:) το ιδιο ισχυει κ για μενα Diss! Σαφως κ ενα μελος ειναι κ μπορει να ειναι μια αφορμη για να πουμε αυτο που θελουμε για τον χωρο που ειμαστε κομματι του...
Diss, θα σου πω τί σκεφτομαι πανω σ αυτο που λες...
Printable View
Κατερίνα (?) αυτό το forum είναι vBulletin, (ίσως το καλύτερο τεχνικά forum στον κόσμο). Mπες στην σελίδα του vBulletin.org και θα διαπιστώσεις από τους πλέον ειδικούς αν ο πληθυντικός είναι forums.
Ωστε τα θέματα που κάποια μέλη τα θεωρούν άσχετα, όπως πχ το "συγκλονιστικές ερμηνείες", "αφιερώσεις" κλπ, προσβάλουν, βλάπτουν και πρέπει να ξεριζωθούν για να μην απλωθούν κι άλλο!
Οk (!)
Eπίσης βαπτίζεις ως κακομοιρία και υπεροψία κάτι δεδομένο!!! Ποιό είναι αυτό θα αναρωτιέσαι.
Ονομάζεται εμπειρία και αποκτάται με την πάροδο του χρόνου και με τα βιώματα. Οπως και να το κάνεις, όσο και να το στριμώξεις, όσο και -πιθανόν- να σε στεναχωρεί, δεν αλλάζει το γεγονός.
Πριν προσπαθήσεις (?) να το αμφισβιτήσεις, σου μεταφέρω τα λόγια του Αριστοτέλη
Νέος δ'έμπειρος ούκ έστιν, πλήθος γάρ χρόνου ποιεί τήν εμπειρίαν. (Ψάξε την μετάφραση, όσο κι αν απογοητευθείς, θα διδαχτείς)
Οσο για το δικαίωμα στην κρίση και πάλι η σοφία των Αρχαίων φιλόσοφων θα είναι πικρή για σένα, αυτή τη φορά από τον Σωκράτη
Οι ειδικοί και όχι οι πολλοί κρίνουν
Χαμογελάω.Quote:
αν και όταν πολλές φωνές τραγουδούν τον ίδιο σκοπό, εγώ προσωπικά θα το εξέταζα λίγο λιγότερο εγωιστικά το θέμα!
ΔΕΝ θέλησες να διαβάσεις τίποτα απ' όσα έγραψα για την κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ στα φόρουμς! ΔΕΝ θέλησες να δεις να παραδείγματα που έβαλα από το ΙΑΤΡΙΚΟ φόρουμ και από το στέκι ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ!
Καταλαβαίνω το γιατί (Και όλοι/ες που στο κεφάλι τους κατοικεί μυαλό, καταλαβαίνουν)
Υ.Γ Σε θεωρώ άτομο με ευφυία, η νιότη σου όμως δικαιολογεί πολλά.
Kαταλαβα τι λες. Συμφωνω μαζι σου σε αυτο το σημειο. Μου φαινονται πολυ λογικα τα οσα λες.
Ωστοσο, εμενα μου δημιουργηθηκε η εντυπωση πώς δεν υπάρχει προβλημα τοσο γι αυτο το θεμα. Δλδ οτι δεν ειναι το κυριως θεμα αυτο. Αλλα ενα συγκεκριμενο μελος. Τύπου "ωχου...κανε μας τη χαρη κ αδειασε μας τη γωνια" (παιρνω πραγματικα ως αφορμη το μελος, καθε φορα μπορει να ειναι καποιος αλλος). Εγω αναρωτιεμαι, θελουμε να φυγει ενα μελος γιατι? γιατι δεν μας κανουν αυτα που λεει? ειναι ασχετα με το μοντελο ας πουμε του χωρου? θεωρουμε οτι μας προσβαλουν? μας εκνευριζουν?εχει προκυψει καποια διαφωνια σε καποιο ζητημα κ διαπιστωνουμε οτι εχει καποια διαφορετικη αντιληψη για τα πραγματα που δεν εχει καμια σχεση με την δικη μας?ειναι επικινδυνος? προσβαλει μελη?απειλει?
diss, μπορει αυτα που γραφω να μην εχουν καμια σχεση και η δικη σου ενσταση να ειναι μονο σ αυτα που αναφερεις στον διαλογο μας. Απλα λεω οτι απο τα λιγα που διαβασα, απο διαφορα μελη - δεν εχω διαβασει θεματα καιρο τωρα, μονο αποσπασματικα-μου δοθηκε η εντυπωση που προσπαθω να περιγραψω παραπανω... κ απλα αναρωτιεμαι...
ντις, θες να πεις κάτι για το θεμα της μουσικής?
ε? :)
Αν φύγουμε από την αυστηρή του έννοια, δλδ απ' αυτόν/ή που κατέχει εξειδικευμένες γνώσεις και εκτεταμένη εμπειρία σε έναν τομέα, στη συνέχεια το βάρος της κάθε γνώμης-κρίσης πηγαίνει σε όποιον/α φέρει γνώση και εμπειρία. Ενας νέος, μπορεί να έχει γνώση, αλλά όχι εμπειρία.
