λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ
Printable View
Λοιποοόν, επί του θέματος, νομίζω πως από όλους τους τρόπους γνωριμίας είναι πιθανό να προκύψει μια καλή σχέση. Η αλήθεια είναι βέβαια άννα πως εάν υπάρχει ο δεσμευτικός όρος 'βιάζομαι να κάνω παιδιά', μάλλον δυσκολεύουν τα πράγματα, γιατί κι εσύ θα λειτουργείς πιο αγχωτικά και οι υποψήφιοι επίσης.
Πάντως ο πιο 'γρήγορος' τρόπος να αρχίσεις να γνωρίζεις κόσμο και να έχεις πληθώρα επιλογών στην εποχή μας, είναι σαφώς το ίντερνετ. Προσωπικά δεν το θεωρώ καμία ντροπή να γνωρίζεις κόσμο από το ίντερνετ, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχουν πάρα πολλά sites που γράφεσαι εντελώς ανώνυμα. Εσύ σε ποιο αναφέρεσαι όταν λες ότι όλοι οι γνωστοί σου το μαθαίνουν?
Σε ένα γραφείο συνοικεσίων, φυσικά και δεν είναι πιο επιλεγμένα τα άτομα... όποιος έχει να πληρώσει τη συνδρομή γίνεται δεκτός, επιχειρήσεις είναι πάνω απ' όλα :)
Σε ευχαριστώ Λου για την απάντηση σου, διαβάζω εδώ και καιρό το σάιτ και έχω παρατηρήσει ότι λές πάντα σωστά πράγματα!
Αλλά γιατί βρε παιδια να πειράξει αν κάνω παιδί και πάρω διαζύγιο δλδ είναι καλύτερα να ζήσω μια ζωή μόνη και χωρίς παιδιά; μια παροιμία λέει "κανένα παιδί καμμία χαρά, πολλά παιδιά πολλές χαρές". Με λίγα λόγια ας έχω ένα παιδί και ας πάρω και διαζύγιο δεν με ενδιαφέρει.
αμα θες παιδι γιατι δεν πας να κανεις μια εξωσωματικη να κανεις ενα παιδι απο το να ψαχνεις συντροφο? Γιατι τελικα εσενα το παιδι σε ενδιαφερει περισσοτερο απο το να βρεις ενα συντροφο που και οι δυο θα θελατε να μεγαλωσετε ενα παιδι .Λυπαμαι πολυ με αυτο που λεω αλλα νομιζω ετσι ειναι εαν κανω λαθος να μου το πειτε παρακαλω
Οπως όλα στη ζωή, έτσι και τα γραφεία συνοικεσιών/γνωριμιών, εμπειέχουν και το Ying και το Yang
Ενας από τους μαθητές μου έχει τέτοιο γραφείο και από τα όσα γνωρίζω μπορώ να σου πω πως:
Το καλό που προσφέρουν είναι η εχεμύθεια και το γεγονός ότι οι πληροφορίες που θα λάβεις για αυτόν/ούς που θα γνωρίσεις, τις περισσότερες φορές, θα είναι έγκυρες.
Βέβαια με το να ακολουθήσεις τέτοια τακτική, σκέψου και τα αρνητικά τα οποία είναι αρκετά. Ενα απ' αυτά, το σημαντικότερο ίσως όλων, είναι η έλειψη του πηγαίου
Γιατί όμως να μπεις σε μια τόσο επιτηδευμένη διεργασία; Νέα γυναίκα είσαι. Επέλεξε να διευρύνεις την κοινωνικοποίησή σου και με χαλαρότητα/ηρεμία να βρεις (και να σε βρει) τον σύντροφό σου. Αν όλα πάνε καλά και υπάρχει συνταύτιση, θα γίνει ο σύντροφος της ζωής σου. Να έχεις θετική σκέψη και αισιοδοξία.
(Επίσης, να σου τoνίσω, πως και εδώ, ο κακός επαγγελματισμός, κρύβει κινδύνους.)
Σε κάθε περίπτωση, η "απελπισία" και η βιασύνη, είναι πάντα κακοί σύμβουλοι.
Εύχομαι καλό δρόμο
Δεν θέλω να παρεξηγηθώ ότι θα τα κάνω αυτά που σκέφτομαι....είναι η τελευταία λύση που μου έρχεται στο μυαλό και θα ήθελα να ακούσω γνώμες. ευχαριστώ
Και εγω δεν θελω να παρεξηγηθω γιαυτο δεν γραφω αλλα.
