Results 91 to 105 of 267
Thread: Βραδυκαρδία
-
08-03-2019, 15:32 #91
Αν είχες πρόβλημα σε νεφρά θα φαινόταν σίγουρα στα ούρα. Εγώ πονάω τρέλα τις τελευταίες μέρες στα αριστερά γύρω απ' την καρδιά και πίσω στην πλάτη στο ίδιο ύψος. Νιωθω ότι πάλι θα πρέπει να πάω σε γιατρό γιατί έρχεται όλο και σε μεγαλύτερη ένταση ο πονος.
Κατεμε αυτές οι συνεχείς αυξομειώσεις στους παλμούς επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για άγχος. Αν δεν βρεθεί τίποτα και στους επόμενους γιατρούς που θα πας καλύτερα να επισκεφτείς και καποιον ψυχίατρο.
- 08-03-2019, 17:21 #92
09-03-2019, 16:18 #93Antonis8GuestΠαιδιά έχω βγάλει κι άλλο σπυράκι στην παλάμη. Νομίζω ότι έχω ενδοκαρδίτιδα. Ο πόνος στο αριστερό πλευρό παραμένει. Αφού κανείς δεν μου κάνει τις εξετάσεις που πρέπει (καλλιέργεια αίματος), δεν έχω άλλη επιλογή απο το να περιμένω να εμφανίσω καρδιακή ανεπάρκεια ή να πάθω κάτι άλλο για να πάω τα επείγοντα. Μπορεί να είναι ασυμπτωματική ενδοκαρδίτιδα από ρίγη ή υψηλό πυρετό. Εφόσον έχω πόνο στο πλευρό που επιμένει και έβγαλα και τα σπυράκια, κάτι συμβαίνει.
09-03-2019, 19:43 #94
09-03-2019, 21:38 #95
Antonis8 κάτσε να διαβάσεις όλα όσα γράφεις και πίστεψέ με μόνος σου θα ηρεμήσεις. Είσαι σε μια δίνη άγχους και θα πρέπει να βγεις και όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα. Ο πατέρας μου ζει με 37 παλμούς το ανωτέρω έχει κολπική μαρμαρυγή και δεν έχει κάποιο θέμα ούτε αγχώνεται σχετικά. Θα σου πρότεινα να ηρεμήσεις και πάψε να ψάχνεις συμπτώματα. Όσο για τον πόνο στα αριστερά μήπως κοιμάσαι από εκείνη την πλευρά και το πλακωνεις;
Εστάλη από Moto G (5) Plus στο E-Psychology.gr Mobile App
10-03-2019, 00:03 #96Antonis8GuestΟχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν του ανεφερα για το σπυρακι που είχα βγάλει γιατί ήταν μεμονωμενο και προσπαθησα να καθησυχασω τον εαυτό μου. Σήμερα όμως βγήκαν αλλά δυο. Επαθα παλί κρίση πανικού ή ο,τι κι αν ήταν αυτό. Το ένα μάτι μου έγινε κατακοκκινο, ενιωθα ότι σβηνω, δεν μπορουσα να αναπνευσω. Πηγα στα επειγοντα,το καρδιογραφημα δεν έδειξε κάτι,οιςξετασεις αίματος καλές,αλλά ο γιατρός που με είδε ειπε ότι πρεπει να πάνω σε δερματολογο να δει αυτα που εβγαλα γιατί όντως μπορει να είναι ιός και να επηρεασει την καρδιά (κοξακι μου είπε συγκεκριμένα). Πυρετό δεν έχω. Μου είπε αν νιωσω πόνο ή ανεβασω πυρετό να πάνω παλι εκει. Του ειπα ότι έκανα καρδιολογικο τσεκ απ πριν μια βδομάδα και μου είπε ότι δεν παιζει ρόλο. Με κατααγχωσε εννοείται. Και που να τον βρω το δερματολογο άμεσα. Θα παρω αύριο τον παθολογο μου να μου πεί τι μπορουμε να κάνουμε. Το ππρώτο σπυρακι το εβγαλα την ημέρα που εβαλα το χολτερ. Προχθες έκανα τεστ κοπωσεως. Δεν ξέρω αν αυτά θα μπορουσαν να δείξουν κάτι αν είναι μικροβιακο.
