γιατι καλη μου δεν συνεχιζεις σε αυτο το φορουμ ??
αφου σε καταλαβαιναν και δω τοσο πολυ
http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=137210
Printable View
γιατι καλη μου δεν συνεχιζεις σε αυτο το φορουμ ??
αφου σε καταλαβαιναν και δω τοσο πολυ
http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=137210
Απ'ολα μονο αυτο με το γαιδουρακι καταλαβα :) ..κι εγω θα εδινα νερο στο γαιδουρακι...και μαλιστα πολυ πιο πριν....δεν υπηρχε λογος να το αφησει να φτασει στα εσχατα :) αγαπαμε γαιδουρακια ...ειναι γλυκες...
περαν τουτου.....το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν...λεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι...
μαρίκα δυστυχώς με γνωρίζεις ελάχιστα και ο λόγος μου δεν έχει βαρύτητα ούτε κάποιο είδος σημαντικότητας έτσι ώστε, τουλάχιστον, να σου έδινε την αίσθηση πως το κίνητρό μου τώρα που απευθύνομαι στο πρόσωπό σου είναι με απόλυτο τρόπο αγαθό και αψεγάδιαστο από πιθανές προσθήκες που είτε ασυναίσθητα είτε μη συνηδειτοποιώντας δύναντε να εμβολίσουν και αλλοιώσουν την καθαρότητα και αίγλη της φύσης του και ουσίας του. Αγαθά λοιπόν σου λέω πως δεν διακρίνω το βάθος που εννοείς στα γραφώμενα σου, επίσης βλέπω μία διαστρέβλωση στην αντίληψη σου και απόδοση όσον αφορά τον χαρακτήρα της φύσης του <<σύμβολου>>, και κλείνοντας, διαπιστώνω πως στην εσωτερική σου εργασία κάνεις χρήση πρακτικών και τρόπων που εκτός το ότι θέτουν το γεγονός πως είναι αμφίβολη η ποιότητα οφέλειμου παραγώμενου έργου, αποδιοργανώνουν επίσης σε σημαντικό βαθμό την απαραίτητη εκείνην συνοχή μεταξύ των νοητικών δυνάμεων της αντίληψης, διάκρισης και κατανόησης όταν ενεργούν προς την κατεύθυνση της φύσης των όντων και κινημάτων εντός μας, με αποτέλεσμα οι οράσεις που έχουμε για αυτά και οι ακόλουθες ερμηνείες να χαρακτηρίζονται από αλλοίωση και στρέβλωση μη συμβατή και ξένη προς τον αληθή τρόπο με τον οποίο υφείσταντο μέσα μας.
Αν εσύ τώρα με κάποιον τρόπο εξασφάλισες την αποφυγή των κινδύνων, των δυσκολιών και εμποδίων αλλά και κάθε ανασταλτικού παράγοντα προς την ενδεδειγμένη για την περίσταση απαραίτητη και αναγκαία σαφήνεια, που ενδεχωμένος, ίσως, λέω ίσως γιατί μπορεί να σφάλλω σε όσα γράφω τη στιγμή αυτή, προβάλλονται και ενεργούν από μία μη ορθή ή ασφαλή λειτουργικότητα των αρμόδιων νοητικών "εργαλείων", θα είναι διότι δεν γνωρίζω με ποιά άλλα ή άλλους τρόπους συνοδευτικούς εργάζεσαι μέσα σου.
Πάντως γνώριζε πως έχει όρια και φυσικούς περιορισμούς με τρόπο που είναι αδύνατο να ξεπεράσει ο άνθρωπος, και να προχωρήσει πιο πέρα από τους ορίζοντες οι οποίοι τιθεντε από τα όρια και τους φυσικούς αυτούς περιορισμούς, που λειτουργούν και υπάρχουν ως δομικά υλικά στην κατασκευή και στους τρόπους της ύπαρξης, και καθιστούν τον άνθρωπο, μην νομίζεις κάτι διαφορετικό και ξένο προς την αλήθεια, να έχει εξουσίες να ενεργεί τις εσωτερικές του δυνάμεις αποκλειστικά και μόνο μέσα στα όρια και τους φυσικούς αυτούς περιορισμούς, παρόλο που όλο αυτό συμβαίνει στο εσωτερικό του σύμπαν.
Κλείνοντας, θυμήθηκα ένα ρητό ή ίσως απόφθεγμα, ενός αγίου ασκητή, αν θυμάμαι καλά του Ισαάκ Σύρου που λέει: <<Αλήθεια εστί, η κατά Θεόν αίσθησις>>
Αυτό τα λέει όλα νομίζω. Και ίσως δείχνει και ως ένα βαθμό τι και πόσα να ευελπιστούμε να γνωρίσουμε. Να γνωρίσουμε ως αληθή, γιατί στον τομέα της γνώσης στη σημερινή εποχή δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι προσβάσιμη από τον καθένα εύκολα, το ζήτημα είναι πόση από την γνώση αυτή δύνατε να είναι αληθής.
Αυτά είχα μαρικα να πω. Για κάθε παρανόηση ή αστοχία μου δείξε κατανόηση και συγχώρηση. Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να σε κάνω να νοιώσεις κάτι άσχημο, αλλά αν το κάνω, συγχώρατο και ακυρωσε το.
Επισης θελω να συμπληρωσω...οτι στο υποσυνειδησιακο ασυνειδητο μου.....ανεσυρα την μνημη μιας χιουμοριστικης διαφημησης του χαρυ κλυν ...και νιωθω την αναγκη να την μοιραστω μαζι σας :)http://www.youtube.com/watch?v=QHXlgC9n5xQ
kaι γω ξανα λεω οτι ειναι για γελια :P
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QxEpxxpbKU4
θα το βαζω μπας και το καταλαβει ,και παρω εγω τον πουλο :P για να μην την αρχισω :P
Δημοσιευση προσωπικων δεδομενων
....
