Μωρε εσυ καλα τα λες αλλα το ocd χαμογελα απο μακρια...
Printable View
σου μιλαω εγω που σε κατασταση ηρεμιας εχω 35-40 παλμους.... και τι εγινε? γτ να ανχονομαι για τους παλμους μου???
Εγώ. Δεν ξέρω αν τέτοια μεταβολή εμφανίστηκε ξαφνικά, γιατί δεν παρακολουθούσα από κοντά τι γινόταν πραγματικά. Εννοείται ότι μιλάμε για κατάσταση ηρεμίας, όχι απλά σωματικής αλλά και ψυχικής (π.χ. σκέψεις που φέρνουν στρες μπορούν πολύ εύκολα να ανεβάσουν κατά πολύ τον καρδιακό ρυθμό).
Έχω την εντύπωση όμως ότι με τα χρόνια ο καρδιακός ρυθμός μου μειώθηκε. Επειδή νιώθω την καρδιά μου, θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν δέκα περίπου χρόνια σε κατάσταση ηρεμίας λίγο πριν να βυθιστώ στον ύπνο ήταν περίπου 60-65. Σήμερα μπορεί να πέσει στο 53-54 ακόμα και μέσα στην ημέρα. Εκείνη την ώρα όμως νιώθω πολύ όμορφα, μια καταπραϋντική γαλήνη. Μίλησα με το γιατρό μου και μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη στιγμή που νιώθω τόσο καλά. Σύμφωνα πάντα μ' εκείνον, μια παθολογική βραδυκαρδία έχει συμπτώματα και αποδίδει τη δική μου στο ότι είμαι λεπτοκαμωμένος και σε πολύ καλή κατάσταση, που σημαίνει ότι η καρδιά δε χρειάζεται να κάνει τόσο κόπο για να τροφοδοτήσει το σώμα.
Εσύ έχεις συμπτώματα σαν κι αυτά που αναφέρονται εδώ;
Απο χθες ένα χάος, ποτε ταχυκαρδίαποτε βραδυκαρδια. Δεν ξέρω τι να υποθεσω πια.
Τι ηλικία έχεις αν επιτρεπεται;
Οχι, αλλά συμπτώματα δεν έχω. Κάτι έκτακτες νιώθω καποιες φορες (απανωτες μερικές φορές) και έναν πόνο στα αριστερά κοντά στο πλευρό, αλλά δεν σχετίζεται με τους παλμους,τον νιώθω ανεξάρτητα. Αν με πιασει άγχος παθαινω τα γνωστά,με μουδιασματα,σκοτοδινη κλπ
Τώρα οι παλμοι μου είναι 49-50+. Ολα τη μέρα είχα ταχυκαρδία για τα δεδομένα μου όμως. Ενιωσα και μερικές έκτακτες τωρα.
Κι εγώ έκανα αυτο το λάθος αλλά σταματησα να διαβαζω για την υποθεση γιατί με αγχωνε.
Κι εγώ σήμερα ενιωσα μερικές στη σειρά, δεν παλευεται.
Μου έγραψε έναν υπερηχο άνω κοιλίας,για νεφρά, συκώτι κλπ. Θα πάνω μες στη βδομάδα να την κάνω την εξέταση. Ούρων που βγήκαν χθες τα αποτελεσματα ήταν μια χαρά.
Σε νευρολόγο θα πάω γιατί ενιωθα κάτι περιεργα με το κεφάλι μου. Και θα πάω και στον αγγειολογο μηπως με βοηθήσει. Δεν είναι και φτηνά όλα αυτά, αλλά απο το να αγχωνομαι,προτιμω να κάνω εξετάσεις. Χθες παλι τα ίδια, δεν μπορουσα να κοιμηθω. Αύριο θα πάνω και στη ψυχολόγο παλι.
Η αλήθεια είναι ότι όλο το πρωί είχα ταχυκαρδία, μετά πηγα σε συγγενικό μου προσωπο και μετρησα και εκεί την πθέση και είχαν πέσει οι παλμοι. Τώρα ξανάπεσαν στους 49 οποτε και αυτό με αγχωνει. Θα μου πεις βέβαια, με ταχυκαρδία πάραπονιεσαι, με βραδυκαρδια το ιδιο,αποφασισε τι θες. Ιδανικά θα ήθελα να είναι γύρω στους 60. Τις τελευταίες δυο μέρες πραγματικά είναι αλλοπροσαλες οι μετρήσεις, το ίδιο και η πιεση.
Εγώ τώρα στους 60 και το νιώθω σαν μικρή ένταση (λογικό αν το συσχετίσω με το τι έκανα λίγο πριν). Νομίζω ότι για τον οργανισμό μου το 52-55 είναι πλέον το ιδανικό για να πω ότι είμαι εντελώς ήρεμος.
Επειδή δεν παρακολούθησα όλη τη συζήτηση, η καταγραφή του Holter αξιοποιήθηκε με κάποιο τρόπο από καρδιολόγο; Βγήκε κάποιο πόρισμα;
Αν οι εξετάσεις που έχεις κάνει και που θα κάνεις δεν αποκαλύψουν καμία παθολογία, τότε όντως το αίτιο πρέπει να είναι το άγχος. Οι μεγάλες αυξομειώσεις στην πίεση σε μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς έντονη σωματική προσπάθεια, είναι μια επιπλέον ένδειξη προς αυτή την κατεύθυνση.
Αν είχες πρόβλημα σε νεφρά θα φαινόταν σίγουρα στα ούρα. Εγώ πονάω τρέλα τις τελευταίες μέρες στα αριστερά γύρω απ' την καρδιά και πίσω στην πλάτη στο ίδιο ύψος. Νιωθω ότι πάλι θα πρέπει να πάω σε γιατρό γιατί έρχεται όλο και σε μεγαλύτερη ένταση ο πονος.
Κατεμε αυτές οι συνεχείς αυξομειώσεις στους παλμούς επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για άγχος. Αν δεν βρεθεί τίποτα και στους επόμενους γιατρούς που θα πας καλύτερα να επισκεφτείς και καποιον ψυχίατρο.
Παιδιά έχω βγάλει κι άλλο σπυράκι στην παλάμη. Νομίζω ότι έχω ενδοκαρδίτιδα. Ο πόνος στο αριστερό πλευρό παραμένει. Αφού κανείς δεν μου κάνει τις εξετάσεις που πρέπει (καλλιέργεια αίματος), δεν έχω άλλη επιλογή απο το να περιμένω να εμφανίσω καρδιακή ανεπάρκεια ή να πάθω κάτι άλλο για να πάω τα επείγοντα. Μπορεί να είναι ασυμπτωματική ενδοκαρδίτιδα από ρίγη ή υψηλό πυρετό. Εφόσον έχω πόνο στο πλευρό που επιμένει και έβγαλα και τα σπυράκια, κάτι συμβαίνει.
Antonis8 κάτσε να διαβάσεις όλα όσα γράφεις και πίστεψέ με μόνος σου θα ηρεμήσεις. Είσαι σε μια δίνη άγχους και θα πρέπει να βγεις και όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα. Ο πατέρας μου ζει με 37 παλμούς το ανωτέρω έχει κολπική μαρμαρυγή και δεν έχει κάποιο θέμα ούτε αγχώνεται σχετικά. Θα σου πρότεινα να ηρεμήσεις και πάψε να ψάχνεις συμπτώματα. Όσο για τον πόνο στα αριστερά μήπως κοιμάσαι από εκείνη την πλευρά και το πλακωνεις;
Εστάλη από Moto G (5) Plus στο E-Psychology.gr Mobile App
Οχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν του ανεφερα για το σπυρακι που είχα βγάλει γιατί ήταν μεμονωμενο και προσπαθησα να καθησυχασω τον εαυτό μου. Σήμερα όμως βγήκαν αλλά δυο. Επαθα παλί κρίση πανικού ή ο,τι κι αν ήταν αυτό. Το ένα μάτι μου έγινε κατακοκκινο, ενιωθα ότι σβηνω, δεν μπορουσα να αναπνευσω. Πηγα στα επειγοντα,το καρδιογραφημα δεν έδειξε κάτι,οιςξετασεις αίματος καλές,αλλά ο γιατρός που με είδε ειπε ότι πρεπει να πάνω σε δερματολογο να δει αυτα που εβγαλα γιατί όντως μπορει να είναι ιός και να επηρεασει την καρδιά (κοξακι μου είπε συγκεκριμένα). Πυρετό δεν έχω. Μου είπε αν νιωσω πόνο ή ανεβασω πυρετό να πάνω παλι εκει. Του ειπα ότι έκανα καρδιολογικο τσεκ απ πριν μια βδομάδα και μου είπε ότι δεν παιζει ρόλο. Με κατααγχωσε εννοείται. Και που να τον βρω το δερματολογο άμεσα. Θα παρω αύριο τον παθολογο μου να μου πεί τι μπορουμε να κάνουμε. Το ππρώτο σπυρακι το εβγαλα την ημέρα που εβαλα το χολτερ. Προχθες έκανα τεστ κοπωσεως. Δεν ξέρω αν αυτά θα μπορουσαν να δείξουν κάτι αν είναι μικροβιακο.
