Η θεούσα της διπλανής πόρτας - Page 43
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 43 of 88 FirstFirst ... 33414243444553 ... LastLast
Results 631 to 645 of 1317
    Senior Member
    Quote Originally Posted by asperger39 View Post
    Κύκνος γεια φιλαρακι μου δε ειπα οτι καποιος εδω προσηλύτιζει απλα το αναφερω γενικα σα σκεπτικο οτι λεμε τι νιωθουμε κι δε πιεζουμε κανεναν για τιποτα .
    Το ξέρω ότι δεν το είπες, δεν εννοούσα αυτό...
    Εννοούσα ότι ο θεματοθέτης πιέζει όποιους πιστεύουν να σταματήσουν κι επειδή δεν το πετυχαίνει έχει λυσσάξει και βρίζει σαν λιμενεργάτης...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Αφου το ξερεις πως οι ανθρωποι θελουν να ειναι μαζι με ομοπιστους, οταν δηλωνεις τι πιστευεις ειναι σαν να του λες "Γινε σαν εμενα αλλιως δεν σε εχω φιλο". Οταν δηλωνεις τι πιστευεις ΠΙΕΖΕΙΣ. Στο λεω σαν να εισαι 5 χρονων για να καταλαβεις.
    Μάλλον εσύ είσαι 5 χρονών στο μυαλό μ' αυτά που λες όχι η Άσπεργκερ...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Ωραία, ερώτηση προς την asperger. Εφόσον παραδέχτηκες ότι αμφισβητείς κάποιο/α μέρη
    των ιερών βιβλίων της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας (αυτό έκανες με το ποστ σου πριν που έγραφες ότι κάποιοι κακοί διαστρέβλωσαν τα λόγια κτλ κτλ), θα ήθελα, αν σου γουστάρει ο διάλογος, να σε ρωτήσω το εξής: αν αμφισβητείς κομμάτι ή κομμάτια των βιβλίων, με ποιον τρόπο επιλέγεις ποια κρατάς και πιστεύεις ως "γνήσια και αληθινά";
    Και εφόσον αμφισβητείς κάποια κομμάτια των ιερών βιβλίων, γιατί να μην υποθέσουμε πως όλο το περιεχόμενο είναι υπό αμφισβήτηση; Πώς μπορεί, δίχως την αποδοχή της γνησιότητας των χριστιανικών ιερών βιβλίων να διαλέξει κανείς; Δεν είναι πάγκος λα'ι'κής αγοράς να ξεδιαλέξεις ποια εσύ θεωρείς αληθινά ή όχι, γιατί κι ο παραδίπλα τότε σου λέει Εγώ πιστεύω ότι ο εκδικητικός θεός και ο μνησίκακος είναι ο αληθινός και κάποιοι νόθεψαν και διαστρέβλωσαν τα λόγια του και τα παρουσίασαν σύμφωνα με τον δικό τους χαρακτήρα, αναιμικά, δειλά και άτολμα.

Τι απαντάς σε αυτό; Ή όποια άλλη-ος-ο θέλει να απαντήσει.

Senior Member
    Αφου το ξερεις πως οι ανθρωποι θελουν να ειναι μαζι με ομοπιστους, οταν δηλωνεις τι πιστευεις ειναι σαν να του λες "Γινε σαν εμενα αλλιως δεν σε εχω φιλο". Οταν δηλωνεις τι πιστευεις ΠΙΕΖΕΙΣ. Στο λεω σαν να εισαι 5 χρονων για να καταλαβεις.
    Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε θεολογικές συζητήσεις, όμως, αν λες ότι, αν δηλώνουμε αυτό που πιστεύουμε πιέζουμε τους άλλους, τότε και όσοι δηλώνουν μια πολιτική τοποθέτηση πιέζουν τους άλλους να στηρίξουν τη δική τους ιδέα ή το δικό τους κόμμα. Και οι άλλοι που γράφουν εδώ είναι σαν να μην έχουν ζωή εκτός φόρουμ, λες και κρίνεται όλη τους η ζωή από την καταδίκη της θρησκείας! Get a life

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε θεολογικές συζητήσεις, όμως, αν λες ότι, αν δηλώνουμε αυτό που πιστεύουμε πιέζουμε τους άλλους, τότε και όσοι δηλώνουν μια πολιτική τοποθέτηση πιέζουν τους άλλους να στηρίξουν τη δική τους ιδέα ή το δικό τους κόμμα. Και οι άλλοι που γράφουν εδώ είναι σαν να μην έχουν ζωή εκτός φόρουμ, λες και κρίνεται όλη τους η ζωή από την καταδίκη της θρησκείας! Get a life
    Ναι ρε συ, η θρησκεια ειναι σαν τον πο*τσο δεν την βαζεις στον προσωπο αλλων.