10-03-2019, 12:45 #97
Είχα την αίσθηση ότι κοξακι αναπτύσουν μόνο τα παιδιά. Όλοι οι ίοι και λοιμώξεις είναι δυνητικά επικινδυνοι για την καρδιά. Αλλά ειναι δύσκολο να επηρεαστεί τόσο εύκολα μια υγιής καρδιά. Όσο συνεχίζεις να αγχώνεσαι έτσι θα παθαίνεις συνέχεια κρίσεις πανικού. Και εγώ σκέφτομαι διαφορά τρέλα τελευταία και είμαι ένα βήμα πριν τα επείγοντα αλλά συγκρατουμαι και νομίζω μου κάνει καλό το γεγονός ότι πάω κόντρα στους φόβους μου. Προσπάθησε να κάνεις το ίδιο. Αυτά τα σπυράκια μπορεί να είναι χιλια 2 πράγματα. Μπορεί να μην είναι και τίποτα και να εμφανίστηκαν λόγω άγχους. Πήγαινε στο δερματολόγο και εάν σου πει ότι δεν είναι τίποτα βγάλε από το μυαλό σου την ενδοκαρδίτιδα η ότι άλλο έχεις στο μυαλό σου. Οι γιατροί πολλές φορές μπορεί να υποθέσουν πράγματα που δεν ισχύουν και να σε στείλουν για εξέταση για να είναι και αυτοί καλυμμένοι. Στο είχα πει και στις αρχές εμένα ήταν σίγουροι ότι έχω είτε λέμφωμα είτε λευχαιμία και μέχρι να βγει η βιοψία είχα αρχίσει να φανατζομαι την ζωή μου με τις χημειοθεραπείες και μετά την κηδεία μου. Και εντέλει δεν ήταν τίποτα καρκινογόνο. Όλο αυτό όμως εμένα μου άρεσε κάνε τόσο κακό που κατέληξα με κρίσεις πανικού.
10-03-2019, 14:03 #98Antonis8Guest
Όχι απλώς προσβάλλονται πιο εύκολα τα παιδιά. Πήρα το δερματολόγο και μου είπε ότι θα ήταν και στα δύο χέρια αν ήταν κοξάκι αλλά σε κάθε περίπτωση να πάω την Τρίτη να με δει και αν νιώσω άλλο σύμπτωμα να πάω στα επείγοντα. Θα ρωτήσω και τις εξετάσεις για ενδοκαρδίτιδα για να μου φύγει αυτή η ιδέα και να μπορέσω να ησυχάσω. Ο μόνος λόγος που "ξανακύλησα" ήταν αυτά τα εξανθήματα. Πυρετό ευτυχώς δεν έχω. Γενικά αισθάνομαι καλύτερα σήμερα, αν και χθες αισθανόμουν καλά και ξαφνικά έπαθα την κρίση πανικού. Θα προσπαθήσω να μην το σκέφτομαι προς το παρόν και βλέπουμε. Καλά κάνεις και δεν πας, κι εγώ προσπαθούσα να παραμένω ψύχραιμος αλλά ήταν πολύ ξαφνικό αυτό που έπαθα, άλλες φορές κλωθογυρίζω για ώρες στο μυαλό ότι "κάτι" έχω, αυτή τη φορά ήταν πάρα πολύ ξαφνικό, έκανα την σκέψη και αμέσως εκδηλώθηκε η κρίση και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Βγήκα στο δρόμο με τις παντόφλες νομίζοντας ότι "σβήνω". Ένα χάλι γενικά, η χειρότερη της ζωής μου.
Τώρα το κατά πόσο έχουν βάση οι φόβοι μου δεν το ξέρω. Είχα βγάλει ακόμα ένα εξάνθημα στην πλάτη πριν μερικές εβδομάδες, αλλά μου είχαν πει πως πιθανόν να είναι εξ επαφής, από κάποιο ρούχο δηλαδή. Με έξυνε αρκετά και ήταν σε όλη τη δεξιά πλευρά του στέρνου μου και στην πλάτη. Έφυγε μετά από κάποιες μέρες οπότε δεν έδωσα σημασία. Σκέφτομαι τώρα μήπως έχω γενικά κάποιον ιό που με κάνει να εμφανίζω εξανθήματα. Έχω και κατοικίδια και μπορεί να κόλλησα τίποτα. Τεσπα, αυτό που φοβάμαι κατά βάση είναι ενδοκαρδίτιδα και γενικά ό,τι μπορεί να επηρεάσει την καρδιά. Θα ρωτήσω ποιες εξετάσεις να κάνω για να τελειώνει αυτή η ιστορία.
Εσύ παίρνεις παράλληα και αγωγή; Να σου πω, αν αποδειχτεί ότι όντως δεν είναι κάτι, το σκέφτομαι κι εγώ να πάρω, δεν μπορώ να βιώνω καθημερινά τα ίδια και σε τέτοιο βαθμό. Αλλά φοβάμαι μην επηρεάσει με αρνητικό τρόπο τη ζωή μου, το πώς σκέφτομαι, το πόσο δραστήριος είμαι κλπ.
Βαλεριάνα έχεις δοκιμάσει; Σκέφτομαι να δοκιμάσω σε τσάι πριν τον ύπνο, αλλά φοβάμαι μην επηρεάσει την καρδιά μου, μην με κάνει να έχω ακόμα πιο χαμηλούς παλμούς πχ ή μη μου φέρει ταχυκαρδία.
10-03-2019, 15:56 #99
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όλα αυτά αποτελούν συμπτώματα πανικού και σωματοποίησης του άγχους. Είναι απολύτως λογικό να έχει κάποιος έκτακτες συστολές και ταχυκαρδία όταν έχει άγχος. Σε κατάσταση ηρεμίας οι παλμοί πέφτουν. Περίπου στην ίδια κατάσταση με εσένα βρίσκομαι κι εγώ, ίσως εσύ είσαι σε πιο υπερβολικό στάδιο από εμένα. Δηλαδή ο παραμικρός πόνος και σύμπτωμα είναι αρκετός για να με ανησυχήσει ότι έχω κάποια καρδιοπάθεια, ότι παθαίνω εγκεφαλικό, ότι πιθανόν έχω καρκίνο κλπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πόνοι, τα μουδιάσματα κλπ έχουν πιο απλή εξήγηση. Για παράδειγμα κακή στάση του σώματος κατά τον ύπνο ή ακόμα και όταν καθόμαστε, άγχος, υπερένταση και έντονη ανησυχία σε συνδυασμό με έντονη φοβία να πάθουμε κάποια ασθένεια είναι αρκετά να μας στείλουν στα επείγοντα ή να μας κάνουν να ψάχνουμε με τις ώρες στο διαδίκτυο για συμπτώματα, ασθένειες κλπ.
Το διαδίκτυο είναι πολύ κακός σύμβουλος στην αυτοδιάγνωση ασθενειών για μια σειρά από λόγους που θα μπορούσα να στους απαριθμήσω, αν θες. (Υπόψην ότι σου μιλάει κάποιος που μόλις προχθές επισκέφθηκε καρδιολόγο για πολλοστή φορά, μεθαύριο έχω ραντεβού με νευρολόγο, επίσης για πολλοστή φορά και βλέπουμε για τη συνέχεια. Προσωπικά υποφέρω από ζαλάδες εδώ και χρόνια -ανά περιόδους φυσικά, μεταβαλλόμενης έντασης- κι έχω γυρίσει πολλούς γιατρούς χωρίς να μου έχουν βρει κάτι.. Καλά για έκτακτες συστολές δε μιλάμε, αυτές απλά τις αγνοώ, 24 χρόνια που τις έχω, απλά δε τους δίνω σημασία....Θες να σου πω πόσες φορές τη μέρα, όταν έχω ζαλάδες, σκέφτομαι ότι παθαίνω εγκεφαλικό ή έμφραγμα;;; )
10-03-2019, 16:41 #100
Αντώνη κουράγιο. Τα ίδια περνάω. Είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις τίποτα. Κάνε τις εξετάσεις και μετά ξέχνα το ότι κάτι συμβαίνει. Και ξεκινά πάλι γυμναστική βοηθά πολύ.
