Όλοι οι σεξουαλικοί προσανατολισμοί: Γενική συζήτηση - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 52
    Senior Member
    @MartinH97 ,
    Νομίζω πως έδωσες από μόνος σου την απάντηση στον εαυτό σου. :) Ειμαστε αυτό που θέλουμε να ειμαστε.Και αν υπάρχει κάτι το οποίο ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί ως τάση ή ελξη(που δε σημαίνει απαραίτητα στο κομμάτι του σεξ)είναι στο χέρι μας να το δοκιμάσουμε ή να το ξεχάσουμε.Αρκει να μην καταπιέζουμε τον εαυτό μας ούτε για να πειστούμε ότι είμαστε κάτι που δεν ειμαστε[π.χ άνθρωποι που από την πολλή υπεραναλυση και ανησυχια πείθονται προς μια σεξουαλικη κατευθυνση ("Έχω πειστεί ότι ειμαι ομοφυλοφιλος")]ούτε όμως και να μας μείνουν απωθημένα.
    Αν θες κάποια παραπανω βοήθεια από εμένα σε κάποιο προσωπικό σου thread, μη διστάσεις να μου το πεις. :)
    Σ'εμενα πηγαινε η προτροπη των προσωπικων μηνυματων.Χαχαχα..!

MartinH97
    Guest
    Quote Originally Posted by Sunny View Post
    @MartinH97 ,
    Νομίζω πως έδωσες από μόνος σου την απάντηση στον εαυτό σου. :) Ειμαστε αυτό που θέλουμε να ειμαστε.Και αν υπάρχει κάτι το οποίο ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί ως τάση ή ελξη(που δε σημαίνει απαραίτητα στο κομμάτι του σεξ)είναι στο χέρι μας να το δοκιμάσουμε ή να το ξεχάσουμε.Αρκει να μην καταπιέζουμε τον εαυτό μας ούτε για να πειστούμε ότι είμαστε κάτι που δεν ειμαστε[π.χ άνθρωποι που από την πολλή υπεραναλυση και ανησυχια πείθονται προς μια σεξουαλικη κατευθυνση ("Έχω πειστεί ότι ειμαι ομοφυλοφιλος")]ούτε όμως και να μας μείνουν απωθημένα.
    Αν θες κάποια παραπανω βοήθεια από εμένα σε κάποιο προσωπικό σου thread, μη διστάσεις να μου το πεις. :)
    Σ'εμενα πηγαινε η προτροπη των προσωπικων μηνυματων.Χαχαχα..!
    Ναι φυσικά αν θέλεις τσεκαρε τα δικά μου thread και πες μου αν θέλεις την άποψη σου

Senior Member
    @MartinH97
    Σου έχω απαντήσει πριν μέρες στο thread "Ανεπιθύμητη Ομοφυλοφιλία" και μόλις τώρα σου έγραψα στο "Straight,gay,bi".Θα χαρώ να μιλήσουμε κι εκεί.
    Πάντως, βιώνω κι εγώ την ίδια ανησυχία.Αν έχεις χρόνο και υπομονή να διαβάσεις και το προσωπικό μου thread κάποια στιγμή,μπορει και να βοηθήσει.
    :)

MartinH97
    Guest
    Λοιπόν θέλω να συζητήσω κάτι που συνέβη και έχω κάποια ερωτήματα . Φιλισα μια κοπέλα και αυτόματα μου σηκώθηκε και ήθελα να τις κάνω πράγματα αλλά ήταν του παιχνιδιού . Έτυχε στο παιχνίδι να φιλισω και αγόρι και δεν ένιωσα τπτ . Επίσης μου σηκώθηκε κάνοντας μια εικόνα με μια κοπέλα που είδα στη δουλειά . Το ερώτημα μου είναι το εξής ένας γκέι άνθρωπος αν φιλισει μια κοπέλα του σηκώνεται και ακόμη αν οι γκέι ανθρωποι κάνουν τέτοιες εικόνες με κοπέλες στο μυαλό τους και τους σηκώνεται .

Senior Member
    Γεια σου @MartinH97,
    Είχαμε λίγο καιρό να τα πούμε. ;)
    Λοιπόν
    Αρχικά,πιστεύω ότι ο οποιαδήποτε άνθρωπος μπορεί να διεγερθεί από κάτι ανεξαρτητως σεξουαλικου προσανατολισμου.Δηλαδη μπορεί ένα χαδι κάποιου(τυχαίο ή επιτηδευμενο)να σε κάνει να αισθανθείς κάπως επειδή θα σου αρέσει αυτή η αίσθηση που προσλαμβάνει το σώμα σου ανεξαρτήτως του φύλου που το προκαλεί.Πιστευω,επίσης όμως,ότι ένας καθαρά ομοφυλόφιλος άνθρωπος δε θα έχει την επιθυμία για οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με το αντίθετο φύλο ούτε και θα έχει και φαντασιώσεις.Ανθρωποι πιο ανοικτοί ως προς τη σεξουαλικότητα τους μπορεί να μην αισθάνονται ενοχικά ως προς μια ομοφυλοφιλη τους φαντασίωση και να την προκαλούν στο μυαλό τους συχνά.Χωρις αυτό να σημαίνει ότι θέλουν να την κάνουν πραγματικότητα.Και εδώ βρίσκεται η διαφορά.Αλλο τι μπορεί να φανταστώ και άλλο το τι θέλω να κάνω.Εξου και ακόμη και ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να φανταστεί μια ετεροφυλη σκηνή αλλά δε θα σκεφτεται να την πραγματοποιήσει οπως εσυ.
    Τί είδους παιχνίδι ήταν αυτό??Χαχαχα!

Senior Member
    Σκεφτηκα να δημιουργήσω ένα καινούριο thread μιας και έχει πέσει μια σχετική σιγή τις τελευταίες μέρες(χαχα!).Θα ήταν ωφέλιμο να συμμετέχουν πολλά άτομα όλων των σεξουαλικών προσανατολισμών και να μοιραστούν την εμπειρία τους για να βοηθήσουν κι εκείνους που είναι τυχόν μπερδεμένοι.
    Στη δική μου λογική η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου (ή μήπως καλύτερα ερωτική ... δεν είμαι σίγουρος) καθορίζεται από το φύλο που τον έλκει ρομαντικά. Το σεξ μπορεί να είναι σημαντικό στη διαμόρφωση τέτοιων συναισθημάτων, μπορεί όμως και όχι.

Senior Member
    Συμφωνω με τον/την @Vox .
    Τείνουμε να επικεντρωνομαστε στη σεξουαλική μας διάθεση στο πλαίσιο απόδοσης σεξουαλικής ταυτότητας.Δε σκεφτόμαστε όμως ότι σεξ μπορείς να κάνεις με τον καθένα αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.Το σεξ εκφράζει κίνητρα,επιθυμίες,αναζητήσ εις,ένστικτα που πηγάζουν βαθειά από μέσα μας και από τη φύση μας ως άνθρωποι,των οποίων το σεξ απαιτεί σημαντικό κομμάτι της ζωής.Προκειται για πράγματα που δεν επιλέγουμε.Αυτο που μπορούμε όμως να επιλέξουμε είναι το άτομο με το οποίο ξέρουμε ότι θέλουμε να περάσουμε τη ζωή μας και να μοιραστούμε την ψυχή μας.Εξου και παρά τις όποιες εμπειρίες και πειραματισμούς μπορεί να έχεις,ξέρεις ποιο φυλο θα ηθελες να εχεις διπλα σου στην πορεια της ζωης σου.

@Vox ,η διατύπωσή σου βασίζεται σε κάποια προσωπική σου εμπειρία που τυχόν θα ήθελες να μοιραστείς?Επεκτείνεσαι στο θέμα μόνο αν θέλεις,φυσικά.

