Το κρατοσ φτσιει δε φταιτε εσεισ εκει κατεληξσ
Printable View
Το κρατοσ φτσιει δε φταιτε εσεισ εκει κατεληξσ
Ειναι γλυκια η εξουσια τ γιατρου πανω στον ασθενη αλλα εγω σα χαρακτηρασ δεν το δεχομαι τριαντα χρονια ζω χωρισ να εχω κανει χατηρι σε κανενα πολυ με λενε αλητη γι αυτο το λογο κ αλλουσ δεν ειμαι εχω προβλημα απο πολυ μικροσ κ εχω το συστημα μ πλεον οσο ζω
Εβγαλα σχολειο δουλεψα παντα με το προβλημα οσο αντεχω θα μιλαω τουλαχιστον πλεον δε μπορω να κανω κτ αλλο
Υπεκφεύγεις των ερωτήσεων μου. Και το μόνο που κάνεις είναι να υπογραμμίζεις την αδυναμία σου να απαντήσεις. Αφ' ενός το θέμα της ΚΑΛΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών σου φαίνεται υποκειμενικό, αφ' ετέρου φαντάζομαι ότι θεωρείς το/α πτυχία σου αντικειμενικά, όπως και τις αμοιβές σου. Δεν πάει έτσι όμως. Είτε το αντικείμενο σου είναι συνολικά υποκειμενικό - μεταξύ των οποίων και οι αμοιβές σου - και πρέπει να αμοίβεστε συναρτήσει του αποτελέσματος σας (όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος άλλωστε), είτε πρέπει να αναθεωρήσετε τις ευθύνες σας. Υπάρχουν και κουρεία, υπάρχουν και κομμωτήρια. "Την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο" δεν γίνεται. Μπορείτε να το θέλετε, αλλά δεν γίνεται. Το ότι "σου διέφυγε" να αναφερθείς στις ευθύνες ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, κρατικών λειτουργών και νομοθετικής εξουσίας ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕΣ να αναφερθείς στην ευθύνη του θεραπευόμενου σε ότι αφορά τις επιλογές του, εμένα μου λέει ένα πράγμα μόνο: Ότι είσαι ικανή να "διυλίσεις τον κόνοπα και να καταπιείς την καμήλα".
Να ρωτήσω μήπως θεωρείς υποκειμενικά και τα δικαιώματα των θεραπευομένων;
Μήπως θεωρείς υποκειμενικές τις πιθανές δικαιούμενες αποζημιώσεις των θεραπευομένων τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν ή κακομεταχειρίστηκαν συνάδελφοι σου;
Μήπως είναι υποκειμενικός ο χρόνος που δαπανά κάποιος σε θεραπεία που έχει στόχο την διαιώνιση της συντήρησης;
Μήπως είναι υποκειμενικές και οι ΑΔΙΚΕΣ αμοιβές που μπήκαν στην τσέπη κάποιου "ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή" ο οποίος εκμεταλλεύεται την πελατεία του;
Στην τελική, εκτός από ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ τι άλλο θέλεις streidi;
Σε ότι αφορά το "που να ξέρω τι κάνει ο κάθε συνάδελφος στη θεραπεία" ξέρω ότι οι πιο πολλοί από εσάς ξέρετε και κάνετε τα στραβά μάτια (δεν είδα, δεν άκουσα). Το ερώτημα είναι τι κάνει ο καθένας ατομικά στο να προασπίσει είτε τον εαυτό του, είτε και ανθρώπους σε ανάλογη κατάσταση. Ρώτα τον εαυτό σου τι έχεις κάνει ΕΣΥ για όσα θίγω αντί να αντιτίθεσαι στις όποιες λύσεις - καλές ή κακές - προτείνω.
Προλαβαίνω τον αλέξανδρος_77 που βαριέται να διαβάζει - πρέπει να υποθέσω και ότι βαριέται να γυρίζει σελίδα. Αυτά που έπρεπε να διαβάσει για να μπει στο νόημα είναι εδώ:
Μπά. Θα σε σκεφτώ όσο σκέφτηκες εσύ εμένα Ntoubroutza, και όλους τους άλλους σαν και μένα. Δεν υποδεικνύω σε κανέναν να κάνει κάτι. Όπως γράφω και στην ανάρτηση "τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές θέσεις/απόψεις/τοποθετήσεις και μόνο". Και σε ότι αφορά το αν είναι λόμπυ ή όχι οι ψυχολόγοι στην Ελλάδα, σου δίνω τα δεδομένα:
1. Που είναι οι αποθεραπευμένοι τόσων ετών, τόσων ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
2. Που είναι το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ελέγχει την παραβατικότητα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
3. Που είναι ο κώδικας Δεοντολογίας τους ο οποίος δεν περιλαμβάνει οτιδήποτε σχετικά με κακές πρακτικές; Για την ακρίβεια τους επιτρέπει να σε γ******* αρκεί αυτό να γίνει "με σεβασμό.
4. Που είναι οι ελεγκτές των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
5. Που είναι οι περιοδικοί / έκτακτοι έλεγχοι τους;
6. Που είναι η νομοθετική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των θεραπευομένων;
7. Που είναι η επιμόρφωση των θεραπευομένων;
8. Που είναι οι αποζημιώσεις των θεραπευομένων για κακές πρακτικές;
9. Που είναι τα κριτήρια παραγωγικότητας ανά θεραπευτή και συνολικά για τον κλάδο;
Καρτέλ είναι ή αν θέλεις πλιάτσικο με νομοθετική ανοχή/συνενοχή. ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ και ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ με σκοπό την χρόνια ΑΦΑΙΜΑΞΗ αυτών. Και να φύγεις από τον "Α" και να πάς στον "Β" την ίδια σούπα πουλάει και ο "Β". Αν υπήρχε ΕΝΑΣ ο οποίος έβγαζε αποθεραπευομένους θα είμασταν όλοι στημένοι απ' έξω από το γραφείο του και θα παλεύαμε για την σειρά στην ουρά. Εσύ μπορείς να έχεις διαφορετική άποψη αν θέλεις και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η άποψη του καθενώς (συμπεριλαμβανομένου και της δικής σου) καθότι είναι μεμονωμένες απόψεις. Από τη στιγμή όμως που δεν μπορείς να αρνηθείς τα 9 σημεία τα οποία μόλις έθιξα, ευσταθεί λογικά το "κάτσε σπίτι σου, βγες με φίλους σου και πιές και κανένα παραδοσιακό βότανο". Πιο πολύ καλό θα σου κάνει από τον ψυχολόγο σου, γιατί ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ 60 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ!!!. Τουλάχιστο να μην ταίζουμε τους χαραμοφάηδες. Γιατί αν το μόνο που ξέρει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής είναι να κάνει είσπραξη και να πουλάει αέρα κοπανιστό, χαραμοφάης είναι για μένα. Εσύ αν θέλεις όμως μπορείς να τους ταίζεις. Δεν θα σταθώ εμπόδιο στις επιλογές σου.
Μακάρι να καταλήξουν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές να ταίζουν ο ένας τον άλλο αντί να παίρνουν τα χρήματα των Ελλήνων θεραπευομένων. Στο κάτω, κάτω, δύσκολες εποχές ζούμε, φαντάζομαι ότι ο εκάστοτε θεραπευόμενος έχει καλύτερα πράγματα να κάνει με τον κόπο, χρόνο και τα χρήματα του από το να τα δαπανά σε αποδεδειγμένο μη-αποτέλεσμα.
Με παραφράζεις, ελπίζω όχι εσκεμένα. Ποτέ δε δικαιολόγησα την γυναίκα που ήταν εντελώς αδιάφορη στο να με ακουσει και απλώς επινε την κοκα κολα της λέγοντας πως είναι "ανθρώπινο", αλλά ούτε θα κατηγορήσω και τις θεραπεύτριες οι οποίες απλά δε μου ενέπνευσαν εχεμύθια. Αλλαξα 3 γυναίκες θεραπευτριες πριν καταλήξω στον σημερινό θεραπευτή και αυτό γιατί αναζητούσα στην αρχή αποκλειστικά γυναίκα θεραπευτή. Δεν εμβάθυνα μαζί τους γιατί δεν εμπιστεύτηκα ουτε την κρίση τους ούτε μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Δεν είχα αλλα δειγματα για να κρίνω αν ηταν καλές ή κακές οι άλλες δυο που απέρριψα, αλλά σε καμία περίπτωση και πουθενα δε συγχέω το να μην υπάρχει χημεια επικοινωνιακή μεταξύ δύο ανθρώπων με τον επαγγελματισμό. Ελπίζω να κατεύνασα τον θυμό σου εξηγώντας σου. Λάθος το αντιληφθηκες και γι αυτό δεν φτάιω εγώ.
