εσείς τις κοπέλες ή τις γυναίκες σας πως τις φλερταρατε πρώτη φορά?
αυτό με την ανασφάλεια είναι όταν βγαίνω έξω είναι ότι νομίζω ότι θα με κοιτάζουν όλοι εμένα
Printable View
εσείς τις κοπέλες ή τις γυναίκες σας πως τις φλερταρατε πρώτη φορά?
αυτό με την ανασφάλεια είναι όταν βγαίνω έξω είναι ότι νομίζω ότι θα με κοιτάζουν όλοι εμένα
Ναι γτ εχεις κατι παραπανω απο το οτι εισαι απλα....ντροπαλος...! Παραπεμπει σε κοινωνικη φοβια...αυτο που περιγραφεις!
η ριζα του προβληματος βρισκεται αλλου και επηρεαζει ολους τους τομεις της ζωης σου.....απλως τωρα ενδιαφερθηκες να το κοιταξεις λιγο παραπανω επειδη σου γυαλιζουν κοπελες και δεν ειναι καθολου αφυσικο στην ηλικια που εισαι....
πρεπει να το κοιταξεις παραπανω γιατι δεν ειναι απλως η μικρη αμηχανια που νιωθει ο τσιμπημενος/ερωτευμενος πριν μιλησει στη κοπελα που του αρεσει.... ....αυτη τη μικρη αμηχανια ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ (ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΕΙΡΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΛΕΡΤ) ειναι ενα θεματακι που σε παει πισω στο τομεα φιλοι,σχεσεις και αργοτερα ισως σε παει πισω και στον επαγγελματικο τομεα......ομως ευτυχως ειναι κατι που λυνεται...
Η σταδιακη εκθεση στο φοβο ειναι η λυση......και οχι η αποφυγη κ το κλεισιμο στο καβουκι.....
Σου προτεινω να διαβασεις αλλα θεματα εδω που εχουν ανοιξει αλλα μελη σχετικα με τη κοινωνικη φοβια ή την αποφευκτικη διαταραχη προσωπικοτητας .....
Εγώ τις είπα μανταμιτσα είσαι για μια νύχτα που κανεισ μας δε θα ξεχάσει κ μου λέει μάγκα μου είμαι σε πέντε λεπτά ήρθε ο γκόμενος της και την πήρε είχε δίκιο δεν το ξέχασα
Το ξέρω αυτό είχα κοπέλες κ ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω όλες τότε με θυμόταν κ με τα χρόνια έγινα αλανιαρησ άστα να πάνε κ υγιής να ήμουν πάλι δε θα είχα κοπέλα δεν το μπορώ αυτό καθόλου
Φιλε αστο εμεινα στο ραφι λογω χαρακτηρα μαλλον δεν ξερω κ πλεον δε με νοιαζει
Για να καταλάβεις όπως είναι οι τριανταρηδεσ τώρα εγώ ήμουν στα είκοσι λόγω δουλειάς τώρα που είμαι τριάντα πέντε αντιστοιχω με εξηνταρη στο μυαλό αφού δε δούλευαν είκοσι χρόνια καθόταν κ τώρα τους βγάλανε άχρηστους που είναι για να δέχτηκαν αυτά που δέχτηκαν
35 κ δε με θέλει καμια
Συμφωνώ ιδίως μ αυτό που λες ότι, "η ρίζα του προβλήματος βρισκεται αλλου και επηρεαζει ολους τους τομεις της ζωης .....απλως τωρα ενδιαφερθηκες να το κοιταξεις λιγο παραπανω επειδη σου γυαλιζουν κοπελες". Όντως, κάποιος που έχει πρόβλημα στο πλησιασμα αντιμετωπίζει παρεμφερές πρόβλημα σε άλλους τομείς ζωης που επίσης αφορούν διαπροσωπικές σχέσεις. Θα προσέξεις ότι δεν έχουν φιλίες ή σόι φιλίες, στα επαγγελματικά είναι κλειστοί χαρακτήρες ή καθόλου/ελάχιστα διεκδικητικοί, το ίδιο και στις προσωπικές του υποθέσεις. Και φέρουν και ένα παρελθόν ανεπαρκούς ή προβληματικής κοινωνικοποίησης και ελάχιστης συναναστροφής με το άλλο φύλο. Όλα αυτα πάνε πακέτο συνήθως. Έτσι, όταν αρχίσουν να τους γυαλίζουν κοπέλες δεν μπορούν να φλερτάρουν και να δημιουργήσουν σχέση και η ανικανότητα αυτη είναι απλά η συνεχεια και αποτέλεσμα των όσων έχω προαναφέρει.