Είχα την αίσθηση ότι κοξακι αναπτύσουν μόνο τα παιδιά. Όλοι οι ίοι και λοιμώξεις είναι δυνητικά επικινδυνοι για την καρδιά. Αλλά ειναι δύσκολο να επηρεαστεί τόσο εύκολα μια υγιής καρδιά. Όσο συνεχίζεις να αγχώνεσαι έτσι θα παθαίνεις συνέχεια κρίσεις πανικού. Και εγώ σκέφτομαι διαφορά τρέλα τελευταία και είμαι ένα βήμα πριν τα επείγοντα αλλά συγκρατουμαι και νομίζω μου κάνει καλό το γεγονός ότι πάω κόντρα στους φόβους μου. Προσπάθησε να κάνεις το ίδιο. Αυτά τα σπυράκια μπορεί να είναι χιλια 2 πράγματα. Μπορεί να μην είναι και τίποτα και να εμφανίστηκαν λόγω άγχους. Πήγαινε στο δερματολόγο και εάν σου πει ότι δεν είναι τίποτα βγάλε από το μυαλό σου την ενδοκαρδίτιδα η ότι άλλο έχεις στο μυαλό σου. Οι γιατροί πολλές φορές μπορεί να υποθέσουν πράγματα που δεν ισχύουν και να σε στείλουν για εξέταση για να είναι και αυτοί καλυμμένοι. Στο είχα πει και στις αρχές εμένα ήταν σίγουροι ότι έχω είτε λέμφωμα είτε λευχαιμία και μέχρι να βγει η βιοψία είχα αρχίσει να φανατζομαι την ζωή μου με τις χημειοθεραπείες και μετά την κηδεία μου. Και εντέλει δεν ήταν τίποτα καρκινογόνο. Όλο αυτό όμως εμένα μου άρεσε κάνε τόσο κακό που κατέληξα με κρίσεις πανικού.
Όχι απλώς προσβάλλονται πιο εύκολα τα παιδιά. Πήρα το δερματολόγο και μου είπε ότι θα ήταν και στα δύο χέρια αν ήταν κοξάκι αλλά σε κάθε περίπτωση να πάω την Τρίτη να με δει και αν νιώσω άλλο σύμπτωμα να πάω στα επείγοντα. Θα ρωτήσω και τις εξετάσεις για ενδοκαρδίτιδα για να μου φύγει αυτή η ιδέα και να μπορέσω να ησυχάσω. Ο μόνος λόγος που "ξανακύλησα" ήταν αυτά τα εξανθήματα. Πυρετό ευτυχώς δεν έχω. Γενικά αισθάνομαι καλύτερα σήμερα, αν και χθες αισθανόμουν καλά και ξαφνικά έπαθα την κρίση πανικού. Θα προσπαθήσω να μην το σκέφτομαι προς το παρόν και βλέπουμε. Καλά κάνεις και δεν πας, κι εγώ προσπαθούσα να παραμένω ψύχραιμος αλλά ήταν πολύ ξαφνικό αυτό που έπαθα, άλλες φορές κλωθογυρίζω για ώρες στο μυαλό ότι "κάτι" έχω, αυτή τη φορά ήταν πάρα πολύ ξαφνικό, έκανα την σκέψη και αμέσως εκδηλώθηκε η κρίση και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Βγήκα στο δρόμο με τις παντόφλες νομίζοντας ότι "σβήνω". Ένα χάλι γενικά, η χειρότερη της ζωής μου.
