Ετσι ακριβως!Ο Θεος μας δινει δυναμη,και ναι,σιγουρα ειμαστε μικροι "ηρωες" για ολο αυτο που ζησαμε και ζουμε!
Printable View
Ετσι ακριβως!Ο Θεος μας δινει δυναμη,και ναι,σιγουρα ειμαστε μικροι "ηρωες" για ολο αυτο που ζησαμε και ζουμε!
Είμαστε κόσμος εντέλει με το ίδιο πρόβλημα και διαπίστωσα διαβάζοντας τα ποστ απο το 2010 μέχρι σήμερα οτι καρδιολόγους παθολόγους ψυχιάτρους τους επισκέφθηκαμε αλλα κανένας δεν βρήκε λύση εντέλει όλα ειναι μέσα στο κεφάλι μας αφού τα εχουμε τόσα χρονια και κανένας δεν πέθανε ειναι έτσι όπως τα λένε οι γιατροί μονο που σε μας η ποιότητα ζωής ειναι περιορισμένη και πάντα με ένα συννεφάκι φόβου και ανασφάλειας το πολεμάμε ο καθένας με τον τροπο του.
Καλησπερα και απο εμενα..να σας πω την ιστορια μου..
Πριν 2 βδομαδες εκανα εξετασεις αιματος οι οποιες βρεθηκαν να εχω αυξημενο cpk..το cpk ειναι ενα ενζυμο που ανεβαινει πααρα πολυ σε οσους γυμναζοντε..και εγω γυμναζομε πολυ..
Τελος παντων πηγα στον παθολογο να δει τις εξετασεις μου και μολις ειδε το cpk με κοιταξε τρομαγμενος και αρχισε να μου λεει για νεφρικες ανεπαρκειες και αιμοκαθαρσεις αμα συνεχιζα το γυμναστηριο..οπως καταλαβαινετε τρομοκρατηθηκα και οταν πηγα σπιτι εκανα την βλακεια να το ψαξω στο ιντερνετ..μεγα λαθος.
Απο τοτε με εχει πιασει ενας πανικος και μια φοβια..το θεμα ειναι οτι οταν ειμαι ξυπνιος και κατα την διαρκεια της ημερας ειαμι μια χαρα..οταν ομωε παω να ξαπλωσω τοτε αρχιζουν τα οργανα..
δεν μπορω να κοιμηθω με τιποτα..μολις παω να γλαρωσω πεταγομε επανω με ενα αισθημα πανικου..νοιωθω την καρδια μου να χτυπαει δυνατα.και οπως καταλαβαινετε ο υπνος ειναι χαλια..
θελω να ρωτησω αμα κανενας αλλος εχει η ειχε τετοια συπτωματα..εκανα καρδιογραφημα πριν 5 μερες και βρηκε οτι εχω προμπτωση μιτροειδους βαλβιδας..αλλα μου ειπα ο γιατρος να μην ανησυχω..δεν ανησυχω για την καρδια μου αλλα δεν ξερω τι να κανω ωστε να μπορεσω να κοιμηθω παλι σαν ανθρωπος τα βραδια..δεν εχω αλλαξει την ζωη μου..δηλαδη βγαινω με τους φιλους..παω γυμναστηριο βγαινω απο το σπιτι γενικα..απλα το βραδυ ειναι που με πιανει..αμα μπορεσει κανενας να με βοηθησει θα ηταν πολυ καλο..
Ευχαριστω..
Ειναι γνωστό και ως σκοτοδίνη που σε πιάνει όταν βρίσκεσαι στο πρώτο στάδιο ύπνου ειναι καθαρά απο το άγχος το έχω πάθει αμέτρητες φορές ξεκαθάρισε το θέμα με αυτό που σου διέγνωσε ο γιατρός για να κοιμάσε μια χαρά και για το πρόβλημα που σου βρήκε πάρε και αλλη γνώμη
Φιλαρακι θυμασαι οταν πηγες να κανεις τις εξετασεις αν την προηγούμενη ημέρα ειχες γυμναστεί..;
Ναι ειχα γυμναστει..το θεμα ειναι οτι προσπαθω να ηρεμησω και δεν μπορω..το βραδυ που παω να κοιμηθω παλι νοιωθω αυτο το αισθημα..
ανονισα να παω σε ψυχολογο να δω τι μπορω να κανω ωστε να περασει..
καλησπερα παιδια..εγω παρουσιαζω το εξης..και θα ηθελα να ρωτησω αν το εχει και καποιος αλλος..πριν περιπου 3 χρονια ειχα παθει κριση πανικου..μετα ηρθε καταθλιψη ηθελα να φουνταρω κτλ..απο τοτε ομως εχω μονιμη την αισθηση των παλμων στο στηθος..καποιες φορες τοσο πολυ που νιωθω οτι κουνιεμαι ολοκληρος..παρουσιαζει καποιος αλλος κατι αντιστοιχο??και αν ναι το ελυσε??και πως...??
