Εγω παντως εαν η γυναικα μου ηταν εγκυος και δεν ηθελε να κανει θρησκευτικο δεν θα την υπεβαλλα σε τετοια δοκιμασια (γιατι ειναι δοκιμασια). Στα ωπα -ωπα θα την ειχα.
Printable View
Εγω παντως εαν η γυναικα μου ηταν εγκυος και δεν ηθελε να κανει θρησκευτικο δεν θα την υπεβαλλα σε τετοια δοκιμασια (γιατι ειναι δοκιμασια). Στα ωπα -ωπα θα την ειχα.
Εδώ είναι το θέμα. Δεν έχει να κάνει με τα πεθερικά, αλλά με τον ίδιο τον μέλλοντα σύζυγο, που είτε δεν μπορεί να πάει κόντρα στους δικούς του είτε δεν νοιάζεται αρκετά για το ουσιαστικό (τη γυναίκα του και το παιδί του) και κοιτάει τους τύπους.
Για μένα δεν είναι καλό σημάδι και δεν θα είναι η μοναδική περίπτωση που θα υπάρχουν προστριβές.
Το τι θέλει και ονειρεύεται η φίλη σου πιθανόν να πρέπει να παλέψει για να το καταφέρει. Αν τελικά το καταφέρει.
Και δεν είναι τερτίπια το να μη θέλουμε άλλοι να καθορίζουν τη ζωή μας και τις σχέσεις μας. Ειδικά αν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα.
...αυτό λέω από την αρχή.
Εκεί είναι το ζουμί, γι αυτό η φίλη μου δεν θέλει να "χρησιμοποιήσει" το θέμα με το παιδί.
Θα μπορουσε από την αρχή να το κάνει και να μην υπάρχει κανένα θέμα τώρα.
Να το κάνει με την έννοια του να τα παρουσιάζε εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα και κει φυσικα θα έκλεινε το θέμα.
Αυτό όμως που την ενοχλεί, είναι η δική του στάση και αυτό πρέπει να λύσει πρώτα.
Το θέμα είναι πως?
Η δική του στάση, που μάλλον δεν αφορά μόνο στο συγκεκριμένο θέμα, και φαντάζομαι πως έχει διαμορφωθεί με τα χρόνια, δεν είναι εύκολο ν' αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη, ειδικά αν δεν το αποφασίσει ο ίδιος.
Δηλαδή, η φίλη σου ψάχνει τη συνταγή για το "πώς αλλάζουμε τη νοοτροπία ενός ανθρώπου", που αν έχω καταλάβει σωστά, έχει περάσει ηλικιακά την εφηβεία εδώ και καιρό .
Κατά τη γνώμη μου, συχνά είναι πιο εύκολο να αλλάξουμε άνθρωπο!
..όχι, δεν προσπαθεί να τον αλλάξει, δεν είναι ηλίθια.
προσπαθεί να βρει διοδο επικοινωνίας μαζί του.
Αυτός πχ, (όπως πιστεύω και οι περισσότεροι άντρες), δεν έχει κανένα ιδιαίταορο κάψιμο με το γάμο.
Το βλέπει ως "πρεπει" και κάπου εκεί σκέφτεσαι πως αφού οι γονείς του θα στεναχωρηθούν αν δεν τους κάνει το χατίρι, γιατι να μη τους το κάνει?
Από την άλλη η φίλη μου, είναι όπως οι περισσότερες γυναίκες: θεωρεί πως αυτή η μέρα ανήκει και στους δύο και πρέπει να τη γιορτάσουν χωρίς άγχος/στρες/εγκυμοσύνη.
Θέλει να την απολαύσει και όχι να τρεμει καθε λεπτο μη πάθει κάτι το παιδί.
:D:D Η σατανική πεθερά σαν την Τζέσικα Λανγκ στο Hush, δεν ξέρω αν την έχετε δει την ταινία...
Θεοφανία, νομίζω ότι η φίλη σου κακώς δεν θέλει να χρησιμοποιεί το παιδί...μα αφού αυτός είναι ο βασικός λόγος! Κι η Broken Doll έχει δίκιο, μόλις δουν το μωρό θα τους περάσει ο θυμός...ως τότε ξύδι :p
Μα Θεοφανία, δεν είναι μέσο πίεσης! Δεν το καταλαβαίνετε;;; Η αλήθεια είναι, υπάρχει όντως κίνδυνος...γιατί το βλέπετε σαν τερτίπι και σαν κόλπο;;; Δεν το καταλαβαίνω...
Αλήθεια, την έχεις δει την ταινία; Ρωτάω για να χαλαρώνει που και που το θέμα, ελπίζω να μην σας πειράζει...απλά είμαι εξαιρετικά ευαίσθητη με τα παιδιά κι έχω φορτιστεί συναισθηματικά τώρα...
Όλα του γάμου δύσκολα...Θεοφανία εσύ είσαι παντρεμένη; (ασχετο)
μπα...
δεν νομιζω να παιζει αυτο θεοφανια.
γιατι πολυ απλα, αν το θεμα ηταν οτι αυτον δεν τον καιει κι ειπε να κανει το χατηρι των γονιων, αν ηταν ενταξει, θα ελεγε "εγω δεν εχω καποια ιδιατερη προτιμηση μωρο μου, να γινει οπως θα σου αρεσε εσενα'
το να χωνει τα χατιρια της μμας του δεν κολλαει με τπτ
και να εισαι σιγουρη οτι θα εχει και συνεχεια η νοοτροπια αυτη...
και συμφωνω με την μαριον, οτι ο ανθρωπος δεν αλλαζει. καλυτερα να τον βρεις οπως τον θελεις, να τον αλλαξεις δεν παιζει...
εχω μπερδευτει με το παιδι.
αν ισχυει το προβλημα, τι να "χρησιμοποιησει"??? ειναι ενας υπαρκτος κινδυνος και πολυ σοβαρος μαλιστα. εκτος αν δεν ισχυει, οποτε τσαμπα το συζηταμε.
για το γενικοτερο θεμα, ο τροπος ειναι ενας: ΕΥΘΕΩΣ.
δεν παιζει ουτε πλαγιως, ουτε κουτοπονηροειδως, ουτε εμμεσως, ουτε μεσω φιλεναδων, ενα τοσο σοβαρο θεμα. ειναι ουσιωδες της σχεσης τους και του μελλοντικου γαμου τους κι αυτοι προχωρησαν χωρις να το εχουν λυσει. ενδεχομενως χωρις να το ξερουν καν...
μια συζητηση επι του θεματος θα εβαζε τα πραγματα στην θεση τους.
να του εξηγησει ποσο σοβαρο ειναι το θεμα που ισως αυτος προσπαθει να παρουσιασει ελαφρα "ελα μωρε τι μας νιαζει ο γαμος, ας τους κανουμε το χατηρι" κι οτι θα το βρισκουνε μπροστα τους σε ολο τον γαμο τους.
Συμβαινει κατι παραλογο σε αυτες τις περιπτωσεις παιδια.
Οι γονεις λενε "παντρευω το παιδι μου"!Θεωρουν τον γαμο σαν μια δικη τους υποθεση!Ναι δεν σας κανω πλακα...
"Χατηρι γλυκε μου ειναι ενα τραπεζι με την θεια σου,οχι ενας γαμος που εγω γουσταρω να κανω τα δικα μου(εφοσον η φιλη σου ειναι φαν του γαμου),χωρις να κινδυνευσει το μωρο ΜΑΣΣΣΣ"
"Χατηρι ειναι να φορεσω στο μπεμπη το λαχανι φορμακι που του πηρε η μαμα σου,οχι η στιγμη που πρεπει να ειμαι κουκλα με τρεντυ νυφικο"
ας του πει: το πρωτο σου μαθημα αγαπη μου σαν συζηγος ειναι να μαθεις να βαζεις όρια στους ''εξω απο δω''
ειμαι τις αποψης οτι δεν μπορεις να επικοινωνήσεις με καποιον που σε μια τετοια περιπτωση δεν καταλαβαινει τα αυτονοητα... κ μαλιστα ο ίδιος χρησιμοποιει τους δικους του σαν μοχλο πιεσης για να περασει ουτε καν τ δικα του θελω αλλα των γονιων του... σε μια τετοια περιπτωση λες ενα κατηγοριματικο οχι, του λες οτι δεν πρόκειται να το ξανασυζητησεις και ξεμπερδεύεις...
γιατι δεν παντρευεται μονος του!!!!!!!
γιατι η γυναικα που διαλεξε να παρει δεν θα απολαυσει τον ιδιο της το γάμο..
αυτο δεν πρεπει να το σκεφτεται κ ο γαμπρος...?!!!
θα μπορούσε να του πει οτι η σταση του αυτη την εχει προβληματίσει γενικα.. οτι στο μελλον σε θεματα αφορουν μονο αυτους τους δυο μπορει πάλι τα θέλω τα δικα της να αντικρούονται με τα θελω των γονιων του.. πως μπορει να υπολογιζει οτι θα φερθει ωριμα οταν σε ενα τοσο σημαντικο θέμα οχι μονο ακολουθει τα ''πρεπει'' των γονιων του αλλα διακινδυνεύει την αγαπη κ συμπάθια που της εχουν μεχρι τωρα εκθετοντας την κ τοποθετοντας την απεναντι τους..
αυτα απο μενα.. και..
1) ελπιζω να εχει μια καλη εγκυμοσύνη κ μια ευκολη γέννα
2) να συνελθει ο δικος της
3) να κανει εναν γάμο όπως τον ονειρευεται... :) φιλια πολλα κοριτσια
π@π@ρια θρησκευομενοι ειναι αν ηταν θα τους ενοχλουσε πιο πολυ που ο γιος τους αφησε μια κοπελα εγγυο χωρις να την στεφανοθει πρωτα .Ετσι ειναι οι θρησκευομενοι????
καλημέρα! μπήκα σήμερα να δω τι παίχτηκε με το θέμα και βλέπω έχουν ειπωθεί πολλά..
Γενικά παιδιά, η ελληνική οικογένεια, είναι μια οικογένεια σάντουιτς.
Ότι συμβαίνει στη μία οικογένεια, είναι πρόβλημα και της άλλης οικογένειας και φυσικά όλοι παρεμβαίνουν στα οικογενειακά όλων...
δημιουργούνται μεν πολύ ισχυροί δεσμοί και είμαι σίγουρη ότι οι γονείς, και εν προκειμένω, θα σκίζονταν για τους μελλόνυμφους. Όπως άλλωστε κάνουν κατά τα λεγόμενα της Θεοφανίας..
Παρολαυτά οι άνθρωποι δεν ξέρουν που να σταματήσουν. Είναι άλλη γενιά ρε παιδί μου οι άνθρωποι. Δεν πρόκειται από μόνοι τους να βάλουν όρια στον εαυτό τους.
Δεν είναι σωστό να θέτουμε ζήτημα αγάπης..νομίζω το πιο ασφαλές θα ήταν να καταλήξουμε στο ότι ο άντρας της φίλης σου δεν μπορεί να διαχειριστεί την συγκεκριμένη κατάσταση. Ανώριμος δηλαδή. Προφανώς δεν έχει δείξει πυγμή μέχρι στιγμής.
Το θέμα μου είναι το εξής: έχει δείξει η φίλη σου αυτό που πραγματικά την ενοχλεί?
Του έχει θέσει ως θέμα ότι κάτι τέτοιο δηλητηριάζει τη σχέση τους?
Και αφού ο γάμος δεν είναι τόσο σημαντικό (για το γαμπρό, με την έννοια ότι είναι κάτι για το οποίο δεν παίζουν και πολύ ρόλο οι λεπτομέρειες τύπου να μπορεί να είναι άνετη η νύφη και όχι με το παιδί τούρλα) τότε προς τι η βιασύνη?