Να παρατηρείς φίλε/φίλη τις σκέψεις σου..
Μια σε ρίχνουν στο
Νερό
Και παγώνεις
Μια σε ρίχνουν στη
Φωτιά
Και καίγεσαι
Βρες απάνεμο λιμάνι
Άραξε...
Γαλήνεψε... :)
Σαλβαδορ πανω κατω την ιδια αποψη εχω για την μαρικα και πιστευω πως πολλα μελη θα συμφωνησουν μαζι σου αλλα το να βαλεις λινκ με την φωτο της και να γραψεις το ονοματεπωνυμο της οκ ειναι καπως παρατραβηγμενο.
axxxx!! πολυ ομορφο αυτο που εγραψες μαρικα .. σ ευχαριστω
μου θυμισες ενα τραγουδακι για το νερο το γαργαρο~~~
αντε βρε δικο σου ,μπας κ βγαλεις ζουμι και απο δω !!!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kWaR84eiCN8#!
Επανεμφανίζομαι και παρεμβαίνω ξανά παρακινούμενος από αισθήματα αγαθότητας, με την ελπίδα να είναι και να ενεργούν στα αισθήματα αυτά μέσα μου στο μέτρο του ανώτερου ελάχιστου δυνατού αδιαφάνειες σε στρεβλώσεις και προσμίξεις ξένες και έξω από το αγαθοποιώ θέλημα του αγαπημένου Κτίστη των Πάντων και Όλου ορατών και αοράτων.
Και θέλω να σου υπενθυμήσω πως αυτό που προβάλει η πιό πάνω συμβουλή σου, την ροπή δηλαδή της ψυχής στην αστάθεια της διαταραγμένης ισορροπίας και εκδηλούμενης αποδιοργάνωσης της σταθερότητας του πολυμερούς και πολυεπίπεδου είναι μας, από την φυσική εναρμονισμένη συγκρότηση και συνοχή με την οποία ο Αρχιτέκτονας έκτισε την φύση μας και ορίζοντας την σταθερότητα της κίνησή της, εισέρχετε από την παρακοή των πρωτόπλαστων μέσα στην φύση μας και γίνετε οργανικό μέρος της, ως συνέπεια απόλεσης της αγαπητικής κοινωνίας και άμεσης επικοινωνίας του ανθρώπου με Τον Κτίστη του πριν το προπατορικό παράπτωμα της αθέτησης της εντολής από τους πρωτόπλαστους.
Κατάσταση που επιτρέπει να εισέρχονται και ενεργούν στην φύση μας χίλια μύρια κακά και άσχημα διαμετρικά αντίθετα από εκείνα της Θείας Δόξης με την οποία προίκισε και στόλισε ο Δημιουργός Πατέρας από άφατη αγάπη την ανθρώπινη φύση.
Και σε όλα μέσα τα χίλια μύρια κακά που μας χαρακτηρίζουν είναι και οι περιορισμένες σε στενά όρια δυνατότητές μας. Κι ακόμη περισσότερο κακό γίνετε και παίρνει και τις ανάλογες αρνητικές διαστάσεις όταν τα περιορισμένα αυτά και στενά όρια των δυνατοτήτων μας αδυνατούμε να τα αντιληφθούμε. Μην νομίζεις πως με τα λόγια μου αυτά τώρα σε επικρίνω ή με άλλο τρόπο ασκώ κριτική για οτιδήποτε αρνητικό που ενδεχωμένος διακρίνω στα γραφτά και τον τρόπο σου καλύπτοντας μέσα μου κίνητρα που δύναντε να χαρακτηρίζονται αποτρεπτικά ή με άλλους τρόπους ακυρωτικά των αξιών που οφείλω να νοιώθω για το πρόσωπο σου. Όχι. Είμαι μέσα, στο βαθμό τουλάχιστον που μπορώ να το νοιώθω ως τέτοιο, σε περιβάλλον εσωτερικής αγαθότητας. Και τα λόγια μου μπορεί να είναι προϊόντα με την αιτία τους σε αυτά που γράφεις, όμως με τον ίδιο τρόπο που εσύ τα αναγινώσκεις ως αναγνώστης, έτσι κι εγώ όπως εσένα, ίσως προσπαθώ να εντρυφώ και εμπαιδώνω μέσα μου. Ότι γράφω με την αίσθηση πως για τον άλλο ισχύει κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα και τον χαρακτηρίζει, στον ίδιο βαθμό αποδίδω την ίδια ισχύ και τον χαρακτήρα των λόγων μου και σε εμένα.
Μέσα μου τώρα παλεύει ένας λογισμός που μου λέει να σου δώσω μία αίσθηση και αντίληψη μέσω μιάς όρασης του μεγέθους, περίπου, των περιορισμένων δυνατοτήτων και στενών ορίων που επιβάλει στην φύση μας η απροσεξία των πρωτόπλαστων, αλλά από την άλλη αντιστέκομαι γιατί φοβάμαι και δεν ξέρω αν σου κάνει καλό κάτι τέτοιο ή σου προκαλέσει κάτι αρνητικό, λόγου χάριν απογοήτευση, ή σου σηκώσει πόλεμο μέσα σου άκαιρο στην συγκεκριμένη στιγμή, είτε τέλος πάντων όλα εκείνα που καθίστανται μη οφέλειμα, αλλά και πιθανός επικίνδυνα, αν εκφραστούν από εμένα, κι αυτό διότι ούτε ποιό είναι το σωστό και ορθό και απαραίτητο μπορώ να διακρίνω και αισθανθώ για την δεδομένη στιγμή, ούτε μπορώ να αναλάβω κάποια πρωτοβουλία την οποία ίσως ακόμη και να μου δικαιολογεί το "αγαθό" της ελεύθερης έκφρασης και διάθεσης, ούτε είμαι σε θέση να γνωρίζω εκείνο που δύνατε να είναι οφέλειμο των δικών σου αναγκών, και τέλος πάντων νοιώθω πως η θέση μου είναι τέτοια η οποία είναι ευάλλωτη σε κάθε αυθαιρεσία, οπότε αποκλείω και απορρίπτω τον λογισμό όσα κι αν μεταφέρει, καλά ή κακά, ορατά στα μάτια μου και αόρατα, με την πεποίθηση πως πράττω το σωστό έτσι λαμβάνοντας υπ' όψιν και τους λόγους που ανέφερα πριν, και ενισχύοντας την θέση μου αυτήν με την συναίσθηση πως δεν μου εδώθη από κανέναν η εξουσία να πράξω την απαίτηση που ο λογισμός αυτός πρόβαλε. Και στο σημείο αυτό κλείνω το ποστ.