Senior Member
    We have a life. We are also atheists. χα χα
    Εμένα μου γουστάρει να κονταροχτυπιέμαι με επιχειρήματα. Και ξέρω ότι είναι σημαντικό το νήμα και ξέρω ότι το ξέρουν ακόμη και όσοι αμφισβητούν το γιατί της ύπαρξής του και θέλουν να μην υπάρχει στο φόρουμ. Eagle guy, δεν κρίνεται η ζωή μας, αλλά η ζωή μας αλλοτριώθηκε και αλλοτριώνεται από τη θρησκεία, εκτός αν νομίζεις διαφορετικά. Ότι δεν βλάπτει κανέναν ο χριστιανισμός.

Βλάπτει σίγουρα τη σωστή χρήση του εγκεφάλου μου. Ο οποίος όταν ήμουν μικρή δε γούσταρε που έπαιρνε εντελώς αντιφατικές πληροφορίες από επιστήμονες, γονείς, παπάδες, καθηγητές θρησκευτικών, κοινωνικές ομάδες, μέσα ενημέρωσης, κτλ. Μεγαλώσαμε με διδαχές "σχιζοφρενικές", το άγιο φως που έρχεται από τα ιεροσόλυμα, τα "θαύματα", τα σώματα που δε λιώνουνε γιατί είναι λείψανα αγίων, οι παναγιές που κλαίνε, σουξουμού.
    'Ενα μυαλό το είχαμε και δε το θέλανε παρά υποτελές. Πριτς!

Senior Member
    Πάρτε και ένα μικρό παράδειγμα του πόσο προσπάθησαν και προσπαθούν να μας κάνουν τον εγκέφαλο νιανιά.
    https://www.nostimonimar.gr/%CE%AD%C...B%CF%85%CE%BC/

Senior Member
    Πάρτε και τούτο. Αρρώστια ρε!
    https://roides.wordpress.com/2024/03...F%CF%8D%CE%BB/

Senior Member

Thumbs up

Κύκνος φιλαρακι μου καλο μια χαρα το λες πολυ σωστα ολα μια χαρα απλα ηθελα κι εγω να εξηγήσω το σκεπτικο μου .

εδω να πω κι κατι για ενα τυπακο που το παιζει ΜΠΑΜΠΑς μου κι ολο με μαλωνει .καλυτερα να ειμαι στα 5 χρονων κολλημενη παντος παρα να χω πονηρια κι κακο μυαλουδακι σα τους κακουληδες ενηλικουλιδες χαχαχα
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    We have a life. We are also atheists. χα χα
    Εμένα μου γουστάρει να κονταροχτυπιέμαι με επιχειρήματα. Και ξέρω ότι είναι σημαντικό το νήμα και ξέρω ότι το ξέρουν ακόμη και όσοι αμφισβητούν το γιατί της ύπαρξής του και θέλουν να μην υπάρχει στο φόρουμ. Eagle guy, δεν κρίνεται η ζωή μας, αλλά η ζωή μας αλλοτριώθηκε και αλλοτριώνεται από τη θρησκεία, εκτός αν νομίζεις διαφορετικά. Ότι δεν βλάπτει κανέναν ο χριστιανισμός.

Βλάπτει σίγουρα τη σωστή χρήση του εγκεφάλου μου. Ο οποίος όταν ήμουν μικρή δε γούσταρε που έπαιρνε εντελώς αντιφατικές πληροφορίες από επιστήμονες, γονείς, παπάδες, καθηγητές θρησκευτικών, κοινωνικές ομάδες, μέσα ενημέρωσης, κτλ. Μεγαλώσαμε με διδαχές "σχιζοφρενικές", το άγιο φως που έρχεται από τα ιεροσόλυμα, τα "θαύματα", τα σώματα που δε λιώνουνε γιατί είναι λείψανα αγίων, οι παναγιές που κλαίνε, σουξουμού.
    'Ενα μυαλό το είχαμε και δε το θέλανε παρά υποτελές. Πριτς!
    Θα σου απαντήσω αλλά με το δικό μου τρόπο γιατί εμένα δεν μου αρέσει να κονταροχτυπιέμαι γενικώς, ούτε με επιχειρήματα, με ταράζει λόγω των ψυχολογικών μου προβλημάτων... Γι' αυτό άλλωστε και πλέον επεμβαίνω μόνο όταν εκτροχιάζεται η κατάσταση με βρισιές και τα συναφή... Καλό θα ήταν όσοι βρίζουν να διαβάσουν καλύτερα τους κανόνες του φόρουμ, φυσικά δεν εννοώ εσένα γιατί μιλάς μια χαρά ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε...

Εγώ ναι, πιστεύω ότι η οποιαδήποτε θρησκεία δεν βλάπτει κανέναν αν δεν γίνεται προσπάθεια προσηλυτισμού ή ακραίες/βίαιες πράξεις στο όνομα της... Αναφέρομαι σε ενήλικες τώρα... Νομίζω πως μπορούμε να ζήσουμε μια χαρά ελεύθεροι ακόμα κι αν δεν πιστεύουμε... Δεν θέλεις να πας στην εκκλησία π.χ.; Μην πας, δεν σε αναγκάζει κανείς... Δεν θες να προσευχηθείς; Το ίδιο... Θέλεις πολιτικό γάμο αντί για θρησκευτικό; Δικαίωμα σου και το κάνεις στο δημαρχείο κι όλα μια χαρά! Δεν θες να παντρευτείς καθόλου; Κι αυτό επιλογή του καθενός είναι...

