γη γυρίζει, κι εκείνοι του απάντησαν... «έχουμε βιβλιογραφία».
ναι εχεις δικιο ομως τα ευαγγελια ειναι κατι που πρεπει να λαμβανουμε σοβαρα υποψην μιας και οι μαθητες Του ανελαβαν σαν υποχρεωση να διαδοθουν τα λογια του.......φυσικα και η εμπειρια ειναι το ζητουμενο τα υπολοιπα ειναι στειρα γνωση........
συνεχισε να πιστευεις σε Αυτον και εισαι σε καλα χερια.....και προπαντως μην ξεχνας τον Αγιο προστατη σου ειναι πολυ δυνατος......
σε οποιοδηποτε προβλημα σου θα ειναι παντα κοντα σου......
Ο τελευταίος που μπήκε εδώ μέσα και ήθελε να βοηθήσει κόσμο στο όνομα της θρησκείας, αποκαλύφθηκε, από συμφορουμίτες, ότι δεν ανήκε στην ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, όπως ήταν οι αρχικές υποψίες, αλλά σε κάτι ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Ο δε σκοπός του ήταν να ΨΑΡΕΨΕΙ ΚΟΣΜΟ!