Ναι ξεκίνησα πάλι λαντοζ. Τα έπαιρνα μέχρι Οκτώβριο και με έσωσαν γιατί πέρυσι δεν είχα ιδέα τι μου συνέβαινε και παρακαλουσα να με κλείσουν ψυχιατρείο οπότε ένα μήνα αφότου τα πήρα ένιωθα πολύ όμορφα και είχα αρχίσει να κάνω όνειρα πάλι , να ταξιδεύω να βγαίνω κάθε βράδυ. Έκανα την βλακεία να τα σταματησω μόνη μου απότομα γιατί ένιωθα πάλι καλά και μετά από 3 μήνες εμφάνισα χειρότερα ψυχοσωματικά. Τα παίρνω εδώ και 1 μισή μήνα έχω δει διαφορα γιατί στις αρχές δεν μπορούσα ούτε να κοιμηθώ, ένιωθα να μου καρφώνουν κάτι στο κεφάλι και πεταγομουν οπότε υπέφερα γιατί ενώ νυσταζα τρέλα δεν μπορούσα. Και ήμουν αυπνη πολλές μέρες. Εξακολουθώ να νιώθω χάλια αλλά τουλαχιστον μπορώ να πηγαίνω σχολή και να βγαίνω.
Μην τα φοβάσαι. Πέρα από τα αγχωλιτικα που πιθανότατα να σου δώσει την πρώτη εβδομάδα τα άλλα κατεμε είναι ακίνδυνα. Θα νιώσεις πολύ χάλια τις πρώτες μέρες που θα το πάρεις. Εγώ ένιωθα μια περίεργη δυσφορία και το βράδυ ξυπνούσα και ένιωθα ότι το αίμα μου έβραζε στον κορμό.
Τσάγια, βαλεριανες κτλ εμένα μου προκαλούν ταχυκαρδίες και ζαλάδες για κάποιο λόγο. Έλεγα να ξεκινήσω καναβη αλλά φοβάμαι γιατί το χόρτο μου προκαλεί πάντα τρομερές κρίσεις πανικού οπότε ακόμα και εάν λένε ότι δεν περιέχει την ουσία που προκαλεί την μαστουρα δεν παύει να με ανησυχεί.
Μην το φοβηθεις. Θα ηρεμήσεις πολύ με αυτά και θα δεις τα πράγματα πιο λογικά.Πήγαινε
10-03-2019, 16:45 #101
10-03-2019, 21:58 #102Antonis8GuestΤι να πω, μακαρι να είναι η ιδέα μου αλλά κι εμένα μου φαίνεται απιθανο να γίνεται τόσο απτος ο πονος απο άγχος.
Ναι, κι εγώ φοβαμαι ότι διαταραξουν καπως τον καρδιακό ρυθμό για αυτο και είμαι καπως διστακτικός να παρω έστω και βαλεριανα.
Σήμερα με πιανει κάτι σαν δυσπνοια κατά διαστήματα αλλά όχι κάτι έντονο. Και παρατηρησα ότι ποναω μόλις αγγιζω το στερνο μου, μονο απο την αριστερή πλευρα, γύρω απο την καρδιά. Απο τι μπορει να ειναι αυτό? Ποναω δηλαδή μονο όταν αγγιζω την περιοχη. Και μόνο στα αριστερά.
10-03-2019, 22:18 #103Antonis8GuestΔιαπιστωνω επίσης ότι η θερνοκρασια μου είναι σταθερά στα 35 και κάτι. Εδώ δηλαδή και υποθερμια εκτός των άλλων.
10-03-2019, 22:25 #104
Το πρόβλημα με την δύσπνοια δεν το ξεπέρασα ούτε με τα αντικαταθλιπτικά αλλά πλέον δεν με ενοχλεί. Ίσα ίσα παρακαλάω να εκδηλώνεται .ε δύσπνοια το άγχος και οχι με άλλα συμπτώματα. Τέτοιο πόνο έχω όταν περνάω περιόδους έντονης δύσπνοιας. Δεν είναι κάτι. Όσον αφορά την θερμοκρασία δεν είναι υποθερμία. Ο κάθε οργανισμός διατηρει αλλά επίπεδα θερμοκρασίας. Εμένα είναι 37 +κυρίως και η κολλητή μου είναι πάντα στο 35+ και υψηλος πυρετός για αυτήν είναι το 37,5. Μην αρχίζεις τώρα να ψάχνεις προβλήματα αλλού...
11-03-2019, 09:59 #105Antonis8Guest