Senior Member
    Συμφωνω με τον/την @Vox .
    Τείνουμε να επικεντρωνομαστε στη σεξουαλική μας διάθεση στο πλαίσιο απόδοσης σεξουαλικής ταυτότητας.Δε σκεφτόμαστε όμως ότι σεξ μπορείς να κάνεις με τον καθένα αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.Το σεξ εκφράζει κίνητρα,επιθυμίες,αναζητήσ εις,ένστικτα που πηγάζουν βαθειά από μέσα μας και από τη φύση μας ως άνθρωποι,των οποίων το σεξ απαιτεί σημαντικό κομμάτι της ζωής.Προκειται για πράγματα που δεν επιλέγουμε.Αυτο που μπορούμε όμως να επιλέξουμε είναι το άτομο με το οποίο ξέρουμε ότι θέλουμε να περάσουμε τη ζωή μας και να μοιραστούμε την ψυχή μας.Εξου και παρά τις όποιες εμπειρίες και πειραματισμούς μπορεί να έχεις,ξέρεις ποιο φυλο θα ηθελες να εχεις διπλα σου στην πορεια της ζωης σου.

@Vox ,η διατύπωσή σου βασίζεται σε κάποια προσωπική σου εμπειρία που τυχόν θα ήθελες να μοιραστείς?Επεκτείνεσαι στο θέμα μόνο αν θέλεις,φυσικά.
    οταν λες "με τον καθενα";;;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Στη δική μου λογική η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου (ή μήπως καλύτερα ερωτική ... δεν είμαι σίγουρος) καθορίζεται από το φύλο που τον έλκει ρομαντικά. Το σεξ μπορεί να είναι σημαντικό στη διαμόρφωση τέτοιων συναισθημάτων, μπορεί όμως και όχι.
    συμφωνω σε γενικες γραμμες, με την προυποθεση ομως, οτι το ατομο αυτο, μπορει να σκεφτεται και να πραττει ελευθερα απο προκαταληψεις και ενοχες (πραγμα αρκετα δυσκολο αν οι προτιμησεις του ειναι περιθωριακες κοινωνικα).
    διοτι υπαρχουν πολλα ατομα με εντονα ομοφυλοφιλικες σεξουαλικες προτιμησεις , τα οποια λογω ενοχων πιστευουν (και νοιωθουν) οτι ο ρομαντικος ερωτας με το αντικειμενο του ποθου τους τα απωθει.
    ανδρες κυριως εχω γνωρισει τετοιους. δλδ ενω επιδιωκουν σεξ με ανδρες, λενε οτι δεν μπορουν να σκεφτονται ρομαντικες εκδηλωσεις, σχεση, κλπ με ανδρα. δεν προκειται για επιλογη ομως, παρα για προκαταληψη και ενοχη... αν ηταν αποδεκτο κοινωνικα, μια χαρα θα ηθελαν και ρομαντικες εκδηλωσεις.

Senior Member
    @Remedy
    Καλησπέρα. :)
    Εννοώ ότι ανεξαρτήτως σεξουαλικου προσανατολισμου μπορεί να τύχει στη ζωή σου να εχεις ερωτική επαφή με οποιοδήποτε φύλο.

Senior Member
    @Remedy
    Εννοώ ότι ανεξαρτήτως σεξουαλικου προσανατολισμου μπορεί να τύχει στη ζωή σου να εχεις ερωτική επαφή με οποιοδήποτε φύλο.
    καλησπερα :)
    το κανεις να φαινεται σαν να ειναι αποκλειστικα θεμα τυχης και συνθηκων, ενω ειναι πρωτιστως θεμα προτιμησης και επιλογης...

Senior Member
    @Remedy
    Ούτε εγώ το καταλαβαίνω αυτό για να μαι ειλικρινής. Πώς θα τύχει να έρθω σε ερωτική επαφή με γυναίκα πχ αφού με ελκύουν οι άντρες;Έχει τύχει άπειρες φορές να κοιμηθώ με φίλες μου στο ίδιο κρεβάτι, να τις έχω δει γυμνές, να με εχούν δει επίσης...δεν έτυχε τίποτα ερωτικό γιατί δεν με ελκύουν οι γυναίκες. Πώς να τύχει;
    Εκτός αν το εννοείς σε μικρή ηλικία στα πλαίσια της εξερεύνησης της σεξουαλικότητας σου ξερω γω.