Ας κάνουν μια και καλή έναν θρησκευτικό όταν γεννηθεί το παιδί..
Απλά σκέφτομαι, εάν κάτσει πραγματικά και συζητήσει, χωρίς τσακωμούς κλπ...του εξηγήσει αυτό που ακριβώς έχει ανάγκη, τις σκέψεις της..εάν κάνει το ίδιο και με τη μελλοντική πεθερά της..χωρίς διάθεση να τους προσβάλλει, απλώς να επιβάλλει τη βούλησή της, διότι αφενός κουβαλάει ένα παιδί μέσα της και αφετέρου πρόκειται για κάτι που αφορά εκείνην και τον άντρα της...πάλι πιστεύεις δε θα συνεννοηθούν?
διότι αν δε συνεννοηθεί και τότε, ειδικά με τον άντρα της, τότε λυπ΄μαι που θα το πω αλλά υπάρχει πρόβλημα.
Εάν ο άντρας είναι στα χρόνια της φίλης σου και δεν εννοεί να καταλάβει ότι είναι στοιχειώδες σε μια οικογένεια να λαμβάνονται οι αποφάσεις εκ των έσω και όχι από ανθρώπους που βρίσκονται στην απέξω, τότε θα έχει πρόβλημα η επικοινωνία τους και η συμβίωσή τους..και τότε η διχογνωμία για μια τελετή θα είναι το πιο απλό που θα έχουν να αντιμετωπίσουν.
Ας το σκεφτεί, ας συζητήσει με κάθε ειλικρίνεια και αν δεν πιάσει ούτε αυτό ας δείξει τα δόντια της τονίζοντάς του φυσικά την ανεπάρκειά του να χειριστεί κάτι τόσο απλό και τη διαδικασία στην οποία την έχει βάλει με την ανωριμότητά του.
Έχει οικογένεια τώρα πια, πρέπει να το βάλει καλά στο μυαλό του.
βοιντ σε ευχαριστω για την άποψη σου....συμφωνώ με όλα αυτά που λες...:)
Εχω εξελίξεις.
Χτες, μετα από όλο τον ημερησιο χαμο, ο γαμπρός είπε το βράδυ στους δικούς του πως δεν θα γίνει θρησκευτικός γάμος και η φίλη μου τσακωθηκε μαζί του γιατί ένιωσε πως το έριξε πάνω της.
Δεν ήταν μπροστά στην κουβέντα, ούτε ξέρουμε πως αντέδρασε το σόι.
το καλύτερο βέβαια, έγινε σήμερα το πρωί.
Πηγαν μαζί στο γιατρό, (πρωτη φορά ο πατέρας), για να ακούσουν την καρδιά του μωρού,.
Ο γιατρός λες και ήταν βαλτός άρχισε να του αναλύει όλη την κατάσταση με αποκορυφωμα να τον ρωτάει τι θα κάνουν με το γάμο και ότι το καλύτερο θα ήταν να γίνει πολιτικός και αυστηρά σε οικογενειακό κύκλο. Ούτε καν τραπέζι μετά και μάλιστα του το τόνισε αυτό, γιατί το ινομυωμα δεν αστειεύεται και ηδη κάνει κακώς που συνεχίζει να δουλεύει...!!!!!
Δυστυχώς το αγγελικά πλασμένο σενάριο του γιατρου διακόπηκε από τον παρακάτω εφιαλτη: ο γαμπρός είπε στη φίλη μου πως θα παντρευτουν με πολιτικό, αλλά ΚΡΥΦΑ!
Κρυφά; λολ
Εμενα μια χαρα μου φαινεται το σεναριο του πολιτικου και κρυφα!! θα εχει θεμα φαινεται ο γαμπρος ηθικο οταν γεννηθει το παιδι να μην τιθεται θεμα αναγνωρισης. Και το κρυφα μου φαινεται και ωραιο μην σου πω, κατι σαν το μικρο τους μυστικο με ολους τους αλλους στην απεξω!!
