Originally Posted by
νοσταλγία
Αγαπητή Μάιρα, ζω το ίδιο πράγμα μόνο από την άλλη πλευρά, την πλευρά της συζύγου. Πίστευα ότι γνώριζα τον άνδρα μου (36 χρόνια μαζί) κι ότι αγαπιόμασταν πολύ. Μετά από ένα φλέρτ του με κάποια, άρχισα να προσέχω κάποια πράγματα καλύτερα. Οι ενδείξεις ότι με απατάει, γινότανε όλο και πιο πολλές. Αρχικά σκέφτηκα ότι με απατάει με αυτήν που τον φλέρταρε. Μέχρι που μια γειτόνισσα που έκανε μπούλινγκ στη γειτονιά κι εμένα και τα παιδιά κι έδιωξε και τρεις ενοικιαστές με μπούλινγκ και γενικά ο χαρακτήρας της ήτανε απαίσιος, άρχισε να μου κάνει στώλκινγκ. Τότε συνειδητοποίησα ότι τα έχει με εκείνην και μάλιστα πολλά-πολλά χρόνια. Ο ίδιος με έβγαζε παρανοική. Πηγαίνω σε ψυχολόγους και μίλησα με τρεις δικηγόρους. Όλοι πιστεύουν ότι οι ενδείξεις, αλλά και οι αποδείξεις είναι ξεκάθαρες. Πήρα τη βαλίτσα μου να φύγω, αλλά έπεσε στα πατώματα, έκλαιγε και με παρακαλούσε να μείνω, γιατί είμαι ο ό,τι καλύτερο του έχει συμβεί και ποτέ δεν θα έκανε σχέση με μια "βρωμιάρα", μια "τρελή", μια "χίπισσα μπλα, μπλα, που δεν ξέρει τι της γίνεται και την οποία θα ντρεπότανε πολύ να γνωρίσει στους φίλους του". Προχθές μάζεψα τη βαλίτσα του (η δικηγόρος μου είπε να φύγει αυτός, γιατί να φύγετε εσείς) και του είπα ότι θα κάνω αίτηση διαζυγίου. Πήρε τότε μια ζώνη και πήγε στο μπάνιο, απειλώντας με ότι θα κρεμαστεί, αφού πρώτα ξανάπεσε στα πατώματα και έκλαιγε και παρακαλούσε και μου έγραφε γράμματα δακρύβρεκτα για το πόσο με αγαπάει.Πάγωσα και δεν ήξερα τι να κάνω. Του είπα φυσικά ότι μπορεί να μείνει λίγο ακόμα κι ότι για το διαζύγιο το συζητάμε ξανά από βδομάδα. Δεν ξέρω πια με τι άνθρωπο έχω να κάνω. Είναι δειλός, είναι άρρωστος, είναι νάρκισσος, δεν ξέρω. Η ερωμένη του είναι παντρεμένη, αλλά δεν έχει παιδιά. Δεν γνωρίζω αν ο σύζυγός της ξέρει για τη διπλή ζωή τους. Δεν έχω να σε συμβουλεύσω τίποτα ούτε εσένα ούτε εμένα. Νιώθω ότι έχασα το πάτωμα κάτω από τα πόδια μου. Είμαι γυναίκα μιας ηλικίας κι ολομόναχη στο εξωτερικό. Εξαιτίας του έμεινα στην ξένη χώρα. Δεν μπορώ να φάω ούτε να κοιμηθώ. Όλη μου η ζωή καταστράφηκε. Και τα παιδιά υποφέρουν πολύ με την κατάσταση αυτή. Μέσα σε όλα αυτά έχει το θράσος να με κατηγορεί ότι εγώ έχω εξωσυζυγική σχέση. Ότι εγώ θέλω να χαλάσω την όμορφη οικογένειά μας.