Results 76 to 90 of 99
-
16-06-2018, 16:01 #76
Εγινε πολεμοσ μεσα εξω και παντου ο παππουσ ειναι στρατιωτησ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
- 16-06-2018, 16:55 #77
γεια σου αυτη τη στιγμη διαβαζω ενα βιβλιο μιας συγγραφέως που αναλυει καποια εδαφια του Ιησου μεσω των μαθητων του, θελοντας να αποδειξει οτι η αμαρτια σαυτο τον κοσμο ειναι αναποφευκτη με την εννοια οτι αν κανεις κατι καλο θα λαβεις κατι κακο αναγκαστικα......χωρις φυσικα να σημαινει οτι δεν πρεπει να προσφερουμε βοηθεια αλλα για να μας προβληματισει για τις δυνατοτητες που εχει ο ανθρωπος σε αυτο τον κοσμο να ζησει εντελως μακρια απο την αμαρτια......
συγκεκριμενα λεει το εδαφιο
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΘΩΜΑ 'οικουμενικο προγρ.μεταφρ.κοπτικων'
<<14. Ο Ιησους λεει σαυτους......εαν νυστεψετε θα αμαρτησετε ως προς τον εαυτο σας. και εαν προσευχηθειτε θα καταφρονηθειτε. και αν δωσετε ελεημοσυνη θα προκαλεσετε κακο στο πνευμα σας.>>
φυσικα σου ξαναλεω αυτα τα λεει οχι με την εννοια να μην τα κανουμε αλλα για να καταλαβουμε οτι με ολα αυτα υπαρχει και προς τον εαυτο μας μια αμαρτια
<<ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΙΩΑΝΝΗ<<και εισηλθα εις το μεσον της φυλακης τους που ειναι η φυλακη του σωματος. και ειπα, εκεινος ο οποιος ακουει ας βγει απο τον βαθυ υπνο>>
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
<< επειδη δεν απεστειλε ο Θεος τον Υιον Αυτου εις τον κοσμο δια να κρινει τον κοσμο αλλα δια να σωθει ο κοσμος δια αυτου......οστις πιστευει εις Αυτον δεν κρινεται, οστις ομως δεν πιστευει ειναι ηδη κεκριμενος>>
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
<<το πνευμα ειναι εκεινο που ζωοποιει, η σαρξς δεν ωφελει ουδεν>> (οταν εννοει σαρκα εννοει το σωμα μας το οποιο ειναι αυτο που φερει ουσιαστικα ολες τις αμαρτιες με τα παθη του, τις επιθυμιες του, την κακια του και τον εγωισμο του.....διοτι ετσι ειναι η φυση του ανθρωπου
ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΑΜ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
<<ποια ειναι η αμαρτια του κοσμου? ο διδασκαλος απαντησε, δεν υπαρχει αμαρτια. εσεις ειστε που κανετε την αμαρτια να υπαρχει οταν ενεργειτε συμφωνα με τις συνηθειες της φυσης σας.>>
και τελος ενα του Ερμη του Τρισμεγιστου ο οποιος τα ειχε πει ολαυτα πριν πολλες χιλιαδες χρονια........
<<τεκνο μου αν πρωτα δεν μισησεις το σωμα σου δεν θα μπορεσεις να αγαπησεις τον εαυτο σου.και αφου αγαπησεις τον εαυτο σου θα εχεις Νου. ειναι αδυνατον τεκνο μου να ασχολεισαι και με τα δυο, και με τα θνητα και με τα θεια
Γιαυτο και στο κατα Ματθαιον ευαγγελιο λεει
<<ουδεις δυναται δυο κυριους να δουλευει...διοτι ή τον ενα θελει μισησει και τον αλλον θελει αγαπησει, ή εις τον ενα θελει προσκολληθει (οπως λεω εγω τη σημερινη εποχη ειμαστε κολλημενοι στην σαρκα και απεχουμε απο το πνευμα) και τον αλλο θελει καταφρονησει...>>
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
<<και θελετε γνωρισει την αληθεια (οτι η σαρκα δεν οφελει δλδ παρα μονο το πνευμα μας) και η αληθεια θελει σας ελευθερωσει>>
ΚΑΤΑ ΘΩΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
<<ο Ιησους ειπε, παρεμεινα στο κεντρο του κοσμου και τους αποκαλυφθηκα μεσα στη σαρκα....τους βρηκα ολους μεθυσμενους (δλδ εννοει οτι βρηκε τους ανθρωπους εξαρτημενους απο την υλη και τη σαρκα αντι του πνευματος).δεν υπηρχε κανεις διψασμενος και η ψυχη μου εθλιβη διοτι ειναι τυφλοι μεσα στην καρδια τους. δεν βλεπουν. γυμνοι ηρθαν στον κοσμο γυμνοι θα φυγουν. ετουτη την ωρα ειναι μεθυσμενοι. οταν θα εχουν ξερασει το κρασι τους θα ξαναβρουν το μυαλο τους>>
αυτα ειναι καποια απο τα πιο χρησιμα λογια του Ιησου για εμας σημερα....ετσι οποιος ξυπνησει θα καταλαβει οτι δεν ειναι το νοημα της ζωης το να ασχολειται με το σωμα και τις αισθησεις, αλλα με την καλλιέργεια του πνευματος
16-06-2018, 21:12 #78
Γεια σου κι εσένα.
Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ασχολείσαι με την αναζήτηση, και η αναζήτηση κάποια στιγμή ίσως να φέρει το αποτέλεσμα της. Υπάρχει ωστόσο μια ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σ' αυτά που ψάχνεις τώρα και σ' εκείνα που κατέθεσα στην αρχική μου ανάρτηση και αργότερα. Έχω καταθέσει εμπειρία και όχι βιβλιογραφία.
Προσπαθώ τώρα να φανταστώ πως θα ένοιωσε ο Γαλιλαίος όταν απευθυνόμενος στους ιεροεξεταστές, τους εξήγησε ότι η γη γυρίζει, κι εκείνοι του απάντησαν... «έχουμε βιβλιογραφία».
17-06-2018, 01:48 #79
ναι εχεις δικιο ομως τα ευαγγελια ειναι κατι που πρεπει να λαμβανουμε σοβαρα υποψην μιας και οι μαθητες Του ανελαβαν σαν υποχρεωση να διαδοθουν τα λογια του.......φυσικα και η εμπειρια ειναι το ζητουμενο τα υπολοιπα ειναι στειρα γνωση........
συνεχισε να πιστευεις σε Αυτον και εισαι σε καλα χερια.....και προπαντως μην ξεχνας τον Αγιο προστατη σου ειναι πολυ δυνατος......
σε οποιοδηποτε προβλημα σου θα ειναι παντα κοντα σου......
18-06-2018, 09:12 #80
Ο τελευταίος που μπήκε εδώ μέσα και ήθελε να βοηθήσει κόσμο στο όνομα της θρησκείας, αποκαλύφθηκε, από συμφορουμίτες, ότι δεν ανήκε στην ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, όπως ήταν οι αρχικές υποψίες, αλλά σε κάτι ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Ο δε σκοπός του ήταν να ΨΑΡΕΨΕΙ ΚΟΣΜΟ!
γιάννης
18-06-2018, 13:39 #81
19-06-2018, 08:14 #82
19-06-2018, 12:49 #83
ιωαννη μου σου λεω ειναι διαστρευλωμενα ολαααα.........το εχω ψαξει πολυ καλα αν θελεις το πιστευεις.......στην εκκλησια οι περισσοτεροι ειναι απατεωνες.....και οι μη απατεωνες πλανημενοι........
ζητησε ποτε αυτος ο ταπεινος ανθρωπος με εναν σχισμενο χιτωνα για καθημερινο του ρουχο που μετα τον θυσιασαν να του κανουν εκκλησια????? και ειδικα με τοσα πλουτη???? ππου θα ξεχρεωναν το χρεος της Ελλαδας????
τα λογια του Χριστου διαστρευλωθηκαν με σκοπο να ταιριαζουν στο κλιμα της χειραγωγησης......ευτυχως ομ,ως ο Θεος ειναι Ελεημονας και Σοφος και η Θεια Χαρη δεν εχει φυγει απο τις εκκλησιες
το μονο που αρκει ειναι να πιστεψουμε σε Αυτον, δεν χρειαζεται να εξομολογηθουμε τις αμαρτιες μας και να νιωθουμε ενοχη........διοτι απο το πρωι που θα ξυπνησεις σαν ανθρωπος που εισαι θα κανεις τοσες αμαρτιες που θα γινεις ψυχαναγκαστικος......καταλαβ ες??? ειναι ατοπο αυτο...........την εξομολογηση θα πρεπει να την κανουν οι παπαδες με τα αισχη που εχουν κανει........
εχεις ακουσει παπα να βριζει????? μια θεια μιας φιλης εχει εναν γειτονα τετοιο και το στομα του βγαζει φωτιες.............
αυτο βεβαια δεν σημαοινει οτι ειναι καλο να ακολουθουμε μυστηρια και Θεια Κοινωνια, αλλα το πιο σημαντικο ειναι να βαλεις τον Χριστο στην καρδια σου............
19-06-2018, 18:01 #84
19-06-2018, 19:07 #85
Απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα
20-06-2018, 10:13 #86
Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζετε.
γιάννης
20-06-2018, 10:16 #87
Ειμαστε βασανισμενοι οτι κι αν σασ ειπαν ολοι
20-06-2018, 12:18 #88
20-06-2018, 12:19 #89
Καλα που το καταλαβεσ οτι ειμαστε αγαπημενοι
20-06-2018, 12:54 #90