Oταν ενας αντρας(η γυναικα) δεν μπορει να ξεκοψει στους δικους του το να μην ανακατευονται ΤΩΡΑ που ειναι στην αρχη αργοτερα τι θα γινει.....? Προσωπικη εμπειρια...... Η αδελφη μου παντρευτηκε στα 30της...λογω ερωτα δεν εφερνε αντιρρησεις στα θελω του γαμπρου κ της οικογενειας του μ αποτελεσμα καθε καλοκαιρι κατα 99% να κανουν ολοι μαζι διακοπες...... καποια στιγμη εφτιαξαν κ σπιτι στο νησι του γαμπρου κ τοτε αρχισαν τα οργανα για τον γαμο της αδελφης μου.... εφτασε να νιωθει στο ΙΔΙΟ της το σπιτι επισκεπτρια γιατι ο γαμπροςς ειχε αφησει τους γονεις του να θεωρουν το σπιτι δικο τους κ ν αφηνει την μανα του να κανει κουμαντο μ αποτελεσμα να υπαρξει κ ριξη στο ζευγαρι μετα απο 18 χρονια γαμου!!!Γιατι τα λεω ολα αυτα??? Γιατι αν το ζευγαρι δεν βαλει ορια στις οικογενειες τους απο την αρχη αργοτεροτερα θα δημιουργηθουν πολυ μεγαλυτερα προβληματα.. Η φιλη σου για μενα θα πρεπει να κανει μια συζητηση με τον γαμπρο οτι θα πρεπει να βαλει τους γονεεις του στην ΘΕΣΗ τους κ οτι θα παντρευτουν με πολιτικο στα ΦΑΝΕΡΑ!!!!! ΝΑ ΣΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΤΩΡΑ οπως λεει κ η μητερα μου!!!!!
Πως θα τεθεί θέμα αναγνώρισης αφού είναι ζευγάρι εδώ και 1 χρόνο και υποτίθεται πως έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο; Και εμένα μου φαίνεται χαριτώμενο σαν ιδέα να παντρευτούν κρυφά.
Αλλά εδώ φανερά και δεν συμφωνούν, φαντάζεσαι ν' ανακαλύψουν τα συμπεθέρια ότι τους το έκρυψαν; λολ
Εννοω οτι ο γαμπρος θελει να την αποκαταστησει και τυπικα την κοπελα........ παραδοσιακα!!!! Ασε που αν το ανακαλυψουν τα συμπεθερια μετα ουτε που θα το σκεφτοντια πια, θα εχουν να νταχτιριζουν το εγγονακι και θα το εχουν γραμμενο το ζευγος!!!!
σήμερα έχουμε μητινγκ με πεθερικά....περιμένω νέα.....:)
άντε να δούμε με τους μπούληδες που πάμε και μπλέκουμε..:-)))
εγω ψηφιζω "μυστικους αρραβωνες" παντως!
μ αρεσε η ιδεα. κι εγω αυτο θα εκανα αν παντρευομουν εγγυος.
ο γαμπρος ισως να μην το καλοσκεφτηκε μαλιστα και να το ειπε απλα για να τελειωνουν οι πολλες κουβεντες, αλλα μ αυτη την λυση αδειαζει αγριως τους δικους του κι αυτο πιστευω πως θα τους βαλει στην θεση τους.
αλλωστε δεν μπορει να μεινουν κρυφοι για πολυ, πριν την γεννηση θ αναγκαστει να τους το πει ωστε να μην ανησυχουν για την πατροτητα...
sex ,ψεματα κ βιντεοταινιες ενα πραγμα δλδ?? χαχαχχααχααχα!! Το ν αρχισουν την ζωη τους με ψεματα δεν πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο.... μετα χανεται η εμπιστοσυνη.... η ευθυτητα κ ειλικρινεια πιστευω οτι ειναι το καλυτερο... κ απο κει κ περα.... οποιος τ αντεξει!!!!