Η σταδιακή έκθεση στο φόβο και ταυτοχρονα η πρόσβαση σε πηγή γνωσης (άρθρα στο νετ, βιβλία και οι εμπειριες πιο πεπειραμένων στον τομέα) αποτελούν λύση.
Εφαγα φολα εδω κ καποια χρονια κ δεν μπορω να σηκωθω με τιποτα
Στα λογια μου ερχεσαι....ο ανθρωπος σε οτι αφορα τις κοινωνικες του σχεσεις ειναι σε ολα το ιδιο...ειναι αναμενομενο απο τη στιγμη που λες οτι δεν εχεις φιλους να μην εχεις ουτε σχεσεις με κοριτσια επδ νιωθεις αβολα.....
ειναι το ιδιο προβλημα και βρισκεται σε σενα...μεσα σου....εχεις υιοθετησει ολα αυτα τα χρονια ενα συγκεκριμενο μοτιβο συμπεριφορων....αποφυγης..κα ι κλεισιματος απο τους γυρω σου....δημιουργωντας μια ασφαλη ζωνη για να μην ερχεσαι σε επαφη με αυτα που φοβασαι.....
Για να το ξεπερασεις πρεπει να κανεις μικρα μικρα βηματα ανοιγματος προς αυτο που φοβασαι..να εκτειθεσαι ...για να αρχισεις να αντικαθιστας τις παλιες σου συμπεριφορες που σε εκαναν να παραμενεις κλειστος με νεες που θα σε βοηθησουν να κοινωνικοποιηθεις και να βγεις απο τον φαυλο κυκλο...
Επδ ομως υπαρχει μια σταθεροτητα σε ολο αυτο που διαρκει πολλα χρονια...μηπως θα ηταν καλο να απευθυνθεις σε καποιο ψυχολογο για να αρχισεις να κανεις τα σωστα βηματα....?
Γτ οσο και να διαβασεις....αυτο το θεμα δεν λυνεται με θεωρια αλλα περισσοτερο με πραξη......
Πανο, στρατο ποτε ειχες πει οτι μπαινεις? Εκει ειναι μια ευκαιρια για κοινωνικοποιηση.
Ναι γενικα μπορει να ειναι.....αλλα αν δεν εχει συνηθισει σιγα σιγα να ανοιγεται.....μπορει να ειναι και μεγαλο σοκ!...ή αλλιως τραυματικη εμπειρια!!!!!....η φιλοσοφια του στρατου ειναι με διαφορα καψονια να σου σπασουν τον τσαμπουκα...
Αν ο φιλος μας δισταζει να κοιταξει καποιον απλα και μονο στα ματια τοτε φαντασου πως μπορει να αντιδρασει εκει!.....
Ακομα και οι ειδικοι οταν λενε οτι η εκθεση ειναι η καλυτερη λυση στο προβλημα εννοουν ΠΑΝΤΑ η σταδιακη και σταθερη λιγο λιγο....εκθεση ! Οχι ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΕΞΩ!!!....γτ αυτο μπορει να φερει αντιθετα αποτελεσματα...το ατομο να τρομοκρατηθει...και να κλειστει ακομα περισσοτερο στο καβουκι του
ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ....
Απο ολους τους φιλους μου και πρωην μου που μου εχουν μιλησει για το στρατο, μονο ενας ειχε να μου περιγραψει επιθετικο μπουλινγκ στο στρατο εκ μερους αλλων φανταρων. Οι περισσοτεροι σε γενικες γραμμες εκαναν παρεες και φιλιες και κρατησαν πολλες στιγμες γελιου.
Ειναι και αναλογα πού θα πεσει βεβαια, αλλα και πώς θα το αντιμετωπισει εκεινος.
Ναι σιγουρα...απλα το θεμα ειναι οτι καλο θα ηταν να αρχισει απο τωρα να το δουλευει σιγα σιγα...
Αλλωστε μη ξεχνας οτι πολλα ατομα (επιθετικα κυριως) ή αλλιως οι λεγομενοι "θυτες" του "μπουλινγκ" ξεσπουν σε ατομα πιο συνεσταλμενα που βγαζουν μια επιφυλακτικοτητα προς τα εξω ......
Ατομα δλδ που ενδεχομενως να νιωθουν ανασφαλεια και αμφιβολια με τον εαυτο τους και με τους γυρω τους...ανιχνευονται απο αυτη τους τη δυσκολια και ενδεχομενως να γινουν πολος ελξης τετοιων ατομων....
Σε καμια περιπτωση δεν θελω να προδικαζω καταστασεις εξαλλου μιλαμε για μια μελλοντικη και υποθετικη κατασταση....αλλα ειναι καλο να βλεπουμε καποια πραγματα για να προφυλλασομαστε απο πιθανες "αναποδιες"
Έχω εγώ φίλο που μας εδερνε στο σχολείο κ μόλις πήγε στρατό υποστήριζε τους αδύναμους έχει ανθρώπους που δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν
Να είναι ο άλλος είκοσι χρονών κ να μην ξέρει το αριστερό κ το δεξί
στο στρατό θέλω να δώσω τα δυνατά μου για να ανοικτό και να μην φαίνομαι ψαρωμενος να δικτυωθω να βγαίνω στις εξόδους και όταν απολυθω να έχω επαφές
Ποτε μπαινεις?
Καλα σκεφτεσαι ομως αν περιμενεις να δουλεψεις το θεματακι αυτο μολις πας εκει....ενω δεν εχεις αρχισει να "λυνεσαι" απο πιο νωρις ....δεν θα ειναι τοσο εφικτο να το καταφερεις απο τη μια στιγμη στην αλλη....
Αν το προβλημα ειναι μεγαλο και σε παει πισω σε πολλους τομεις κ δν μπορεις μονο σου να το δουλεψεις καλυτερα να συμβουλευτεις καποιον ειδικο
Και πάλι συμφωνώ μαζί σου!!...
Το ζήτημα ειναι το υποψήφιο θύμα και έπειτα θύμα, παρά τα όσα το βασανίζουν, τα οποία προανέφερες, έστω και αν μένουν άλυτα, να βρει τις ψυχικές δυνάμεις, έστω το ξέσπασμα της στιγμής να ρίξει τετοιους επιτήδειους στη θέση τους. Και όντως μπαίνουν στη θέση τους άμα το θύμα τους δείξει έστω αίφνης ότι γίνεται απρόβλεπτος, ότι βγαίνει εκτός αυτου (του χώρου ανασφαλειας, φόβου) που πίστευαν πως το θύμα βρίσκεται.
Και πάλι όμως θελει προσοχή, διοτι και την επόμενη φορά που θα εμφανιστούν, αφού ήδη πήραν το μάθημα τους, πάλι τα ίδια θα του κάνουν αν το πρώην θύμα έχει τη ψευδαίσθηση πως άλλαξαν.
Συνηθως, όπως ξαναπα, τετοιοι επιτηδειοι προσεγγίζουν φιλικά το θυμα και προσπαθούν μεσα από ωραίες συζητησεις μαζι του όχι απλα να μαθουν ποιος είναι αλλά ιδίως να κατανοησουν το χαρακτηρα του. Η αντίδραση είνα η μόνη λύση αφού πολλοί τετοιοι είναι στην πραγματικότητα χέσηδες.
Οντως ρε elis τι φολα εφαγες και σε επηρεασε τοσο?
Είμαι άνθρωπος του προηγούμενου αιώνα
Σαν τον τρελαντωνη
Εννοώ ότι δουλεύω από παιδί είμαι τριάντα πέντε κι έχει αποτυπωθεί στη φάτσα κ το σώμα μου όλη η κακουχία όπως ήταν τον προηγούμενο αιώνα
Ειμαι σιγουρη οτι στη φατσα σου αποτυπωνονται η καλοσυνη, η καλη προαιρεση και το πηγαιο ευφυες χιουμορ
Το θεμα δεν ειναι ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ το "προβλημα" αλλα ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...να το ξεπερασεις οριστικα για να μπορεσεις να εξελιχθεις να αποκτησεις αυτοπεποιθηση κ να ισορροπησεις...τι σημασια θα εχει απλως να το κρυψεις...??
Για να μη το βλεπουν οι αλλοι?.εσενα ομως δεν θα σε βαραινει??
Για τον εαυτο σου χρειαζεται να το αντιμετωπισεις