Τώρα το κατά πόσο έχουν βάση οι φόβοι μου δεν το ξέρω. Είχα βγάλει ακόμα ένα εξάνθημα στην πλάτη πριν μερικές εβδομάδες, αλλά μου είχαν πει πως πιθανόν να είναι εξ επαφής, από κάποιο ρούχο δηλαδή. Με έξυνε αρκετά και ήταν σε όλη τη δεξιά πλευρά του στέρνου μου και στην πλάτη. Έφυγε μετά από κάποιες μέρες οπότε δεν έδωσα σημασία. Σκέφτομαι τώρα μήπως έχω γενικά κάποιον ιό που με κάνει να εμφανίζω εξανθήματα. Έχω και κατοικίδια και μπορεί να κόλλησα τίποτα. Τεσπα, αυτό που φοβάμαι κατά βάση είναι ενδοκαρδίτιδα και γενικά ό,τι μπορεί να επηρεάσει την καρδιά. Θα ρωτήσω ποιες εξετάσεις να κάνω για να τελειώνει αυτή η ιστορία.
Εσύ παίρνεις παράλληα και αγωγή; Να σου πω, αν αποδειχτεί ότι όντως δεν είναι κάτι, το σκέφτομαι κι εγώ να πάρω, δεν μπορώ να βιώνω καθημερινά τα ίδια και σε τέτοιο βαθμό. Αλλά φοβάμαι μην επηρεάσει με αρνητικό τρόπο τη ζωή μου, το πώς σκέφτομαι, το πόσο δραστήριος είμαι κλπ.
Βαλεριάνα έχεις δοκιμάσει; Σκέφτομαι να δοκιμάσω σε τσάι πριν τον ύπνο, αλλά φοβάμαι μην επηρεάσει την καρδιά μου, μην με κάνει να έχω ακόμα πιο χαμηλούς παλμούς πχ ή μη μου φέρει ταχυκαρδία.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όλα αυτά αποτελούν συμπτώματα πανικού και σωματοποίησης του άγχους. Είναι απολύτως λογικό να έχει κάποιος έκτακτες συστολές και ταχυκαρδία όταν έχει άγχος. Σε κατάσταση ηρεμίας οι παλμοί πέφτουν. Περίπου στην ίδια κατάσταση με εσένα βρίσκομαι κι εγώ, ίσως εσύ είσαι σε πιο υπερβολικό στάδιο από εμένα. Δηλαδή ο παραμικρός πόνος και σύμπτωμα είναι αρκετός για να με ανησυχήσει ότι έχω κάποια καρδιοπάθεια, ότι παθαίνω εγκεφαλικό, ότι πιθανόν έχω καρκίνο κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πόνοι, τα μουδιάσματα κλπ έχουν πιο απλή εξήγηση. Για παράδειγμα κακή στάση του σώματος κατά τον ύπνο ή ακόμα και όταν καθόμαστε, άγχος, υπερένταση και έντονη ανησυχία σε συνδυασμό με έντονη φοβία να πάθουμε κάποια ασθένεια είναι αρκετά να μας στείλουν στα επείγοντα ή να μας κάνουν να ψάχνουμε με τις ώρες στο διαδίκτυο για συμπτώματα, ασθένειες κλπ.
Το διαδίκτυο είναι πολύ κακός σύμβουλος στην αυτοδιάγνωση ασθενειών για μια σειρά από λόγους που θα μπορούσα να στους απαριθμήσω, αν θες. (Υπόψην ότι σου μιλάει κάποιος που μόλις προχθές επισκέφθηκε καρδιολόγο για πολλοστή φορά, μεθαύριο έχω ραντεβού με νευρολόγο, επίσης για πολλοστή φορά και βλέπουμε για τη συνέχεια. Προσωπικά υποφέρω από ζαλάδες εδώ και χρόνια -ανά περιόδους φυσικά, μεταβαλλόμενης έντασης- κι έχω γυρίσει πολλούς γιατρούς χωρίς να μου έχουν βρει κάτι.. Καλά για έκτακτες συστολές δε μιλάμε, αυτές απλά τις αγνοώ, 24 χρόνια που τις έχω, απλά δε τους δίνω σημασία....Θες να σου πω πόσες φορές τη μέρα, όταν έχω ζαλάδες, σκέφτομαι ότι παθαίνω εγκεφαλικό ή έμφραγμα;;; )
Αντώνη κουράγιο. Τα ίδια περνάω. Είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις τίποτα. Κάνε τις εξετάσεις και μετά ξέχνα το ότι κάτι συμβαίνει. Και ξεκινά πάλι γυμναστική βοηθά πολύ.
Ναι ξεκίνησα πάλι λαντοζ. Τα έπαιρνα μέχρι Οκτώβριο και με έσωσαν γιατί πέρυσι δεν είχα ιδέα τι μου συνέβαινε και παρακαλουσα να με κλείσουν ψυχιατρείο οπότε ένα μήνα αφότου τα πήρα ένιωθα πολύ όμορφα και είχα αρχίσει να κάνω όνειρα πάλι , να ταξιδεύω να βγαίνω κάθε βράδυ. Έκανα την βλακεία να τα σταματησω μόνη μου απότομα γιατί ένιωθα πάλι καλά και μετά από 3 μήνες εμφάνισα χειρότερα ψυχοσωματικά. Τα παίρνω εδώ και 1 μισή μήνα έχω δει διαφορα γιατί στις αρχές δεν μπορούσα ούτε να κοιμηθώ, ένιωθα να μου καρφώνουν κάτι στο κεφάλι και πεταγομουν οπότε υπέφερα γιατί ενώ νυσταζα τρέλα δεν μπορούσα. Και ήμουν αυπνη πολλές μέρες. Εξακολουθώ να νιώθω χάλια αλλά τουλαχιστον μπορώ να πηγαίνω σχολή και να βγαίνω.
Μην τα φοβάσαι. Πέρα από τα αγχωλιτικα που πιθανότατα να σου δώσει την πρώτη εβδομάδα τα άλλα κατεμε είναι ακίνδυνα. Θα νιώσεις πολύ χάλια τις πρώτες μέρες που θα το πάρεις. Εγώ ένιωθα μια περίεργη δυσφορία και το βράδυ ξυπνούσα και ένιωθα ότι το αίμα μου έβραζε στον κορμό.
Τσάγια, βαλεριανες κτλ εμένα μου προκαλούν ταχυκαρδίες και ζαλάδες για κάποιο λόγο. Έλεγα να ξεκινήσω καναβη αλλά φοβάμαι γιατί το χόρτο μου προκαλεί πάντα τρομερές κρίσεις πανικού οπότε ακόμα και εάν λένε ότι δεν περιέχει την ουσία που προκαλεί την μαστουρα δεν παύει να με ανησυχεί.
Μην το φοβηθεις. Θα ηρεμήσεις πολύ με αυτά και θα δεις τα πράγματα πιο λογικά.Πήγαινε
Τι να πω, μακαρι να είναι η ιδέα μου αλλά κι εμένα μου φαίνεται απιθανο να γίνεται τόσο απτος ο πονος απο άγχος.
Ναι, κι εγώ φοβαμαι ότι διαταραξουν καπως τον καρδιακό ρυθμό για αυτο και είμαι καπως διστακτικός να παρω έστω και βαλεριανα.
Σήμερα με πιανει κάτι σαν δυσπνοια κατά διαστήματα αλλά όχι κάτι έντονο. Και παρατηρησα ότι ποναω μόλις αγγιζω το στερνο μου, μονο απο την αριστερή πλευρα, γύρω απο την καρδιά. Απο τι μπορει να ειναι αυτό? Ποναω δηλαδή μονο όταν αγγιζω την περιοχη. Και μόνο στα αριστερά.