Δεν ξερω πολλα για το μονογονεϊκο μοντελο ...που κερδιζει νομιζω πολυ εδαφος τωρα τελευταια...και σιγουρα δεν ξερω την αννα για να απαντησω. Δεν ξερω που θα μπορουσε να απευθυνθει για εγκυρες συμβουλες πανω σε αυτα τα θεματα?
http://www.babyspace.gr/Article/sing...y/327-609.html
απαντησεις για το μονογονεικο μοντελο
Προφανως θα υπαρχουν εξιδεικευμενα βιβλια , αλλα και η πραγματικοτητα του περιβαλλοντος παιζει μεγαλο ρολο οπως φαινεται και απο το αρθρο. Αλλο να κανεις μονογονεϊκη οικογενεια και να εισαι πρωτεργατης εκει που δεν το "σηκωνει" το κλιμα και αλλο καπου που ειναι κοινη πρακτικη.
Ψαξε την βιβλιογραφια και απευθυνσου ισως σε καποιους ειδικους , περι σχεσεων ( νομιζω ειναι και αυτος μεσα στους κλαδους της ψυχολογιας).
Ευχομαι να πανε ολα καλα. Ελπιζω να βρεις την ιδανικη λυση.
γιατι να μην χρησιμοποιησεις ολες τις επιλογες που σου δινονται ; και στο ιντερνετ και στο γραφειο συνοικεσιων και α
πο οπου μπορεις να γνωρισεις ανθρωπους ...
αρκει να υπαρχει εχεμηθεια και διακριτικοτητα .
αλωστε δεν δεσμευεσαι πουθενα ,στο τελος εσυ θα αποφασησεις .
βεβαια μην του πεις :ελα θελω να κανουμε παιδι κατευθειαν :) αυτα τα πραγματα ενοουνται .... (θα σε στειλει εκεινος σε τραπεζα σπερματος τοτε :) )
δηλαδη για να ικανοποιησουμε τα δικα μας θελω κανουμε ενα παιδι???????
το παιδι το ρωτησαμε?????
Κι εγώ διαφωνώ σ' αυτό. Το βρίσκω εγωιστικό. Αποφασίζουμε εκ των προτέρων ότι ένα παιδί θα στερηθεί τον πατέρα του. Στο κάτω κάτω, γιατί να μην υιοθετήσει κάποιος ένα παιδί, που έτσι κι αλλιώς είναι ορφανό και θα του προσφέρει αυτό που του λείπει. Επειδή δεν θα έχει τα δικά του γονίδια?
πιο κατω, λες οτι δεν σε νοιαζει αν παντρευτεις, κανεις παιδι και ας χωρισεις μετα. που σημαινει οτι θα βρεις συντροφο, θα ταιριαζεις, θα περνατε καλα, θα παντρευτεις, θα κανεις παιδι και μετα, οτι προκυψει. μπορει και να προκυψει μακριχρονιος γαμος ομως, οχι απαραιτητα χωρισμος.
η επιλογη "δωρητης σπερματος" ομως,
σημαινει, οτι εξαιρειται το θεμα "συντροφος" εξ αρχης.
τελικα, εσενα σε νοιαζει να κανεις ενα παιδι και οχι να εχεις συντροφο? αυτο ειναι η βασικη επιθυμια σου?
αν ναι
εχεις αναλογιστει τι ευθυνες σημαινει αυτο?
εχεις την οικονομικη δυνατοτητα και το κουραγιο, να μεγαλωσεις ΜΟΝΗ ενα παιδι μεχρι να ενηλικιωθει?
εισαι σιγουρη οτι θα εισαι σε καλη υγεια για τοσα πολλα χρονια?
αντιλαμβανεσαι ποσο θα κλειστεις μεσα για να μεγαλωσεις μονη ενα παιδι?
το ξερεις οτι οι περισσοτεροι ελευθεροι ανδρες δεν θελουν σχεσεις με γυναικες με τετοιου ειδους υποχρεωσεις και ισως χρειαστει να μεινεις μονη?
δεν σε ανησυχει που το παιδι θα μεγαλωνει χωρις ενα ανδρικο προτυπο?
ειδικα αν ειναι αγορι, καταλαβαινεις τι ελλειψη θα ειναι αυτο για την ψυχοσυνθεση του?
σε εναν χωρισμο, υπαρχει τροπος ο πατερας να ειναι κοντα στο παιδι του, σε μια γονιμοποιηση με ξενο σπερμα, ουτε θα ξερετε με τι μοιαζει αυτος ο πατερας.
