Το ότι οι γιατροί παίρνουν πριμ χιλιάδων ευρώ και κάνουν ταξίδια-δώρα απο τις φαρμακευτικές,παίρνουν iMac στα παιδιά τους αξίας 3000ευρώ+, παίρνουν αμάξια κλπ για να λανσάρουν και αργότερα να καταγράψουν τις παρενέργειες των εκάστοτε ψυχοφαρμάκων στους ασθενείς είναι γνωστό(υπάρχουν ντοκουμέντα από εφημερίδες αλλά δεν μπορώ να τα αναρτήσω σύμφωνα με τους όρους χρήσης: Β14(Β) του FORUM., αλλα τα ξέρω και εκ των έσω διότι δούλευα σε νοσοκομείο εγώ και πολλοί συγγενείς μου, αρκετοί σε υψηλόβαθμες θέσεις . Απτην άλλη όταν δεν αποδέχεσαι τη φαρμακοθεραπεία καταφεύγεις σε εναλλακτικές μεθόδους(ή σε κλείνουν στο ψυχιατρείο με εισαγγελική εντολή) οι οποίες ως επί το πλείστον καταλήγουν σε υποτροπή. Το πιο σωστό για μένα είναι να παίρνουμε τη θεραπευτική δόση των φαρμάκων και να μη πειραματιζόμαστε με τη δοσολογία των συνταγογραφημένων μας φάρμακων είτε πηγαίνοντας σε σαμάνους, είτε με γιατροσόφια κλπ.
Και μακρυα απο γιατρους που ειναι "πεινασμενοι" και κανουν το παν για να πλουτισουν. Εγώ προτιμώ τους γιατρούς που δε θέλουν να διαφημίζονται αλλα τους έχει αναδείξει η καριέρα τους και είναι οικονομικά ευκατάστατοι για τους παραπάνω λόγους. Γενικα οσο λιγοτερα διαφημιστικα ψυχοφαρμάκων βλεπεις στο γραφειο του γιατρου σου τοσο το καλυτερο.
Οι κλινικές μελέτες διεξάγονται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα σε τομείς οπως η ογκολογία , το αλτσχαιμερ(τουλαχιστον εδω στη θεσσαλονικη) και βεβαια η ψυχιατρικη. Συνηθως εφαρμοζονται σε χωρες του τριτου κοσμου στις οποιες οι ανθρωποι ειναι ανυμποροι να αντιδρασουν, στις ίδιες χώρες που πουλάνε τον νεφρό τους για 2.000δολλάρια για να θρέψουν την οικογένεια τους. Δεν μπορουν να μηνυσουν τις φαρμακοβιομηχανιες και τους γιατρους οταν τους παρουσιαστει καποια απο τις προβλεπομενες παρενεργειες οπως στην περιπτωση μας ο διαβητης , η οψιμη δυσκινησια, καρδιαγγειακες παθησεις κ.α. Απο την πλευρα τους, οι γιατροί ειναι καλυμμένοι.
EDIT: και επίσης μακρυά απο γιατρούς που έχουν πτυχία απο Βουλγαρίες, Μπρατισλάβες,Ρωσσίες,Τσετσ ενίες κλπ. Ούτε διαγνώσεις δεν μπορούν να κάνουν. Δυνιτικά επικίνδυνοι είναι. Πάντα συμβουλεύονται κάποιον άλλον ή ανοίγουν τα βιβλία τους πριν από κάθε τους κίνηση.