Originally Posted by
melissa
Griswol επέδειξες για πρώτη φορά διάθεση να ακούσεις αυτά που θέλω να σου πω γι'αυτό θα κάνω μία προσπάθεια να επανέλθω στο θέμα. Στη θέση σου θα έκανα ό,τι μου έχουν προτείνει όλα τα μέλη όλον αυτόν τον καιρό. Δηλαδή και νέες δραστηριότητες θα άρχιζα (χορό, σπορ - όχι γυμναστήριο, θεατρική ομάδα κλπ), και τη Ρέα θα έβαζα να μου λέει τι να γράφω στα τσατ και σε ψυχολόγο θα πήγαινα. Αν μη τι άλλο ακόμη κι αν δεν βοηθούσε με τις κοπέλες, θα ήθελα να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου. Δεν ήταν ποτέ σκοπός μου να σε μειώσω. Σου είπα κάτι που σου είπαν πάρα πολλοί εδώ μέσα. Εσύ στάθηκες μόνο στον τρόπο και όχι σε αυτό που ειπώθηκε. Για μένα αυτό είναι μια ένδειξη της άρνησης σου να δεις το περιεχόμενο αυτών που πραγματικά έλεγα. Με το να στέκεσαι στον τρόπο, δεν ψάχνεις την ουσία όσων ειπώθηκαν και γιατί κάποιος εξέλαβε αυτή την εντύπωση από τα γραφόμενά σου. Με το να σκέφτεσαι ότι απλά είμαι μια κακιασμένη που θέλει να σε προσβάλλει, ουσιαστικά αναιρείς στο μυαλό σου αυτά που είπα και δεν χρειάζεται να τα εξετάσεις. Το πιστεύω και εν μέρει το καταλαβαίνω και ότι περνάς δύσκολα και ότι νιώθεις ότι έχεις δοκιμάσει τα πάντα. Είναι στο χέρι σου σε αυτό το σημείο να πεις ότι αφού ό,τι δοκίμασα δεν έχει πιάσει ας δοκιμάσω και τους 3-4 τρόπους που μου προτείνουν και δεν έχω εφαρμόσει ακόμα. Το πιστεύω επίσης ότι κλειδί σε όλο αυτό είναι το πόσο ανοιχτός είσαι σε αυτά που σου λένε. Έχω απαντήσει στο θέμα σου και άλλες φορές και έχω προτείνει κι εγώ κάποιες λύσεις που είτε έχεις εφαρμόσει είτε λες ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις. Σεβαστό ότι έχεις φτάσει σε ένα τέλμα. Τι σκοπεύεις να κάνεις όμως για αυτό; Γιατί δεν κλείνεις ένα ραντεβού σήμερα κιόλας σε ένα ΚΨΥ στην περιοχή σου ώστε να βγάλεις από μέσα σου όλο αυτό το φορτίο; Πέρα από τον τελικό προορισμό που είναι να βρεις κοπέλα, μεγαλύτερη σημασία έχει το ταξίδι και πώς θα προετοιμαστείς κατάλληλα για αυτό. Πώς θα βελτιώσεις την ψυχολογία σου; Πώς θα αγαπήσεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου ώστε να σε αγαπήσει και μια κοπέλα στην πορεία; Πώς θα νιώσεις καλά εσύ πρώτα με τον εαυτό σου ώστε να νιώσει και μια κοπέλα άνετα μαζί σου; Σε παρακαλώ, την επόμενη φορά που σου προτείνει κάποιος κάτι πριν πεις όχι αφιέρωσε 1 λεπτό και σκέψου: "Μπορώ ειλικρινά να δοκιμάσω αυτή την προσέγγιση ή όχι; Θα μου κοστίσει κάτι αν το δοκιμάσω 1-2 φορές;". Μπορεί 99% να μην δουλέψει για σένα. Μπορεί όμως αυτή η λίγη προσπάθεια που θα καταβάλεις σε νέες μεθόδους να σου δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να σε βοηθήσει στην πορεία. Ειλικρινά θα ήθελα να πετύχεις μια μέρα το σκοπό σου αλλιώς δεν θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να σου δώσω συμβουλές σε αυτό το θέμα με ήπιο ή απότομο τρόπο. Είναι κρίμα να το περνάς όλο αυτό. Πήγαινε σε ένα ψυχολόγο και συζήτησε ότι σου τρώει την ψυχή σήμερα.