η περιπτωση της υιοθεσιας που λενε οι αλλοι φιλοι, νομιζω οτι ειναι πολυ ωραια και ανθρωπιστικη επιλογη, μονο που απ οτι ξερω, στην ελλαδα ειναι σχεδον αδυνατο να δωσουν παιδι σε εναν γονιο.
Συγγνωμη, αλλα απο τα οσα λες αν ημουν αντρας, θα εβλεπα ξεκαθαρα νομιζω οτι δεν ψαχνεις αντρα. Αλλα ψαχνεις το μεσο οπως οπως για να κανεις ενα παιδι. Ενας αντρας που σεβεται τον εαυτο του, δεν ψαχνει τετοια γυναικα ή τετοια σχεση. Αλλα θελει ενεργο ρολο μεσα στη σχεση και να συν-αποφασιζετε. Ισως αυτο να σου δινει και μια απαντηση στο γιατι δεν σε θελουν καλυτεροι αντρες τα τελευταια χρονια, σε σχεση με παλιοτερα.
Έχεις αναγάγει σε αυτοσκοπό το παιδί και μάλιστα χωρίς τις καλύτερες προθέσεις (το κάνω παιδί να μην μείνω μόνη δεν είναι μία από αυτές τουλάχιστον)! Αναθεώρησε τις σχέσεις σου με τους άνδρες, μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα από το να είναι δωρητές σπέρματος, (καλά όχι όλοι :P) και βρες ένα καλύτερο λόγο να αποκτήσεις παιδιά χωρίς να πιέζεσαι.
Δεν είσαι η μόνη 36χρονη χωρίς παιδί, στον 21ο αιώνα ζούμε! Πολλοί κάνουν παιδιά για να ικανοποιήσουν τα δικά τους απωθημένα και μετά τα παιδιά τους έρχονται εδώ! :P
Και τελοσπαντων, μηπως δεν εισαι 36 αλλα 29?
μπα δεν είμαι 29 το "1982" το έβαλα για άλλον λόγο
αγαπητή Αννα...
δεν σου φταίει ούτε ένας άνθρωπος, ούτε ένα παιδί ούτε ο εαυτός σου να πάρεις τόσο κόσμο στο λαιμό σου επειδή έφτασες 36 και δεν έχεις σύντροφο ή προοπτική γάμου με κάποιον.
Κάπου ανέφερες πως έχεις να κάνεις σχέση 5-6 χρόνια. Εχεις ανναρωτηθεί τι φταίει γι αυτό?
Το θεωρείς φυσιολογικό ένας άνθρωπος να απέχει τόσα χρόνια από την ενεργό συναισθηματική/σεξουαλική δράση και κάπου εκεί να μη λέει πως του λείπει η αγάπη ή η συντροφικότητα αλλά η αποκατάσταση?
Δεν μου φαινεται κατι σπανιο το συναισθημα της αννας. Ειναι πολυ ανθρωπινο και πολυ συνηθισμενο. Ουτε μπορουμε να ξερουμε γιατι δεν εχει να κανει σχεση 5-6 χρονια. Δεν σημαινει οτι κατα καποιο τροπο κατι τρεχει με αυτην.
Το συναισθημα της απελπισιας , της μοναξιας , του τι κανω στη ζωη μου , το οτι με προσπερναει η ζωη , ολοι τα εχουμε νοιωσει λιγο-πολυ.
Αλλωστε , παρολο τους τοσους καινουριους τροπους επικοινωνιας , υπαρχουν ακομα ανθρωποι που αισθανονται και ειναι μονοι και θελουν κατι στην ζωη τους.
Ειναι λιγο σκληρο να λες στον αλλον , δεν αξιζεις να τεκνοποιησεις...γιατι το βλεπεις πολυ εγωιστικα και θα ειναι κακο για το παιδι. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ...
Έχω πρόβλημα με το χαρακτήρα μου, μου λέει ο κόσμος και πιστεύω ότι έχει δίκαιο, και δεν μπόρω να κάνω εύκολα παρέες ούτε σχέση εύκολα μπορώ να κάνω και να την κρατήσω, ενώ λένε επίσης ότι είμαι ωραία κοπέλα.
Αυτά τα τελευταία χρόνια γιατί παλιότερα ήμουνα εντελώς κοινωνική με πολλές παρέες, που περνούσαμε καλά, νομίζω ότι ήτανε επιφανειακές φιλίες και τίποτα παραπανω εκτός κανένα δυο φίλες που μου μείνανε ως τώρα.
