Originally Posted by
skye
Τον γνωρισα τον Ιουνιο του '14, 32 ετων.Ερωτευτηκαμε τρελα και αμεσως καναμε σχεση,συζησαμε καθως δουλευαμε στο ιδιο νησι. Την 2η μερα μου ειπε οτι ηταν χρηστης απο τα 18. Στα 25 περιπου μπηκε στο 18ΑΝΩ. Εμεινε καθαρος για 3,5 χρονια, ειχε σχεση και δουλεια ωσπου προδωσε τη σχεση του για μια άλλη γυναικα την οποια "νομιζε" οτι ερωτευτηκε κι εκανε σχεση μαζι της,αλλα ηταν τελικα για μια βραδια. Στη νεα σχέση τοτε, ηταν ιδανικο το περιβαλλον να "πινει" παλι.Εκεινη του εδινε χρηματα και ηταν μαζι του κανονικα, της ξεγλιστρουσε και την ξεγελουσε ευκολα ελεγε.
Σοκαριστηκα καθως δεν ειχα σχεση ποτε με ναρκωτικα, παρόλα αυτα ειχα εναν υπεροχο ανθρωπο μπροστα μου, του ξεκαθαρισα αν θελει να ζησει και να τα αφησει πισω, να παμε μαζι χερι-χερι. Λιγους μηνες καθαρος τοτε. Ολα κυλησαν υπεροχα, τελειωσε η σεζον, πηγαμε στην πατριδα μου (μια μικρη επαρχιακη πολη) και οχι πισω στην Αθηνα οπου ζουσαμε και οι δυο πριν συναψουμε σχεση. Του ειχα υποσχεθει οτι θα κανω το παν να δει τη ζωη αλλιως και μακρια απο τα παλια του τα λημερια. Βρηκε αμεσως δουλεια, αρχισε να του αρεσει η δουλεια του,ηταν κοινωνικος μεσω της δουλειας κυριως, σεμιναρια, εξελιξη κλπ.. Τιποτα πανω του δεν μαρτυρουσε το παρελθον του.
Η σχεση κυλουσε τελεια,ερωτας, ευτυχια ακομα και με τις σημερινες δυσκολιες.Η ζωη στην πολη δυσκολη για μενα,ανεργια,κουτσομπολιο, δραστηριοτητες περιορισμενες,δεν ειχαμε βρει παρεες. Αλλα ειμασταν "εμεις" και "εμεις" ηταν ολος μας ο κοσμος. Καποια στιγμη βρηκα δουλεια, χαθηκαμε, αντιθετες ωρες.Σκοπος μου και καθημερινοτητα μου μεχρι να βγω απο το σπιτι και να δουλεψω, να προσεχω εκεινον. Αρχισε να το ριχνει στο ποτο τα μεσημερια που δουλευα εγω, όποτε εβγαινα κι εγω το ιδιο. Με τον καιρο άρχισε να απομακρυνεται, να κλεινεται στον εαυτο του και να ειναι κατα καποιο τροπο "απων",σαν κατι να του ελειπε,επικοινωνια μηδεν.Τι εχεις?..Τιποτα. Σα να ενιωθε ενα κενο. Αρχισα να φοβαμαι οτι του λειπει η ηρωινη.. Πανω στο ποτο μια μερα τσακωθηκαμε ασχημα(ο πρωτος μας ασχημος τσακωμος), εφταιγα εγω. Πηγε να μαζεψει τα πραγματα του αλλα δεν τον αφησα. Αρχισα εγω να πηγαινω σε ψυχολογο να καταπολεμησω την καταθλιψη μου.
Εκεινος συνεχισε να απομακρυνεται, δεν αντεχα την "απουσια" του, ούτε οτι ο ανθρωπος μου δεν μου λεγε τι συμβαινει. Τσακωνομαστε ξανα τον Οκτωβριο του '15.. τα μαζεψε κι εφυγε για Αθηνα. Αφησε δουλεια, σχεση.. Τα παντα. Εγω εγκυος.. Προσπαθειες να τα βρουμε, του ανακοινωσα και την εγκυμοσυνη που τοσο ηθελε και επιδίωκε..εκεινος τιποτα. Όποτε σήκωνε το τηλέφωνο, απο την άλλη πλευρα ακουγα ενα τερας...Τότε κατάλαβα πως "πίνει" παλι.. Αποφασιζω να κανω εκτρωση. ΕΙχα χασει τη γη κατω απο τα ποδια μου, ο άνθρωπος μου είχε γίνει ένας αλλος.. Άρχισε να επιδιωκει επικοινωνια, αρχες Γενάρη.προσπαθουσα να τον αποφυγω..μια μερα σηκωσα το τηλεφωνο.. Σε αγαπω, θελω να κοψω, θελω το παιδι μας (με το οποιο δεν ηθελε καμία σχεση μεχρι το Δεκεμβρη).. του ειπα οτι ειναι αργα για το παιδι κ οτι ηθελα να σκεφτω πως νιωθω.
