Originally Posted by
JohnyK33
Δεν εχω την πολυτεια του χρονου και την οικονομικη προφανως,να δοκιμαζω συνεχεια διαφορετικες θεραπειες και διαφορετικους ψυχιατρους η ψυχολογους μεχρι να βρω την καταλληλη θεραπεια που μου ταιριαζει,δηλαδη δεν θα πηγαινουμε καθε 6 μηνες η 1 χρονο σε αλλον και φτου απο την αρχη ξανα.Δοκιμασα υποστηρητικη ψυχοθεραπεια μεχρι που ο εν λογω ψυχοθεραπευτης,ισως και λιγο ακομψα μου ειπε εμμεσως,οτι ενταξει δεν ξερω τι αλλο να κανω για να σε βοηθησω και σταματησα,σε κλινικο ψυχολογο που πηγα δε,για να δοκιμασω θεραπεια σχηματων,μου προτεινε να δωσω στην θεραπεια τουλαχιστον 1 χρονο για να δω θετικα αποτελεσματα και ηθελε το λιγοτερο 4 συνεδριες/μηνα,που για την τσεπη μου σημαινει 160-200 ευρω μηνιαιο κοστος,δηλαδη οκ,οχι δεν μπορουσα να ανταπεξελθω,αυτος εβγαζε ενα 50ευρω σε 1 ωρα και εγω για να το βγαλω για μια 1 ωρα συνεδριας,ηθελα δυο 8ωρα δουλειας.
Στις δημοσιες δομες ψυχικης υγειας παλι,δεν γνωριζω ποσο συχνα μπορεις να κλεισεις ενα ραντεβου αλλα και εκει η κατασταση δεν ειναι η καλυτερη παλι,δεν ξερεις τις ψυχολογο θα πεσεις,αν ειναι ειδικευμενος για το προβλημα που αντιμετωπιζεις,αν θα δειξουν την πρεπουσα προσοχη η ενδιαφερον η απλα θα σου πουν οκ,δεν εχεις και τιποτε,απλα αγχος,παρε ενα λεξοτανιλ και γεια σου.Οι διαταραχες προσωπικοτητας,στην περιπτωση μου η αποφευκτικη του DSM5,απαιτει μακροχρονια ψυχοθεραπεια,εχει αργη εξελιξη και βελτιωση,ακριβως επειδη προσπαθει η θεραπεια να αλλαξει τροπο σκεψης και συναισθηματα που εχουν ριζωθει και παγιωθει απο μικρη ηλικια στο ατομο αυτο,απο τα 15 μου ειμαι εσωστρεφης,υπερβολικα ντροπαλος,με αδυναμια αναπτυξης διαπροσωπικων σχεσεων και επαφων,φοβιες και οσα τελοσπαντων συμπτωματα εχει αυτη η διαταραχη.