Βασικά δεν νομίζω ότι είμαι κακό άτομο, αλλά να ο χαρακτήρας μου είναι κάπως. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενώ είναι καλοί φαίνονται κακοί είναι οι λεγόμενοι παρεξηγημένοι χαρακτήρες- από αυτό είμαι εγώ με παρεξηγούνε εύκολα.
anna μπήκες για "συμβουλές" και για συζήτηση και αντ' αυτού διαβάζεις κατηγορίες και επιθέσεις (!)
Μην πτοείσαι. Υπάρχουν και μέλη που συζητούν σε αυτό το φόρουμ. Υπάρχουν και μέλη, που δεν είναι κακιασμένα από την, ίσως - πιθανόν, μίζερη ζωή τους. Θα διακρίνεις εύκολα τις ώριμες γραφίδες.
μιζερη ζωη... χμ.... ωριμες γραφιδες ...χουμφ...
the way i see it
μιζερη ζωη, γενικα μιλωντας, μαλλον ζει καποιος που δεν μπορει να βρει παρτενερ και αναγκαζεται μ ετην ωριμη γραφιδα του , να λεει ψεματα για τις φιλικες του προθεσεις σε προβληματισμενα κοριτσακια με σκοπο να τις ψησει να βγουν για ενα ποτο κι εκει τους ριχνεται σαν λιγουρης για να τις χουφτωσει παρα την θεληση τους...
(τυχαιο το παραδειγμα ε? δεν αφορα καποιον, ε? οποιος καταλαβε- καταλαβε, ε?)
αννα μου
οσο σε διαβαζω και αναπτυσεις τους προβληματισμους σου, μου φαινεσαι σαν διδυμη αδερφη μιας κοπελας που εμπαινε εδω. ειχε ακριβως τα ιδια ζητουμενα και τους ιδιους ενδοιασμους.
ψαξε θεματα της, ισως οι απαντησεις που επαιρνε βοηθησουν σε κατι
την ελεγαν λιμπα. δλδ lightbluepath και μετα whitecandle
χαχαχα! οχι αννα μην αγχωνεσαι, απλα εδω επειδη συνηθιζουν να μπαινουν παλια μελη με καινουρια νικς συνηθιζεται αυτη η ανιχνευση, ενοχλητικη μερικες φορες σιγουρα.
Οσο για τις επιθεσεις στο φορουμ, μιας και εισαι κοπελα και ανοιξες θεμα σχετιακ με σχεσεις κτλ, να προσεχεις κατι καλοπροαιρετα αρσενικα προθυμα να σε συμβουλευσουν και να σε στηριξουν, γιατι υπαρχουν αρκετα τετοια εδω μεσα, θα το καταλαβεις, θα σου στειλουν πριβε μηνυμα η αιτημα φιλιας, και μετα θα ζητανε msn και facebook, και αυτοι ναι μπορουν αν γινουν ενοχλητικοι αν παρουν θαρρος. Αυτο προς καθε θηλυκο νεο μελος.
Αξια εισαι φυσικα! Μπορεις να κανεις παιδι με εξωσωματικη και πιστευω οτι ειναι πιο αξιοπρεπες... εκτος αν τυχει να γνωρισεις καποιον καλο και γινει κατι στα γρηγορα και οσο αντεξει η σχεση...
Άννα άξια , εισαι για όλα. Θα βρεις τον άντρα που σου αξίζει, να σε στηρίξει, να σε βοηθήσει, να ειναι πλαι σου σε όλα, όπως αρμοζει σε αναν σωστο συντροφο! Ακολουθησε το ενστικτο σου!!!
Εσυ βασικα οριζεις την ζωη σου και εσυ θα επιλεξεις τι ειναι σωστο για σενα. Αν κανεις κατι που ειναι ξενο και οχι ανετο προς εσενα ή αντιθετο σε σενα τοτε σιγουρα ειναι λαθος!Κανε οπως πιστευεις!
Δοκίμασε το. Δεν έχεις να χάσεις τίποτε (εκτός από μερικά φράγκα). Το ότι ένας άντρας απευθύνεται σε γραφείο συνοικεσίων δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Μπορεί όπως εσύ να μην έχει ευρύ κύκλο. Επίσης στα γραφεία αυτά κοιτούν τα κοινά ενδιαφέροντα και τις βασικές φιλοσοφίες για τη ζωή, πράγμα που μπορεί να είναι υπέρ σου. Στο γραφείο συμφέρει να επιτύχει, όχι να αποτύχει η σχέση.
Υ.Γ. Παράλληλα δοκίμασε και το Ίντερνετ. Έχω πολλούς φίλους και φίλες που κάνανε μακροχρόνιες επιτυχημένες σχέσεις μέσω Διαδικτύου.
Καλή τύχη!!!!