Originally Posted by
Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα
Κοίτα όχι πάντα. Υπάρχει και το υποσυνείδητο στον άνθρωπο. Επίσης δεν γνωρίζουμε το βιώματα και των δύο ανθρώπων, πως ήταν η ζωή τους, παιδικά τραύματα, εφηβεία κλπ. Άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για μια συνολική εικόνα του πράγματος, αλλά για μια μικρή οπτική γωνία αυτού του θέματος, όπως σε όλα άλλωστε. Βάση αυτών που λέει ο νηματοθέτης και πολύ ανέφεραν σωστά, είναι ότι εκείνη έχει ξενερώσει από όλη αυτή την ιστορία, χωρίς να σημαίνει ότι δεν τον αγαπάει. Μπορεί κάλλιστα και να τον χωρίσει. Τον αν την θεωρεί δεδομένη ή όχι, αυτό και πάλι δεν το ξέρουμε, γιατί όπως ανέφερε με την πίεση της δουλειάς του και με την πίεση από τους καβγάδες, έπερνε λάθος αποφάσεις που τις μετάνιωνε. Το θέμα σε εμένα και την ερώτηση που δημιουργεί αυτό είναι, γιατί τόσες πολλές φορές; Εκεί να έχεις ένα δίκιο, ίσως να την θεωρεί δεδομένη. Όμως χωρίς να έχω κάνει σχέση ακόμα, θεωρώ πως και τα δύο πρόσωπα σε ένα ζευγάρι, χρειάζονται και ένα δικό τους χώρο, δηλαδή και το να είσαι κολλημένος συνέχεια με τον άλλον ή καβγάδες θα δημιουργεί ή εξάρτηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει χωρισμό, αλλά κάποιες φορές, μπορεί ο άντρας να βγει με τους φίλους του, το ίδιο και η γυναίκα. Αν ο άντρας είναι πιστός στην κοπέλα του, θα παραμείνει πιστός, ακόμα και αν του την "πέσει" μια κουκλάρα, αν και η γυναίκα είναι πιστή, δεν θα κοιτάξει άλλον άντρα. Αυτή είναι η δική μου άποψη, πάνω σε αυτό το θέμα. Χρειάζεται ο άνθρωπος να παίρνει και μια "ανάσα" κάπου κάπου, αυτό δεν σημαίνει ότι θα απατήσει τον/την συντροφό του/της. Το πρόβλημα είναι, ότι μερικές κοπέλες, δεν το καταλαβαίνουν αυτό και εμποδίζουν να έχει ο άντρας ένα "ζωτικό" χώρο, έτσι για να είναι σίγουρες τον κλείνουν σε ένα "καβούκι". Το ίδιο και οι άντρες. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον άλλον ή στην άλλην, γιατί να τον/την κλείσεις σε ένα "καβούκι"; Έτσι οι περισσότεροι χωρίζουν, γιατί κουράζονται από την σχέση τους, που τους επιβάλλει μερικά πράγματα, ώστε να είναι αποκλειστικά δικός/η του/της. Δίνεις χώρο στον άλλον να αναπνεύσει λίγο και δείχνεις εμπιστοσύνη. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με καλή επικοινωνία. Αν έχει επικοινωνία το ζευγάρι θα πάνε όλα καλά. Οι περισσότεροι που κάνουν σχέσεις, προφανώς και δεν έχουν επικοινωνία. Μέσα σε ένα 24ωρο, έχουν χωρίσει με άτομα και τα έχουν φτιάξει, από 10 φορές. Το πως θα υπάρξει επικοινωνία σε ένα ζευγάρι, αυτό το απαντάει η ψυχολογία και η θεολογία για εμένα. Η παραπάνω άποψη, δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ του νηματοθέτη, στις πράξεις του. Και πραγματικά κλείνω το μήνυμά μου με ένα ερώτημα, όλοι θέλουμε να κάνουμε σχέση, εγώ δεν έχω κάνει, αλλά επειδή σκέφτομαι περισσότερο τα πράγματα, δεν θα το επέτρεπα, τέλος πάντων, όλοι θέλουμε να κάνουμε σχέση, όταν κάνουν σχέση, αντί να ζήσουν πράγματα που ζεις μόνο αν έχεις σχέση, κάνουν αντίθετα πράγματα, είτε δεν συμπεριφέρονται καλά στην κοπέλα ή στον άντρα, είτε δεν δίνουν σημασία στον/στην σύντροφό τους, είτε βλέπουν τον άλλον/άλλη ως σκεύος ηδονής και τίποτα παραπάνω. Και σκέφτομαι εγώ τώρα, ότι συνήθως τα ακατάλληλα άτομα κάνουν σχέσεις και με λυπεί αυτό, γιατί βλέπω πολλά παράπονα και από τα δύο φύλλα, περισσότερο όμως οι γυναίκες, εκεί βλέπω μεγαλύτερα και περισσότερα παράπονα...