Τα άλλα που λες για κομμωτήρια κτλ είναι τρίχες κατσαρές. Όσο υπεύθυνος πρέπει να είναι ένας ψυχοθεραπευτής, αλλο τόσο πρέπει να είναι και η κομμώτρια, αν κάνει καποιο λάθος με τα χημικά που χρησιμοποιεί θα της μείνει το σκάλπ της άλλης στο χέρι, καθόλου ευχάριστη κατάσταση και πολύ επικίνδυνη.Με αυτό θέλω ν σου πω πως όσοι νόμοι κι αν υπάρχουν, αν θέλει η κομμωτρια να σου κάψει το μαλλι για να σου πουλήσει το εξτένσιον θα το κάνει, αν θελει ο κρεοπώλης να σου πουλήσει σάπιο κιμά, θα το κάνει, αν θέλει ο μπάτσος να κάνει κατάχρηση εξουσίας θα το κάνει κοκ. Το θέμα σε κάθε περίπτωση, δεν είναι πως ο νόμος υπάρχει για να μην υπάρχει παραβατικότητα, αλλά υπάρχει για να μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου όταν θεωρήσεις πως κάποιος καταπάτησε τα δικαιώματά σου που εκρέουν απο τον νόμο ή να καταγγείλεις πως κάποιος χρησιμοποιεί καταχρηστικά τα δικαιώματά του που πάλι έχουν νομικό χαρακτήρα, με συνέπεια να βλάπτει τους γύρω του ή να τους αδικεί, με βάση τον νόμο στο οποιοδήποτε επίπεδο. Αν εσύ θεωρείς ότι ένα νομικό πλαίσιο, το οποίο 99,9% δεν πρόκειται να εφαρμοστει όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα, θα κάνει τους ασυνείδητους και ασύδοτους επαγγελματίες συνειδητούς, τότε λυπάμαι άλλα επέτρεψε μου να διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου.
Δεν ζητησα ούτε να σχολιάσεις το προσωπικό μου δράμα, ούτε να λυπηθείς ουτε να νοιώσεις κάτι. Οι προσωπικές πληροφορίες ήταν εντελώς πληροφοριακές που σκοπό είχαν μόνο να σου δώσουν να καταλάβεις, πως η δική μου ασθένεια δεν ήταν ανίατη, όπως ας πούμε είναι η σχιζοφρένια απο όσο γνωρίζω. Μιλησα καθαρά για κατάθλιψη που είναι θεραπεύσιμη. Επίσης, θεώρησα πως το να δωσω πληροφορίες σχετικά με το ότι είμαι απλώς θεραπευόμενη και δεν είμαι ουτε θεραπευτρια ούτε κοινωνικη λειτουργος ούτε κάτι, θα προσέδιδαν στην άποψή μου υποκειμενικότητα. Δηλαδή ούτε το έχω σπουδάσει το πράγμα ούτε ειδικός αναλυτής ψυχοπαθολογικών θεραπειών είμαι (δεν ξέρω καν αν υπάρχει αυτό). Η άποδψή μου είναι το βιωμα μου και τίποτα παραπάνω.
Δε βρήκα παράδειγμα. Αυτό ήταν που με ενόχλησε και το κατέθεσα ως μη επαγγελματική συμπεριφορά και φυσικά έφυγα και σκηνή κάνοντας και δεν πλήρωσα. Αντέδρασα M87 δεν έμεινα εκεί με την ελπίδα να με σώσει ενας αδιάφορος άνθρωπος ή ενας κακός επαγγελματίας. Προσωπικά αν και είχα αυταπάτες και ηρωποιούσα διάφορους ανθρώπους που ηλπιζα να με σώσουν, όταν έπεσα στα βαθιά απο τα μαλλιά μου πιάστηκα. Γραμμένο τον είχα τον νόμο και δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένω κάποιον να την μαζέψει για να πάω σε άλλο θεραπευτή.
Σιγουρα ο νόμος ίσως βοηθουσε ΑΝ υπηρχε εφαρμογή, αλλά αυτό πουθενα δεν συμβαίνει. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να μπω στους πυρινες της φωτιάς και να βάζω φωτιά σε κάθε κεντρο κοινωνικής μέριμνας, επειδη ποτέ κανείς κοινωνικός λειτουργός δε βρέθηκε να με σώσει απο το κολαστήριο πατρικό σπιτι όταν ήμουν παιδι
Να παραπονεθώ γιατί δεν ένοιωσα οικία με τις άλλες 2 θεραπεύτριες; τι νόημα θα είχε; αφησα τα παράπονα και εκανα κάτι δραστικό, πήγα σε άλλον θεραπευτή, δε σταμάτησα να ψάχνω μέχρι να νιώσω πως τα λεφτά και η προσπάθεια έπιαναν τόπο. Αν έμενα και περίμενα, ενώ εβλεπα πως δε μπορώ να ανοιχτώ ή να δουλέψω, θα ημουν ακόμη με χάπια. Ε σε αυτή την περίπτωση αν ο θεραπευτής έχει μια Α ευθύνη ο θεραπευόμενος έχει 100*Α ευθύνη γιατί ο θεραπευόμενος υποτίθεται πως είναι αυτος που ψάχνει γιατριά και έχει το δικαίωμα επιλογής γιατρου. Ο θεραπευτής απλώς κάνει την δουλειά του όσο σωστά ή λάθος κι αν την κάνει.
Πολύ δύσκολο να πρέπει να βγάλεις άκρη μόνος για το πως θα αντιμετωπίσεις την κατάσταση :(
Αλλά Ελις μπράβο σου που το μπόρεσες. Εγώ καταλαβαίνω τον λίγο καιρό που είμαι εδω πως πραγματικά προσπαθείς και έχεις πολύ καλή εικόνα για το τι είναι τελικά η ψυχική νοσος και στηρίζεις κι άλλα άτομα, παρόλο που το πάλεψες μόνος. Μπράβο και ευχαριστούμε :)
ναι σωστα μαντεψες οτι βαριεμαι να γυριζω κ σελιδα κ να σου πω γιατι.
αντικειμενικα 2 πραγματα θα συμβουν η θα κατσικωθεις στον ψυχολογο να του κανεις εξομολογισεις η θα το φιλοσοφισεις αλυπητα για το πως θα τα βγαλεις περα μονος σου μαζι με οσους μιλας αναλογα με το τι σε καλυπτει κ ποσο.
αυτη τη περιεργη τακτικη σου να επιμενεις να το ψαχνεις με τους ψυχολογους ενω δε σε καλυπτουν δε μπορω να τη καταλαβω.
με το ζορι παντρεια δε γινεται.
εμ ετσι ειναι φαντασου τωρα την αναποδη περιπτωση
καπιος αλλα να λεει αλλα να ενοει κ αλλα να περιμενει να ακουσει
πιος ψυχολογος θα τα εβγαζε περα μαζι του? αυτος χρειαζετε μεταφραστη πανω απο ολα για να καταλαβει τι προσπαθει να πει
ο ψυχολογος κανει ψυχαναλυση δεν ειναι διερμηνεας.
Βασικά μπορεί απλώς να βρίσκεται σε μια άρνηση. Να έχει φτάσει πολύ κοντά σε μια αλήθεια που τον φοβίζει πολύ και να βγάζει αντιστάσεις είτε με θυμό είτε με το να κατηγορεί είτε με το οτιδήποτε. Δεν ξέρω αλέξανδρε, είναι πολύ προσωπικό αυτό το ταξίδι και δεν μπορώ ούτε θέλω να πάρω θέση στην αποθεραπεία κανενός γιατί πρέπει μόνος του ο καθένας να συνειδητοποιήσει τι πάει στραβά και να πράξει αναλόγως.