Αναζητωντας τις γραμμικες ανακατευθυνσεις του ατελεσφορου ρου της εσωτερικης υποεξαρτησης του μεταβλητου ειναι μου απο το συμπαγες αεναο κοσμικο ολο..
αγγιζω ενεος την υπαρξιακη δομη της εκλεπτυσμενης δοθησης αποχρωσεως των εκ των εσω δυναμεων μου..που σαν αλλο πρισμα αλλοιωνει την πραγματικη επαφη με τις πολλαπλες εκφανσεις του κοσμικου μανδυα της υπαρξης μου..και με οδηγει αλοιμονο...στην φενακη.....
....με τις υγειες μας :)
Αρχικά καταχωρημένο από betelgeuse
Σαλβαδορ πανω κατω την ιδια αποψη εχω για την μαρικα και πιστευω πως πολλα μελη θα συμφωνησουν μαζι σου
αλλα το να βαλεις λινκ με την φωτο της και να γραψεις το ονοματεπωνυμο της οκ ειναι καπως παρατραβηγμενο.
Συμφωνω με betelgeuse
Αυτο ειναι χτυπημα κατω απο τη ζωνη .. Νταλι
και λυπαμαι πολυ .που το εκανες .. να ξέρεις, ...τώρα λοιπόν μένουν: πίστη, ελπίδα, αγάπη, τα τρία αυτά.
Μεγαλύτερη όμως από αυτά είναι η αγάπη.
Αυτά είπε ο Χριστούλης κάποτε ώστε να αναπτυχθεί να ριζώσει τόσο όσο χρειάζεται για να αγαπήσεις όλο το κόσμο
Αν το καταφέρεις αυτό όλα τα άλλα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές που λέει ..κάποιος άλλος.:)
"Μια μόνο αξία η ζωή θαρρώ πως πρέπει νάχει,
το να πεθαίνεις και να λές ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ."
Διότι το φθαρτόν τούτο θα ενδυθή αφθαρσίαν, και το θνητόν τούτο θα ενδυθή αθανασίαν.. με διαβάζεις γιώργο;:)
Yπερασπίζομαι το γιώργο φλού μου, ...ίσως μια άλλη μαρία του άνοιξε τα τραύματά του...,
...παρακαλώ πολύ ας μην τον διακωμωδούμε, ...ελάτε μαζί με τη λιλιουμ να του ...δέσετε τα τραύματα..
...αν βέβαια έχετε δέσει πρώτα τα δικά σας..:)με αγάπη Χ. η αδελφή σου μαρία..
...
...όσο για την καλή μου σοφτ...<<…αν πάντως εγώ αν ανοίξω θέμα δικό μου και μπει ... απλά θα την στείλω στον αγύριστο .... >> :)!!!
…και τον αγαπητό γιάννη... με το πες μου: <<…τι δοξασία/αίρεση πρεσβεύεις....>>.!!!.. που του απάντησα ...:)!!!
...όσο και για την επίσης αγαπητή τζοαν, με το :<< …@ marika, μην απαντήσεις!...:)!!!
!!!...απλά !!!… προσευχηθείτε όλοι γι αυτούς..:)!!!
Μαρίκα, η ας πουμε διατριβή σου στα θεολογικά και πνευματικά θέματα θα έπρεπε να σου έχει διδάξει το εξής βασικό : μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον όταν αυτός μας ΄το έχει ζητήσει, όταν αυτός μας παραχωρήσει το δικαίωμα αυτό.
Αν εσένα σου ζήτησε ο Γιώργος να επουλώσεις τα τραύματα του με γειά σας και χαρά σας και δεν μπορώ να πω τίποτα . Αλλά μην καλεις και άλλους στο έργο αυτό.
Αυτό ισχύει και για την προσευχή. Αν οι σοφτ, γιάννης, τζόαν νιώσουν την ανάγκη να προσευχηθούν θα το κάνουν μόνοι τους, δεν έχουν ανάγκη την δική σου ή την δική μας προσευχή.
Και για να βάλουμε μια τελεία επιτέλους, έχεις κάθε δικαιωμα να εκφράζεις την πίστη και τις απόψεις σου στο φόρουμ αυτό, δεν έχεις κανένα δικαιωμα όμως να το παίζεις σωτήρας για τις ψυχές των άλλων.
Οπότε πολυ ευγενικά σου ζητάω να σταματήσεις εδώ.
Και επειδή θα υπάρξουν αντιδράσεις, θα παρακαλούσα και τα λοιπά μέλη να μην ξεφύγουν με υβριστικά και προσβλητικά μυνήματα.
Κανείς δέν "διακωμωδεί" κανέναν, όλα τα μέλη εδώ μέσα είναι ευαισθητοποιημένα στα δεινά του ατόμου. Οι τυχόν μή politically correct απαντήσεις απέναντι σε μεθόδους μαζικού ελέγχου και λιντσαρίσματος της σκέψης είναι απολύτως δικαιολογημένες. Στα forums υποστήριξης μπορεί να συναντήσεις τον θυμό (...αλλά αυτό δέν έχει κάτι κακό μέσα του).
μαρικα άθελα σου πέφτεις σε λάθος εκτιμήσεις. Τα τραύματα σε φύση και είδος είναι τα αναμενώμενα από την ενέργεια του αποτελέσματος που εισήχθη στην κτίση από την παρακοή των πρωτόπλαστων. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο δεν θα μπορούσε να συμβεί και όλα είναι σαφή και διάφανα. Όμως τα φροντίζει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο τα τραύματα αυτά και τα επουλώνει η Μυστηριακή Άφατη Ανεξιχνίαστη στην ανθρώπινη αντίληψη Αγάπη Εκείνου, που μου επιτρέπει να ατενίζω και να προσκυνώ το ζωοποιώ τίμιο ξύλο της εσταυρωμένης αγάπης Του, από όπου μυστηριακά πηγάζει η θαυματουργική Του θεραπεία των τραυμάτων μου, με απτά και ορατά αποτελέσματα. Ίσως το αντιληφθείς και εσύ το γεγονός της Θείας Αποκατάστασης των τραυμάτων μου, έστω ως επιτελούμενη πράξη και όχι ως μέγεθος και είδος, λαμβάνοντας υπ' όψιν, τον σαφή διαχωρισμό που δύναμαι να κάνω και να ασκώ, όσων αφορά την διάκριση του μέτρου στην άσκηση των εξουσιών που μου εδώθησαν από Τον Δημιουργό. Κάνε έναν κόπο σε προηγούμενα γραφτά μου ποστ ξαναδιαβάζοντας τα, με περισσότερη όμως αυτή την φορά διακριτικότητα, και θα διαβλέψεις των λόγων το αληθές, με δική Του φυσικά παραχώρηση πάντα, αυτό ας μην το ξεχνάμαι ποτέ.
Χαίρομαι όταν διαπιστώνω για ακόμη μια φορά, ότι αργά ή γρήγορα έρχονται στα λόγια μου ακόμη και εκείνοι που όταν καιρό πριν εξέφρασα τη γνώμη μου για την Μαρίκα, έσπευσαν να την υπερασπιστούν.
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο να αντιληφθούν κάτι που για άλλους είναι προφανές, λόγω εμπειρίας, ευφυίας, ψυχραιμίας πιθανόν.
Τους εύχομαι λοιπόν από τη νέα χρονιά να προσπαθήσουν να κρίνουν πιο ψύχραιμα, βασιζόμενοι στην λογική τους και να μην παρασύρονται από συμπάθειες, αντιπάθειες και εμπάθειες εάν πρόκειται να διαμορφώσουν άποψη και να πάρουν μια απόφαση.
Γιατί αυτό, εκτός των άλλων, τους καθιστά εύκολα χειραγωγίσιμους.
Στους υπόλοιπους εύχομαι ό,τι επιθυμούν να καταφέρουν να το πραγματοποιήσουν.
Καλη μου marian συμπάθα με αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Δεν ξέρω αν κάποιοι έσπευσαν να υπερασπιστούν την Μαρίκα όπως λες ή το δικαιωμα της να εκφράζει τα πιστεύω της στο φόρουμ.
Εδώ δεν χρειάζονται κρίσεις του είδους, και δεν μπορούμε να χωριστουμε σε στρατόπεδα από τη μια οι ευκολόπιστοι και αφελείς και από την άλλη οι ψύχραιμοι, έμπειροι και εφυιεις.
Η Μαρίκα μπορεί να μεταφέρει τις απόψεις της και τις προσωπικές της εμπειρίες και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να διαφωνεί ή να συμφωνεί και να συμπορεύεται.
Αυτο που θα έπρεπε να αποφεύγεται είναι οι προσβολές και οι κατηχήσεις όπως φυσικά και η προσπάθεια χειραγώγησης των μελών.
Όπως επίσης και να το παίζουμε σοφοί ειδήμονες..
Καλή Χρονιά και Δημιουργική και σε σένα!
Προσωπικά, τουλάχιστον εξαρχής δεν απορρίπτω τίποτα και κανέναν! Γιατί νομίζω, ότι κάτι παίρνεις κι απ' το τίποτα!.. Στη συνέχεια βαριέμαι τα της παλιάς σχολής.
Αν κι ενίοτε, ο στομφώδης, μπερδεμένος και δυσνόητος λόγος της Μαρίκας με κούραζε, διατηρούσα τις όποιες επιφυλάξεις μου λόγω εμπειρίας..
Όμως μήπως στη τελική κι ο άλλος έχει ανάγκη βοήθειας, γιατί φάνηκε στην προκειμένη περίπτωση πως ο εγωισμός δεν σ' αφήνει να καταλάβεις;..
Μετά συνήθως αυτοί που θέλουν να χειραγωγήσουν, είναι γιατί έχουν χειραγωγηθεί οι ίδιοι και δεν τόχουν μάλλον ξεπεράσει.
ΥΓ Ευτυχώς, όμως που κάποιοι καταφέρνουν τουλάχιστον και διατηρούν εσωτερική ελευθερία.
Εγω δεν διακωμωδω τιποτα :) ...αλλα ουτως ή αλλως κατι που εχει αυθυπαρκτη ουσια και νοημα ...δεν κινδυνευει απο την διακωμωδηση....
αυτο που θελω μονο να πω...ειναι πως ο καλυτερος τροπος να πεις κατι...ειναι να το πεις απλα ...η ευθεια ειναι η συντομοτερη οδος :)
περα απο αυτο...πιστευω πως ο καθενας εχει δικαιωμα να λεει οτι θελει...και αυτο καθολου δεν με ενοχλει...αλλα φυσικα ο αντιλογος ειτε ως θεση με επιχειρηματα ..ειτε ως διακωμωδηση....ειναι επισης δικαιωμα του καθενος :)
Γενικά και θεωρητικά μιλώντας, πιθανόν να συμφωνούσα μαζί σου.