Για όσο το δυνατόν "σωστή" κρίση, είναι απαραίτητα και τα δύο. Φυσικά αναφέρομαι σε νοήμονες ανθρώπους που δεν σταμάτησαν το διάβα τους ως ενεργητικοί περπατητές στη ζωή
Και άλλα χαρακτηριστικά παίζουν τον ρόλο τους. Οξυδέρκεια, ευφυία, δυνατότητα μάθησης, ικανότητας άντλησης και ανάλυσης των βιωμάτων κλπ.
Θα σου μεταφέρω ένα περιστατικό για να κατάλάβουν όλοι/ες (όσοι/ες θέλουν ή μπορούν)
Σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ στην χώρα μας, είχε προσκληθεί ο κομισάριος του NBA.
Eκλπηκτος είδες τους φιλάθλους να τα βάζουν με τις αποφάσεις των διαιτητών και να φωνάζουν για λάθος σφυρίγματα - αποφάσεις κλπ
Τότε είπε: "Μα γιατί κραυγάζουν; Με ποιά γνώση του αθλήματος; Είναι δυνατόν να έχουν τέτοια συμπεριφορά λες και είναι ειδικοί; Εδω οι περισσότεροι προπονητές ΔΕΝ γνωρίζουν τους κανονισμούς του σπορ!
Καταλαβαίνεις;
Σχετικά με το thread μου, ελάχιστα μέλη τοποθετήθηκαν σε αυτά που έθετε προς συζήτηση και ΚΑΝΕΝΑΣ για τα παραδείγματα που παρουσίασα από το ιατρικό φόρουμ, το στέκι ψυχολογίας κλπ
Αντίθετα ακολούθησαν την "λογική" του πλήθους.
Η απειρία τους για τα φόρουμς, η άγνοια τους για το θέμα, αλλά και ο χαρακτήρας τους, δεν τους επιτρέπει να συζητήσουν, να αντιπαραθέσουν τα επιχειρήματα τους ή να αναπτύξουν τον συλλογισμό τους.
Δες τα θέματα του φόρουμ. ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα χωρίς off topic, ΔΕΝ υπάρχει ούτε ένα χωρίς ανόητα χαριτολογήματα μεταξύ μελών...
Αυτό δείχνει πολλά. Δεν νομίζεις;
Oπως και η κοινωνία μας, έτσι και αυτό το φόρουμ είναι μικρογραφία της. Ξεχειλίζει η αλαφρομυαλιά, ο αβδηρητισμός, η άγνοια, η κακή διάθεση, η αρνητική στάση, η εμπάθεια...
Ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Ανθρωποι ευφυείς, ευαίσθητοι, με γνώση σε πολλά θέματα, με εμπειρία ζωής, με θέληση για αλληλεπίδραση, με αυτογνωσία, με διάθεση για ανταλλαγή απόψεων...
Αυτό που δυστυχώς είναι η μεγαλύτερη αδικία σε ένα φόρουμ, είναι η επιβολή ισότητας μεταξύ ανίσων
Στην πραγματική ζωή, δεν μπορεί να εξομοιωθεί ποτέ το FIAT 650 με την FERRARI F430, πίσω από τον υπολογιστή όμως λαμβάνονται και τα δύο ως αυτοκίνητα (!)
Για σκέψου ένα δευτερόλεπτο. Τι κυκλοφορεί περισσότερο εκεί έξω, FIAT ή FERRARI;
Οι ανθρωποι δε λογαριαζονται με την ιδια "λογικη" με τ'αυτοκινητα! Δεν υπαρχουν ανισοι ανθρωποι αλλα ανομοιοι(λυπαμαι που δε σ'αρεσει αλλα ετσι ειναι)! Σ'αυτο,τουλαχιστον,το φορουμ δε χωρανε χιτλερικες αντιληψεις περι ανισοτητων! Εδω κανεις δεν κανει τον "ειδικο"(ακομα κι αν ειναι ψυχολογος ή ψυχιατρος κι εχει εξειδικευμενες γνωσεις οπως λες)! Αν δεν μπορεις να εναρμονιστεις με τον εν λογω χωρο,θα σε παρακαλουσα ν'αποχωρησεις με ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ συνειδητη επιλογη και να πας να θρεψεις το ΕΓΩ ΣΟΥ σε καποιον αλλο ιστοχωρο!
Οταν αδυνατείς (!) να κατανοήσεις και ένα ΑΠΛΟ παράδειγμα, δεν υπάρχει βάση συζήτησης. Μπορείς να φωνασκείς μόνη σου. Στα διαλείμματα σου ψάξε το νόημα της λέξης "απεικασμός". Θα σε βοηθήσει.
Επιπλέον, το thread έχει πάρα πολλά για να τοποθετηθείς με επιχειρήματα. Αν το κάνεις, θα σου απάντήσω. Φυσικά έχεις το δικαίωμα να βαπτίσεις το ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, στο ότι δεν θέλεις...
Ειναι απαραιτητα? Δεν ειμαι τοσο σιγουρη οτι η γνωση κ η εμπειρια καθιστα καποιον αυτοματως ειδικο. Ειναι ικανα? Κ πάλι δεν το πιστευω. Μπορει να χρειαζονται, μπορει να ειναι χρησιμα για να βοηθησουν καποιον να εχει μια πιο καθαρη ματια αλλα δεν διασφαλιζουν μια σωστη κριση οπως λες. Αν ηταν ετσι, οι ανθρωποι με καποια σχετικη γνωση κ εμπειρια αρα και ηλικια θα ελαχιστοποιουσαν τα λαθη τους ή θα περνουσαν πιο ευκολη ζωη. Οσο γυριζω κ βλεπω γυρω μου κατι τετοιο δεν ισχυει. Πολλοι τεινουν να κανουν τα ιδια λαθη, ανθρωποι που δεν τους λειπει εμπειρια κ γνωση κ δεν τους λες απειρους.
Αλοιμονο αν ικανοι στο να κρινουν ειναι μονο ανθρωποι με καποια ηλικια. Η ηλικια μπορει να ειναι ενδεικτικη καποιων πραγματων, αλλα δεν αποτελει αποδειξη για τιποτα.
Σχετικα με το thread του καθενος ή το δικο σου: ο καθενας θα σταθει οπου θελει, οπου τον βολευει, οπου του κανει εντυπωση κατι...κλπ. Εσυ πιθανοτατα θα επιθυμουσες να εστιασουν οι αλλοι καπου συγκεκριμενα, ομως σιγουρα δεν μπορεις να ορισεις τα ενδιαφεροντα των αλλων ανθρωπων με βαση τις δικες σου επιθυμιες κ προτιμησεις. Ωστοσο μιλας για καποια ελαχιστα μελη που ασχοληθηκαν με αυτα που θεωρεις κ εσυ σημαντικα. Γιατι δεν εστιαζεις σε αυτα τα μελη ανταλλασοντας σχετικες αποψεις κ στεναχωριεσαι ή ασχολεισαι με εκεινους που δεν εδωσαν σημασια? Ειναι σαφες οτι δεν μπορουμε να συμφωνουμε ή να αλληλεπιδρουμε με ολους τους ανθρωπους γυρω μας.
Δεν τα παρακολουθω ολα. Σαφως ομως κ υπαρχουν θεματα που κυλουν ομαλα. Επισης καποιες φορες τα χαριτολογηματα προσωπικα για μενα ειναι ομορφα, γλυκα, διασκεδαστικα κ μπορει να ειναι και αναγκαια για να αποφορτιστει η τεταμενη ατμοσφαιρα. Καποιες αλλες φορες ειναι εντελως σαχλα ή ανοστα ή γελοια. Αλλα αυτο ισχυει για μενα κ τοτε προτιμω να μην συμμετεχω εκει ή να απουσιαζω απο το φορουμ. Αναλογα τί μου ταιριαζει δλδ...Αυτο νομιζω ισχυει κ εκει εξω: δεν μπορεις να ελεγξεις ή να κοντρολαρεις τις κουβεντες καθε παρεας και ουτε σου παει να συμμετεχεις σε καθε μια απο αυτες.
Για ποια ειδους ανισοτητα μιλας? Κ γιατι ειναι αδικια?
Στην πραγματικη ζωη το φιατακι μπορει να ειναι καποιες φορες πιο πρακτικο απο μια φεραρι. Κι αν η φεραρι ειναι για show off και για επιβολη ανισοτητας προσωπικα μου ειναι αδιαφορη.
Ειδικό καθιστά κάποιον η εξείδικευση του, η εμπειρία του και η βαθιά γνώση του στο συγκεκριμένο θέμα. Ημουν ξεκάθαρος σε αυτό.
Αν έμενες με το αυτοκίνητο σου στην μέση ενός δρόμου, το καλύτερο θα ήταν να σταματήσει ένας μηχανικός, αλλά μετά απ' αυτόν, σίγουρα θα προτιμούσες / εμπιστευόσουν για να σου παράσχει βοήθεια σχετικά με το αμάξι σου, έναν έμπειρο οδηγό παρά έναν που στο τζάμι του έχει βεντουζαρισμένο το Ν.
Αυτό λέω και το κατάλαβες.
Τίποτα, σε σχέση με τους ανθρώπους δεν καθιστά έναν κακόνα ολικό, και δεν διασφαλίζει την απολυτότητα, αλλά κάποια πράγματα προσεγγίζουν περισσότερο μια κατάσταση και κάποια λιγότερο και αυτό ισχύει σε μεγάλο ποσοστό.
Και εδώ ήμουν ξεκάθαρος. Δεν αρκεί μόνο η ηλικία. Πιστεύεις πως μόνο αυτό είχε στο μυαλό του ο Αριστοτέλης; Παίζουν και άλλα χαρακτηριστικά ρόλο και τα παρουσίασα.
Τα επαναλαμβάνω
"Οξυδέρκεια, ευφυία, δυνατότητα μάθησης, ικανότητας άντλησης και ανάλυσης των βιωμάτων κλπ."
Επειδή δεν τα κατέχουν πολλοί, γι αυτό βλέπεις μεγάλοι άνθρωποι να μην περνούν καλά και να επαναλαμβάνουν λάθη, όπως σωστά επισημαίνεις. Προσθέτω και την αδυναμία χαρακτήρα των περισσοτέρων
Ως νηματοθέτης, επιθυμώ να απαντήσω σε όσους τοποθετηθούν στο thread μου, μέχρι το σημείο που δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεννόησης. Με άλλα μέλη -λίγα- όπως εσύ, κάνω μια όμορφη συζήτηση. Τόσο απλά.
Σε όσα εγώ έχω παρακολουθήσει, δεν έχουν κυλήσει ομαλά. Φυσικά κάποιες φορές τα χαριτολογήματα είναι όμορφα, διασκεδαστικά και αναγκαία για να χαλαρώσει η τεταμένη ατμόσφαιρα, αναφέρομαι όμως σε ανόητες χαριτωμενιές και κρυφές επιθέσεις δήθεν με την μορφή του χιούμορ. Το επίπεδο του φόρουμ είναι χαμηλό (λίγα είναι τα μέλη που κάνουν την διαφορά) και είναι φυσιολογικό να είναι χαμηλό για μένα.
Ανισότητα ευφυίας, γνώσης, εμπειρίας, διορατικότητας, αυτογνωσίας, ποιότητας, καλλιέργειας κλπ
Είναι αδικία, λόγω του ότι ο καθένας μπορεί να γαμήσει ένα νήμα. Πόσο μάλλον όταν είναι πολλοί, που με βάση αυτά που συαζητάμε πάντα είναι πειρσσότεροι. Καταλαβαίνω πως σε μια εθελοντική μάζωξη στο ίντερνετ, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αλλά δεν παύει να είναι αδικία.
Πολλές φορές είναι πιο πρακτικό να πας με τα πόδια, τo FIAT όμως παραμένει fiat και η FERRARI παραμένει FERRARI. Και σε ξαναρωτάω, ποιά είναι τα περισσότερα εκεί έξω;
Aπό την άλλη, η επιβολή ανισότητας μεταξύ των δυο είναι δεομένη από την ύπαρξη τους. "Ισα" γίνονται μόνο αν τα αναφέρει κάποιος ως αυτοκίνητα. (Βέβαια είναι ένα θέμα κατά πόσο μπορεί να ονομάσει κανείς την Ferrari ως αυτοκίνητο. Δεν είναι τυχαία η αναφορά ως Super Car)
Υ.Γ To παράδειγμα (δείχνει περίτρανα μια λανθασμένη νοοτροπία των πολλών) με τον Κομισάριο του NBA, δεν το σχολίασες.
Δεν συμφωνω σ αυτο κ στο εξηγησα. Κ γιατι διαφωνω. Ημουν ξεκαθαρη νομιζω.
Ωστοσο, αν υποθεσουμε οτι ειχες δικιο, δεν καταλαβαινω που θες να καταληξεις? Οτι υπάρχει ειδικος κριτης της ζωης, ειδικος που μπορει να κρινει καποιον αλλον κ καποιος αλλος που δεν ειναι ειδικος κ αρα δεν μπορει να κρινει κανεναν?
Μα εσυ πριν δεν εκανες σαφη αναφορα προς νεους κ ελλειψη εμπειριας τους, αρα ανικανοτητας τους? Κ παλι διαφωνω. Δεν πιστευω πώς υπάρχει μια συνταγη εγγυημενη. Υπαρχει ενας παραγοντας Χ που μπορει να κανει την διαφορα. Μπορει δλδ να εχεις ολα τα συστατικα κι ομως να μην δεσει το γλυκο.
Κι εγω εχω παρακολουθησει θεματα που δεν εχουν κυλησει ομαλα. Κ αλλα που ειναι σαχλα για μενα. Αλλα πολλες φορες εχω υπαρξει κι απιστευτα σαχλη, αστεια κ γελοια φυσικα....Φανταζομαι μπορει να συμβει σε ολους μας.
Αλλα, αν διαπιστωνεις πώς αυτο το φορουμ ειναι πολυ λιγο για σενα κ το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλο για σενα κ αυτο ειναι φυσιολογικο....αναρωτιεμαι εγω, εσυ τι κανεις εδω? Δεν βαριεσαι? Πρεπει να ναι πολυ αχαρο το να ριχνεις το επιπεδο σου με ανθρωπους χαμηλοτερου επιπεδου...δεν νομιζεις?