Μπορεί όλο αυτό το μπάχαλο με τον ψυχοθεραπευτή να συμβαίνει γιατί ο θεραπευόμενος είναι παθολογικά χειριστικός, μπορεί να συμβαίνει επειδή είναι ναρκισσως και θέλει να επιβεβαιωνεται με το να συμφωνουν όλοι μαζί του και δε μπορεί να το αποβάλλει. Χιλια δύο πράγματα "μπορεί". Στη φάση της άρνησης φαίνεται και πόσα κότσια έχει ο θεραπευόμενος, κατα πόσο μπορεί να κάνει μια υπέρβαση, αλλά και πόσο "μάστορας" είναι ο ψυχοθεραπευτής για να βοηθήσει να καμφθεί η αντίσταση αυτή.
συμβαινει γιατι ειναι κατι αντιστοιχο με το παραδειγμα που εφερα οπως ο μουσακας δεν αρεσει σε ολους αντιστοιχα δεν αρεσει σε ολους αυτου του ειδους η θεραπεια
απλο δεν ειναι?
το καθε μπαχαλο ξεκινα απο τον εαυτο μας οταν το μυαλο καπιου ειναι σαν αλυτο κουβαρι κ εκει μεσα δεν υπαρχει καπια γεφυρα συνενοησης με τους αλλους μονο καπιος με κατι αντιστοιχο θα μπορεσει να τον καταλαβει...
ο ευκολα συνενοησιμος κ συνεργασιμος ο ψυχολογος θα τον καλυψει
αρα οταν καπιος ΔΕ ΘΕΛΕΙ να συνενοηθει γινεται ακατανοητος αρα δυσκολος πελατης.
Σε ότι αφορά την σύγκριση σου μεταξύ κουρέα / κομμώτριας και ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή:
Δεν μπορείς να συγκρίνεις τον κουρέα με τον ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή ή οποιοδήποτε επάγγελμα αγγίζει την υγεία. Εάν τα θεωρείς "ίσα και όμοια" σκέψου αν ζεις ή όχι αντίστοιχα χωρίς κουρέα / κομμώτρια και γιατρό αντίστοιχα... ή και ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή. Πως θα είναι η ποιότητα ζωής σου μετά από ένα κακό κούρεμα και πως μετά από μια κακή επέμβαση, διάγνωση, μη-έγκαιρη διάγνωση κλπ.
Σε ότι αφορά την εφαρμογή των νόμων:
Οι νόμοι εφαρμόζονται από τους πολίτες. Εάν δώσεις δικαιώματα στους θεραπευόμενους, εκείνοι θα τα εφαρμόσουν και επιτυγχάνεις έλεγχο της ασυδωσίας. Αυτό το "το παίρνω δεδομένο ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα" το ακούω βερεσέ. Ο λόγος που το ακούω βερεσέ είναι επειδή είμαστε η κατ' εξοχήν χώρα που εφαρμόζει νόμους ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ. Το τι θέλουν οι δανειστές πάει π.χ. fast track από πίσω μέχρι μπρος. Το τι θέλει ο εκάστοτε βιομήχανος, εφοπλιστής κλπ. Εάν κάτι αφορά ΔΙΚΑΙΩΜΑ του πολίτη, ας κάτσει στην ουρά να περιμένει 6 χρόνια για δικάσιμο και βλέπουμε. Εάν κάτι πάλι αφορά τον φόρο του πολίτη, επίσης fast track ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Εάν είναι για επιστροφή φόρου πολίτη θα σου τη βγάλουν από την μύτη. Οι νόμοι λοιπόν στην Ελλάδα ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ... μιας και θες να το αγγίξεις αυτό το σκέλος της κουβέντας. Με την ίδια λογική, είναι στο χέρι του νομοθέτη, όπως και του υπουργού υγείας το αν θα ελέγχονται ή θα δρουν ανεξέλεγκτοι οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές.
150.000 χρόνια (περίπου) ανθρώπινης ιστορίας μας έχουν αποδείξει ότι δεν σεβόμαστε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των γύρω μας. Οι νόμοι είναι οι κανόνες οι οποίοι περιορίζουν τις ελευθερίες μας προκειμένου να μπορούμε να συνυπάρχουμε. Υπάρχουν πολλοί νόμοι οι οποίοι στοχεύουν τόσο στο να περιορίζουν την παραβατικότητα, όσο και για να προστατευτούν ομάδες ανθρώπων. Εσύ μπορείς - αν ποτέ υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ορίζει τα δικαιώματα των θεραπευομένων - να μην το εφαρμόσεις αν θέλεις. Εγώ πάλι θα το εφάρμοζα με χαρά εάν διαπίστωνα ότι μου δίνει την δυνατότητα να διορθώσω αδικίες εις βάρος μου. Εν πάσει περιπτώσει "εγώ" δεν είμαι "εσύ" και "εσύ" δεν είσαι "εγώ". Σεβάσου το ότι εγώ ΘΕΛΩ να διεκδικήσω αποζημιώσεις για οτιδήποτε μου έχουν κάνει ΚΑΚΟΙ ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές. Ειδεμή, μπορείς να είσαι δημοκρατική και φιλάνθρωπη με όσες αδικίες κάνουν πάνω σου ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Αν θέλεις να θεωρείς "δραστικό" να πας σε άλλο θεραπευτή αυτό είναι δικαίωμα σου. Για μένα δραστικό είναι - εφόσον εκλείπουν όλα εκείνα τα μέτρα τα οποία όφειλαν να υπάρχουν προκειμένου να με προστατέψουν από την ασυδωσία των επιτήδειων - να τον κάνω ασήκωτο και να πάρω πίσω και τις αμοιβές που πλήρωσα άδικα με τη βια αν χρειαστεί. Αν μπορούσα θα έπαιρνα πίσω και τον χαμένο χρόνο και κόπο. Δυστηχώς δεν μπορώ. Όμως εφόσον ο νομοθέτης με αφήνει έρμαιο στα ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ χέρια τους - και έχω εξηγήσει γιατί - πιστεύω ότι ΘΕΛΕΙ να διεκδικήσω το δίκιο μου με τον προαναφερόμενο τρόπο. Ειδεμή θα πρέπει να παραδεχτεί τις ελλείψεις στην δική του εργασία. Δυό μέτρα, δυό σταθμά, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Δεν ασκώ κριτική στο "δεν ένιωσα οικεία" ή πράγματα τα οποία θεωρώ ανθρώπινα και αναμενόμενα. Όμως να σου ακουμπάνε x ευρώ για 45 λεπτά όπου ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ και να μη σέβεσαι ούτε τον ψυχικό πόνο ή τα προβλήματα του άλλου, ούτε το χρόνο του, ούτε τα χρήματα που σε πληρώνει και να πίνεις αναψυκτικά και να ρεύεσαι δεν λέγεται γαιδουριά - γαιδουριά το λέμε αν το κάνουν άνθρωποι χωρίς αυτή την ιδιαίτερη σχέση - μάλλον παραπέμπει σε μ******.
Τέλος την στρεβλή εικόνα του Α και 100*Α ευθύνη την οποία έχεις, είναι σε άμεση αντιδιαστολή με το ΙΣΧΥΡΟ / ΑΣΘΕΝΕΣ μέλος της συνεδρίας. Ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής είναι το ΙΣΧΥΡΟ μέλος και συνεπώς φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης. Αλλά πάλι εσύ πιστεύεις - και είναι δικαιωμα σου - ότι η κακή κόμμωση είναι το ίδιο με μια κακή συνεδρία ή μια κακή διάγνωση ή κακή επέμβαση. Δικαίωμα σου.
Δικαίωμα σου επίσης να ζητάς να αναλάβουν ευθύνες άνθρωποι με ψυχική ζωή κομμάτια, χωρίς βασικές υποδομές, χωρίς σταθερότητα, χαρά, διεξόδους κλπ (για τους θεραπευόμενους μιλάω φυσικά). Όπως επίσης δικαίωμα σου είναι να ζητάς - ή να περιμένεις - το 1/100 αυτών των ευθυνών από τους ανθρωπους οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν να βοηθήσουν τους θεραπευόμενους και που αμοίβονται για αυτό.
Αυτά.
Το ξέρω ότι βαριέσαι ρε αλεξανδρος_77. Γι αυτό και εγώ θα στα έχω όλα έτοιμα. Να μην χρειάζεται να γυρίζεις σελίδα.
Μπά. Θα σε σκεφτώ όσο σκέφτηκες εσύ εμένα Ntoubroutza, και όλους τους άλλους σαν και μένα. Δεν υποδεικνύω σε κανέναν να κάνει κάτι. Όπως γράφω και στην ανάρτηση "τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές θέσεις/απόψεις/τοποθετήσεις και μόνο". Και σε ότι αφορά το αν είναι λόμπυ ή όχι οι ψυχολόγοι στην Ελλάδα, σου δίνω τα δεδομένα:
2. Που είναι το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ελέγχει την παραβατικότητα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών;
3. Που είναι ο κώδικας Δεοντολογίας τους ο οποίος δεν περιλαμβάνει οτιδήποτε σχετικά με κακές πρακτικές; Για την ακρίβεια τους επιτρέπει να σε γ******* αρκεί αυτό να γίνει "με σεβασμό.
9. Που είναι τα κριτήρια παραγωγικότητας ανά θεραπευτή και συνολικά για τον κλάδο;
Καρτέλ είναι ή αν θέλεις πλιάτσικο με νομοθετική ανοχή/συνενοχή. ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ και ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ με σκοπό την χρόνια ΑΦΑΙΜΑΞΗ αυτών. Και να φύγεις από τον "Α" και να πάς στον "Β" την ίδια σούπα πουλάει και ο "Β". Αν υπήρχε ΕΝΑΣ ο οποίος έβγαζε αποθεραπευομένους θα είμασταν όλοι στημένοι απ' έξω από το γραφείο του και θα παλεύαμε για την σειρά στην ουρά. Εσύ μπορείς να έχεις διαφορετική άποψη αν θέλεις και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η άποψη του καθενώς (συμπεριλαμβανομένου και της δικής σου) καθότι είναι μεμονωμένες απόψεις. Από τη στιγμή όμως που δεν μπορείς να αρνηθείς τα 9 σημεία τα οποία μόλις έθιξα, ευσταθεί λογικά το "κάτσε σπίτι σου, βγες με φίλους σου και πιές και κανένα παραδοσιακό βότανο". Πιο πολύ καλό θα σου κάνει από τον ψυχολόγο σου, γιατί ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ 60 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟ!!!. Τουλάχιστο να μην ταίζουμε τους χαραμοφάηδες. Γιατί αν το μόνο που ξέρει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής είναι να κάνει είσπραξη και να πουλάει αέρα κοπανιστό, χαραμοφάης είναι για μένα. Εσύ αν θέλεις όμως μπορείς να τους ταίζεις. Δεν θα σταθώ εμπόδιο στις επιλογές σου.
Μακάρι να καταλήξουν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές να ταίζουν ο ένας τον άλλο αντί να παίρνουν τα χρήματα των Ελλήνων θεραπευομένων. Στο κάτω, κάτω, δύσκολες εποχές ζούμε, φαντάζομαι ότι ο εκάστοτε θεραπευόμενος έχει καλύτερα πράγματα να κάνει με τον κόπο, χρόνο και τα χρήματα του από το να τα δαπανά σε αποδεδειγμένο μη-αποτέλεσμα.
Είναι το ίδιο σημαντικοί για μένα. Όλοι όσοι έχουν να ασχοληθουν με τον άνθρωπο μπορεί να γίνουν βλαπτική. Η κομμώτρια όχι με μια ψαλιδιά στο μαλλί αλλα όπως είπα και πριν και επέλεξες να το προσπεράσεις, με το να μπερδευτεί ή να χρησημοποιείησει ανεύθυνα τα διαφορα χημικά και να της μείνει το σκάλπ της πελάτισας στο χέρι. Δεν είναι σοβαρό και επιβλαβές για την υγεία αυτό??? Αν ο κρεοπώλης σου πουλά σάπιο κιμά δεν μπορεί άνετα να σε "στείλει"; ο αγρότης δε μπορεί να σε στείλει αν καταναλώνοντας αλόγιστα χημικά σκευάσματα, σου προκαλεί καρκινο εμέσως μέσω της τροφής που παράγει;;; Όλοι πρεπει να είναι υπεύθυνοι και το ίδιο ισχύει και για τους γιατρους. Ο επαγγελματισμός ακόμα και του περιπτερά πρέπει να περιέχει εκτός των υπολοίπων την αισθηση της ευθύνης απέναντη στον πελάτη.
Ποιοι δανειστές και ποιοι επιλεκτικοί νόμοι; Σου έγραψα πως έχω κακοποιηθεί, ενα νεο δεδομένο για σενα ειναι πως είμαι 29 και πριν 25 χρόνια που κακοποιούμουν συστηματικά απο τους γονεις μου, ούτε δανειστες υπήρχαν ούτε τίποτα. Τα παιδια υποτίθεται πως είναι ευαισθητη ομάδα πληθυσμιακή και πως το κράτος μεριμνά και υπάρχει και ένα νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία τους και τώρα και τότε. Δεν συνέβει ποτέ να με προστατεύσει κανεις και δεν μιλάμε για την δική σου την βολή στο να περιμένεις στην ουρά. Θες και λές όσα λες ή προσπαθείς να σε πείσεις μέσω της κουβέντας πως δεν εφταιγες που πιαστηκες κώτσος κατα τηυν άποψή σου;
Να διεκδικήσεις ότι θέλεις. Δεν σε επέτρεψα, το μόνο που είπα είναι ότι η όλη λογική της διεκδίκησης που θέλεις να κάνεις δεν στέκει ακόμα και αν εσυ θεωρείς πως κάτι τέτοιο θα σε δικαίωνε ηθικά επειδη νοιώθεις πως επεσες θύμα κάποιου κακού θεραπευτή. Αυτό όμως, δεν θα γίνει εδώ μέσα. Πήγαινε στο συλλογο του, πήγαινε σε κάποιο δικηγόρο, συμβουλέψου συλλόγους καταναλωτών ή θυμάτων ιατρικών λαθών. Κάπου που να ξέρουν να σε βοηθήσουν τελος πάντων. Στην τελική κατέβα βουλευτίνα και άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο, κάνε κάτι. Με την μύρλα δεν βγαίνει κάτι, άποψή μου.
Και τέλος εκει που μου υποδεικνύεις εντελώς αβάσιμα το τι δικαίωμα θα έχω και τι όχι και ζητάς και σεβασμό την στιγμή και που έχω δείξει σεβασμό και που τελικά είσαι ανίκανη να τον δώσεις, σκέψου πως με ή χωρίς νομοθετικό πλαίσιο, εγω το δικαίωμά μου να γίνω καλά, αν και παιδεύτηκα το διεκδίκησα. Δεν περίμενα να περάσει ένας χρόνος για να καταλάβω πως δεν κάνω καμία πρόοδο. Εσύ που αξιώνεσαι να αλλάξεις τους νόμους δεν είχες τα μάτια σου ανοιχτά να δεις αν σου κάνει ή όχι η θεραπεία και αν είναι καλός ή όχι ο θεραπευτής.
Δεν υπάρχει πιθανότητα να παραδεχτώ κάτι τόσο άκυρο, να κρίνω δηλαδή την δουλειά του θεραπευτή. Το μόνο που μπορώ να κανω είναι υποθέσεις, δηλάδή είτε αυτός ήταν κακός θεραπευτής, είτε εσύ τούβλο και δεν έπαιρνες μπροστά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Εγώ βρήκα την υγειά μου με το να αλλάξω θεραπευτή γιατί στα κομμάτια όλοι, εκείνη τη φάση της ζωης μου μονο εγω με ενδιέφερα, να γίνω καλά και να ζήσω σαν άνθρωπος, με λίγη ηρεμία. Τις ελάχιστες ψυχικές δυνάμεις που μου είχαν απομείνει, τις εξαντλούσα στο να γίνω καλά. Επιλογή που με δικαίωσε τελικά.
Αυτό αν δεν το κατάλαβες, είναι το χειρότερο κομμάτι που έχεις γράψει κατά την άποψή μου. Εκτός του ότι στρεβλώνεις κατ'εξακολούθηση τα λεγόμενα μου καθ'όπως σε βολεύει για άλλη μία φορά, ενώ είμαι εξαντλητικά αναλυτική για να μη συμβεί κάτι τέτοιο (στην κομμώτρια αναφέρομαι, ναι και στο προηγούμενο ποστ είπα ότι η κακή κομμώτρια δεν είναι μόνο αυτή που κάνει μια ανώδυνη ψαλιδια στην κουπ), με το να θεωρείς ανδρείκελα και άμοιρους ευθυνών τους ασθενείς με ψυχική νόσο, προσλάβεις όλους τους ασθενείς συνολικά. Ποιος σου είπε πως είμαστε πηλός στα χέρια κάθε απερίσκεπτου; Ποιος σου είπε πως στη φάση της αποθεραπείας, όταν δηλαδή λείπουν διάφορα συμπτώματα και υπάρχει μια σχετική ισορροπία, πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε ως μωρά παιδιά ή ως οι τρελοί του χωριού! Αυτά είναι άκρως μεσσαιωνικές αντιλήψεις. Ναι δεν υπάρχει 100% διαύγεια, αλλά αν δεν ξέρεις εσύ αν κάνεις πρόοδο, τότε ποιος το ξέρει;
Υπάρχουν άνθρωποι με ψυχικές νόσους που όχι μόνο δεν απέφευγαν την ευθυνη αλλά μεγαλούργησαν στις ζωές τους και μεγαλουργούν ακόμα. Και άνθρωποι με κατάθλιψη και με διπολικές διαταραχές και με φοβίες και με ψυχώσεις και με σχιζοφρένεια και εξαρτημένοι και γενικότερα, άνθρωποι ευαίσθητοι με πονεμένες ψυχές. Προσπαθούν όμως και ζουν αξιοπρεπείς ζωές και προσφέρουν έργο στην κοινωνία και εμπνέουν και όλους εμάς στο να γίνουμε καλά. Αλλά αν θέλεις να ζήσεις φυσιολογικά και να μην κλαίγεσαι μια ζωή και να ελευθερωθείς, αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου απέναντι στον εαυτό σου. Αν δε το κάνεις ούτε ο φρόυντ ο ίδιος δε σε σώζει
Είναι δικαίωμα σου να είσαι ισοπεδωτική - και πιθανόν να σε συμφέρει αυτό - και να θεωρείς ότι την ίδια ευθύνη έχουν τα επαγγέλματα υγείας και ο περιπτεράς. Δεν συμμερίζομαι την άποψη σου και από τις απολαβές κάποιων επαγγελμάτων, προφανώς δεν τις συμμερίζεται ούτε και ο υπόλοιπος κόσμος.
Μιλάω για τους δανειστές που τα τελευταία χρόνια έχουν ρημάξει την ζωή όχι μόνο παιδιών αλλά και ενηλίκων, υπερηλίκων, ανθρώπων οι οποίοι αυτοκτόνησαν από απόγνωση. Μου κάνει εντύπωση που δεν τους έχεις ακουστά... ίσως δεν θα έπρεπε να μου κάνει εντύπωση όμως. Θεωρώ ότι έτυχα στυγνής εκμετάλλευσης και είμαι αποφασισμένος να το σταματήσω αυτό. Εσύ μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό. Π.χ. να το αγνοήσεις. Ή να υπερασπιστείς τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές οι οποίοι εκμεταλλέυονται την πελατεία τους.
Το τι θεωρείς εσύ ότι "στέκει" ή "δεν στέκει" σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις μου, αφορά και έχει αξία μόνο στο δικό σου μυαλό. Προφανώς δεν με πείθεις ότι ο σύλλογος τους, ομάδες προστασίας καταναλωτών, δικηγόροι και νομικό σύστημα γενικότερα είναι οι κατάλληλοι φορείς που θα ενεργήσουν υπερ μου - ή υπερ οποιουδήποτε στην θέση μου - όταν η βασική νομοθεσία που θα κατοχύρωνε ελάχιστα δικαιώματα θεραπευομενων απλά δεν υφίσταται - για να μην αναφερθώ σε νομοθεσία ποινών και κυρώσεων κακής πρακτικής ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών. Πιστεύω πολύ περισσότερο στην αφύπνιση του κοσμου γενικότερα. Αν δεν σου αρέσει αυτό, λυπάμαι.
Μα δεν προσπαθώ να αλλάξω τους νόμους. Μου είναι αδιάφοροι οι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ. Προτιμώ χίλιες φορές την ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και αν απαιτείται την ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ των θεραπευομένων απέναντι σε ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές που θα τολμήσουν να τους εκμεταλλευτούν. Ένας καλός και ικανός τρόπος είναι η μηνιαία εκκαθάριση. Ένας άλλος καλός τρόπος είναι η ενημέρωση των θεραπευομένων σχετικά με τις κακές πρακτικές που χρησιμοποιούν οι ανήθικοι εξ' αυτών.
Όπως εγώ δεν μπορώ να σε κατηγορήσω για τις επιλογές σου, έτσι και εσύ δεν έχεις δικαίωμα να με κρίνεις για τις δικές μου. Σε ότι αφορά το να με αποκαλέσεις "τούβλο" καταγγέλω το σχόλιο ως υβριστικό στην διαχείριση του forum και παρακαλω για τις ενέργειες των διαχειριστών.
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είμαστε πηλός στα χέρια κανενός, αλλά αν θέλεις βρες το σημείο στο οποίο εννοώ ή υποννοώ κάτι τέτοιο να το διαβάσω και εγώ. Εγώ πιστεύω όμως - και δεν με πείθεις διαφορετικά - ότι τα μέλη ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ (Θεραπευτής) και ΑΣΘΕΝΕΣ (θεραπευόμενος). Επίσης ΠΙΣΤΕΥΩ ότι πολλοί εκ των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών είνα ανήθικοι, εκμεταλλευτές και χειριστικοί. Αναφέρω και τις δικές μου εμπειρίες σχετικά με αυτές τις πρακτικές στο παρόν νήμα. Επίσης, η εκμετάλλευση δεν ξεκινάει "στη μέση" της θεραπείας όπου έχεις κάποιο πρακτικό μέτρο διαύγειας. Ξεκινάει από την αρχή. Ο ανήθικος ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής είναι πάντα ανήθικος... όχι κατά τη διάρκεια της μισής θεραπευτικής σχέσης. Και στην αρχή είναι πολύ πιο ευάλλωτος ο θεραπευόμενος.
Συμφωνώ ότι υπάρχουν / υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που ενώ υπέφεραν από ψυχικές νόσους κατάφεραν να μεγαλουργήσουν. Δέξου και μένα σαν κάποιο τέτοιο άτομο όπου παρότι τον εκμεταλλεύτηκαν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές του, το άτομο εκείνο αποφάσισε να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τις ανήθικες πρακτικές τους.
Αν ισονομία είναι να είναι κάποιος ισοπεδωτικός, τότε άνοιξε κάποιο λεξικό. Αν δεν υπάρχει ισονομία τι επικαλείσαι δημοκρατίες και φαμφάρες; Αν ψήνεσαι, τράβα εσυ να ακούς το κοντό και το μακρύ καθενός για ένα οκτάρο την ημέρα και δουλεψε με 3 ευρώ τη ώρα όπως οι ανειδίκευτοι εργάτες. Δωσε εμπρακτα το παράδειγμα.
Το άλλο για δανειστες και @@ριες που λες, δεν δικαιολογεί την απο πολύ παλιά μη εφαρμογη των νόμων. Το ότι είμαστε κάφροι και δεν προστατεύουμε τους ιδιους τους νόμους που θεσπίζουμε, δεν έχει να κάνει με τίποτα παραπάνω πέρα απο νοοτροπία χείριστη και άκρως ραγιάδικη. Η νοοτροπία σχετικά με την ευθύνη πρέπει να αλλαξει πράγμα που δεν αποτελεί απόρρεια νομικού πλαισίου, αλλά παιδείας.
Αν είναι να αφυπνίσεις αναφέρσου επώνυμα σε αυτούς που θεωρείς πως σε εκμεταλλεύτηκαν, απέδειξε πως συνέβει και δικαιώσου και μετά μπορείς να μιλάς και να λες ότι έκανες και κάτι.
Δεν με νοιάζει να σε πείσω για αυταπόδεικτα πράγματα, ότι δηλαδή έχεις πετάξει κάθε ευθύνη για την μηδενική σου πρόοδο στον κακο θεραπευτή σου και το μόνο που κάνεις είναι να κάθεσαι να γκρινιάζεις. Δεν ενημερώνεις καν! Δεν λές ήταν ο Ταδε γιατρός και είναι εκμεταλλευτής, απλά βγάζεις γκρινια. Δεν ήταν 5 συνεδρίες, εσύ επέτρεψες να πηγαίνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα να τα στάζεις και να μην βλέπεις πρόοδο. Δεν ηρθε να σε πιασει κανεις απο τον λαιμό να σου πει έλα να σε ψυχαναλύσω να με πληρώσεις, μόνος σου πήγες και μετα απο ενα χρόνο θυμήθηκες ότι δεν έκανες πρόοδο. Κι εγώ αλλαξα 4 γιατρούς γιατί εκτός απο την απαράδεκτη με την κολα που ανέφερα, οι άλλες δύο δεν μου φάνηκαν τυχαία ανίκανες να με βοηθήσουν. Δεν κατέβαλαν την προσπάθεια να με ακούσουν προσεκτικά, πχ εμένα μου αρέσει να με κοιτά ο θεραπευτής οχι να γραφει μόνο. Όταν λέω κάτι σημαντικό για μένα θέλω να καταλαβαίνω πως προσπαθεί να μπει στη θέση μου ο θεραπευτής, να αφήνει το χαρτί και να με ακουει πρώτα ως ανθρωπο και μετά ως θεραπευόμενο αντικείμενο. Οσο μαρμελάδα και να ήταν το μυαλό μου οταν ξεκίνησα, ζύγισα τι μπορεί να μου προσφέρει ο καθένας και αποφάσισα αν θα συνεχίσω ή όχι. Μπορεί να έγινε αυτό γιατί τα λεφτά μου ήταν ελάχιστα και πραγματικά υπήρχε στέρηση αλλων πραγμάτων για να πάω για θεραπεία (ρούχα φαγητό στέγη, αντι να εχω σπίτι ζουσα σε φοιτητική εστία για να μπορώ αρχικά να κάνω συνεδρίες), οπότε ήμουν λίγο πιο αυστηρή στο να πιάσουν τόπο τα λεφτα σε σχέση με κάποιον άλλο που δεν ήταν τόσο ταπί οικονομικά.
Επίσης, ενώ σου εξήγησα πόσο άσχημο είναι αυτό που θεωρείς τον θεραπευόμενο αδύναμο, συνεχίζεις να προσλάβεις όλο τον κόσμο με ψυχική νόσο και να λες όσα λες. Παρακάτω σου δίνω ένα λίνκ, αν το διαβάσεις θα καταλάβεις γιατί δεν πρέπει να προσβάλεις ουτε τον εαυτό σου, ούτε τους υπόλοιπους ψυχικά πάσχοντες με το να τους λες αδύναμους, έστω και μέσα στη σχέση ψυχιατρου θεραπευόμενου. Δεν είναι δυνατόν να έχεις μόνο δικαιώματα αλλά αν κάτι πάει στραβά να τρέχεις σα μωρό κατω απο το φουστάνι της μαμάς του, πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες σου.
Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί ο γιατρός σου να ηταν για σφαλιάρες, αλλά δεν μπορώ και να το πάρω ως δεδομένο, γιατί πολύ απλά δεν εζησα το τι συνέβει μεταξύ σας κατα την θεραπεία, αλλά και να ήξερα δεν έχω το δικαίωμα να κρίνω διότι ούτε ειδικός ψυχικής υγείας είμαι ουτε τπτ. Το μονο που μπορώ να κάνω σε μια περίπτωση μη αποδοτικής θεραπείας είναι να υποθέτω, πως είτε ο γιατρος ειναι κακός είτε ο ασθενης τουβλο, η κοινή λογική είναι αυτό. Αλλά ο ασθενής για μένα έχει μεγαλύτερη ευθύνη.. γιατί αφου βλέπει πως δεν βγαζει άκρη με τον γιατρό, οφείλει στον εαυτό του να αποχωρήσει εγκαίρως, όχι μόνο να κλαίγεται μετά για τα λεφτά και τον χρόνο που έχασε
Και τέλος για να σου δείξω πόσο άκυρο θεμα έχεις βάλει, ο νόμος υπάρχει αγαπητε και μπορείς να τον μηνυσεις. Εκατσα και διάβασα πράγμα που θα έπρεπε να είχες κάνει εσύ ο ίδιος πρίν αρχίσεις την κλάψα αλλά είναι πιο εύκολη η κλάψα. Μετα αναρωτιέσαι. τεσπα.
ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Υιοθετήθηκε με το ψήφισμα 46/119 από τη Γενική Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της 17ης Δεκεμβρίου 1991
Αρχή 9 . Η θεραπεία κάθε ασθενή θα κατευθύνεται προς τη διατήρηση και ενδυνάμωση της προσωπικής του αυτονομίας.
Στο λινκ υπάρχει όλη η νομοθεσία και ελληνική και ευρωπαϊκή και από ΟΗΕ. Αν θεωρεις πως αδικηθηκες ο νόμος σε προστατεύει.
Και τέλος, όχι αδερφέ, δε μεγαλουργείς προς το παρόν, αν το πιστεύεις πως μεγαλουργείς, κακώς έκοψες γιατρό και χάπια. αντι να βρεις τρόπο να αποδείξεις οτι υπηρχε ευθύνη και να προστατεύσεις ουσιαστικά και τους αλλους "πελατες" του συγκεκριμένου ιατρού ή να κάνεις μια ανασκόπηση της κατάστασης και να βρεις που ήταν και το δικό σου λάθος σε όλη αυτήν την ιστορία, ώστε να μάθεις απο αυτό και να μην θυματοποιηθείς εκ νέου στο μέλλον απο αντιστοιχες συμπεριφορές, μπαίνεις σε ένα φόρουμ και το μόνο που κάνεις είναι να φωνάζεις σε κόσμο που σου δίνει σημασία, να παραφράζεις όσα λέει καθ'όπως σε βολεύει πάντα, να κατηγορείς και να μην επεξεργάζεσαι καν την αντίθετη άποψη. Προσπαθείς να επιβεβαιωθείς και τίποτε άλλο, αλλά συγνώμη δεν θα σου κάνω την χάρη, επειδή σε θεωρώ άξιο ισης μεταχείρησης με έναν υγειή και όχι αδύναμο ως ψυχικά άρρωστο για να σου λέω "ναι".
Αυτά απο εμένα. Άνοιξε και δες την νομοθεσία πριν ξαναπεις κάτι
1ον Οι Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ερωτηθούν για την θεσπιζόμενη νομοθεσία. Αν θες κοντινό παράδειγμα δες τι έγινε με το δημοψήφισμα του 2015. Όπως σου απάντησα και στο [01-02-2016, 22:27] η Ελλάδα είναι η χώρα που εφαρμόζει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ νομοθεσία όποτε βολεύει τα γούστα μιας μικρής μερίδας ανθρώπων ή εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους. Συνεπώς αποτελεί ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ να ακολουθήσω την "νόμιμη οδό" την οποία μου προτείνεις. Εάν θέλεις εσύ όμως κάτσε και κάνε χαρτάκια σε διάφορα υπουργεία και γράψε και τους αριθμούς πρωτοκόλλου στα παιδιά σου να μην πάνε χαμένα. Δεν είναι θέμα παιδείας ΜΟΝΟ η εφαρμογή νόμων στην Ελλάδα. Το γνωστό γνωμικό "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" τα λέει όλα. Και μη μου πεις την κλασσική αηδία ότι αυτούς ψήφιζε ο κόσμος γιατί αυτούς ψήφιζε και δες που έχουν πάει οι φόροι! Είτε φόροι, είτε νομοθεσία, για τον άνθρωπο που έχει φυσιολογικά μυαλά και ηθική είναι το ίδιο και το αυτό. Ξέρω πολλούς που θα καλοδέχονταν λίγη τάξη σε αυτό τον τόπο, αλλά αυτό δεν βολεύει το πλιάτσικο και την λεηλασία της Ελλάδας. Και γι αυτό αναφέρθηκα σε συμφέροντα και επιλεκτική εφαρμογή νόμων. Άλλωστε βολεύει΄πολύ η αλλαγή μέσω "παιδείας" και όχι "νομοθεσίας" γιατί πετάει το μπαλάκι στην επόμενη γενια ενώ προστατεύει τους πλιατσικολόγους που λεηλατούν την Ελλάδα από τα πόστα τους. Για αυτό και μόνο εγώ θα αρνιόμουν ΜΟΝΟ την αλλαγή μέσω παιδείας. Εσύ είσαι ελεύθερη να περμένεις να κάνεις παιδιά και να τους πεις "άλλα ισχύουν για μένα, άλλα ισχύουν για σένα".
2ον Αυτό που προτείνεις - χωρίς αποδείξεις - λέγετε συκοφαντία. Αν θες κάντο εσύ. Εγώ θα αναφερθώ στις ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ τους τις οποίες αναφέρω και στο νήμα. Λυπάμαι αν αυτό σε θίγει.
3ον. Μπράβο σου που είσαι τόσο πολυ πιο έξυπνη από μενα... και όμορφη φαντάζομαι... και ικανή... μπράβο, μπράβο. Εγω δεν είμαι σαν και σένα. Τι να κάνουμε τώρα; Όλα τα δάχτυλα δεν είναι τα ίδια. Και υπάρχουν και άλλοι που έχουν ακόμα λιγότερες ικανότητες σε σχέση με μένα. Εσύ όμως να συνεχίσεις να απαιτείς να είναι όλοι έξυπνοι ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ και να ενεργούν ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ. Να έχουν γούστα ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ και προτεραιότητες ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ, γιατι εσύ ΞΕΡΕΙΣ και οι υπόλοιποι ακόμα μπουσουλάμε.
4ον. Δεν νομίζω ότι προσβάλω κανέναν. Για μένα ο θεραπευόμενος ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΣ και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ. Αν ήταν ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής αδύναμος όπως θέλεις να εννοηθεί, θα ερχόταν εκείνος στον θεραπευόμενο. Έχεις δικαίωμα όμως στην άποψη σου και δεν με ενδιαφέρει να στην αλλάξω εγώ.
5ον. Το αν έχει ή όχι ο θεραπευόμενος ευθύνη - και είμαι δεκτικός στο να το συζητήσω αυτό - δεν αναιρεί τις ευθύνες του ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή. Εσύ ισχυρίζεσαι ότι τις πιο πολλές ευθύνες τις έχει ο θεραπευόμενος και τις λιγότερες ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής. Δικαίωμα σου. Εγώ υποστηρίζω την αντίθετη θέση. Όμως δεν δίστασες ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ συγκεκριμένη λέξη για μένα. Θα μπορούσες να φέρεις ένα παράδειγμα με τον εαυτό σου αλλά αυτό δεν το έκανες. Εξηγώ στην προτελευταία παράγραφο των απαντήσεων μου στα [01-02-2016, 22:27] και [02-02-2016, 00:16] γιατί θεωρώ ότι τη μεγαλύτερη μερίδα ευθύνης την έχει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής. Αν εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις τα όσα γράφω ίσως δεν υπάρχει εξήγηση για σένα. Ίσως έχει να κάνει με την απαίτηση σου να συμπεριφέρονται όλοι ΟΠΩΣ ΕΣΥ. Εκτός και αν θεωρείς ότι οι ψυχολόγοι /ψυχοθεραπευτές έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ενώ οι θεραπευόμενοι έχουν ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΤΟΥΣ. Θα βόλευε πολύ αυτό τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές... και δεν το βρίσκω ρεαλιστικό να ασκεί κανείς κρίση σε άνθρωπο ο οποίος του ζητάει ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ την εμπιστοσύνη του. Οπότε ξανακαταλήγουμε στο ότι την ευθύνη, όλη ή το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της, το φέρει ο θεραπευτής.
6ον Όπως σου εξήγησα ζω στη χώρα της ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗΣ νομοθεσίας (εσύ ζεις στην αμερική ή γερμανία). Δεν με ενδιαφέρει η νομική οδός. Με ενδιαφέρουν πιο αμεσοδημοκρατικές μέθοδοι όπως π.χ. η αφύπνιση των θεραπευομένων, η δημόσια καταγγελία των ΚΑΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών, η μηνιαία εκκαθάριση ώστε αν ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής αρχίσει να κάνει μ******* στον θεραπευόμενο να χάνει τις αμοιβές του κλπ. Εσύ όμως αν θέλεις πήγαινε στον ΟΗΕ την ΕΕ και όπου αλλού θέλεις και κάνε χαρτάκια. Δεν θα σου στερήσω την χαρά. Κατά τα άλλα εγώ προσπαθώ να βοηθήσω κόσμο, θεραπευόμενους όπως ήσουν εσύ κάποτε. Ίσως όχι ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ή ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ή ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΟΥΣ... αλλά άνθρωποι είναι και αυτοί. Κάπως πρέπει να τους βοηθήσω.
Εγω ειμαι ενασ ανικανοσ ηλιθιοσ κ ασχημοσ ασθενησ σασ πληροφορω κ τισ δυο μια που σπουδασατε οτι υπαρχουν χειροτερα κ απο μενα δλδ δεν ξερουν καν πωσ λενε τα φαρμακα ειναι το μπλε με το ασπρο χαπι σε εκεινο το σημειο ειμαστε κι οχι εκει που φανταζεστε πρεπει να ενημερωθουν ολοι αυτοι για το τι παιρνουν πωσ το παιρνουν κ γιατι κ τι κανει αυτο κ μετα να ερθουμε εδω μεσα να κανουμε λογομαχιεσ εγω ειμαι στο σημειο που ξερω τα ονοματα κ πανω κατω τι κανουν να μαθουν ολοι πρωτα αυτο κ μετα ξανασυζηταμε
Αυτο γινεται παντου στην ελλαδα βλεπουν οτι δεν ξερεισ κ σου πετανε τη μουφα κ στην πιο απλη αγορα δεν εξηγει κανεισ τι αγοραζεισ πχ θεσ μια τηλεοραση πασ να παρεισ θα σε φορτωσει ο πωλητησ οποια θελει ειχα μαγαζι στο στρατο κ το κανα αυτο με τα σαντουιτσ τελοσ παντων καλωσ η κακωσ πρεπει να ειστε ενημερωμενοι για τα παντα εγω αυτο προσπαθω να κανω
Σε ολα τα πραγματα υπαρχουνε ποιοτητεσ σκατα να αγορασεισ για το κηπο δλδ κοπρια εχει ποιοτητεσ καλωσ η κακωσ εγω ξερω σχεδον ολεσ τισ ποιοτητεσ για ολα τα πραγματα αλλα νομιζω πρεπει να ενημερωθειτε οποιοσ θελει
μηπως εχετε κ οι δυο κρυφο καημο να γινετε καθηγιτες ποινικου δικαιου?Quote:
Στο λινκ υπάρχει όλη η νομοθεσία και ελληνική και ευρωπαϊκή και από ΟΗΕ. Αν θεωρεις πως αδικηθηκες ο νόμος σε προστατεύει
ετσι πιο πολυ τον εαυτο σας ταλαιπορειτε χωρις λογο..
τουλαχιστον το να γινεις καθηγιτης αυτο χρησιμευει κ σε κατι...
παντως παρ ολα αυτα εγω σου εξηγισα οτι αυτο το στιλ που εχεις δε θα περασει γιατι με το τροπο που γραφεις οι περισσοτεροι θα σκεφτουν οτι επειδη ενας ψυχολογος απετυχε να τα βγαλει περα μαζι σου εσυ τωρα τα χωνεις οπου βρεις ετσι πιο πολυ εκτιθεσαι παρα πληροφορεις τους ασθενεις για τα δικαιοματα τους αλλα εσυ ως συνηθως δε με ακουσες καθολου.
εγω θυμαμαι πριν απο παρα πολα χρονια που ειχε ρωτησει η ψυχολογος τη μανα μου: ΘΕΛΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ?
μαλον αυτο ειναι το θεμα που καιει
αυτο θα μπορουσε να ταν ενα θεμα προς συζητιση..
κ οχι καπιος να μη θελει κ μετα να λεει μα ο ψυχολογος εκανε το ενα εκανε το αλλο κλπκλπ.
μηπως δεν ηθελες να πας κ περιμενες απο το ψυχολογο να σου αλαξει γνωμη?
Λοιπον για να μη μαλωνετε τσαμπα θα σασ πω σιγουρα οτι ακομα κ οι αυτιστικοι εχουν αντιληψη καπωσ δε ξερω ακριβωσ τι καταλαβαινουν το ξερω ομωσ γτ γνωρισα κανα δυο παιδια κ δε ξερω αν ειμαι κι εγω εχω μια αλφα αμτιληψη αλλα το να αλλαξω γιατρο ειναι στισ ικανοτητεσ μου πιστευω αμα εχω αυτισμο να σασ πω οτι δεχομαστε ορισμενουσ γιατρουσ κι οχι ολουσ εγω τουλαχιστον κ δε παει να ειναι ο αλλοσ κ πρωθυπουργοσ εγω δεν καθομαι να τ πω τα δικα μου
πχ αν υπαρχουν ανθρωποι στη ζωη σου που σου ειναι χρησιμοι γιατι σε βοηθουν εκει υπαρχει μια φιλια στη μεση εστω κ αν οδηγει κ σε ενα κοινο οφελος η ενα κοινο συμφερον.
ΓΙΑΤΙ δεν ειναι το ιδιο να μιλας σε καπιον μια ζωη κ το ιδιο να τον συναντας για μια ωρα δυο οσο κρατα η επισκεψη κ μετα αντιο κ αν τον ξαναδεις.
μεσα στη σχεση πελατη ασθενη ΔΕΝ υπαρχει χορος για αισθηματα ετσι οταν καταβαθος δεν θες να πας σ αυτον αυτο φαινεται
γι αυτο σου λεω αν δε θελεις να πας μη το πεδευεις αδικα παρατα το κ βρες εναλακτικες λυσεις.
κ εσενα πεδευεις ετσι κ αυτον.
Δεν έχω κανένα κρυφό καημό βρε Αλέξανδρε τουλάχιστον τέτοια φύσεως, απλά το ιντερνετ δεν ειναι μονο να κράζουμε τους γυρω μας. Μια απλή αναζήτηση να κάνεις θα σου βγάλει πως οι ψυχικά νοσουντες εχουν δικαιωματα θεσμπισμένα, όχι απλώς θεσμισμένα ακόμα και στη Ζιμπάμπουε.
Αυτό ήταν το λινκ: http://www.psy.gr/first.php?mid=14&subid=29&ssid=0
και έχει ένα σωρό ακόμα και λινκ και ολοκληρα βιβλία περί αρχές ιατρικής ηθικής που συμπεριλαμβάνουν και τον τομέα της ψυχιατρικής.
Δεν θα συνεχίζω να αβαντάρω το παραληριμα κανενώς. Και εφόσον επέλεξες να εκθέσεις την φάση που ζεις εδω φυσικα και θα υπάρχει αντίλογος. Θες δεν θες, από την στιγμή που δε σέβεσαι τον συνομιλιτή σου αυτό θα λάβεις, άσχετα με το παραμύθιασμα που ρίχνεις στον εαυτό σου ότι σέβεσαι.
Ελις αυτό ακριβώς λέω, ότι υπάρχουν κακοί επαγγελματίες παντού και το ότι δεν είναι υπεύθυνοι μπορεί να στοιχίσει όχι μόνο σε ευρώ αλλά και σε υγεία και σε ανθρώπινες ζωές και δεν αφορά μόνο τον ιατρικό κλάδο αυτό.
Στη Ζιμπάμπουε μπορεί οι θεραπευόμενοι να έχουν δικαιώματα. Στην Ελλάδα πάντως δεν έχουν ή αν έχουν θα είναι γενικόλογα και με πολλές ελλείψεις.
Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τον σύνδεσμο που μου κοινοποίησες είναι συλλογή άρθρων μεταφρασμένων από ξένες αρχές έκδοσης ΟΗΕ κλπ. Οι νόμοι στην Ελλάδα συνοδεύονται από ΦΕΚ στο οποίο κοινοποιούνται. Δεν υπάρχει ούτε ένα ΦΕΚ σε όλη τη σελίδα. Και όπως λέει ο πρόλογος είναι ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ που υπογράφουν οι ΕΠΙΨΥ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ιατρική Σχολή – Ψυχιατρική Κλινική, ΕΚΚΕ, ΟΜΑΣ ΑΕ (δεν πρόκειται για νομοθεσία). Συνεπώς είναι στη διακριτική ευχέρεια όχι μόνο η εφαρμογή αλλά ακόμα και η ανάγνωση του κειμένου από τους Έλληνες ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές. Παρόλα αυτά, αν βρεις το ίδιο - ή ανάλογο - άρθρο το οποίο είναι νόμος του κράτους (με αριθμό ΦΕΚ κλπ) στείλε το μου και υπόσχομαι να το διαβάσω.
Το να αποκαλείς τον συνομιλητή σου "τούβλο" είναι ο τρόπος με τον οποίο εσύ δείχνεις σεβασμό στον συνομιλητή;
Καλή συνέχεια.
Δεν έχεις παράπονο αλεξανδρος_77. Εναρμονίζομαι με την βαρεμάρα σου.
To link περιέχει σύνολο βασικών δικαιωμάτων που θεωρούνται διεθνώς απαραβίαστα.
Δεν είπα ότι είσαι τούβλο, υπέθεσα πως αν άκουγα για οποιονδήποτε ανάλογη περίπτωση, δυο ενδεχόμενα θα υπήρχαν ή ο γιατρός είναι κακός ή ο ασθενής τούβλο. Με το κρατάς μόνο την λέξη τούβλο και να θεωρείς ότι αυτό είναι που πιστεύω, δεν το θεωρώ τυχαίο για εσένα. Μια γενική άποψη που αφορά κάθε παρόμμοια περίπτωση ήταν. Οποιος ομως εχει τη μυγα μυγιάζεται....
Σεβασμός είναι να σου λένε την αλήθεια στη μούρη, όχι να σου χρυσώνουν το χάπι, αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται πως έχεις τα κότσια να την ακούσεις και να την φιλτράρεις.
Αυτο που θελει να πει το μελοσ ειναι οτι αντι να κανουν μια δουλεια σε δεκα συνεδριεσ την κανουν σε πενηντα χαιρω πολυ αυτο γινεται σε ολεσ τισ δουλειεσ δε συμφερει αλλιωσ να σ πω εγω απο τη δικια μου τη δουλεια σα μαστορασ κ αγροτησ αλλαζω εργαλεια στο τρακτερ σε δεκα λεπτα οι καθαροι αγροτεσ θελουν ενα πρωινο γι αυτο εγω θελω δεκα λεπτα δε μπορεισ να με κατηγορησεισ αφου ξερω ολη τη λειτουργια ο αλλοσ δεν ξερει κ θελει ενα πρωινο αμα ειχα αφεντικο πανω απο το κεφαλι μου η αμα ηταν να πληρωθω γι αυτο εσυ τι τιμη βαζεισ εγω ειμαι εμπειροσ δεκα λεπτα ενασ απειροσ θελει ενα πρωινο πεσ μου εσυ τι κανεισ αμα ειναι να το βαλω τιμη
Ετσι λειτουργει η αγορα απλα πρεπει να συμαζευτουνε κι αυτοι οπωσ ολοι
Μιλάς για την Ελλάδα, που όντας μέλος της ΕΕ πληρώνει κάθε μήνα εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ κοινοτικές οδηγίες, ευρωπαική νομοθεσία κλπ έτσι; Στη χώρα του ΟΗΕ όλα όσα λες μπορεί να έχουν εφαρμογή. Εδώ όμως (χραααααπ,... φτουυυυυ) είναι Βαλκάνια. Εάν όμως βρεις δικαστήριο στην Ελλάδα όπου ο δικαστής θα δικάσει την υπόθεση σου με παγκόσμια νομοθεσία, πες μου που είναι και πόσο κοστίζει να δω αν είναι εφικτό. Το ΣτΕ από όσο ξέρω ακόμα χρησιμοποιεί Ελληνική νομοθεσία...
Θα μπορούσα και εγώ να χρησιμοποιήσω λέξεις προσβλητικές. Πρόσεχε τις εκφράσεις σου αν δεν θέλεις να τυγχάνουν "παρεξήγησης". Δικές σου είναι.
Ρε συ αμα συμαζευτουν ολοι αυτοι σε ολουσ τουσ τομεισ λεσ να γινουμε κρατοσ η δε θα χουμε να φαμε γτ η αγορα κινειται ετσι κι αμα κανει ο καθενασ τη δουλεια που ξερει θα στεγνωσει η αγορα κ τα νεα παιδια τι θα κανουν πεσ μου εσυ ενω με τισ μαλακιεσ υπαρχει χωροσ για ολουσ αλλιωσ θα δουλευουνε πολυ λιγοι το θεμα με καθε δουλεια ειναι η εμπειρια πεσ μου εσυ αν συμαζευτουν ολοι αυτοι τι θα γινει εγω νομιζω θα συρικνωθει ο τζιροσ παντου κι αυτοι με τισ γνωριμιεσ δεν ειναι μαθημενοι ετσι αντε εμεισ οι νεοι ενταξει αλλα οι παλιοι την κανουν τη δουλεια