Για το συγκεκριμένο θέμα όμως, έχω άλλη άποψη.
Όσο για τα στρατόπεδα που αναφέρεις, έτσι κι αλλιώς από τα γραφόμενά μας, ο καθένας που μας διαβάζει ανάλογα με τις πεποιθήσεις του, τις απόψεις του, τα γούστα του, κάπου μας κατατάσσει.
Κρίνουμε και κρινόμαστε διαρκώς, θέλουμε δεν θέλουμε να το δούμε ή να το παραδεχτούμε.
Κάποιοι το κάνουν έμμεσα και πλαγίως και κάποιοι άμεσα. Προτιμώ και προσπαθώ να ανήκω στους δεύτερους.
Ίσως γιατί, προσωπικά εμπιστεύομαι περισσότερο αυτούς που είναι ευθείς, ακόμη κι αν εκφράζονται άκομψα καμιά φορά.
Αν τέλος κάποιος το "παίζει" κάτι που δεν είναι, αργά ή γρήγορα θα φανεί τι είναι στην πραγματικότητα.
Είναι π.χ. πράγματι τόσο ανώτερος, όσο θέλει να δείχνει;
Ekτιμώ και εγώ τους ευθείς γιατί στην περίπτωση αυτή ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις. Ο καθένας έχει ή θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να εκφράζει αυτό που πρεσβεύει άσχετα με το κόστος. Καμιά φορά η ευθύτητα όμως χρησιμοποιείται σαν άλλοθι.
Ναι αυτός που το παίζει θα αποκαλυφθει κάποια στιγμή, τουλάχιστον στην πραγματική ζωή. Στο κάτω κατω δεν έχει νόημα τι προσπαθούμε να δείξουμε αλλά ποιοι πραγματικά είμαστε. Διαφορετικά ξεγελάμε πρώτα τον εαυτο μας.
Εχεις αναρωτηθει ποτε ,γιατι τα μελη αντιδρουν κατα αυτον τον τροπο ? Εγω προσωπικα σαν νοημον ανθρωπος θα διερωτομουν...
Αλλα εσυ ποτε δεν εκανες καμια τετοια ερωτηση στον εαυτο σου(ψιλα γραμματα αυτα) και ξερεις γιατι??
Γιατι η εμμονη σου ,να το παιζεις Χριστουλης ,,Και οτι εισαι η φωνη ,και ο γνωστης της μονης αληθειας σε εχει διαποτισει ,σε επικινδυνο σημειο για σενα ..
Αυτα που πασαρεις ,και τσαμπουνας σε εχουν τυφλωσει (που ενδεχομενος να πιστευεις ,δε με αφορα) τοσο που ,εχουν επηρεασει και την ακοη σου ,και την οραση σου μαζι ..
Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι προσπαθεις να πεισεις ,με εμμεσο και “ανορθοδοξο” τροπο,
παραπεμποντας ,μελη οτι μπορουν να τα καταφερουν ,και να σταθουν με τα κειμενα που αραδιαζεις εδω μεσα ...
Χωρις να εχεις σκεφτει ουτε μια στιγμη, σε τι χωρο βρισκεσαι ..προφασιζομενη οτι ο ανωτερος σκοπος σου ειναι η σωτηρια μας δια μεσου της αγαπης ...
Αλλα ειδα απο τα πρωτα σου ποστ οτι ο σκοπος σου ηταν αλλος ..
Ναι ...ξερεις ,εσενα περιμεναμε ολο αυτο το διαστημα.Και καναμε δεησεις ,και ταματα, να μας στειλει ο θεος εσενα σαν φωνη του ,να μας διδαξει την αγαπη ,και το φως ..
Βασικα εχεις καταπιει την κασετα ,και το μονο που ξερεις ειναι να πατας το play δεν υπαρχει το stop στο μπουζουκοφωνο σου ...ειναι παλιο μοντελο βλεπεις ..
Οποτε αγαπητη μου αν θελεις ,ΠΑΡΕ την παρακληση σου, για προσευχες απο πανω μου ........και κανε καμια για σενα , που τις πιστευεις κιολας τοσο πολυ ..
Μπας και σε βοηθησει ο θεος εστω και λιγακι ,και ανοιξει το αυτακι σου ,και το μυαλουδακι σου ,που το εχεις παστωσει γενικα, και καταλαβεις
οτι οσο θα γραφεις αυτες τις "μπουρδες" ,και θα παπαρ@@@@@ γεις ετσι ,απλα θα εχεις και αυτη την αντιμετωπιση ..
Σωσε εσυ τον εαυτο σου και ασε μας εμας ,τα καταφερνουμε και χωρις εσενα,μια χαρα...
Μας τα ειπαν και αλλοι πριν απο σενα κοπελια...και τελικα πηραν μονοι , και ερημοι ,με το κεφαλι κατω το δρομο της επιστροφης (απο κει που ηρθαν δηλ)
γεματοι ενοχες, που δεν μπορεσαν να σωσουν το φορουμ της κολασεως απο τις αμαρτιες του !!
Μπορει να τους ξερεις κιολας ,ειχατε ψωνισει απο το ιδιο μαγαζι τις ιδιες κασετες ...
Α.... και που εισαι Μαρικα μη μου απαντησεις .(αυτο ηταν δανεικο απο τη Joann χεχε!!)....γιατι δεν ξερω αν θα ειμαι τοσο καλο παιδακι την επομενη φορα ,νηστευα σημερα.. και ειχες τη χαρη του θεου ...
Αυτα!!
.....
...Έλεος βρε παιδιά, ...όταν ήρθα εδώ ήξερα το: << Eίδες άνθρωπο; Eίδες το το θεό!>>..