Νομιζω πώς αν κανω μια γρηγορη αναδρομη θα πω πώς αλλες φορες ημουν πιο εξυπνη, αλλες πιο χαζη, αλλες πιο σιγουρη, αλλες πιο ανασφαλης κ πάει λεγοντας. Και οταν θυμωνω λεω οτι αυτο ειναι αδικο. Ισως να ειναι, ισως οχι. Ομως συμβαινει σε εναν ανθρωπο να μην ειναι συνεχεια στο ιδιο επιπεδο εξυπναδας, διορατικοτητας, ικανοτητας να αντλησει, να εξελιχθει. Ποσο μαλλον οταν πολλοι ανθρωποι αλληλεπιδρουν οντας ο καθενας στην δικη του φαση. Δεν ειναι αδικο. Ανθρωπινο ειναι. Τί θελουμε δλδ? Να συναντιομαστε μονο με ανθρωπους στην ιδια φαση με την δικη μας? ή οπως εμεις? Μου ακουγεται ακρως εγωιστικο. Κ αλλαζονικο.Κ τί μπορεις να μαθεις απο εναν ανθρωπο που δεν εχει αλλο επιπεδο εμπειριων, αλλη κοσμοθεωρια, αλλα πιστευω? Δεν βρισκεται ομορφια στη συνθεση?
Για αλλη δουλεια ειναι προορισμενο το φιατακι, για αλλη η φερραρι. Νομιζω δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης. Κ νομιζω πώς ειναι τουλαχιστον αχαρο να παραλληλιζουμε ανθρωπους με αυτοκινητα.
Τελος να σου πω πως σχολιο για το καθε τι δεν κανω. Κανω μονο εκει που εχω να πω κατι. Χωρις υποδειξεις. Ελευθερα.
Μην διαφωνείς απλά. Δώσε την δική σου ερμηνεία για τι είναι ειδικός. Οταν χαλάει το αυτοκίνητο σου, δεν το πας στο συνεργείο να το δει και να το επισκευάσει ο μηχανικός; Δλδ αυτός που κατέχει εξειδίκευση, εμπειρία και βαθιά γνώση στο συγκεκριμένο; Το ίδιο δεν κάνεις σε κάθε περίπτωση; Πρόβλημα υγείας - στον ιατρό, νομικό πρόβλημα στον δικηγόρο κ.ο.κ
Ο συλλογισμός μου είναι πολύ απλός. Θα στο δώσω με ένα παράδειγμα. Σε ένα άλλο φόρουμ (εξειδικευμένης θεματολογίας) που είμαι μέλος πολλά χρόνια, είχε γραφτεί ένας πρύτανης πανεπιστημίου. Ενας πραγματικά ευφυέστατος και υπέρμετρα πνευματώδης άνθρωπος. Το επίπεδο του σε μόρφωση και καλλιέργεια ήταν χαοτικά υψηλότερο από τον μέσο όρο.
Μάντεψε. Σύντομα έγινε βορά των περισσοτέρων μελών. Οι λόγοι προφανείς.
Α. Αδυνατούσαν να καταλάβουν την διαφορετικότητα του.
Β. Αντιδρούσαν με ένα στείρο και ζηλόφθονο τρόπο στην ανωτερότητα του
Δεν μπορούσαν να αντιληφτούν ούτε τι γράφει, ούτε γιατί το γράφει, και όμως, έμπαιναν στα νήματα που άνοιγε και τα γέμιζαν με επιθέσεις και κοτσανολογία.
Ο ίδιος παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του, και συνομιλούσε με λίγους διαλεχτούς. ΄
Εκριναν και επέκριναν τα κείμενα του ποιοί; H μάζα. Τον κατέκριναν άνθρωποι που όλη η γνώση τους δεν έφτανε το Α του.
Επειδή σε αυτό το φόρουμ, δεν διοργανώνονται meetings και τα μέλη δεν γνωρίζονται για να φανεί τελικά ποιοί/ες είναι πάνω από το πληκτρολόγιο τους και πόσο η δύναμη που αντλούν κρυμμένοι στην ανωνυμία και πίσω από την οθόνη τους ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα στον έξω κόσμο, τι και πόσα έχει καταφέρει έκαστος στην ζωή του κλπ, ο καθένας κάνει τον καμπόσο με περίσσια ευκολία.
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Το κάθε "παιδάκι", ο κάθε "αμόρφωτος", ο κάθε "ακαλλιέργητος", ο κάθε ανόητος, πετάγεται σαν ......... Και επειδή είναι οι περισσότεροι, κάνουν τον ανάλογο σαματά. Απλά.
Είπαμε, καθολικός κανόνας δεν υπάρχει, ωστόσο υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να τον προσεγγίσουν επιτυχέστερα.
Είναι εύκολο για ένα έξυπνο να κάνει τον κουτό, αλλά είναι αδύνατο σε ένα κουτό να κάνει τον έξυπνο.
Δεν διαβάζεις τις απαντήσεις/τοποθετήσεις μου. Επαναλαμβάνω:
Ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Ανθρωποι ευφυείς, ευαίσθητοι, με γνώση σε πολλά θέματα, με εμπειρία ζωής, με θέληση για αλληλεπίδραση, με αυτογνωσία, με διάθεση για ανταλλαγή απόψεων...
Γι' αυτές τις εξαιρέσεις παραμένω, όπως και για έναν επιπλέον λόγο. Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι αντικείμενο των σπουδών μου και η μελέτη της, ένα από τα ενδιαφέροντα μου.
Επιπλέον έχω την άποψη πως όλοι έχουν θέση σε ένα φόρουμ, ακόμα και οι ανόητοι συμβάλουν στην αντιπροσωπευτικότητα της κοινωνίας μας, μέσα σε αυτό.