Να μην τα πολυλογω, τον δεχτηκα πισω.Ειχε χασει παρα πολλα κιλα,ειχε γινει αλλος ανθρωπος, αρχισα να ενημερωνομαι για την ηρωινη,τον βοηθησα με τα στερητικα, του μαγειρευα 2 φορες τη μερα, βιταμινες, εκανα τον καραγκιοζη να γελασει και ηταν το πιο δυσκολο πραγμα που εχω κανει στη ζωη μου. Καταπινα τον πονο μου για να απαλυνω τον δικο του. Τον αγαπω ομως και ηθελα να το κανω. Εκανα συζητησεις να μπει σε ενα προγραμμα να αντιμετωπισει την ψυχολογικη εξαρτηση, δεν ηταν και τοσο θετικος αλλα επεμενα με τροπο κ υπομονη και καποια στιγμη θα φταναμε εκει γιατι του ξεκαθαριζα σιγα σιγα οτι ειναι προυποθεση αν θελει να ειμαστε μαζι.. να βρει παλι τον εαυτο του..
Ολα πηγαιναν καλα..μεχρι που πηγαμε στην Αθηνα προτινος για το γαμο της αδερφης του. Με το που φτασαμε, πηγε και βρηκε ηρωινη.. μας κοροιδευε ολους.. Κόρες σχεδον ανυπαρκτες, συγχυσμενος, νευρικος, εβγαινε απο το σπιτι για τσιγαρα ενω ειχαμε,εννοειται οτι με εβγαζε τρελη όποτε τον ρωτουσα αν κανει παλι χρηση.. βρηκα μαντηλακι με αιματα στην τσεπη του,το εδειξα και στην αδερφη του να βοηθηθουμε να κανουμε κατι, αλλα εκεινη το αγνοησε. Δεν θα ναι τιποτα ειπε.Αρχισα να τρελαινομαι. Σημειωση: στο σπιτι της αδερφης του έμενε όταν ειχε παρει την κατρακύλα, εκεινη του εδινε λεφτα τοτε. Συνεχιζω, δεν μπορουσε να ολοκληρωσει οταν καναμε ερωτα κι ενα βραδυ που εχουμε μεινει μονοι, μου ζητησε να παει μια βολτα μονος εξω, επεμενα να παω μαζι του(πουθενα δεν πηγαινε χωρις εμενα οσο ειμασταν καλα ).. τελικα δεν βγηκε αλλα κλειστηκε στην τουαλετα για αρκετη ωρα,καλυψε την κλειδαροτρυπα μην τυχον δω και καπνισε ή σνιφαρε την δοση του.
Τον περιμενα απ'εξω, μπούκαρα μεσα, εννοείται δεν είχε ενεργηθει όπως ισχυριζοταν..ψαχνω τα σκουπιδια και βρισκω το σακουλακι που ειχε την δοση .. Ακολουθησε ενας χαμος, καθ'οτι ισχυριστηκε οτι ειναι απο "παλια" και το βρηκε και το πεταξε τωρα.. Συνεχιζε να με βγαζει τρελη και να μου λεει ψεμματα..Οτι ημουν πολυ καχυποπτη και οτι τα εφτιαχνα με τη φαντασια μου. Μαζεψα τα πραγματα και εφυγα και του ξεκαθαρισα πως δεν θα ειμαστε μαζι αν δεν ειναι καθαρος. Επιστρεφοντας σπιτι, ανακαλυπτω πως μου λειπουν χρηματα...
Εκτοτε, δεν θελει να με ξαναδει λεει, δεν νιωθει τιποτα για μενα, εννοειται δεν παραδεχεται οτι εκανε χρηση, με εχει προσβαλλει και μου χει πει πολυ ασχημα λογια. Η οικογενεια του δεν το χειριζεται και πολυ καλα..αλλα εγω θελω να τον βοηθησω, να παραδεχτει το προβλημα του και να παμε σε ενα κεντρο απεξαρτησης. Με διωχνει ομως και μου φερεται σα να με μισει, δεν ξερω αν το εννοει, αν μιλαει η ηρωινη ή αν μιλαει η χαρμανα... δεν ξερω τι να κανω και τι αλλο να του πω .. εφοσον καθιστα την επικοινωνια αδυνατη και καθε φορα με πληγωνει με οποιοδηποτε τροπο(ειμαστε σε αποσταση τωρα)..
Τι να κανω? θελω να τον βοηθησω, σωστα ομως, οχι με ημίμετρα.Πως μπορω να του βγαλω οποιοδηποτε συναισθημα,τα χει "σκοτωσει" ολα τωρα μεσα του?