Αναζητηση αποτελεσματικης θεραπειας για Γενικευμενη Αγχωδης Διαταραχη(AVPD) - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 69 of 69
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Niels View Post
    Όπως τα λες είναι, σε μια δομή που πλήρωνα πολύ λίγα για κάθε συνεδρία σε ψυχολόγους που έκαναν την πρακτική τους σταμάτησα από μόνος μου γιατί έβλεπα ότι δεν είχε τις γνώσεις και την εμπειρία να με βοηθήσει. Η ψυχοθεραπεία που έκανα μετά μου κόστιζε 160-200 ευρώ το μήνα (με συνεδρία κάθε βδομάδα). Εφόσον δεν μπορείς να τα διαθέσεις μήπως να σκεφτείς το ενδεχόμενο της αγωγής; Όχι αγχολυτικο, δεν είναι μόνιμη λύση. Ένα αντικαταθλιπτικό με ένδειξη για άγχος, γενικευμένη αγχωδη διαταραχή κλπ.
    Quote Originally Posted by Thessalonian View Post
    Η ψυχοθεραπεια χρειαζεται πολυ χρονο και επομένως χρειαζεται και μπολικη υπομονή.
    Και πολλά λεφτά όμως που να βρεθουν;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Niels View Post
    Όπως τα λες είναι, σε μια δομή που πλήρωνα πολύ λίγα για κάθε συνεδρία σε ψυχολόγους που έκαναν την πρακτική τους σταμάτησα από μόνος μου γιατί έβλεπα ότι δεν είχε τις γνώσεις και την εμπειρία να με βοηθήσει. Η ψυχοθεραπεία που έκανα μετά μου κόστιζε 160-200 ευρώ το μήνα (με συνεδρία κάθε βδομάδα). Εφόσον δεν μπορείς να τα διαθέσεις μήπως να σκεφτείς το ενδεχόμενο της αγωγής; Όχι αγχολυτικο, δεν είναι μόνιμη λύση. Ένα αντικαταθλιπτικό με ένδειξη για άγχος, γενικευμένη αγχωδη διαταραχή κλπ.
    Γενικευμενη Αγχωδης Διαταραχη (AVPD)... Μια πολυ συχνη διαταραχή στις μερες μας. Εμενα το εφεξορ με εσωσε. Τερμα οι κρισεις πανικου σε ανελκυστηρες, λεωφορεια και αλλα κλειστά μερη. Το αγχος κατεβηκε σε επιπεδα περιπου φυσιολογικα και φυσικα το φαρμακο κανει διττη δουλεια, αφου καταπολεμά κυριως την καταθλιψη, παρα το στρες.
    Το εφεξορ ίσως να είναι το καλύτερο

Senior Member
    Ειχα παρει μικρη δοση εφεξορ,75mg,εκανε δουλεια,με επανεφερε αλλα αργησε πολυ να δρασει,δλδ μετα τους 6 μηνες χρησης ειδα καποια διαφορα,ενα διαστημα επειδη ειχα αδικαιολογητο εντονο στρες κατα τις πρωινες ωρες,οταν πηγαινα για δουλεια,ενω ειχα αλλαξει προηγουμενως περιβαλλον,με οχι και τον καλυτερο τροπο,επαιρνα κατα διαστηματα 1,5 mg λεξοτανιλ,το οποιο εκανε την δουλεια του για καποιες ωρες.Αυτα τα σταματησα επιτυχως μετα απο 1 χρονο χρησης,επειτα απο τις οδηγιες του ψυχιατρου,κοβοντας απο 1 χαπι,σε μισο,σταδιακα και αργα.

Τοσο ειναι το κοστος σε ιδιωτες,απο 160-200 ευρω,για μια συνεδρια ανα εβδομαδα,η ελαχιστη χρεωση 40 ευρω για 45λεπτη συνεδρια,χωρις το ΦΠΑ,αν το ζητησεις εσυ,αλλιως 50αρι φευγει.Πειραματοζωο σε εκπαιδευομενους δεν θα γινω,μου ειχαν προτεινει και εμενα καποια στιγμη για φτηνες συνεδριες των 15-20 ευρω ας πουμε,αλλα το απεκλεισα.

Senior Member
    Προσωπικά η ψυχοθεραπεία μου κοστίζει 11,50 ευρώ τον μήνα περίπου..... ενα πακέτο βενλαφαξινης δηλαδη. Συνηθως οι ψυχιατροι δινουν SSRI Και οχι SNRI, καθως τα χαρακτηριστικά των περισσοτέρων ασθενών, το ψυχολογικό προφίλ τους και τα συμπτώματα, αντιμετωπίζονται με την πρώτη κατηγορία φαρμάκων. Περιπου οι μισοι ασθενεις με διαγνωσμένη ΓΑΔ στην Ελλάδα, λαμβάνουν ένα απο τα SSRI αντικαταθλιπτικά. Ένα μικρό ποσοστό μονο παιρνει Εφεξορ ή αλλο SNRI αντικαταθλιπτικό για να αντιμετωπίσει την ΓΑΔ. Εκανα συχνες συνεδρίες για περίπου ένα έτος αλλά μετά αραιωσαν πολύ... Δεν ενιωθα καν την αναγκη, αφου ειχα βγάλει τα εσώψυχα μου και ειχαν λυθει και οι απορίες μου για το πως τα βιωματα μου οδηγησαν στην ΓΑΔ.

Εκτος απο τα φάρμακα πρωτης γραμμής, υπαρχουν και άλλα που δοκιμαζονται σε ασθενεις που δεν ειδαν αποτέλεσμα με τα βασικά φάρμακα. Επομένως, αν δεν μας πιασει μια θεραπευτική αγωγή, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει ελπιδα... Απλώς πρεπει με τον ψυχιατρο να εξετασουμε εναλλακτικές θεραπευτικές αγωγές.

Senior Member
    Εμενα μου ειχαν δωσει αρχικα seroxat,το οποιο δεν μου εκανε τιποτε και μεσα σε ενα 3μηνο ειχα παρει κιολας 10 κιλα,με την βενλαφαξινη ισορροπησα αλλα μετα απο αρκετο καιρο,ωστοσο δεν μπορει να σου λυσει τα προβληματα το να παιρνεις διαρκως αντικαταθληπτικο,εκτος αν ειναι η δοση μικρη σε mg και δεν εχει καποια ουσιαστικη παρενεργεια.

Γνωριζω οτι η ψυχοθεραπεια ειναι ενας διαρκης αγωνας με τον εαυτο σου,οπου ενδεχεται να αποτυχει η προσεγγιση,ενδεχεται να μην σου ταιριαξει ο ψυχοθεραπευτης και οτι πληρωνεις απλως για να ακουσει καποιος τα προβληματα σου και να σου πει 2-3 κουβεντες παρηγοριας,αν δεν υπαρξει δεσμευση απο τον εαυτο για αλλαγες που θα προκαλεσουν συναισθηματικο πονο,κατι το οποιο ειναι ενα σταδιο που πρεπει να περασω για να βγω στην επιφανεια ποιο δυνατος,να γνωρισω αυτα τα καταπιεσμενα συναισθηματα μου και να τα διαχειριστω καλυτερα.

Oταν αλλαξα εργασιακο περιβαλλον,το οποιο δεν ηταν καλο αλλα ταυτοχρονα δεν ημουν βεβαιος οτι ειχα κανει την σωστη επιλογη στο σωστο ταιμιγνκ,για μηνες ολοκληρους με ετρωγε τι θα μπορουσα να κανω καλυτερα,που επρεπε να μιλησω και δεν μιλησα οταν αδικηθηκα,γιατι ημουν τοσο αδυναμος και δεχομουν η καταπινα αρνητικες συμπεριφορες,δλδ αλλαξα περιβαλλον και το μυαλο μου ακομα ηταν κολλημενο εκει,γιαυτο ειχα εντονο πρωινο στρες και ειχα παντα μαζι μου 1-2 λεξοτανιλ μικρης δοσης των 1,5mg,ωστε οταν αντιληφθω πως δεν μου περναει το γενικευμενο αγχος,να παρω και να ηρεμησω.

Ειχα και πιεση απο το σπιτι ταυτοχρονως με μπουλινγκ γιατι εβαλα κιλα και εγινα χοντρος,πιεζομουν και ακομα συμβαινει οτι δεν μπορω οικονομικα να νοικιασω σπιτι και να φυγω απο τους γονεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by JohnyK33 View Post
    δεν μπορει να σου λυσει τα προβληματα το να παιρνεις διαρκως αντικαταθληπτικο,εκτος αν ειναι η δοση μικρη σε mg και δεν εχει καποια ουσιαστικη παρενεργεια.
    Η αυξηση βαρους αντιμετωπίζεται με αλλαγη διατροφής ή και ασκηση σωματικη. Το θεμα ειναι τωρα που "γλιτωσες" απο το αντικαταθλιπτικό, πως νιωθεις γενικα; Ποσο αλλαξε η ποιοτητα ζωης;

Senior Member
    Quote Originally Posted by take a break View Post
    Και γω που παίρνω κοκτέιλ αγωγής για την κατάθλιψη καλό δεν βλέπω αφήστε τα
    Αν δεν βλεπεις καλο, γιατι δεν το λες στον θεραποντα ιατρό για να σου δωσει εναλλακτική αγωγη;

Senior Member
    Quote Originally Posted by JohnyK33 View Post
    Έχω σημειώσει κάποιες θεραπείες που υπόσχονται θετικά αποτελέσματα,σε βάθος χρόνου φυσικά,θα πρέπει πρώτα να μαζέψω κάποιο ποσό για να εξασφαλίσω 1 χρόνο συνεχούς θεραπείας,διαφορετικά θα ξεκινάω και θα σταματάω γιατί δεν θα μπορώ να ανταποκριθώ οικονομικά.

Αυτές είναι η ACT(θεραπεία αποδοχής και δέσμευσης),η ψυχοδυναμικη,η EMDR,η ένταξη σε θεραπεία με γκρουπ,θα πρέπει να μιλήσω με ειδικούς και να πάρω γνώμες για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα τι μπορεί να με βοηθήσει επαρκώς.

Απο περιεργεια, εχεις υπολογισει ποσα χρηματα ξοδεψες τα τελευταια 2 χρονια σε συνεδρίες ψυχοθεραπειας, συνολικα;

Senior Member
    Απο περιεργεια, εχεις υπολογισει ποσα χρηματα ξοδεψες τα τελευταια 2 χρονια σε συνεδρίες ψυχοθεραπειας, συνολικα;
    Το πρωτο 6μηνο περιπου εδινα 40 ευρω την συνεδρια με 4 το μηνα(160 ευρω/μηνα) για τις ατομικες,επειτα που μπηκα στην ομαδικη,εδινα 130/μηνα και απο τον περασμενο σεπτεμβριο 140/μηνα,σε 2 χρονια περιπου 3.300€.

Στις αργιες η σε καλοκαιρινες διακοπες πληρωνω επισης κανονικα,δεν σημαινει οτι επειδη εχασες μια συνεδρια ελω αργιας η οτιδηποτε πως το γλιτωσεις,το χρεωνουν.Σκεψου καποιοι που κανουν χρονια ψυχοθεραπειων ποσα ξοδευουν.

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345