Στο φόρουμ βρέθηκα τυχαία από την υπογραφή ενός μέλους που βρήκα στο Google και μου έκανε εντύπωση. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ανοίξω ένα thread για την κακοποίηση των γυναικών που αποτελεί τομέα της δουλειάς μου.
Λιγότερο καλλιεργημένη ή λιγότερο πολιτισμένη φαντάζομαι δεν ήσουν. Τα άλλα χαρακτηριστικά σαφώς και μπορούν να μεταβάλλονται (όχι σε όλους/ες) σύμφωνα με το πως νοιώθει κάποιος ή λόγω ανθρώπινου λάθους ή αδυναμίας. Αλλο ανθρώπινο ή απάνθρωπο και άλλο δίκαιο ή άδικο. Μην τα συγχέεις.
Η αλληλεπίδραση μπορεί να γίνει με τον καθένα, αλλά όχι για το οτιδήποτε. Δεν μπορεί ο Αινστάιν να εξηγήσει τον νόμο της σχετικότητας σε ένα κηπουρό, σίγουρα όμως μπορούν να πιούν ένα κρασί μαζί και να "συζητήσουν" για τον καιρό, να καλαμπουρίσουν ή να μιλήσουν για ένα δυσάρεστο γεγονός.
Στην σύνθεση υπάρχει μεγάλη ομορφιά πράγματι. Αλλά στην σύνθεση που μπορεί να επιτευχθεί. Δεν μπορεί να επέλθει σύνθεση για τα δικαιώματα των ζώων, μεταξύ ενός φιλόζωου και ενός που πετάει φόλες στα πάρκα.
Σε ρωτάω κάτι πολύ απλό. Εμείς πως συζητούμε όμορφα και πολιτισμένα, διατυπώνοντας τις απόψεις μας και τα επιχειρηματα μας, ακόμα και όταν αυτό συμβαίνει με αντιπαράθεση ή διαφωνία; Γιατί νομίζεις πως δεν ισχύει το ίδιο, για παράδειγμα με την ALIA; (Ρητορικό το ερώτημα)
Η κύρια δουλειά τους είναι η αυτοκίνηση και ακόμα και τα μικρά παιδιά ξέρουν την τεράστια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα τους. Για να μην παραμένει άχαρο λοιπόν, θα αλλάξω το παράδειγμα με έναν μαθητή δημοτικού και έναν ακαδημαικό δάσκαλο σε επίπεδο μόρφωσης, με έναν ρούκι και έναν παλαίμαχο σε επίπεδο εμπειρίας, με έναν αμόρφωτο (όχι αγράμματο) και έναν φιλόσοφο σε επίπεδο σοφίας, με έναν φονταμεταλιστή και έναν επιστήμονα σε επίπεδο ανοιχτού πνεύματος κ.ο.κ
Φυσικά. Απόλυτα σεβαστό. Απλά θα ήθελα την άποψη σου στο παράδειγμα του Κομισάριου.
Μα φυσικα κ υπάρχουν ειδικοι σε καθε επαγγελμα και αναλογως με το τι ζητας θα απευθυνθεις σ αυτον. Καθε ειδικος ομως δεν ειναι αυθεντια επι παντος επιστητου και δεν τον κανει ουτε Θεο ουτε αλαθητο.Αλοιμονο....
Μα ολοι κρινομαστε σ αυτη την ζωη. Λογικο δεν ειναι? Πολλοι ανθρωποι ζουν στο περιθωριο, αλλοι απο επιλογη, αλλοι οχι. Πολλοι ανθρωποι υψηλης ευφιας ή απλα ιδιαιτεροι (για πολλους λογους) δεν εχουν την αποδοχη των πολλων. Παντα συνεβαινε κ παντα θα συμβαινει. Αυτο ομως στην συγκεκριμενη περιπτωση τί σημαινει? Οτι καθε ανθρωπος υψηλης νοημοσυνης δεν μπορει να συνομιλησει, να συναντηθει με καποιους ανθρωπους κ να νιωσει γεματος μεσα απο τις σχεσεις του με αλλους ανθρωπους? Νομιζω ενας ανθρωπος με τετοια χαρακτηριστικα μπορει να ξερει κ να αναγνωριζει πώς "ουκ εν το πολλω το ευ".
Τα εργα κ οι πραξεις του καθενος μας δινουν ενα στιγμα του τί ειμαστε. Αλλα δεν ειμαστε σιγουρα μονο το κατορθωματα μας, τα πτυχια μας, τα χρηματα μας, η επαγγελματικη μας κατασταση. Ειμαστε πολλα ακομα. Και για μενα, αλοιμονο αν δικαιουνται να μιλουν κ να εχουν λογο μονο οσοι πετυχαν συγκεκριμενα πραγματα στη ζωη τους.
Κ ακομα πιο θλιβερο αν θελω να επιβληθω ως ανθρωπος μεσω της μορφωσης μου ή της επαγγελματικης μου σταδιοδρομιας. Αυτα με συνθετουν, δεν με κανουν ομως αυτη που ειμαι.
Ενας εξυπνος δεν μπορει να φερεται εξυπνα συνεχως κ ενας βλακας μονιμως βλακωδως. Δεν ειμαστε μονιμα σε επαγρυπνηση κ δεν μπορουμε να ειμαστε αλαθητοι.
Καθολου δεν τα συγχεω. Σαφως κ ημουν λιγοτερο καλλιεργημενη. Σαφως κ εχω υπαρξει μεγαλος βλακας, εχω πει απιστευτες βλακειες, εχω υπαρξει αλλαζονικη κ αναισθητη κ στον κοσμο μου. Κατα διαστηματα δυστυχως θα ξαναπερασω τετοιες φασεις. Δεν ειμαι θεα, αλλα προσπαθω να γινομαι καπως καλυτερη.
Δεν νομιζω να ηταν ο στοχος του αυτος. Κ δεν νομιζω να χρειαζονταν να καταλαβει ο κηπουρος το νομο της βαρυτητας. Αλλα το να πιουν ενα κρασι κ να συζητησουν για τον καιρο τι το μεμπτο εχει κ γιατι να να πρεπει να μπορουμε να μιλησουμε με ολους για ολα?Δεν ειναι παραλογο να περιμενεις να αλληλεπιδρας με καποιον στα παντα?
Δεν ειμαι η ALIA για να σου απαντησω. Ομως ειναι πιθανο να εκνευριζονται καποιοι σαν την Αlaia οταν διαπιστωσουν οτι μπορει να βαζεις τους ανθρωπους σε καστες κ να μιλας με τροπο που δειχνει να αντιπροσωπευεις καποια ελιτ, των μορφωμενων κ αρα ανωτερων καλλιεργημενων ανθρωπων με υψηλοτερο δεικτη νοημοσυνης.
Ναι, ειναι η αυτοκινηση. Μονο που θα ταν τουλαχιστον αστειο να πας στην λαικη ή στο γυμναστηριο σου με μια φεραρι. Κ εξισου αστειο να συγκρινεις τον ακαδημαικο δασκαλο με εναν μαθητη δημοτικου. Απλα δεν εχει νοημα. Κ δεν χρησιμευει πουθενα.
Aφιερωμενα στον Σενταξιον, μμιας και αναφερε τον Αινσταιν και μιας και συνηθιζει να απανταει με quotes.
If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.
I speak to everyone in the same way, whether he is the garbage man or the president of the university.
Και τελευταιο και καλυτερο:
Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
A. Einstein
σωστος ο αλβερτος!
να τον κανουμε επιτιμο μελος (διακτινισμος απ το υπερπεραν), να δουν μερικοι που μας διατυμπανιζουν οτι ειναι παραμορφωμενοι, πως ειναι οι πραγματικοι μορφωμενοι...
O Al σε ευχαριστει για την προταση, και λεει οτι θα συμμετασχει οπου μπορει μεσω εμου, του διασημου μεντιουμ ΛιΛι - Ουμ!
" Αυτό που δυστυχώς είναι η μεγαλύτερη αδικία σε ένα φόρουμ, είναι η επιβολή ισότητας μεταξύ ανίσων "
μίλησε η αποπλάνηση....
κ μετα μου λετε να διαβασω τετοια θέματα!
κατακουτελα βαραει!
Εγω εχω μια απορια.
Αφου ολα τα θεματα απτονται της ψυχολογιας , γιατι διαλεξες το συγκεκριμενο φορουμ για να αναλυσεις τις αποψεις σου?
Φυσικά και δεν είναι ο κάθε ειδικός αυθεντία επί παντός επιστητού! Αλίμονο. Αν ο άνθρωπος ήταν θεός, θα ήταν τραγικά βαρετό.
ΑΚΡΙΒΩΣ.
"αλλά εν το ευ το πολύ". Καταλαβαίνεις;
Δεν δίνουν ένα απλό στίγμα, αλλά κάτι περισσότερο και βαρύτερο. Συμφωνώ ότι είμαστε πολλά ακόμα, αλλά μην ξεχνάς πως "Είς εμοί μύριοι, εάν άριστος εί".
Και ναι, όλοι έχουν το δικαίωμα να μιλούν, αλλά ξεχνούν πως το δικαίωμα να λεν την γνώμη τους, δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να τους παίρνουν στα σοβαρά (Πχ, post 101 - 108 - 111)
Ποιός αναφέρθηκε σε επιβολή; (!)
Kανένα μεμπτό δεν έχει. Οπως έγραψες, αν δεν υπάρχει κοινή βάση ή (συμπληρώνω) αν η εμπάθεια του ενός δεν τον αφήνει να εστιάσει στο κείμενο αλλά κοιτάζει μόνο ποιός το γράφει και ανάλογα τοποθετείται, δεν υπάρχει αλληλεπίδραση, ούτε και λόγος ύπαρξης της, υφίσταται.