Διαπιστωνω επίσης ότι η θερνοκρασια μου είναι σταθερά στα 35 και κάτι. Εδώ δηλαδή και υποθερμια εκτός των άλλων.
Το πρόβλημα με την δύσπνοια δεν το ξεπέρασα ούτε με τα αντικαταθλιπτικά αλλά πλέον δεν με ενοχλεί. Ίσα ίσα παρακαλάω να εκδηλώνεται .ε δύσπνοια το άγχος και οχι με άλλα συμπτώματα. Τέτοιο πόνο έχω όταν περνάω περιόδους έντονης δύσπνοιας. Δεν είναι κάτι. Όσον αφορά την θερμοκρασία δεν είναι υποθερμία. Ο κάθε οργανισμός διατηρει αλλά επίπεδα θερμοκρασίας. Εμένα είναι 37 +κυρίως και η κολλητή μου είναι πάντα στο 35+ και υψηλος πυρετός για αυτήν είναι το 37,5. Μην αρχίζεις τώρα να ψάχνεις προβλήματα αλλού...
Κι εγώ με δυσνποια ξυπνησα και αδύναμους παλμους, χαμηλους παλμους και πονους σε διαφορά σημεία στο σώμα. Πως την αντιμετωπιζεις την δυσπνοια και πώς την αισθανεσαι; Εγώ περισσότερο ως βάρος στο στέρνο.
Εκανα και διάρροια για καποιο λόγο και φτερνιζομαι, μάλλον έχω ιό
Δεν την αισθάνομαι το ιδιο κάθε φορά. Π.χ τελευταία νιώθω ότι έχω ένα βάρος, παλιά ένιωθα απλά ότι δεν μπορούσα να πάρω ολοκληρωμένη ανάσα και μετά την τρίτη προσπάθεια χασμουριομουν. Επίσης από όταν εμφάνισα πάλι ψυχοσωματικά δύσπνοια έχω κυρίως όταν κουράζομαι. Δεν το έχω συζητήσει με γιατρό αυτό και δεν ξέρω αν είναι οργανικη σε αυτή την περίπτωση.
Παλαιότερα έπαιρνα αγχωλιτικα γιατί αγχωνομουν και δεν την παλεύα. Πλέον απλα δεν σκέφτομαι ότι εχω δύσπνοια. Εννοώ δεν κάνω σκέψεις τύπου ωχ πάλι δύσπνοια πρπει να ελέγξω το οξυγόνο στο αίμα κτλ κτλ. Προσπαθώ να μην δίνω σημασία και να κάνω κάτι άλλο γιατί έχω καταλάβει ότι όταν είμαι απορροφημένη με κάτι ξεχνιέται τελείως.
Διάρροια κάνω 2 μήνες τώρα σχεδόν κάθε μέρα και γενικά το εντερικό σύστημα νοσεί. Θα πάω σε γαστρεντερολογο γιατί όσο πάει χειρότερουν οι πόνοι. Το φταρνισμα δεν υποδηλώνει ιό. Έχουμε άνοιξη οπότε όλο και σε κάτι μπορεί να έχεις αλλεργία. Φταρνιζομαι 365 μέρες τον χρόνο σχεδόν κάθε μέρα αλλα δεν έχω βρει ακόμα σε τι έχω αλλεργία γαμωτο.
Επιπλέον το τελευταίο διάστημα έχω τρομερούς πόνους στην μέση, σε σημείο που δεν μπορώ να σταθω όρθια.
Πωπω διαβάζω αυτά που γράφω και νιώθω ότι έχω του κόσμου τα προβλήματα.
Αντικαταθλιπτικά πήρα για ένα σύντομο διάστημα. Βέβαια δεν έχω πάντα σταθερά έκτακτες που να τις αντιλαμβάνομαι. Έχω διαβάσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έκτακτες αλλά δε το καταλαβαίνουν. Σποραδικά παίρνω κάποια ελαφρά ηρεμιστικά και αγχολυτικα. Δυστυχώς όμως κι εγώ μεγιστοποιώ κάθε σύμπτωμα και πόνο που έχω και παρόλο έχω τη λογική ότι μάλλον δεν είναι κάτι σοβαρό, είναι σα να κάνω διάλογο με τον εαυτό μου, από τη μια είναι ο λογικός εαυτός μου και από την άλλη αυτός που είναι γεμάτος ανησυχίες. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές καθησυχαζω όταν κάνω εξετάσεις αλλά υπάρχουν κι άλλες που λέω "μήπως έχω κάτι πιο σοβαρό και δε το έχουν βρει οι γιατροί;".. άστα
Νομιζω ότι όσοι αντιμετωπίζουμε θέμα με το άγχος τις νιώθουμε πιο έντονα. Επειδή περνάω αρκετές ώρες μες στην ημέρα με το χέρι στους παλμούς έχω πιάσει αρκετές έκτακτες τις οποίες σε άλλη περίπτωση δεν θα αντιλαμβανομουν οπότε φαντάζομαι έτσι είναι και για τους υπόλοιπους ανθρώπους.
Εμένα με αφήνει το ένα σύμπτωμα και αρχίζει το άλλο οπότε με το που ηρεμώ και λέω οκ αυτό είναι από το άγχος αρχίζει κάτι άλλο και πάλι αμφιβολίες . Βέβαια εγώ δεν πάω και σε γιατρούς , πέρα από τα επείγοντα ...
Κι εγώ κυρίως οταν είμαι κουρασμένος ή έχω κοιμηθεί λίγο τη νιώθω. Ή όταν φαω κατι βαρύ.
Γαστρεντερολογος θα σε βοηθήσει σίγουρα.
Εγώ φτερνιζομαι μονο την άνοιξη οποτε υποθετω ότι έχω αλλεργία στη γύρη. Αν είναι όλο το χρόνο ίσως έχει να κανει γενικά με σκόνη, πχ αλλεργικο άσθμα.
Εγώ πηγα σε δερματολογο σήμερα, μου είπε ότι δεν είναι κοξακης αλλά επειδή είχα βγάλει και κάτι σπυρακια στο στέρνο απο το χολτερ (την ταινια που βάζουν στο δέρμα για τα καλώδια) και είχαν βγάλει πυον, μου έγραψε αλοιφη , μια ενυδατικη, ένα ασηπτικο σπρει και αντιβιωση την οποια φοβαμαι να παρω γιατί φοβαμαι ότι θα επηρεασει την καρδιά μου ή,οπως λέει στις παρενεργειες, θα δημιουργήσει πρόβλημα στο συκώτι μου. Προς το παρον εβαλα μόνο την αλοιφη και το σπρει.
Μου είπε ότι μου τη δίνει προληπτικα για να δούμε αν ανταποκρινομαι στη θεραπεια γιατί της ειπα τους φόβους μου για ενδοκαρδιτιδα κλπ. Εχω αμελησει να κάνω τον υπερηχο , μόλις τον κάνω και παρω τα αποτελεσματα στον παθολογο μου, θα τον ρωτησω τη γνώμη του για το αν πρεπει να την αρχισω ή όχι.
Σήμερα εντωμεταξυ με επιασε και πονος όταν αγγιζω το αριστερό πλευρό μου γεγονός που με πανικοβαλε, αλλά τον πήρα τηλ και μου είπε ότι πιθανότατα είναι μυοσκελετικο, κάτι που μου φαίνεται υπερβολικη συμπτωση τη στιγμή που εκεί είναι το σημείο που με πιανουν οι σουβλιες και επιπλεον εβγαλα και καποια σπυρακια, τα οποια η δερματολογος είπε ότι είναι σπασιμο αγγείων,οπως και στην παλαμη. Το οποίο "σπασιμο αγγείων" εμένα μου λέει πως ίσως έχω πρόβλημα στην κυκλοφορια του αίματος. Αύριο έχω ραντεβού με τον αγγειολογο, αλλά ίσως χρειαστεί να το αναβαλλω γιατί προεχει ο υπερηχος.
Αποψε λέω να κοιμηθω χωρίς το πιεσομετρο αγκαλιά,αν και νιώθω πολυ αργούς τους παλμους μου και ειχα και μερικές εκτακτες. Θα περιμενω λίγο καιρό και μετά θα ξαναβαλω χολτερ να συγκρινω τους παλμους.
Ποιο νησί; Αν θες πες σε πμ, κι εγώ απο νησι ειμαι.
Θα ελεγα να μην ακυρωσεις το ραντεβου με τον αγγειολογο γιατι ετσι οπως το βλεπω και καθαρος να βγει ο υπερηχος, που θα βγει, θα εχεις στο μυαλο σου θρομβους. Νομιζω αν απομακρυνεις το πιεσομετρο για λιγο καιρο θα ηρεμησεις. Το τελευταιο διαστημα που ειμαι με το χερι στους παλμους εχω εμφανισει και αλλα ψυχοσωματικα οπως ζαλαδα και ναυτια γιατι νιωθω οτι χτυπα περιεργα συν του οτι πιανω αρκετες εκτακτες. Ελπιζω βεβαια να ειναι ψυχοσωματικα...
οκ στελνω
Δεν εχω ιδεα πως να στειλω τελικα. Στειλε μου εσυ να σου απαντήσω...
Τελικά δεν πρόλαβα ούτε στον αγγειολόγο, ούτε στον υπέρηχο να πάω. Θα πάω αύριο για τον υπέρηχο. Έχω κάποιο άγχος. Φοβάμαι μήπως έχω τίποτα στο πάγκρεας. Την αντιβίωση δεν την ξεκίνησα. Νιώθω έκτακτες και αδύναμους παλμούς αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι.
Κι εμένα μετά το μέτρημα των παλμών μου εμφανίζεται ζαλάδα κλπ. Ή και στους δύο είναι ψυχοσωματικά ή πάσχουμε από την ίδια ακριβώς ασθένεια, lol
Ρε δεν εχεις αφησει οργανο για οργανο στο οποιο να μην αναφερθεις. Τι να εχεις στο παγκρεας. Ολα καλα θα ειναι. Εγω νιωθω ενα σφιξιμο στο στηθος και τους παλμους μου. Δεν την παλευω...
χαχαχαχα μαλλον ειναι ψυχοσωματικα αλλα εχω φτασει σε τετοιο σημειο που συνεχεια λεω μακαρι να ειχα κατι οργανικο να ηξερα τι μου γινεται τουλαχιστον. Χαζομαρα μου αλλα δεν μπορω αυτη την δυφορια συνεχεια.
Και εγώ το τελευταίο διάστημα τους νιώθω πολύ χαμηλούς για τα δικά μου δεδομένα και δεν είμαι της γυμναστικής! Δεν ξέρω τι παίζει αλλά έχω εκνευριστει τρέλα με τον εαυτό μου. Βγαίνω , προσπαθω να κάνω ότι έκανα πριν αλλά όταν γυρίζω σπίτι νιώθω πολύ χάλια. Και τα αντικαταθλιπτικά μάλλον σταμάτησαν να κάνουν την δουλειά τους γιατί νιώθω κάθε μέρα όλο και χειρότερα.
Χαλιά, ξυπνησα στη μέση της νύχτας και αγχωθηκα ότι θα παθω κάτι. Με επιασαν μουδιασματα, παλμοι που ποτε επιταχυνονται ποτε επιβραδυνονται και χαμηλή πιεση πιυ ανέβηκε καπως όταν αγχωθηκα αλλά όχι πολυ. Νιώθω και βάρος απο την κούραση
Είναι κλασσικό αυτό με το βραδυνό άγχος, μου συμβαίνει κι εμένα. Όλη μέρα μια χαρά, το βράδυ ξυπνάω για τουαλέτα και χωρίς λόγο προσέχω πχ τους παλμούς και μετά αγχώνομαι και πάει λέγοντας... συνήθως βάζω κάτι να δω ή σκέφτομαι κάτι άσχετο πχ ένα τραγούδι και σιγά σιγά ηρεμώ