Ήρθα συνειδητά να βρω θέες και θεούς, όχι όμως για να τις μετατρέψω εγώ σε ΘΕΕς ΚΑΙ ΘΕΟΥς...Όχι..
Αυτό μόνοι σας, μόνοι μας, όλοι θα το κάνουμε... ο κάθε ένας για τον εαυτό του,
πρώτα γιατί είναι ..γραμμένο... <<Εγώ είπα “ΘΕΟΙ ΕΙΣΤΕ”, >> και δεύτερον γιατί ήρθε η ώρα... ...τόσο απλά..:)
ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ
...όπως τον Ιωάννη να τον αγαπάτε διπλά, διότι όταν φοβάται για το άτομό μου.. καλά κάνει..
...ήθελα Ιωάννη και παρουσιάστηκα όπως με είδες.. όχι όμως εσκεμμένα...
...μα και για ένα άλλο λόγο που σας τον γράφω στα αρχικά μου μηνύματα..
(οποίος το θυμηθεί θα στείλω γλυκό..) ...κι έτσι φαίνεται η ειλικρίνεια των προθέσεων μου.
Νομίζω Ιωάννη ότι έχεις μπερδευτεί όταν μιλάς κάπου για πεντηκοστιανούς.
Οι πεντηκοστιανοί θεωρούν πως ο άνθρωπος που λαμβάνει (όπως λένε) Πνεύμα Άγιο
και αποκτά το χάρισμα της γλωσσολαλιάς (όπως λένε), τότε αυτός ο άνθρωπος είναι Αναγεννημένος κτλ. κτλ.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία από όσο γνωρίζω δεν αποδέχεται αυτό που κάνουν οι πεντηκοστιανοί
και αυτό είναι σωστό, ότι δηλαδή ενεργεί και είναι κατόπιν ενέργειας του Πνεύματος του Αγίου αυτή η έκσταση..
Προσωπικά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι και εσύ έχεις Πνεύμα Άγιο, αν δεν είχες δεν θα ζούσες :)
Αυτό το χάρισμα είναι η εκδήλωση του Πνεύματος και σημείο ότι πιστεύεις, τίποτα παραπάνω.
Υπάρχει σίγουρα στην Ορθοδοξία αλλά όποιος το έχει δεν το λέει ...και άντε ψάχνε το Άγιο Όρος να τον βρεις...;)
Γιατί ορθόδοξος λαϊκός και να το έχει λάβει δεν πρόκειται να το πει ποτέ.
Ναι λοιπόν το δέχεται η Ορθοδοξία και το διαχειρίζεται με σεβασμό και μυστικότητα.
Ως Θείο Δώρο σε κάποιους ελάχιστους πιστούς.
Τώρα αν εσύ μπορείς να δώσεις λίγο χώρο στο Άγιο Πνεύμα που έχεις μέσα σου ώστε να αναπτυχθεί,
να αυξηθεί και να καλλιεργηθεί τότε δεν μπορείς ..παρά να αγαπάς όλο το κόσμο! ... :)
ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΥΜΑΣΑΙ.. <<Ο ΣΚΟΠΟς ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΑ ΜΑς>>.
...όσο για το απ’ έξω μας, κάνει ένα ψοφόκρυο κι εδώ στο σαλόνικα...
...άντε καλό χειμώνα .. γράφω εδώ δίπλα στην ξυλόσομπα,
τα σώματα παγωμένα ... φέτος, πετρέλαιο γιοκ..
...ΘΥΜΑΜΑΙ και τη μάνα που ’λεγε: <<όποιος σ’ αγαπάει σε κάνει και κλαις >>,- γιατί βρε μάνα; ρωτούσα..
-Έχεις φίλο και περνάς καλά μαζί του; .. φύγε μακριά...<<δεν σ’ αγαπά>>
... τρέξε να βρεις αυτόν που δεν θα περνάς καλά μαζί του
...αλλά θα περνάς όλα τα μαθήματα του ουρανού,
...όλα <<αντίθετα>> στους άλλους κόσμους ...μαri θυγατέρα... έτσι έλεγε...δίκιο είχε..αυτό συμβαίνει
...ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ..>>..και σε μένα παρουσιάστηκες ..κάπως, εσύ.. Ιωάννη
...σε είδα στη μέση .. από τη μια είχες τον ένα << ληστή>> ...κι από την άλλη τον άλλο..
...ο ένας ληστής ακόμα βρίζει, δεν φταίει όμως .. αυτός.. θα ήθελε κάποιος να του έπαιρνε το θυμό...
...μόνος του όμως ...θυμό δεν μπορεί να διώξει..¨:)
.....
...Να ’ξερες κι εγώ Ιωάννη με πόσους τα ‘βαλα.. ούτε την ομολογία μου δεν πρόλαβα να πω.. δείτε λοιπόν..
...Ποιον δεν έδιωξα ...πόσοι με διώξανε; Αν διώχνεις θα σε διώξουν.. ..μάχαιρα έδωσες... μάχαιρα θα λάβεις...
...Μην τα ρωτάς...
...Μια φωνή ηχούσε δυνατά μες την καρδιά.... από τότε....
...Καμιά αντίσταση μην προβάλλεις όταν έρχεται το κακό..
...Μην αντιστέκεσαι στο κακό, (ή στον κακό) ..πέσε γίνε γεφύρι να πατήσει πάνω σου να ...περάσει να φύγει...
...Σκύψε γίνε ένα με τη γη.. άφησε να περάσουν οι ορδές των βαρβάρων.. από πάνω σου..θα περάσουν ...θα φύγουν..
...Στην ώρα που χρειάζεται θα σηκωθείς,
...Mε την φορά του ανέμου να πηγαίνεις...
...Κόντρα στον άνεμο μην πετάς ποτέ...