εχω παει 100 φορες σε καρδιολογους..ολοι μ λενε ολα καλα..μαλλον ειναι τα κωλο αγχη..
Παιδιά γεια κι απο μένα.εγώ σήμερα είχα ενα "καλο" επεισόδιο με συνεχομενες έκτακτες(στη σειρα εννοώ),απ'αυτα που τα δευτερόλεπτα σου φαίνονται αιώνας,ευτυχώς δεν τα παθαινω συχνα..είναι σκέτος τρόμος..και είμαι και υπο φαρμακευτική αγωγη,μαγνήσιο,Ω3,δεν ξέρω έχω απογοητευτεί πια,δεν υπάρχει καμια λύση πια;εσείς το παθαινεται αυτό με τις σερι έκτακτες?
Ρε φιλε αντρεα απο αυτο ειναι το cpk που ειναι ανεβασμενο..δν ηξερες πως πρεπει να ξεκουραστεις πριν πας να κανεις αυτην την εξεταση;;οταν θα εισαι ηρεμος να την επαναλαβεις,το αποτελεσμα ειναι ανακριβες που βγηκε!!Τι ανεπαρκειες κ μλκς σου ειπε ο παθολογος τιποτα δν εχεις..απλα δυο μερες μην γυμναστεις κ πηγαινε να ξανακανεις την εξεταση κομπλε θα βγει!
Κάποια δευτερόλεπτα,αλλά αρκούν για να σε κανουν ρακος...
Πραγματικα αυτό το μη δίνεις σημασία,πως μπορεί να το καταφέρει κανεις;εγώ,πάντως δε μπορω..κι η καρδιολόγος μου λέει να ηρεμησω και είναι κάτι τόσο αθώο,αλλά άντε κάντο,τι να πω,μακάρι να βρεθεί μια λύση για ολους μας..
Καλησπέρα και από μένα παιδιά. Εγώ αυτό με τις συνεχόμενες έκτακτες litoa το παθαίνω, όχι συχνά βέβαια, άλλα ξέρω πόσο τρομακτικό είναι. Όταν με πιάνει είναι απαίσιο και ατελείωτο. Λέω από μέσα μου, άντε καλή μου ξεκίνα να χτυπάς κανονικά, αλλά αυτή τίποτα και τότε είναι που τα "παίζω" και κει που είμαι έτοιμη να πάρω ασθενοφόρο αρχίζει και κτυπάει πάλι με ρυθμό άλλα τι να το κάνεις έχω γίνει ράκος. Όσον αφορά την άθληση πρώτη φορά ακούω από γιατρό να λέει ότι χωρίς να έχεις κάτι παθολογικό πρέπει να σταματήσεις την άθληση γιατί θα κάνεις αιμοκάθαρση. Επειδή γυμνάζομαι, λόγω του ότι έχω αρρυθμίες έχω ρωτήσει άπειρες φορές καρδιολόγους αν πρέπει και μου έχουν πει κανένα πρόβλημα. Το μόνο που μου έχουν πει να περιορίσω είναι ο καφές και το κάπνισμα, άλλα ούτε καπνίζω, ούτε καφέ πίνω.
Ρε παιδια εδω και μερικές μερες κατι σαν "δαγκωμα" να το πω τσίμπιμα να το πω ακριβως κάτω απο το στέρνο, μαζι με τις εκτακτες. Το εχει νιώσει κανένας?
Σε μενα απαντησες η στο litoa μπερδευτικα john
Κι εγώ έχω κάτι πόνους κατά καιρούς στην καρδιά, ειδικά κάτι σαν δάγκωμα κάτω από το στήθος, αλλά δεν δίνω σημασία.
Εγω να δεις Νικο πονακια & τσιμπιματακια που νιωθω,εδω & χρονια βεβαια!Αστα να πανε!Διαβασε τα αρθρα που εχει γραψει ο Βασιλης Χολεβας(γκουγκλαρε το) για αυτες τις νευρωσεις που εχουμε σχετικα με τις ενοχλησεις της καρδιας,θα σε βοηθησει αρκετα!
Παιδια εγω νιωθω ενα σφιξιμο στη καρδια και πολλες φορες να μην μπορω να παρω ανασα, σαν ενα αισθημα πνιγμου μπορω να το περιγραψω, δηλαδη σαν να μη μου φτανει το οξυγονο! Εχω κανει εξετασεις και ολα ηταν ενταξει. Μπορει ολο αυτο να προκαλειται απο αγχος;
Α,καλά απο πονάκια,τσιμπηματακια,τραβ ηγματα και ο,τι άλλο θες πάμε καλά.κι εγώ προσπαθώ να μη δίνω σημασία μετα απο τις τόσες διαβεβαιωσεις των καρδιολογων,αλλά δεν παύει να με χαλάνε..είχα διαβάσει κι εγώ κάποια στιγμη το καλοκαίρι τα άρθρα του χολεβα και μπορω να πω οτι με άγγιξαν πολύ,γιατί ταυτιστικα σχεδόν με όλα όσα έγραφε...
Εγω οταν τυχαια διαβασα τα αρθρα του,πιστευα οτι καποιος εχει γραψει ακριβως αυτα που του εχω πει οτι εχω με τα διαφορα συμπτωματα της καρδιας & γενικα ολη αυτη την κατασταση που βιωνω...τρομερο!!τα εχω εκτυπωσει & τα διαβαζω συχνα γιατι με βοηθανε!
Εχθές πήγα στα επείγοντα και μου είπανε υπερκοιλιακή ταχυκαρδία επανεισόδου.Δεν ειχα ποτέ χειρότερη εμπειρία στη ζωή μου.Το έχει πάθει κανένας? εαν ναι ασ γράψει παρακαλώ!
Οτι εάν το πάθω ξανά,να πάω στο νοσοκομείο να μου κάνουν πάλι την ένεση.Μου είπε δεν είναι θανατηφόρο.Ο καρδιολόγος μου είπε να πάω να πάρω το καρδιογράφημα(δεν μου το έδωσαν)να δούμε τι ακριβός είναι και να το αντιμετωπίσουμε.
............
Γειά σου Νίκο.Εχθές έπαθα πρώτη φορά υπερκοιολιακή ταχυκαρδία η οποία κράτησε 15 λεπτά(μεχρι να μου κάνουν την ένεση στο νοσοκομείο).Έπαθα μεγάλο πανικό.200 χτύπους το λεπτό και πίστεψα πραγματικά οτι θα πάθω ανακοπή απο στιγμή σε στιγμή και το μυαλό μου έκανε 10 σκέψεις το δευτερόλεπτο.Πέρασε η ζωή μπροστά απο τα μάτια μου που λένε.Άρχισε ξαφνικά σαν πολλές έκτακτες και μετα εξελίχθηκε σε υπερκοιλιακή.Δεν έχω τρομάξει περισσότερο ποτέ μου.Τώρα απλά περιμένω την επόμενη που θα πάθω.Δεν ζω.Απλά υπάρχω μαζί με το άγχος μου.Λέω αν με πιάσει σε μία παραλία στη μέση του πουθενά?Άν με πιάσει στο αεροπλάνο ? Ο γιατρός εχθές μου είπε αυτο περνάει μόνο εάν σου κάνουμε ένεση...Τι να πώ.Χάλια η ζωή μου.Μεγάλο το σόκ απο χθές.Εσύ πώς ένιωθες σωματικά και ψυχολογικά εκείνη την ώρα.Πόσους παλμούς είχες?Πέρασε απο μόνη της ?
Δεν φτανω200 και ναι επανερχεται μονη της περισσοτερο νιωθω σαν απανοτες εκτακτες η κατι τετοιο
Και εγώ παλιότερα αυτό ακριβός ένιωθα.Πολλές συνεχόμενες έκτακτες που μετά απο 5-10 λεπτά σταματούσαν.Εχθές ένιωσα το ίδιο μόνο που σε μια στιγμή άλλαξαν.Έγινε απο πολλές έκτακτες πολύ γρήγορος ο ρυθμός.
John δες το με το γιατρο σου και ρωτα τον τι να κανεις σε περιπτωση που σου συμβει οταν εισαι καπου για να ξερεις πως θα το αντιμετωπισεις. Μην αφηνεις αποριες να σε βασανιζουν
Nicos70 ρώτησα τον γιατρό στα επείγοντα και μου είπε δεν σταματάει απο μόνο του.Πρέπει να πάω νοσοκομείο να μου κάνουν ένεση.Του λέω δλδ εάν με πιάσει σε μία παραλία στην χαλκιδική στην μέση του πουθενά?Η απάντησή του.... Να μην πας στην χαλκιδική...
Ασε το γιατρο στα επειγοντα με το γιατρο που σε παρακολουθαει να το δεις το θεμα
πρέπει να πάω στο νοσοκομείο να πάρω το καρδιογράφημα που έγραψε την ταχυκαρδία.Το θέμα είναι οτι πρέπει να κάνεις μία αίτηση νομίζω.Δεν πάμε καλά...Αυτές τις μέρες βασανίζομαι καιο φοβάμαι να βγώ απο το σπίτι.Έκτακτες ΟΛΗ ΜΕΡΑ και είμαι με το φόβο οτι θα με πιάσει υπερκοιλιακή πάλι...
Μην το σκεφτεσαι δεν ειναι επικινδυνο χαλαρωσε. Κι εγω ολη μερα εχω εκτακτες και ειμαι σε νησι πιυ δεν εχει ουτε γιατρο ασε....
Τις έκτακτες δεν τις φοβάμαι.Φοβάμαι τους 200 παλμούς που ανέβασα προχθές.Πραγματικά πίστεψα οτι θα πεθάνω.
Ηρεμισε απ οτι διαβασα ειναι αντιμετωπισιμη κατασταση