Είναι βέβαιο πως δεν είσαι η ALIA! Πρόσεξε, δεν το προσωποποιώ, δεν την γνωρίζω την κοπελιά όπως δεν γνωρίζω κι εσένα, απλά την νοοτροπία της αναδεικνύω με την αναφορά μου σε αυτή. Τα φόρουμς είναι γεμάτα με άτομα παρόμοιας στάσης.Quote:
Δεν ειμαι η ALIA για να σου απαντησω.
.
Είναι πιθανόν ομοίως, κάποιοι να ενοχλούνται από την διαφορετικότητα και από την μη θέληση κάποιου μέλους, να μπει σε μαντρί ή να ασπαστεί συγκεκριμένη στάση μια δήθεν εικόνας που ορισμένοι θεωρούν πως πρέπει να έχει το φόρουμ, λες και είναι τσιφλίκι τους.
Επαναλαμβάνω, ο όμορφος τρόπος επικοινωνίας μας, δείχνει αρκετά.
Α. Εκαστος στο είδος του
Β. Μην μένεις τόσο στα παραδείγματα, όσο στην ουσία τους
Να σου αφιερώσω και εγώ κάποια, αφού σου αρέσει ο Αινστάιν.
"Great spirits have often encountered violent opposition from weak minds."
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
"Great spirits have always found violent opposition from mediocrities. The latter cannot understand it when a man does not thoughtlessly submit to hereditary prejudices but honestly and courageously uses his intelligence."
A. Einstein
Δεν το διάλεξα. Εγραψα πως βρέθηκα τυχαία εδώ. Ανέφερα και τους λόγους που παραμένω.
Μα βέβαια και έχουν ανοιχτεί…δεν αντιλέγω. Το μόνο που σχολίασα είναι ότι ναι, σίγουρα είναι ‘άσχετα’ με τις θεματικές ενότητες που έχουν προβλεφθεί, την όλη φιλοσοφία και τους στόχους στο παρόν φόρουμ.
Από εκεί και πέρα, ως προς το άλλο που θίγεις, ναι συμφωνώ ότι μπορεί να επηρεάσει πολύ το ποιος έχει γράψει ένα μήνυμα, αλλά νομίζω ότι παρόλα αυτά μετρά πολύ το περιεχόμενο και πολύ περισσότερο ο τρόπος / ύφος του γράφοντα.
Seduction, δεν αναλύω όλα όσα μου απάντησες, γιατί έχουν γραφτεί πολλά μετά από αυτό το μήνυμα σχετικά με το τι είναι υποχρεωτικό, απαραίτητο, χρήσιμο, ποιος το κρίνει κλπ.
Συνοπτικά λοιπόν, ως προς το 'υποκειμενικό', ναι το ποσοστό ανοχής του καθενός μπορεί να διαφέρει, αλλά εδώ δεν μπορούμε καν να συμφωνήσουμε τι είναι τελικά 'σχετικό' και ποιος τελικά έχει δικαίωμα όχι μόνο να αποφασίζει, αλλά και να εκφέρει άποψη...
Ως προς το τι συμβαίνει στα περισσότερα φόρουμς ανά τον κόσμο, οκ σεβαστό, αλλά προφανώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενότητα αμιγώς ‘offtopic’ ή ‘fun section’ ή κάτι τέτοιο εδώ. Οπότε το μόνο που μου φαίνεται εμένα ‘τραγικά απλό’, είναι να κάνεις μια πρόταση στους διαχειριστές να συμπεριληφθεί, ή και μια πραγματική συζήτηση με τα μέλη αν τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.
Και τέλος, το να λέγεται από τη διαχείριση 'μην κουβεντιάζετε περί ανέμων και υδάτων' με τη μορφή προτροπής-παράκλησης, το βρίσκω καταρχήν λογικό, αφού πρόκειται για φόρουμ και μάλιστα ψυχολογίας, αλλά και λόγω της φύσης του όλου θέματος. Αυτό όμως σημαίνει κάτι? Αν κάποιος σου πει ‘παρακαλώ, προσπάθησε να μην αφήσεις σκουπίδια στην παραλία’ κι εσύ αφήσεις?
"Είναι πιθανόν ομοίως, κάποιοι να ενοχλούνται από την διαφορετικότητα και από την μη θέληση κάποιου μέλους, να μπει σε μαντρί ή να ασπαστεί συγκεκριμένη στάση μια δήθεν εικόνας που ορισμένοι θεωρούν πως πρέπει να έχει το φόρουμ, λες και είναι τσιφλίκι τους.
Επαναλαμβάνω, ο όμορφος τρόπος επικοινωνίας μας, δείχνει αρκετά."
Το να προσαρμοστείς με το πνεύμα του φόρουμ εφόσον όπως τα περιγράφεις πατάς στα πόδια σου ξέρεις τι λες τι θες και ποιος είσαι δεν σου αλλάζει ταυτότητα επίσης θα βοηθήσει στην "όμορφη επικοινωνία" όταν έκανες την εγγραφή σου εδώ σου εξηγούσαν κάποια κείμενα τι παίζει εδώ... δεν ξέρω από φόρουμ αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά το καθένα με το δικό του στιλ και όλα αυτά... (κι εγώ ακόμα στην προσπάθεια είμαι)