Senior Member
    @Remedy @elisabet
    Το λέω στο πλαίσιο και της εξερεύνησης σε μικρή ηλικία και του μελλοντικά πιθανού πειραματισμού.
    Επίσης εννοώ τις συνθήκες που μπορει να προκύψουν και να κάνεις κάτι που ίσως διαφορετικά να μην έκανες.Πως όταν ακόμα και ετεροφυλοφιλη να είσαι μπορεί να κάνεις κάτι με κάποιον που σε διαφορετικές συνθήκες δε θα εκανες(π.χ ενώ είσαι πληγωμένη ή οτιδήποτε αλλο).
    Αν το έκανα να φανεί σα να προβάλω το σεξ ως τυχαία,επιπόλαιη και καθαρά σα παιχνίδι εμπειρία,δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου και λυπαμαι αν το καταλάβατε έτσι.Φυσικα είναι θέμα ευσυνειδητης επιλογής αλλά προσπαθώ να διερευνήσω τι συμβαινει και με τους τοσους ανθρωπους που αναρωτιούνται.Ο καθενας κρινει αναλογα με τις ιδεες και τις προτιμησεις του.Οπως λες κι εσυ,Ελισαβετ,εισαι καθαρα straight και δε θα έβλεπες ποτε ερωτικα γυναικα.Μπορει η άποψή μου τελικά να οφειλεται στο οτι ο προσανατολισμός ο δικός μου μπορεί να είναι πιο ρευστος.......

Senior Member
    @Remedy @elisabet
    Το λέω στο πλαίσιο και της εξερεύνησης σε μικρή ηλικία και του μελλοντικά πιθανού πειραματισμού.
    Επίσης εννοώ τις συνθήκες που μπορει να προκύψουν και να κάνεις κάτι που ίσως διαφορετικά να μην έκανες.Πως όταν ακόμα και ετεροφυλοφιλη να είσαι μπορεί να κάνεις κάτι με κάποιον που σε διαφορετικές συνθήκες δε θα εκανες(π.χ ενώ είσαι πληγωμένη ή οτιδήποτε αλλο).
    Αν το έκανα να φανεί σα να προβάλω το σεξ ως τυχαία,επιπόλαιη και καθαρά σα παιχνίδι εμπειρία,δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου και λυπαμαι αν το καταλάβατε έτσι.Φυσικα είναι θέμα ευσυνειδητης επιλογής αλλά προσπαθώ να διερευνήσω τι συμβαινει και με τους τοσους ανθρωπους που αναρωτιούνται.Ο καθενας κρινει αναλογα με τις ιδεες και τις προτιμησεις του.Οπως λες κι εσυ,Ελισαβετ,εισαι καθαρα straight και δε θα έβλεπες ποτε ερωτικα γυναικα.Μπορει η άποψή μου τελικά να οφειλεται στο οτι ο προσανατολισμός ο δικός μου μπορεί να είναι πιο ρευστος.......
    Ναι στο πλαίσιο εξερεύνησης σε μικρή ηλικία μπορώ να το καταλάβω.

Τώρα για το υπόλοιπο που λες, δεν ξέρω. Ναι κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες πχ μπορεί να πάω με κάποιον που δεν θα πήγαινα σε άλλες συνθήκες...αλλά δεν θα πήγαινα και με κάποιον που μου προκαλεί αηδια πχ. Εννοώ ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη βάση στο ότι μου αρέσει κάποιος. Καθαρά προσωπικά αυτά βέβαια...δεν ξέρω ίσως άλλοι λειτουργούν διαφορετικά χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως είναι γκει πχ.

Senior Member
    @elisabet
    Σίγουρα!Και δεν ειμαι της άποψης του να το κάνεις απλα για να το κανεις.Γιατι μ'αρέσει το συναίσθημα και πρέπει να μ'αρέσει κι ο άλλος, όπως λες.Απλα προσπάθησα να μιλήσω βασισμένη σε εμπειρίες που έχω ακούσει.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast