Originally Posted by
Richter
Δεν γίνεται αυτό αγαπητέ μου.
Πώς είναι δυνατόν να ακούς φωνές και να έχεις μία ισσοροπημένη ζωή;
>Πρέπει να κατανοησουμε κατ αρχην οτι η διαδικασια αυτη καθε αυτη του να: ακουει καποιος φωνες, Δεν είναι παθολογικη αναγκαστικα . 1% του πληθυσμου ακουει η εχει ακουσει φωνες , ολοι αυτοι δεν ειναι σε φαρμακευτικ αγωγη ενοειται ,ειναι τεραστιος ο αριθμος .
Ενας μικρος αριθμος απο αυτους συνδεεται με ψυχωση και μπαινει σε φαρμακευτικη αγωγη οι υπολοιποι -και ειναι παρα πολλοι- την βγαζουνε με διαφορους τροπους ...
,, να μην ξεχναμε οτι σε διαφορους πολιτισμους ανα εποχες οι ανθρωποι προσπαθουσανε να ακουσουνε φωνες πνευματων οι προγονων τους κλπ, που θα τους εδιναν γνωση και καθοδηγηση στην ζωη ,,και σημερα υπαρχουν πολλοι που εξακολουθουν να ασχολουνται με αναλογες πρακτικες , παραψυχολογια ,μεταφυσικη,διαμεσα , μεντιουμ...,, ολους αυτους δεν μπορουμε να τους κρίνουμε ακριβως ασθενεις βεβαια παρ ολο που ακουνε φωνες .
Επικρατεί η πρώτη επιλογή φίλτατε, γιατί οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) που δοκίμασαν να κόψουν τα φάρμακα,υποτροπίασαν.
>Ισως λεμε εδω αν δοκιμαζαν να τα ελατωσουν κι οχι να τα κοψουν , να απεφευγαν την υποτροπη !
Θα σου μιλήσω για τη δικιά μου περίπτωση που όντως απο δικιά μου πρωτοβουλία μείωσα το Risperdal απο 4mg σε 2 mg.
Oι γιατροί απο όσο κατάλαβα δεν παίρνουν ρίσκα, γιατί θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
>προφανης η απαντηση , οχι και επιστημονικη όμως !!