Originally Posted by
elisabet
Αντώνη διάβασα λίγο το θέμα σου και μου κάνει εντύπωση πως υποτιμάς τον παράγοντα άγχος και το ψυχολογικό πρόβλημα που έχεις.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν τα συμπτώματα που λες, δεν τα φαντάζεσαι, υπάρχουν, αλλά γιατί αποκλείεις το να προέρχονται από το άγχος σου εφόσον οι γιατροί δεν βρίσκουν κάτι άλλο σωματικό;;;
Θα σου πω προσωπικό παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ. Εγώ γενικά δεν είχα ποτέ θέματα υγείας, είχα έναν γερό οργανισμό, τρεφόμουν κατά κύρια βάση σωστά και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Κάποια στιγμή εμφάνισα κάτι δερματικό. Αλλεργία είπαν αρχικά οι γιατροί, το δέχτηκα, ακολούθησα την θεραπεία που μου δώσανε τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν με τίποτα. Δεν ήταν φανταστικά συμπτώματα, ήταν υπαρκτά. Μετά από πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα βρέθηκε ένας επιτέλους που μου είπε κοπέλα μου σταμάτα να ψάχνεις, είναι ψυχολογικό αυτό που έχεις. Και μάντεψε, μόλις ηρέμησα, το δούλεψα με τον εαυτό μου, βρήκα την αιτία κτλ....τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν και δεν χρειάζομαι πια καμια φαρμακευτική αγωγή για αυτό.
Πριν μερικά χρόνια και ενώ βρισκόμουν σε μια περίοδο έντονου στρες άρχισα να παρουσιάζω σταδιακά τα εξής συμπτώματα. Έντονους πόνους στο στομάχι σε σημείο που έπρεπε να ξαπλώσω γιατί ένιωθα πως πεθαίνω, κράμπες σε ολόκληρο το σώμα ΣΥΝΕΧΩΣ, έφτασα να κουτσαίνω ελαφρώς από το ένα πόδι, αδυναμία στα χέρια σε σημείο μερικές μέρες να μην μπορώ καν να βάλω το κλειδί στον διακόπτη του αυτοκινήτου!!!! Πιεσεις κτλ δεν ξέρω γιατί δεν τα μετρούσα, αλλά είχα μια συνεχόμενη αδυναμία, τάση για εμετό, ζάλη...γενικώς ήμουν υπό διάλυση!!!! Μάντεψε τι ήταν όλα αυτά ! Άγχος, κακή ψυχολογική κατάσταση.
Στα λέω όλα αυτά μπας και ξυπνήσεις. Ποιος σου είπε ότι από την κακή ψυχολογία δεν μπορείς να δημιουργήσεις υπαρκτά και ενίοτε σοβαρά προβλήματα στην υγεία σου; Φυσικά και μπορείς. Το σώμα μας δεν είναι άσχετο με το πώς νιώθουμε, τι βιώνουμε, τι σκεφτόμαστε. ΜΠορεί να το ταίζεις με τις καλύτερες/ποιοτικότερες τροφές, αλλά αν οι σκέψεις σου είναι δηλητηριώδεις, πάλι θα δηλητηριαστεί.
Σύνελθε λοιπόν και φρόντισε τον εαυτό σου. Ολοκλήρωσε ο, τι εξετάσεις/ θεραπείες σου έχουν δώσει οι γιατροί και παράλληλα ξεκίνα ψυχοθεραπεία. Χθες! Εφόσον έχεις διαγνωστεί με συγκεκριμένο ψυχ. θέμα, ακολούθησε τις οδηγίες του ψυχιάτρου σου και κάνε ο, τι σου λέει. Σταμάτα να μετράς σφυγμούς, πιέσεις και δεν ξέρω τι άλλο κάθε 5 λεπτά και επικεντρώσου στο γιατί νιώθεις όπως νιώθεις, τι χρειάζεσαι, τι σε ζορίζει. Εν ανάγκη παράτα τα όλα και φύγε ένα ταξίδι να ηρεμήσεις για λίγο. Αν συνεχίσεις έτσι θα καταστρέψεις όντως την υγεία σου και οι λόγοι θα είναι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΙ.