Το ξέρω ότι δεν το είπες, δεν εννοούσα αυτό...
Εννοούσα ότι ο θεματοθέτης πιέζει όποιους πιστεύουν να σταματήσουν κι επειδή δεν το πετυχαίνει έχει λυσσάξει και βρίζει σαν λιμενεργάτης...
Printable View
Ωραία, ερώτηση προς την asperger. Εφόσον παραδέχτηκες ότι αμφισβητείς κάποιο/α μέρη
των ιερών βιβλίων της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας (αυτό έκανες με το ποστ σου πριν που έγραφες ότι κάποιοι κακοί διαστρέβλωσαν τα λόγια κτλ κτλ), θα ήθελα, αν σου γουστάρει ο διάλογος, να σε ρωτήσω το εξής: αν αμφισβητείς κομμάτι ή κομμάτια των βιβλίων, με ποιον τρόπο επιλέγεις ποια κρατάς και πιστεύεις ως "γνήσια και αληθινά";
Και εφόσον αμφισβητείς κάποια κομμάτια των ιερών βιβλίων, γιατί να μην υποθέσουμε πως όλο το περιεχόμενο είναι υπό αμφισβήτηση; Πώς μπορεί, δίχως την αποδοχή της γνησιότητας των χριστιανικών ιερών βιβλίων να διαλέξει κανείς; Δεν είναι πάγκος λα'ι'κής αγοράς να ξεδιαλέξεις ποια εσύ θεωρείς αληθινά ή όχι, γιατί κι ο παραδίπλα τότε σου λέει Εγώ πιστεύω ότι ο εκδικητικός θεός και ο μνησίκακος είναι ο αληθινός και κάποιοι νόθεψαν και διαστρέβλωσαν τα λόγια του και τα παρουσίασαν σύμφωνα με τον δικό τους χαρακτήρα, αναιμικά, δειλά και άτολμα.
Τι απαντάς σε αυτό; Ή όποια άλλη-ος-ο θέλει να απαντήσει.
Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε θεολογικές συζητήσεις, όμως, αν λες ότι, αν δηλώνουμε αυτό που πιστεύουμε πιέζουμε τους άλλους, τότε και όσοι δηλώνουν μια πολιτική τοποθέτηση πιέζουν τους άλλους να στηρίξουν τη δική τους ιδέα ή το δικό τους κόμμα. Και οι άλλοι που γράφουν εδώ είναι σαν να μην έχουν ζωή εκτός φόρουμ, λες και κρίνεται όλη τους η ζωή από την καταδίκη της θρησκείας! Get a life
We have a life. We are also atheists. χα χα
Εμένα μου γουστάρει να κονταροχτυπιέμαι με επιχειρήματα. Και ξέρω ότι είναι σημαντικό το νήμα και ξέρω ότι το ξέρουν ακόμη και όσοι αμφισβητούν το γιατί της ύπαρξής του και θέλουν να μην υπάρχει στο φόρουμ. Eagle guy, δεν κρίνεται η ζωή μας, αλλά η ζωή μας αλλοτριώθηκε και αλλοτριώνεται από τη θρησκεία, εκτός αν νομίζεις διαφορετικά. Ότι δεν βλάπτει κανέναν ο χριστιανισμός.
Βλάπτει σίγουρα τη σωστή χρήση του εγκεφάλου μου. Ο οποίος όταν ήμουν μικρή δε γούσταρε που έπαιρνε εντελώς αντιφατικές πληροφορίες από επιστήμονες, γονείς, παπάδες, καθηγητές θρησκευτικών, κοινωνικές ομάδες, μέσα ενημέρωσης, κτλ. Μεγαλώσαμε με διδαχές "σχιζοφρενικές", το άγιο φως που έρχεται από τα ιεροσόλυμα, τα "θαύματα", τα σώματα που δε λιώνουνε γιατί είναι λείψανα αγίων, οι παναγιές που κλαίνε, σουξουμού.
'Ενα μυαλό το είχαμε και δε το θέλανε παρά υποτελές. Πριτς!
Πάρτε και ένα μικρό παράδειγμα του πόσο προσπάθησαν και προσπαθούν να μας κάνουν τον εγκέφαλο νιανιά.
https://www.nostimonimar.gr/%CE%AD%C...B%CF%85%CE%BC/
Πάρτε και τούτο. Αρρώστια ρε!
https://roides.wordpress.com/2024/03...F%CF%8D%CE%BB/
Κύκνος φιλαρακι μου καλο μια χαρα το λες πολυ σωστα ολα μια χαρα απλα ηθελα κι εγω να εξηγήσω το σκεπτικο μου .:cool:
εδω να πω κι κατι για ενα τυπακο που το παιζει ΜΠΑΜΠΑς μου κι ολο με μαλωνει .καλυτερα να ειμαι στα 5 χρονων κολλημενη παντος παρα να χω πονηρια κι κακο μυαλουδακι σα τους κακουληδες ενηλικουλιδες χαχαχα ;)
Θα σου απαντήσω αλλά με το δικό μου τρόπο γιατί εμένα δεν μου αρέσει να κονταροχτυπιέμαι γενικώς, ούτε με επιχειρήματα, με ταράζει λόγω των ψυχολογικών μου προβλημάτων... Γι' αυτό άλλωστε και πλέον επεμβαίνω μόνο όταν εκτροχιάζεται η κατάσταση με βρισιές και τα συναφή... Καλό θα ήταν όσοι βρίζουν να διαβάσουν καλύτερα τους κανόνες του φόρουμ, φυσικά δεν εννοώ εσένα γιατί μιλάς μια χαρά ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε...
Εγώ ναι, πιστεύω ότι η οποιαδήποτε θρησκεία δεν βλάπτει κανέναν αν δεν γίνεται προσπάθεια προσηλυτισμού ή ακραίες/βίαιες πράξεις στο όνομα της... Αναφέρομαι σε ενήλικες τώρα... Νομίζω πως μπορούμε να ζήσουμε μια χαρά ελεύθεροι ακόμα κι αν δεν πιστεύουμε... Δεν θέλεις να πας στην εκκλησία π.χ.; Μην πας, δεν σε αναγκάζει κανείς... Δεν θες να προσευχηθείς; Το ίδιο... Θέλεις πολιτικό γάμο αντί για θρησκευτικό; Δικαίωμα σου και το κάνεις στο δημαρχείο κι όλα μια χαρά! Δεν θες να παντρευτείς καθόλου; Κι αυτό επιλογή του καθενός είναι...
Το μόνο που σκέφτομαι ότι ίσως να μην είναι σωστό είναι αυτό που λες για την παιδική ηλικία... Εκεί ίσως να μην είναι καλή ιδέα να μιλάμε στα παιδιά περί οποιασδήποτε θρησκείας αφού δεν έχουν πλήρως αναπτυγμένη την ικανότητα να κρίνουν με την απαιτούμενη ωριμότητα...
WildHoney φιλαρακι μου δε μπορω εγω να σου μεταδωσω κατι αν εσυ δε θες να το δεχτείς κι δε πιστεύεις εγω ειπα οτι ηθελα να μοιραστω .τωρα ο καθενας απ τη μερια του ψαχνει κιολας να ολοκληρωσει αποψεις που θελει να βρει απαντησεις σε κατι που θελει να μαθει καλυτερα .:D
Δεν μπορεί να έρχονται μέλη και να θέλουν να φιμώσουν το νήμα. Αυτό έκανε η Ρόζα. Του είπε πως το νήμα θα έπρεπε να ΦΙΜΩΘΕΙ επειδή αυτή είναι χριστιανή κι αυτός δεν είναι.
Ποιο άλλο μέλος ζήτησε να ΦΙΜΩΣΟΥΝ τις σκέψεις του; Κανένα! Μόνο μια βαθιά θρησκευόμενη και αντιδημοκρατική όπως φάνηκε αλλιώς δεν θα έδινε σημασία και θα αναγνώριζε το δικαίωμα του να εκφράζει τις απόψεις του. Επομένως θα άνοιγε αυτή ένα νήμα δικό της οπού θα ανέβαζε βίντεο του γέροντα Παϊσιου να μας διδάξει κλπ. Αλλά δεν το έκανε ως καλή χριστιανή που είναι.
Κι εγώ δεν μπαίνω στην διαδικασία να αποδείξω σε κανέναν ότι δεν υπάρχει θεός κι ούτε με ενδιαφέρει να το κάνω. Τον τομμορέλλο τον ενδιαφέρει και έχει το δικαίωμα. Η Ρόζα δεν έχει το δικαίωμα να το φιμώσει κι από εκεί φαίνεται η παιδεία της και οι αρχές της κι ας μην την χαρακτηρίσω γιατί θα πάρω και μπαν :Ρ
Δεν πιέζεις.
Όταν δηλώνεις σημαίνει πως είσαι κατασταλαγμένος και δεν ντρέπεσαι για τις απόψεις σου.
Αυτό ισχύει και για παλαιοχριστιανούς και για άλλους.
ΑΠλά δεν ντρέπεσαι ρε φίλε, δεν το κρύβεις μουλωχτά.
Και ναι οι ομοϊδεάτες θα κάνουν παρέα με τους ομοϊδεάτες.
Δεν θα πάω εγώ να κάνω παρέα με ISIS, και ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, κακό είναι αυτό;
Πρέπει να κάνω παρέα με όλους δηλαδή πώς θα κάνω παρέα με έναν διαφορετικό από εμένα;
Λογικό και αυτονόητο.
Στα εξηγούμε κι εσένα σαν να είσαι τριών ετών μπας και καταλάβεις και πάψεις να μας γράφεις τα επόμενα.
Βγάλτε το μίσος από την ψυχή σας και βάλτε την αγάπη.
https://www.youtube.com/watch?v=UPweZWjSMKc&t=523s