Αγάπα τον εαυτό σου και φροντισέ τον! Το έχω πει πολλές φορές και συγνώμη που επαναλαμβάνομαι. Απόκτησε ενδιαφέροντα..
Printable View
Πρώτα αυτός δεν σέβεται εμένα αφού νιώθω χάλια τελείως που είμαι μόνη μου, και μετά δεν τον σέβομαι εγώ. Τι έχει πιο πολλή σημασία; Να με βοηθήσει να ανέβω ο άλλος από τον πάτο, ή να καλοπεράσει αυτός κάτι που κάνει πάντα; Αλλά έτσι έχουμε καταντήσει, απάνθρωποι.
Μοναξιά νιώθεις και πηγάζει απο σένα. Δεν μπορεί και δεν είναι υποχρέωση κανενος να σου κάνει παρέα επειδή νιώθεις μόνη. Ο άλλος μπορει να είναι στον χαρακτηρα του θελει τον χρόνο του, εσυ γιατί δεν το σέβεσαι αυτο? Δεν σημαίνει οτι δεν σε αγαπά. Φρόντισε να κολλησεις τα κομμάτια του εαυτου σου εσύ με τον εαυτο σου και να μην περιμένεις να στα κολλήσει άλλος. Οσο θα περιμενεις θα γίνονται περισσότερα τα κομμάτια...
Οι άλλοι σε φτάνουν σε σημείο να σπάνε τα κομμάτια σου και να νιώθεις μοναξιά, όταν είναι τόσο απάνθρωποι.........Εγώ με τι βάσεις θα τα κολλήσω, θα πω ξαφνικά μια μέρα ο κόσμος είναι καλός και θα κοροιδεύω τον εαυτό μου; Αν δεν μου δείξουν οι άλλοι ότι με θέλουν για παρέα χωρίς να με βλάπτουν και δεν μου δίνουν σημασία, τότε πως θα κολλήσω τα κομμάτια μου;
ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ... ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΥ,ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ-ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
ΜΟΝΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΟΛΛΗΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑ !!! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΜΟΝΟ !
ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΨΗ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΛΑΘΟΣ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ,ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΔΕ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΕ ΣΗΚΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ. ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ... ΚΑΙ ΝΑΙ,ΞΑΝΑΕΓΙΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΚΑΙ ? ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕ ΚΑΜΑΡΙ,ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΗ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ. ΠΕΦΤΕΙΣ,ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΕΣΑΙ,ΞΑΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ,ΞΑΝΑΜΑΤΑΣΗΚΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ!
Από ότι κατάλαβα το σοβαρό πρόβλημα του άλλου είναι πως να δει ποδόσφαιρο ή πως να δει τους φίλους του, ενώ εμένα είναι πως θα γίνω καλά. Μετά μιλάμε για ισότητα σε αυτή την κοινωνία, τίποτα ακόμα δεν έχει αλλάξει! Αυτόν έτσι τον μάθανε να καλοπερνάει και εμένα να με γονατίζουν συνέχεια και να έχω ανάγκη έναν άνθρωπο συνέχεια για επιβεβαίωση ότι με αγαπάει!
Τι προσδοκάς από μία σχέση, whitecandle; Να εξασφαλίζεις ψυχοθεραπεία μέσω της επιβεβαίωσης ότι αγαπιέσαι; Αν εκεί επικεντρώνεσαι, μόνο που θα πληγώνεσαι όλη την ώρα, γιατί ο άλλος είναι ανθρωπος τρωτός και δεν μπορείς να εξαρτιέσαι απ' αυτόν.
Sheldon, η αγάπη είναι φάρμακο για όλους, και ναι νομίζω δεν ζητάω πολλά όταν ζητάω αγάπη που αυτόματα είναι και ψυχοθεραπεία! Ίσως έχεις δίκιο σε αυτό ότι θα πληγώνομαι συνέχεια, όλο αυτό κάνω, αλλά τι άλλο να κάνω αφού είναι έτσι ο χαρακτήρας μου, δεν μπορώ να εξαρτιέμαι από πράγματα και ο εαυτός μου είναι 1000 κομμάτια, δεν ξέρω πως να τον ξαναενώσω! Άρα; Τι κάνουμε;
Ναι, αλλά έχεις σκεφτεί ότι θα γίνεσαι φορτική όντας τόσο προσκολλημένη σε αυτόν; Μήπως κι αυτός, όσον κι αν σ' αγαπάει, κάπου αρχίζει να νιώθει ασφυξία και να μπουχτίζει;
Εννοώ ότι θα πληγώνεσαι όχι λόγω χαρακτήρα, αλλά επειδή οι άνθρωποι είναι εύθραυστα όντα με πεπερασμένες αντοχές και δυνάμεις, οπότε αναπόφευκτα ο άλλος θα οδηγηθεί στην εξάντληση. Μην κρέμεσαι από ανθρώπους! Ειδικά τώρα που όλοι γίναμε παρτάκηδες και εαυτούληδες είναι άδικος κόπος. Γίνε πρώτα εσύ καλά και μετά ψάξε για σχέση. Ίσως η απελπισία και η χαμηλή σου αυτοεκτίμηση να γίνονται απωθητικά και να διώχνουν τους γύρω. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά δεν μπορείς να αποβλέπεις σε υγιείς σχέσεις, αν πρώτα δεν είσαι εσύ ο ίδιος υγιής.
Και από μένα θέλω να εξαρτιέται ο άλλος! Θέλω να έχουμε ο ένας τον άλλον στα καλά και στα δύσκολα! Ζητάω πολλά; Και άμα είμαστε και ερωτευμένοι, εκεί θα είναι το τέλειο! Απελπισμένη ναι είμαι, γιατί όπως λες κι εσύ όλοι είναι εαυτούληδες και παρτάκηδες, και δεν μπορώ να βρω αυτό που θέλω! Κι εγώ είμαι ώρες ώρες! Τι να πω δεν ξέρω...
και ποιος δεν έχει νιώσει κάποιες στιγμές ότι τον απορρίπτουν ή ασυγκράτητη οργή με τη μοναξιά του,όμως εάν ψάξεις βαθιά στην ψυχή σου θα βρεις το δρόμο σου,Στην πραγματικότητα κ να θέλουμε να το βάλουμε στα πόδια που μπορούμε να κρυφτούμε?άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο κ ζήσε ,ευτυχώς έχουμε κρυμμένες δυνάμεις .
Δεν πέφτουμε τα ανάσκελα εάν δεν έρθει κάτι όπως το θέλουμε.η ζωή μπορεί να πάρει άλλο νόημα εάν της δώσουμε νέο ορισμό.Ας πούμε τη ζωή" εκτίμηση" για αυτά που μας μαθαίνει.Εμπιστοσύνη στον εαυτό σου κ όλα βαίνουν καλός!ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
καλημερα σε ολους,να εχετε ολοι μια υπεροχη μερα:)
Θα πάω στο νεκροταφείο σήμερα...πιστεύω ότι θα μου κάνει καλό και θα παρηγορηθώ...θέλω να δω τη γιαγιά μου κι είναι πλέον το μόνο μέρος που μπορώ να τη δω...Αλλά πριν πάω πρέπει να ρωτήσω τους γονείς μου αν είναι εντάξει η φωτογραφία ή αν θέλει αλλαγή, ο ήλιος την καταστρέφει κάθε φορά...και θέλω να τη δω καλή αλλιώς δεν θα με βοηθήσει...ευτυχώς νυχτώνει αργά αλλά να μην ξεχάσω να πάρω μαζί μου οπωσδήποτε νερό και καπέλο, δεν αντέχεται τόση ώρα η έκθεση στον ήλιο και την προτελευταία φορά δεν άντεχα χωρίς νερό...
δεν σκεφτομαι τιποτα, μοο το αυριο.. αυριο θα χασω ολη τη μερα μου πολυ τρεχαλα για μαλακιες..
γιατι διαλεξαν εμενα? ασε που δεν πληρωνουν κιολας
πολυ ****** και δεν θα βγαλω και φραγκο! :/
ψαχνεται ο κοσμος για διαδυκτυακα ξεκατινιασματα και δεν εχω καμιααααααααααααααααα ορεξη! :)
χαχα θωμα εγω τι αλλοθι να χρησιμοποιουσα που δεν κανω τιποτα? :Ρ
καλος εισαι εσυ! καλα εκανες και δεν πας
μα ότι και να πεις σε αφήνουνε. σε εμένα είχε έρθει έναν αστυνομικός σπίτι να με ενημερώσει και εγώ είπα απλά ότι είμαι φοιτητής και δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ. έπρεπε να πεις κάτι τίποτα δεν θα σε έκαναν.
δεν ερχονται μπατσοι στο σπιτι μου..
μου το στειλανε και δν μου κοψε να παω στην μπατσαρια να πω το οτιδηποτε :Ρ
δεν βαριεσαι
θα περασει ;)
το μόνο που εχω να πω είναι κουράγιο μια μέρα είναι θα περάσει.
Σκέφτομαι την κακία που έχει ο κόσμος.........
Εγω πιστευω οτι οταν καταλαβαινεις, οταν ξερεις, μπορεις και να συγχωρεσεις και να αγαπησεις, αρα αυτο σε κανει καλον. Επισης πιστευω οτι πολυ λιγοι ειναι οι πραγματικα κακοι και οι πραγματικα καλοι :)
Δεν είναι μόνο αυτό καλός. Καλός είναι να μπορείς να καταλαβαίνεις τον άλλον και να μην τον πληγώνεις.......Όσο για το άλλο, πιστεύω λίγοι είναι οι πραγματικά καλοί, και αν υπάρχουν, όσο για τους πραγματικά κακούς, είναι όλοι απλά το θέμα είναι πόσο το κάνουν επίτηδες. Αλλά και το καταλάθος πονάει.
Μα ναι, ειπα οταν καταλαβαινεις, τοτε αγαπας και συγχωρεις, αρα δεν πληγωνεις! Κακια ναι ολοι εχουμε μεσα μας δυστυχως, αλλα εγω μιλησα για τους πραγματικα απολυτα κακους, αυτοι ειναι λιγοι, οπως και οι παρα πολυ καλοι και αγαθοι..
Εγώ όμως δεν είπα όταν σου 'χουν κάνει κάτι και πρέπει να τους καταλάβεις και να τους συγχωρέσεις, που τότε είναι δικαίωμά σου να μην μπορείς γιατί σε έχουνε πληγώσει, αλλά γενικά ότι πρέπει να καταλαβαίνουμε τον άλλον πως νιώθει πριν πάμε να τον πληγώσουμε και να μην το κάνουμε, και ναι δυστυχώς η κακία είναι έμφυτη. :(
Mπορουμε να αρχισουμε με τον εαυτο μας να γινουμε πιο καλοι και με περισσοτερη κατανοηση, ωστε να καταλαβαινουμε και τους αλλους οταν μας συμπεριφερονται αδικα με τροπο που μας πληγωνει. Δε μπορουμε να περιμενουμε απο τους αλλους να γινουν καλοι ξαφνικα με ενα μαγικο ραβδι, αλλα μπορουμε να γινουμε εμεις, και μπορουμε να μαθουμε να καταλαβαινουμε οτι ειναι αδυναμιες του χαρακτηρα τους και οτι ειναι κατα βαση δυστυχισμενοι, και να μην πληγωνομαστε.
:) Ωραία τα λες (στη δεύτερη πρόταση). Αλλά στην πρώτη ότι πρέπει να τους καταλαβαίνουμε όταν μας φέρονται άσχημα, διαφωνώ. Το θέμα είναι αν γίνεται να τους δείχνουμε ότι μας πείραξε κάτι και αν χαίρονται, να ανταποδίδουμε την κακία για να καταλαβαίνουν τι έκαναν. Είπαμε καλοί, αλλά όχι και να μας εκμεταλλεύονται.
oti bariεμαι να σκεφτομαι...μεγα λαθος!
...σκέφτομαι πως όση φρίκη, πίκρα, νεύρα και κακία να βγάζει κάποιος, η αλήθεια παραμένει η ίδια και ποτέ δεν αλλάζει....
Και ομως μπορει να διαφωνεις, αλλα ουσιαστικα αυτος ειναι ο μονος τροπος για να μην πληγωνεσαι, με πιθανοτητα να αλλαξει και τη συμπεριφορα του ο αλλος αν δει οτι αντιδρας ψυχραιμα και δε σε επηρεαζει, αλλιως απλα εσυ θυμωνεις, στεναχωριεσαι, νευριαζεις, και ουτε τη συμπεροφιρα τους θα αλλαξεις, ουτε κερδιζεις κατι, αντιθετως χανεις, την ηρεμια σου.