Originally Posted by
Jordan1973
Γειά σας παιδιά. Για πρώτη φορα έγραψα σε αυτό το site πριν πολλά χρόνια με κύριο θέμα την αγχώδη διαταραχή που έχω και κρίσεις πανικού. Αφού κατάφερα να ελέγξω κάπως τα παραπάνω με χρόνια ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικών αγωγών, με βρήκε φέτος ειδικά ένας νέος διάολος που λέγετει Αρρυθμίες.. Διαβάζω τα σχόλια σας και ταυτίζομαι τόσο που από την μία μου έρχεται να βάλω τα κλάματα και από την άλλη βάζω κ τα γέλια καμιά φορά γιατί βρίσκω τόσα κοινά στοιχεία με εσάς..
Εγώ είμαι 46 χρ. Και οι αρρυθμίες ήταν κάτι πολύ παροδικό που συνέβαινε για μερικές μέρες τον χρόνο. Άντε για καμιά βδομάδα και μετά περνάγαν. Τις έβλεπα κάτι σαν λόξυγκα της καρδιάς.. Εϊναι το κλασικό που η καρδιά σταματάει για 1-2 δευτερα και μετά χτυπάει δυνατά κ σου κόβεται η ανάσα... Αυτό αναστατώνει ολόκληρο τον οργανισμό και σου χαλάει την διάθεση..
Ωσπου το 2019 ξεκινάει αυτος ο καρδιακός λόξυγκας τέλη Μαίου (κλασική εποχή για μένα, δεν ξέρω γιατί..) κ είπα θα περάσει. Κουράγιο. Αυτή την φορά συνεχίστηκε ολόκληρο το καλοκαίρι! Με διέλυσε. Συμπτωματικα κατά την έναρξη περίπου των αρρυθμιών είχα ξεκινήσει αγωγή με αντικαταθλιπτικα. Το Escitalopram γιατί είχα συμπτώματα χρόνιας κόπωσης.
Εννοειται ότι έχω πάει πολλές φορές στα επείγοντα, έχω κανει διπλεξ, τριπλεξ... και ό,τι άλλο υπάρχει κ να με διαβεβαιώνουν ότι δεν έχω τιποτα το παθολογικο. Μαλιστα στο τελευταίο τεστ κοπωσης, όταν άρχισα να ανεβάζω ρυθμούς, οι αρρυθμίες εξαφανίστηκαν! Και επανήλθαν με το που σταμάτησα να τρεχω....
Κατα΄τον Σεπτέμβριο σε φάση απόγνωσης μου περνάει απ το μυαλό μηπως φταινε τα φαρμακα. Οντως αρχιζω να τα διακόπτω σταδιακα κ οι κρισεις αρρυθμιων εξαφανιστηκαν!!! Ημουν ο πιο ευτυχισμένος ανθρωπος στον κόσμο. Δυστυχως η ευτυχία μου κρατησε 2 μήνες μέχρι που ήρθε κ η 2η επισκεψη διαρκειας....
Περι τον Νοεμβριο του 2019 λοιπον άρχισε ξανά το πανυγήρι... Λέω, δεν είναι δυνατόν! Γιατί ρε γμτ!! Αφού είχε λυθεί το πρόβλημα και ευχαριστούσα τον Θεό! Δεν είναι δίκαιο αυτό!! Από τότε έχουν περάσει 4 μήνες και η ταλαιπωρία μου συνεχίζεται. Ο καρδιολόγος μου έγραψε Concor 5 (β αναστολεας). Την 1η μερα ανεκοψε της εκτακτες, την 2η λιγοτερο κ απο την 3η ξανα τα ιδια κ μη πω χειρότερα...
Είναι απίστευτο! Ξυπνάω το πρωί και οι εκτακτες με καλημερίζουν πριν καν ανοιξω τα ματια μου! Εχω κόψει καφεδες, εχω περιορίσει το τσιγάρο, έχω αρχίσει περπάτημα. Τιποτα.. Χτες το βραδυ γυρισα απο κεντρο μέχρι την Καλλιθεα που μενω με τα πόδια για γυμναστική και με το που εκατσα στον υπολογιστή να σου πάλι οι εκτακτες.. Είναι εντελώς τραγικό, η ζωη έιναι αφόρητη...
Δηλ είμαι καταδικασμένος να τρεχω ασταμάτητα σαν τον Βεγγο για να μην τις νιωθω... Δεν μπορώ να έχω ηρεμία, δεν μπορώ να κάτσω να διαβάσω ένα βιβλίο... πρέπει να έιμαι συνεχως σε κίνηση για να μην τις ακούω....Παίρνω και zanax. Ούτε και αυτα τίποτα... Είμαι τόσο στεναχωρημένος.. Λέω γιατι ρε θεε μου, τι κακό έχω κάνει.. Δεν θα το ευχόμουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μου.
Συνειδητοποιησα δε, ότι οι αρρυθμίες ήταν εξαρχής το πρόβλημα γιατί αυτές ήταν το trigger για τις κρίσεις πανικού που άρχισα να έχω απο τα 16 μου. Μου διέλυσαν την ζωή. Ακολούθησε ένας φαυλος κυκλος άγχους εξαιτίας τους. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν υπάρχει καποια λύση σε αυτό το πρόβλημα.