Originally Posted by
empar
το έδινα γιατί ήθελα να βοηθήσω, γιατί παίρνω τα προβλήματα των άλλων προσωπικά, τις αδικίες που συμβαίνουν στους άλλους, προσωπικά.
δεν έμαθα να ξεχωρίζω τις προθέσεις των ανθρώπων απέναντί μου, τι σχέση έχει αυτό με τη δική μου επιθυμία να δώσω; εγώ όταν γνωρίζω ανθρώπους πιστεύω ότι είναι καλοί, τείνω να τους θεωρήσω φίλους μου, κάνω ό,τι μπορώ για αυτούς και το μοτίβο είναι ότι όταν μου συμβαίνει κάτι καλό, είτε εκδηλώνουν ανοιχτά κακία είτε εξαφανίζονται. ουσιαστικά το αντάλλαγμα που ζητάω εγώ είναι η φιλία. όχι ο φίλος που θα δείξει μόνο συμπόνια στα δύσκολα, αλλά αυτός που θα χαρεί με τη χαρά μου. εκεί φαίνεται η πραγματική αξία του άλλου.
πάντοτε κατά τη διάρκεια μιας σχέσης εκδηλώνω την ευγνωμοσύνη μου για κάτι καλό που κάνουν οι άλλοι για μένα, και πάντοτε μα πάντοτε ανταποδίδω. δεν αφήνω ΠΟΤΕ να περάσει έτσι η βοήθεια που μου προσφέρουν οι άλλοι. αυτό δεν το διαπραγματεύομαι. μια από τις σπουδαιότερες ρήσεις κατά τη γνώμη μου είναι η εξής: "ουδείς μεγαλύτερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο". και από τέτοιους ουκ ολίγοι έχουν περάσει στο παρελθόν από τη ζωή μου.
τι μου λες τώρα, που εκμεταλλεύτηκα εγώ τους άλλους.. εδώ έρχονται άσχετοι και με ρωτάνε πότε θα τους ταϊσω σπίτι μου, έχω βγάλει τη φήμη της οικοδέσποινας.. τι μου λες τώρα.. δεν φτάνει που προσφέρω τα πάντα, από ψυχολογική βοήθεια μέχρι τραπεζώματα (γελοίο ακούγεται μέχρι και σε μένα...), μέχρι και σε βάρος της οικογένειάς μου (οικονομικά τουλάχιστον σίγουρα), μου βγάλανε και όνομα γύρω γύρω... μία από τις φίλες μου, που την είχα φιλοξενήσει άπειρες φορές και κάναμε πολλή παρέα, με κάλεσε στο σπίτι της πρώτη φορά μετά από 1,5 χρόνο παρέας και αυτό επειδή σταμάτησα να την καλώ στο δικό μου για μια βδομάδα και ψυλλιάστηκε ότι είχα νευριάσει, αφού καλούσε ένα σωρό άλλους και εμένα ποτέ. στην πόλη μου φιλοξένησα αυτή και τον αδερφό της ένα σωρό φορές, και όταν έτυχε να πάω στη δική της, δεν μου είπε να πάω στο πατρικό της ούτε για έναν καφέ. έγραφε ο φίλος μου εξετάσεις και χρειαζόταν βοήθεια και εγώ τον παράτησα για να πάω σε μια άλλη που έδινε πτυχίο, επειδή ούτε οι γονείς της ούτε η καθηγήτριά της νοιάστηκαν να πάνε μαζί της. και εγώ μόλις είχα λιγότερο χρόνο να τους διαθέσω, σταμάτησαν να μου μιλάνε. κάθε χρόνο φωτοτυπούσα σημειώσεις για τη σχολή και τις έβγαζα τσάμπα και για αυτές, όποτε έρχονταν οι γονείς μου και έφερναν κάποια λιχουδιά τις καλούσα να τη μοιραστούμε. σαν αδερφές μου τους φέρθηκα. όσο για τον άλλο, αυτός κι αν είναι απαράδεκτος. δεν θυμόταν ποτέ ούτε να μου πει χρόνια πολλά για γιορτή γενέθλια. ούτε αυτό το ελάχιστο.
θα με τρελάνεις; πότε μπορεί τους εκμεταλλεύτηκα εγώ σε όλα αυτά;