Results 76 to 90 of 189
Thread: Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια
-
07-10-2019, 10:22 #76Antonis8Guest
Δεν θα έλεγα ότι κάνω κακό τρόπο ζωής. Το άγχος δεν προκαλεί POTS απο οσο ξέρω. Όσο περνάει ο καιρός νιώθω ολοένα και πιο αδύναμος. Σήμερα κοιμήθηκα μεχρι τις δέκα και νιώθω κουρασμενος. Με αγχωνουν όλα αυτά.
- 07-10-2019, 10:25 #77Antonis8Guest
Ναι δεν αντιλέγω,ακριβώς αυτό με αγχωνει και μένα,ότι έχω συμπτωματα ηλικιωμένων. Ξύπνησα πριν ένα μισάωρο και νιώθω κουρασμενος. Θα ξαναπάω σήμερα για εξετάσεις αίματος να σω αν είναι προοδευτική η αναιμία. Θα δώσω και τα υπόλοιπα δείγματα μπας και βγει καμιά άκρη. Για την άδεια δύσκολο,γιατί δουλεύω σε οικογενειακή επιχείρηση. Ήδη λείπω πολλές μέρες και τα ακούω. Ειλικρινά όμως νιώθω εξαντλημένος για να κάνω τα βασικά.
07-10-2019, 10:34 #78
Αντώνη διάβασα λίγο το θέμα σου και μου κάνει εντύπωση πως υποτιμάς τον παράγοντα άγχος και το ψυχολογικό πρόβλημα που έχεις.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν τα συμπτώματα που λες, δεν τα φαντάζεσαι, υπάρχουν, αλλά γιατί αποκλείεις το να προέρχονται από το άγχος σου εφόσον οι γιατροί δεν βρίσκουν κάτι άλλο σωματικό;;;
Θα σου πω προσωπικό παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ. Εγώ γενικά δεν είχα ποτέ θέματα υγείας, είχα έναν γερό οργανισμό, τρεφόμουν κατά κύρια βάση σωστά και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Κάποια στιγμή εμφάνισα κάτι δερματικό. Αλλεργία είπαν αρχικά οι γιατροί, το δέχτηκα, ακολούθησα την θεραπεία που μου δώσανε τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν με τίποτα. Δεν ήταν φανταστικά συμπτώματα, ήταν υπαρκτά. Μετά από πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα βρέθηκε ένας επιτέλους που μου είπε κοπέλα μου σταμάτα να ψάχνεις, είναι ψυχολογικό αυτό που έχεις. Και μάντεψε, μόλις ηρέμησα, το δούλεψα με τον εαυτό μου, βρήκα την αιτία κτλ....τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν και δεν χρειάζομαι πια καμια φαρμακευτική αγωγή για αυτό.
Πριν μερικά χρόνια και ενώ βρισκόμουν σε μια περίοδο έντονου στρες άρχισα να παρουσιάζω σταδιακά τα εξής συμπτώματα. Έντονους πόνους στο στομάχι σε σημείο που έπρεπε να ξαπλώσω γιατί ένιωθα πως πεθαίνω, κράμπες σε ολόκληρο το σώμα ΣΥΝΕΧΩΣ, έφτασα να κουτσαίνω ελαφρώς από το ένα πόδι, αδυναμία στα χέρια σε σημείο μερικές μέρες να μην μπορώ καν να βάλω το κλειδί στον διακόπτη του αυτοκινήτου!!!! Πιεσεις κτλ δεν ξέρω γιατί δεν τα μετρούσα, αλλά είχα μια συνεχόμενη αδυναμία, τάση για εμετό, ζάλη...γενικώς ήμουν υπό διάλυση!!!! Μάντεψε τι ήταν όλα αυτά ! Άγχος, κακή ψυχολογική κατάσταση.
Στα λέω όλα αυτά μπας και ξυπνήσεις. Ποιος σου είπε ότι από την κακή ψυχολογία δεν μπορείς να δημιουργήσεις υπαρκτά και ενίοτε σοβαρά προβλήματα στην υγεία σου; Φυσικά και μπορείς. Το σώμα μας δεν είναι άσχετο με το πώς νιώθουμε, τι βιώνουμε, τι σκεφτόμαστε. ΜΠορεί να το ταίζεις με τις καλύτερες/ποιοτικότερες τροφές, αλλά αν οι σκέψεις σου είναι δηλητηριώδεις, πάλι θα δηλητηριαστεί.
Σύνελθε λοιπόν και φρόντισε τον εαυτό σου. Ολοκλήρωσε ο, τι εξετάσεις/ θεραπείες σου έχουν δώσει οι γιατροί και παράλληλα ξεκίνα ψυχοθεραπεία. Χθες! Εφόσον έχεις διαγνωστεί με συγκεκριμένο ψυχ. θέμα, ακολούθησε τις οδηγίες του ψυχιάτρου σου και κάνε ο, τι σου λέει. Σταμάτα να μετράς σφυγμούς, πιέσεις και δεν ξέρω τι άλλο κάθε 5 λεπτά και επικεντρώσου στο γιατί νιώθεις όπως νιώθεις, τι χρειάζεσαι, τι σε ζορίζει. Εν ανάγκη παράτα τα όλα και φύγε ένα ταξίδι να ηρεμήσεις για λίγο. Αν συνεχίσεις έτσι θα καταστρέψεις όντως την υγεία σου και οι λόγοι θα είναι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΙ.
07-10-2019, 10:35 #79
Ειναι λιγο πακετο αν δε μπορεις αν δε μπορεις να παρεις αδεια...
Να παθεις κατι απο αυτα που φοβασαι παντως δεν προκειται. Θα τα χες τιναξει τωρα. Pots παθαινω κι εγω περιστασιακα. Ερχεται και φευγει.
Το αγχος προξενει παρα πολλες ασθενειες. Παρα πολλες! Και εξαντληση και κοπωση και ασθενειες.
07-10-2019, 10:35 #80
Όταν λες πως έχεις αναιμία , τι είδους αναιμία είναι αυτή?
Επίσης η αναιμία δεν είναι σημάδι λοίμωξης, εκτός πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων. Φυσικά δεν έχει σχέση με την καρδιά.
Επίσης η πίεση αυξομειώνεται αναλόγως τη δραστηριότητα και την ψυχολογική κατάσταση (όπως και οι παλμοί φυσικά). Δηλαδή δεν βλέπω κάτι περίεργο.
Η ορθοστατική ταχυκαρδία δεν είναι αποσο ξέρω επικίνδυνη και είναι άσχετη με ενδοκαρδιτιδες κλπ.
Γενικώς στο λέμε όλοι εδώ πως έχεις ξεφύγει. Ακόμη και να έχεις ... κάτι..δεν είναι σωστός τρόπος αντιμετώπισης. Αντί να κουλαρεις ώστε να κάνεις τις κινήσεις που πρέπει, ψαχνεσαι μπαίνεις σε κατάσταση πανικού και τρέχεις στους ίδιους γιατρούς που έχεις ξαναπάει."Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
07-10-2019, 12:23 #81
Με λες αγενή και εμμονικη αλλα δε προσβάλεις; δλδ τι θα επρεπε να κάνεις; να μου βρίσεις τη μανα; συγγνώμη αλλα ολα συνδέονται. Αν είσαι υποσιτισμενοσ σημαίνει ότι δε τρέφεσαι καλα. Εγω σου μιλάω με καλη διάθεση, να βοηθήσω και εσυ το γυρνάς στη προσβολή και στην επίθεση. Ε έχεις θέμα φιλε μου, και παρτο επιτέλους χαμπάρι δε θες καρδιολόγο.το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Last edited by Aeon; 07-10-2019 at 16:37.
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
07-10-2019, 12:23 #82Antonis8GuestΠήρα τις πρώτες εξετάσεις αίματος. Έχω αυξημένη κορτιζόλη στο αίμα. Τρεις μονάδες. Κάτι ορμονικό έχω και λέει ότι στο στρες μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνο.
07-10-2019, 12:25 #83
07-10-2019, 12:27 #84Antonis8GuestΕσύ με χαρακτηρισες πρώτα και πολύ άσχημα. Το να χαρακτηρίζω τη συμπεριφορά σου εμμονικη και αγενή,είναι αποτέλεσμα της πρωτοφανούς αγένειας σου. Διακρίνω μια δυσκολία στο να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, δούλεψε το.
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση. Ίσα ίσα έχω αυξημένη όρεξη το τελευταίο διάστημα. Έχω ιδανικά κιλά για το ύψος μου. Η διατροφή μου είναι μια χαρά, δεν έχω ούτε έλλειψη σιδήρου ούτε έλλειψη βιταμινών. Κι όμως εσύ επιμένεις να λες τα δικά σου απλά για να με προσβάλεις. Δεν θέλω να γράφεις στο θέμα μου. Σεβασου τον χαρακτήρα του φόρουμ αν δεν σέβεσαι τίποτε άλλο,είσαι απαράδεκτη να επιμένεις.
Ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών μου. Με έχουν στο περίμενε μέχρι να βγουν οι εξετάσεις. Όλα δείχνουν ότι είναι κάτι ορμονικό. Κι όμως εσύ επιμένεις στα δικά σου. Σε παρακαλώ για χιλιοστή φορά να αποχωρήσεις από το τοπικ. Προσωπικά δεν ήρθα στο δικό σου να σε προσβαλω.Last edited by Aeon; 07-10-2019 at 16:38.
07-10-2019, 12:30 #85
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Last edited by Aeon; 07-10-2019 at 16:38.
07-10-2019, 12:34 #86Antonis8GuestΟ,τι να ναι. Η κορτιζόλη προκαλεί στρες. Παίζει ρόλο πότε γίνεται η μέτρηση. Έχω μιλήσει ήδη με τον γιατρό μου για την τιμή και μου τα εξήγησε. Λες ότι σου έρθει στο κεφάλι ,είσαι εξαιρετικά αγενής και προβαίνεις σε διαγνώσεις κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με τον χαρακτήρα του φόρουμ. Έχεις αηδιαστική συμπεριφορά. Σε παρακαλαεσα πάνω από μια φορά να αποχωρήσεις από το τοπικ. Αλλά όχι,εσύ προφανώς ξερες καλύτερα από τον καρδιολόγο μου.
07-10-2019, 12:37 #87
Απο ποιον καρδιολόγο; απο τους δεκα ποθ σου είπαν οτι εισαι μια χαρά; γιατί ο μονος που νομίζει ότι έχεις πρόβλημα εισαι εσυ. Επίσης δεν ειπα οτι λόγω άγχους έχεις κορτιζόλη, ειπα οτι απλα έχεις άγχος οπότε σταματά να πετάς κοτσανες και διαβαζε ότι γράφω. Στο τοπικ σου θα μείνω. Ουτε βρίζω ουτε χαρακτηρίζω και ανεβάζω και επιστημονικά άρθρα. Συγγνώμη αλλα δε μπορείς να με διώξεις απο δημόσιο φόρουμ.
07-10-2019, 12:41 #88
Αλλά αν υπάρχει υπερκορτιζολισμός, δηλαδή χρόνια ανεβασμένη παραγωγή κορτιζόλης στο σώμα, κάτι που δηλώνει συνεχές άγχος και στρες (όπως συμβαίνει στην κατάθλιψη), τότε η κορτιζολη μπορεί να προκαλέσει πολλές παρενέργειες, ακόμα και ασθένειες.
Οκ;Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
07-10-2019, 12:42 #89Antonis8Guestτο μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Δεν με έχουν δει δέκα καρδιολόγοι,μάθε τουλάχιστον βασική ανάγνωση πριν προβείς στις μπακαλιστικες θεωρίες σου. Δύο με έχουν δει και μόλις μίλησα με αυτόν που με βλέπει συνέχεια και μου είπε ότι προφανώς είναι ορμονικό. Έχω ξανατσεκαρει κορτιζολη πριν μερικούς μήνες,ήταν απολύτως φυσιολογική. Έχω όλα τα συμπτώματα. Είσαι κακοτροπη αγενής και δεν σέβεσαι τίποτα. Μην μου απευθυνθείς το λόγο. Είσαι που είσαι άσχετη, προβαίνεις σε διαγνώσεις και προτροπές για αγωγές κάτι που είναι αντίθετο με το φόρουμ.Last edited by Aeon; 07-10-2019 at 16:38.
07-10-2019, 12:44 #90
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Last edited by Aeon; 07-10-2019 at 16:39.