Το μόνο που σκέφτομαι ότι ίσως να μην είναι σωστό είναι αυτό που λες για την παιδική ηλικία... Εκεί ίσως να μην είναι καλή ιδέα να μιλάμε στα παιδιά περί οποιασδήποτε θρησκείας αφού δεν έχουν πλήρως αναπτυγμένη την ικανότητα να κρίνουν με την απαιτούμενη ωριμότητα...

Senior Member
    WildHoney φιλαρακι μου δε μπορω εγω να σου μεταδωσω κατι αν εσυ δε θες να το δεχτείς κι δε πιστεύεις εγω ειπα οτι ηθελα να μοιραστω .τωρα ο καθενας απ τη μερια του ψαχνει κιολας να ολοκληρωσει αποψεις που θελει να βρει απαντησεις σε κατι που θελει να μαθει καλυτερα .
    Last edited by asperger39; 03-04-2024 at 16:48.
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

Senior Member
    Δεν μπορεί να έρχονται μέλη και να θέλουν να φιμώσουν το νήμα. Αυτό έκανε η Ρόζα. Του είπε πως το νήμα θα έπρεπε να ΦΙΜΩΘΕΙ επειδή αυτή είναι χριστιανή κι αυτός δεν είναι.
    Ποιο άλλο μέλος ζήτησε να ΦΙΜΩΣΟΥΝ τις σκέψεις του; Κανένα! Μόνο μια βαθιά θρησκευόμενη και αντιδημοκρατική όπως φάνηκε αλλιώς δεν θα έδινε σημασία και θα αναγνώριζε το δικαίωμα του να εκφράζει τις απόψεις του. Επομένως θα άνοιγε αυτή ένα νήμα δικό της οπού θα ανέβαζε βίντεο του γέροντα Παϊσιου να μας διδάξει κλπ. Αλλά δεν το έκανε ως καλή χριστιανή που είναι.

Κι εγώ δεν μπαίνω στην διαδικασία να αποδείξω σε κανέναν ότι δεν υπάρχει θεός κι ούτε με ενδιαφέρει να το κάνω. Τον τομμορέλλο τον ενδιαφέρει και έχει το δικαίωμα. Η Ρόζα δεν έχει το δικαίωμα να το φιμώσει κι από εκεί φαίνεται η παιδεία της και οι αρχές της κι ας μην την χαρακτηρίσω γιατί θα πάρω και μπαν :Ρ

Senior Member
    Δεν πιέζεις.
    Όταν δηλώνεις σημαίνει πως είσαι κατασταλαγμένος και δεν ντρέπεσαι για τις απόψεις σου.
    Αυτό ισχύει και για παλαιοχριστιανούς και για άλλους.
    ΑΠλά δεν ντρέπεσαι ρε φίλε, δεν το κρύβεις μουλωχτά.
    Και ναι οι ομοϊδεάτες θα κάνουν παρέα με τους ομοϊδεάτες.
    Δεν θα πάω εγώ να κάνω παρέα με ISIS, και ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, κακό είναι αυτό;
    Πρέπει να κάνω παρέα με όλους δηλαδή πώς θα κάνω παρέα με έναν διαφορετικό από εμένα;
    Λογικό και αυτονόητο.
    Στα εξηγούμε κι εσένα σαν να είσαι τριών ετών μπας και καταλάβεις και πάψεις να μας γράφεις τα επόμενα.

Senior Member
    Βγάλτε το μίσος από την ψυχή σας και βάλτε την αγάπη.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Δεν πιέζεις.
    Όταν δηλώνεις σημαίνει πως είσαι κατασταλαγμένος και δεν ντρέπεσαι για τις απόψεις σου.
    Αυτό ισχύει και για παλαιοχριστιανούς και για άλλους.
    ΑΠλά δεν ντρέπεσαι ρε φίλε, δεν το κρύβεις μουλωχτά.
    Και ναι οι ομοϊδεάτες θα κάνουν παρέα με τους ομοϊδεάτες.
    Δεν θα πάω εγώ να κάνω παρέα με ISIS, και ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, κακό είναι αυτό;
    Πρέπει να κάνω παρέα με όλους δηλαδή πώς θα κάνω παρέα με έναν διαφορετικό από εμένα;
    Λογικό και αυτονόητο.
    Στα εξηγούμε κι εσένα σαν να είσαι τριών ετών μπας και καταλάβεις και πάψεις να μας γράφεις τα επόμενα.
    Οχι κοπελα μου, ετσι τα μπαζα σηματοδοτουν αρετη επειδη δεν την εχουν.

Page 43 of 88 FirstFirst ... 33414243444553 ... LastLast