...Αν σε πάρει το ποτάμι, ... άστο, ..σε κάποια όχθη θα σε αφήσει ...μη φοβηθείς... ξέρεις τι να κάνεις;
...Να παρατηρείς... όλα μ’ αυτά τα μάτια θα τα κάνεις...βλέπε παρατήρησε ...μη μιλάς..
...Μέχρι να τα συνάξεις όλα.. βάλτα στις αποθήκες της καρδιάς σου..
...Και περίμενε, το τέλος φτάνει φτάνουν και οι θεριστές.
...Έτοιμοι..το στάρι θα μαζευτεί, το ψωμί θα δοθεί για να θρέψει...,
...Και το κρασί του ουρανού θα δοθεί να μεθύσουν όλοι από χαρά..
...Θα έχουν όλοι ψωμί, ...αν έχει Ένας ... έχουν όλοι.. κι εγώ άχνα .. κάποτε είπα...
...-ΠΟΙΟς ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥς ΤΑΙΣΕΙς ΟΛΟΥς;
...-ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΕΣΠΡΩΧΝΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...
...Πως έτρεχες; Ήσουν όχημα χωρίς μηχανή ..πως μετακινήθηκες τόσα χρόνια;
... Άλλος έσπρωχνε το όχημα σου ..κι εσύ δεν το καταλάβαινες..
...Νόμιζες ότι είχες μηχανή...; Άλλος οδηγούσε, Άλλος ετοίμαζε τα συμβάντα..
...Εσύ τα βίωνες ..μια πληγωμένη καρδιά με ένα διαμπερές τραύμα,
...Κι όμως έτρεχες, όταν απόκαμες άρχισαν τα γεγονότα να τρέχουν,
...Επειδή σταμάτησες να τρέχεις εσύ.. εργάζομαι τώρα Εγώ για σένα...
...Τι αντίφαση!
...Όχι, δεν είναι αντίφαση, έφτασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου..
...Όταν εσύ παραιτήσαι από κάτι, όταν το ξεχάσεις,
...Τότε αρχίζω να εργάζομαι Εγώ πάνω σ’ αυτό..
.....
.....
Όσο για το πόσο Ελεύθεροι είμαστε,
πόση δηλαδή « ελεύθερη βούληση» έχουμε δείτε αυτό:
Κάποια μέρα ένας καλός μου φίλος μου είπε..
-Ξέρεις κάτι Μαρία;;; Έχουμε εμείς οι δύο περισσότερα κοινά παρά διαφορές.
Λόγου χάριν, τις προάλλες, μάλλον προχθές, μου έλεγες πως είμαστε πολύ
διαφορετικοί άνθρωποι εσύ κι εγώ, μα δεν νομίζω να ισχύει αυτό.
Παρόλο που είναι γεγονός πως εγώ έχω το δικό μου θέλημα και εσύ δεν έχεις δικό σου
θέλημα αλλά του Κυρίου.
<< Όμως, το εγώ επιλέγω,>>
(..όπως εξάλλου κι εσύ στη δική σου περίπτωση, επιλέγεις να μην έχεις θέλημα δικό σου..)
Επιλέγω να έχει η εσωτερική μου πραγματικότητα αυτήν την ιδιομορφία,
της κατεύθυνσης, δηλαδή, σύμφωνα με το δικό μου προσωπικό θέλημα.
όμως αυτή, η επιλογή μου, δεν αποτελεί αδιάκριτο προσωπικό εγωιστικό φρόνημα,
αλλά σταθερή στάση ζωής πέρα για πέρα υγιή.
..-Όμως, του απαντώ:
...δεν μπορεί αυτό που λες να να σταθεί, διότι αυτό ακυρώνει τη θυσία του του Χριστού μας..
...το να κρατάμε πεισματικά <<ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑς ΘΕΛΩ>> μας κάνει να πετάμε το δικό Του...
... Ενώ αν πούμε αυτό που ο Κύριος είχε πει: <<Πατέρα όχι το δικό μου θέλημα αλλά το δικό σου να γίνει..>>
...Μόνο τότε πατάμε στα χνάρια Του..
Kαι που είσαι ΜΑΡΚEΛΑ ΜΟΥ, εκτός από τη Γνώση που την έχουμε πια, έχουμε και τα νιάτα μας,
Μόνο στέλνετε και κανα τσαγάκι προς τα δω, γιατί δεν τολμώ να ρθω σ’ εκείνον τον παιδότοπο...
γιατί έμαθα ότι έρχεται εκεί αυτός ο ..παιδοφύλακας ..λιμενοφύλακας ...φαροφύλακας .. τέλος πάντων..πως τον λένε ...
...α... ο καρυ.. ...και τον ...τρέμω....
.....
Η καλοσύνη σου δέν άντεξε και έγινε ειρωνεία. Το μαγαζί γωνία, έγινε υπόγειο.
Στον παιδότοπο γιά να μπείς, πρέπει να νιώθεις παιδί. Ο πως τον λένε μπορεί να μείνει ώρες μπρός στον καθρέφτη μόνος του.
##
http://www.youtube.com/watch?v=lSZ77SkAbI8
Father riley and various party goers:
Catholic girls
With a tiny little mustache
Catholic girls
Do you know how they go?
Catholic girls
In the rectory basement
Father rileys a fairy
But it don't bother mary
Catholic girls
At the cyo
Catholic girls
Do you know how they go?
Catholic girls
There can be no replacement
How do they go, after the show?
Joe:
All the way
That's the way they go
Every day
And none of their mamas ever seem to know
Hip-hip-hooray
For all the class they show
There's nothing like a catholic girl
At the cyo
When they learn to blow...
Father riley:
They're learning to blow
All the catholic boys!
Mary:
Warren cuccurullo...
Father riley:
Catholic boys!
Mary:
Kinda young, kinda wow!
Father riley:
Catholic boys!
Mary:
Vinnie colaiuta...
Chorus:
Where are they now?
Did they all take the vow?
Father riley:
Catholic girls
Warren:
Carmenita scarfone!
Father riley:
Catholic girls
Officer butzis:
Hey! she gave me vd!
Father riley:
Catholic girls!
Warren:
Toni carbone!
.....
“De gustibus et koloribys non disputantum”*
*”Περί ορέξεως ουδείς λόγος”
Μέσα στην επιθυμία τους να είναι ελεύθεροι
απομακρύνονται
περισσότερο από την Πηγή,
έτσι αποδέχονται την σκλαβιά και το ψέμα.
Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει
την ιδιαίτερη τρέλα του
κι ότι έχει δικαίωμα να παραδίνεται
όπου η τρέλα του μπορεί να φανταστεί..
Μόνο στην ποσότητα
είναι ελεύθερος
όχι στην ποιότητα,
διαφορετικά, δεν πρόκειται
πλέον περί ελευθερίας
αλλά περί αναρχίας.
Οι αναρχικοί δεν γίνονται
ποτέ αποδεκτοί
για πολύ καιρό.
Αν δεν τους εξοντώσουν οι άλλοι
το κάνει η ίδια η φύση.
Επειδή η φύση δεν ανέχεται τη δυσαρμονία...
.....
..xωρίς υπογραφή ..συντονιστή μου δεν γίνεται.. :)
"Διότι το φθαρτόν τούτο θα ενδυθή Αφθαρσίαν, και το θνητόν τούτο θα ενδυθή Αθανασίαν.."
"Φύση" λένε τώρα τους φούρνους των ναζί ?
Φυσικά, δέν θα γινόταν πολέ αποδεκτοί από το Παπαδαριό και τη μπίζνα των Συντηρητικών.
Αυτοί χρειάζονται καλούς οικεγενειάρχες που κοιτάνε τη δουλειά τους κι ας πεινάει ο άλλος δίπλα.
Να χαρώ 'γώ θρήσκους
Θά'ναι σάν και'κείνους που ονομάτιζε χθές βράδυ ο ράμφος στον μπογδάνο: η συσπειρωση γυρω απο την οικογενεια και οχι γυρω απο το κρατος εφερε τη χωρα εδω που ειναι
Το άκουσαν και οι νομοταγείς γονείς και αναλόγως έπραξαν (κλίκ)
Τραγικό κάρρυ...
Αλήθεια τι καλούμε δυσαρμονεια στη φύση?
.....
Στον παράδεισο πάνε για τον αίθριο καιρό,
μα στην κόλαση για την καλή παρέα.
..Βρε συ κάρρυ, για "την παράδεισο" άφηνε εμένα να τα λέω, η δασκάλα μου τα έλεγε τόσο ωραία!
Τι είπε στον Αδάμ και την Εύα; Αν φάτε απ το Δένδρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού θα πεθάνετε.
Γιατί δεν πέθαναν; Έφαγαν αλλά δεν πέθαναν..
Ο θάνατος για τον οποίο μιλούσε ο Θεός ήταν ο πνευματικός θάνατος.
Αν εξακολουθούσαν να τρώνε από το Δένδρο της Ζωής θα συνέχιζαν να ζουν στην αιώνια ευτυχία
γιατί οι καρποί αυτού του Δένδρου της Ζωής είχαν τις ικανότητες να τελειοποιούν
να εκλεπτύνουν την ύλη τόσο πολύ και ο άνθρωπος γινόταν όλο και πιο αιθέριος σαν το Θεό.
Το φυσικό του σώμα δεν είχε συμπυκνωθεί, ήταν φωτεινό
αιθέριο πετούσε στο διάστημα κι ήταν ελαφρύ.
Γι αυτό λένε πως ήταν γυμνοί που σημαίνει δεν είχαν συμπαγή υλικά καλύμματα δλδ περιορισμούς.
Ενώ το άλλο Δένδρο του Καλού και του Κακού είχε στυπτικές ιδιότητες
κι όταν το δοκίμασαν άρχισαν να συμπυκνώνονται να υλοποιούνται
είδαν ότι ήταν γυμνοί και κρύφτηκαν.
Εδώ γυμνοί σημαίνει φτωχοί, άθλιοι, στερημένοι του φωτός..
Γι αυτό και ντράπηκαν..τη συνέχεια τη γνωρίζετε..
Και τώρα, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να περάσουμε από ορισμένες καταστάσεις
και να ακολουθήσουμε ολόκληρο δρομολόγιο.
Όσο ο άνθρωπος ζούσε στο θεϊκό κόσμο μπορούσε αιώνια να μένει εκεί
αλλά αφού έπεσε είναι υποχρεωμένος να διατρέξει όλα τα στάδια,
τώρα τίποτα δεν εξαρτάται από εμάς γιατί μια φορά κινήσαμε ένα νόμο ένα μηχανισμό
και δεν έχουμε πια τη δύναμη να κάνουμε ότι θέλουμε εμείς,
είμαστε υποταγμένοι στις τέσσερις εποχές, χειμώνα, άνοιξη, θέρος, φθινόπωρο,
είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε, να υποταχθούμε, να βαδίσουμε
σύμφωνα με τους νόμους ενός κόσμου που δεν εξαρτάται πια από μας
αλλά είναι εμείς που εξαρτόμαστε απ' αυτόν.
Ενώ όταν είμασταν σ’ εκείνη τη θεϊκή περιοχή, όλα εξαρτυόταν από μας.
Γιατί ο θεϊκός κόσμος είναι πλασμένος από μια τόσο ελαφριά
και εύπλαστη ύλη που θα μπορούσαμε να κάνουμε ότι επιθυμούσαμε μ’ αυτήν.
"Διότι το φθαρτόν τούτο θα ενδυθή Αφθαρσίαν, και το θνητόν τούτο θα ενδυθή Αθανασίαν.."