Ομολογω οτι απο ενα σημειο και μετα απεφευγα να απαντησω στους σχετικους προβληματισμους σου Sunny, γιατι στο πλαισιο τους εβλεπα αθελα σου να αναδυονται και αρνητικα στερεοτυπα για αλλους προσανατολισμους, οπως πχ αυτο της πολυθρυλητης "αξιοπρεπειας", που τοσο υποτιθεται λειπει απο τις παρελασεις οπου καταπιεσμενοι η και κυνηγημενοι απο την κοινωνια ανθρωποι θελουν να ξεδωσουν, να στηλιτευσουν, να διεκδικησουν αλλα και να περασουν στο κατω κατω κι ενα μηνυμα. Ξερεις εχω αναρωτωτηθει πολλες φορες ποσο χρυσαφι αξιζει αυτη η αξιοπρεπεια που μας χαρακτηριζει τελος παντων, τοσο ωστε να μην κανουμε λιγο παραπανω κοπο να μπουμε στη θεση του αλλου. Φιλικα παντα.
Το εγραψα αυτο πρωτο γιατι δεν αισθανομαι καλα να μην ξεκαθαριζω τη θεση μου (η την απουσια μου). Αν τα παραπανω δε σε θιγουν, τοτε εχω να πω και καποια πραγματα αναφορικα με το συνολο των προβληματισμων σου στο φορουμ απ' οσο εχω γνωση τουλαχιστον. Το πρωτο, που τελικα χαιρομαι οτι εθιξες, ειναι το θεμα της σεξουαλικης ρευστοτητας, που γενικα θεωρειται οτι ειναι πιο συχνο στις γυναικες. Ο λογος που το βρισκω θετικο να το εξεταζεις εστω σαν πιθανοτητα (γιατι φυσικα δεν εχω καποια πεποιθηση περι τουτου αλλα ουτε και εσυ τοποθετηθηκες με απολυτη σιγουρια πανω σε αυτο), ειναι οτι περα απο την ενδεχομενη καλυτερη κατανοηση του εαυτου σου, ειναι χρησιμη και λιγη ελαστικοτητα πιστευω απεναντι στις συνεχιζομενες σκεψεις. Αν και γενικα απ' ο,τι καταλαβα το γνωσιακο σου στυλ δεν εχει να κανει με παγιωση αντιληψεων αλλα με εξερευνηση ολων των πιθανων ενδεχομενων - στην τυπολογια MBTI θα ελεγε μαλλον κανεις οτι εισαι P αντι για J :) Σκεφτομαι οτι αυτο σου χαριζει μεν προβαδισμα σε οποια εργασια εχει να κανει με απαριθμηση η και εξαντληση ακομα ολων των εναλλακτικων, μπορει να ενεχει ομως και καποιους κινδυνους.
Αυτο με φερνει και στο δευτερο θεμα που βρισκω κρισιμο - τη σταση σου απεναντι στην ψυχοθεραπεια. Απ' ο,τι καταλαβα δεν τη θεωρεις απαραιτητη παρα μονο αν καποια μερα οι σκεψεις σε φτασουν στα ορια σου. Η ψυχοθεραπεια ομως δεν ειναι μονο εκτακτου αναγκης, και θα μπορουσε κανεις να πει οτι κυριως δεν ειναι. Περισσοτερο εχει να κανει με τη χαρτογραφηση ενος προβληματος αφου εχει ερθει στην επιφανεια και εχει επελθει η απαραιτητη ευασθητοποιηση. Για παραδειγμα στη γνωσιακη θεραπεια ειναι κεντρικος στοχος να χτισεις μεσα απο τεχνικες και αντιληψεις ενα γνωσιακο "οπλοστασιο" που θα μπορεις να επιστρατευσεις οποτε βλεπεις οτι το χρειαζεσαι. Και γενικα ειναι πολυ καταλληλη για ατομα που τους αρεσει να μπαινουν σε προγραμμα ως προς τους στοχους της θεραπειας. Επικουρικα μετα μπορεις να κανεις και επιπλεον συνεδριες για συμπληρωμα οποτε κρινεις οτι χρειαζεται.
Ο λογος που εμενα με ανησυχει λιγο αυτος ο δενδριτικος τροπον τινα λογισμος σου ειναι οτι ναι, ειναι comprehensive που λενε και οι ξενοι αλλα υπολογιστικα, σε μια κριση, ειναι και λιγο "εκρηκτικος" ως προς την αυξηση του. Στο ενδεχομενο (ο μη γενοιτο) να υποστεις καποια κριση μεγαλυτερη απο αυτη στο μελλον, πως μπορεις να προεξοφλησεις οτι το μυαλο σου θα εξαντλησει παλι επιτυχως η εστω με ωφελιμο τροπο ολα τα ενδεχομενα και οχι εσενα την ιδια; Χωρις φυσικα να υποτιμω τις δυνατοτητες σου, δε θα ηταν συνετο να εχεις αυτη την γνωσιακη αρματωσια ετοιμη για οταν τη χρειαστεις; Το οτι η κριση αυτη βαινει καλως ειναι σπουδαιο, αλλα δε σημαινει πως δεν μπορει να αποτελεσει "καμπανακι" και αφορμη για γενικοτερη εξερευνηση του τροπου σκεψης σου και των πιο τρωτων σημειων του που χρειαζονται ενισχυση.