Πότε συνίσταται η διακοπή λήψης φαρμακευτικής αγωγής? - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 103
    Banned
    Το ότι οι γιατροί παίρνουν πριμ χιλιάδων ευρώ και κάνουν ταξίδια-δώρα απο τις φαρμακευτικές,παίρνουν iMac στα παιδιά τους αξίας 3000ευρώ+, παίρνουν αμάξια κλπ για να λανσάρουν και αργότερα να καταγράψουν τις παρενέργειες των εκάστοτε ψυχοφαρμάκων στους ασθενείς είναι γνωστό(υπάρχουν ντοκουμέντα από εφημερίδες αλλά δεν μπορώ να τα αναρτήσω σύμφωνα με τους όρους χρήσης: Β14(Β) του FORUM., αλλα τα ξέρω και εκ των έσω διότι δούλευα σε νοσοκομείο εγώ και πολλοί συγγενείς μου, αρκετοί σε υψηλόβαθμες θέσεις . Απτην άλλη όταν δεν αποδέχεσαι τη φαρμακοθεραπεία καταφεύγεις σε εναλλακτικές μεθόδους(ή σε κλείνουν στο ψυχιατρείο με εισαγγελική εντολή) οι οποίες ως επί το πλείστον καταλήγουν σε υποτροπή. Το πιο σωστό για μένα είναι να παίρνουμε τη θεραπευτική δόση των φαρμάκων και να μη πειραματιζόμαστε με τη δοσολογία των συνταγογραφημένων μας φάρμακων είτε πηγαίνοντας σε σαμάνους, είτε με γιατροσόφια κλπ.
    Και μακρυα απο γιατρους που ειναι "πεινασμενοι" και κανουν το παν για να πλουτισουν. Εγώ προτιμώ τους γιατρούς που δε θέλουν να διαφημίζονται αλλα τους έχει αναδείξει η καριέρα τους και είναι οικονομικά ευκατάστατοι για τους παραπάνω λόγους. Γενικα οσο λιγοτερα διαφημιστικα ψυχοφαρμάκων βλεπεις στο γραφειο του γιατρου σου τοσο το καλυτερο.

Οι κλινικές μελέτες διεξάγονται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα σε τομείς οπως η ογκολογία , το αλτσχαιμερ(τουλαχιστον εδω στη θεσσαλονικη) και βεβαια η ψυχιατρικη. Συνηθως εφαρμοζονται σε χωρες του τριτου κοσμου στις οποιες οι ανθρωποι ειναι ανυμποροι να αντιδρασουν, στις ίδιες χώρες που πουλάνε τον νεφρό τους για 2.000δολλάρια για να θρέψουν την οικογένεια τους. Δεν μπορουν να μηνυσουν τις φαρμακοβιομηχανιες και τους γιατρους οταν τους παρουσιαστει καποια απο τις προβλεπομενες παρενεργειες οπως στην περιπτωση μας ο διαβητης , η οψιμη δυσκινησια, καρδιαγγειακες παθησεις κ.α. Απο την πλευρα τους, οι γιατροί ειναι καλυμμένοι.

EDIT: και επίσης μακρυά απο γιατρούς που έχουν πτυχία απο Βουλγαρίες, Μπρατισλάβες,Ρωσσίες,Τσετσ ενίες κλπ. Ούτε διαγνώσεις δεν μπορούν να κάνουν. Δυνιτικά επικίνδυνοι είναι. Πάντα συμβουλεύονται κάποιον άλλον ή ανοίγουν τα βιβλία τους πριν από κάθε τους κίνηση.
    Last edited by deleted12082014; 27-07-2014 at 20:07.

Senior Member
    Συμφωνώ απόλυτα με τις 2 τελευταίες προσεγγίσεις.........

Senior Member
    Quote Originally Posted by DrugInducedPriapism View Post
    .

Οι κλινικές μελέτες διεξάγονται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα σε τομείς οπως η ογκολογία , το αλτσχαιμερ(τουλαχιστον εδω στη θεσσαλονικη) και βεβαια η ψυχιατρικη.
    Μπορείς να μας αναφέρεις που διεξάγονται εδω στην Ελλάδα κλινικες μελέτες στην ψυχιατρική ?

Banned
    Δεν μπορω να παραθέσω συνδέσμους καθώς "Απαγορεύεται η ανάρτηση/δημοσίευση συνδέσμων από εξωτερικές πηγές, που αφορούν άρθρα ή άλλο πληροφοριακό υλικό, όπου άμεσα ή έμεσα, προωθείται η διαφήμιση ιδιωτικών φορέων, υπηρεσιών, γραφείων ή ιστοσελίδων ειδικών της ψυχικής υγείας και γενικότερα οποιαδήποτε προώθηση/διαφήμιση χωρίς την προηγούμενη άδεια από το αρμόδιο τμήμα του e-psychology.g". Αν γράψεις κλινικές μελέτες ψυχιατρική σε μία μηχανή αναζήτησης της αρεσκείας σου μπορείς να βρεις δεκάδες αποτελέσματα. Επίσης, για καρκίνο μπορείς αν σε ενδιαφέρει να ψάξεις "Χορήγηση πειραματικών φαρμάκων σε ασθενείς δίχως τη συγκατάθεσή τους και χωρίς την έγκριση των Αρχών." Τα πειράματα αυτά είχαν βιντεοσκοπηθεί-εν αγνοία των ασθενών- και κυκλοφορούσαν στην αγορά με φόντο την ακροπολή στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό για ιατρική χρήση. Είχαν δημοσιευτεί άρθρα παλιά σε αθηναικές εφημερίδες αλλά το θέμα αποσιωπήθηκε γρήγορα.

Σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία εφαρμόζονται κλινικές μελέτες και πειράματα. Ειδικά στις πανεπιστημιακές κλινικές που διεξάγονται έρευνες(όπως εδώ στη Θεσσαλονίκη, το ΑΧΕΠΑ)...
    Μπορείς να ρωτήσεις και τον γιατρό σου ίσως μπορέσει να σε κατατοπίσει καλύτερα.
    Last edited by deleted12082014; 28-07-2014 at 03:54.

Senior Member
    Και εγω ειχα αρχισει θεραπεια με ορθομοριακη ιατρικη. Οχι με νιασινη αλλα με βιταμινη C, πολυβιταμινη και βιταμινες B γενικως.

Η μεγαλη ποσοτητα βιταμινης C σε συνδιασμο με τακτικο περπατημα μου μειωσε το αγχος παρολο που ελαττωσα / εκοψα τα φαρμακα.

Μετα υποτροπιασα λιγο αλλα ισως να ηταν απλως τα στερητικα συνδρομα.

Μετα επανηλθα γρηγορα και ημουν καλα αλλα αναγκαστηκα μετα απο πιεση των γονιων μου να ξαναπαρω τα φαρμακα μου οποτε δε ξερω
    αμα πετυχε το πειραμα.

Παντως ολοι λεγανε ποσο γρηγορα επανηλθα απο την υποτροπη και εγω υποπτευομαι οτι ισως να φταιει και η βιταμινη C.
    Βεβαια περπατουσα και 1 ωρα την ημερα.

Παντως το εκανα σταδιακα και πολυ αργα και ισως αρχικα να μη χρειαζομουνα τα φαρμακα και απλως να εχω στερητικα συνδρομα απο τα φαρμακα τα οποια οι γιατροι λενε οτι ειναι ψυχωση.

Ενα ξερω μονο. Αμα ηξερα τι κανουν τα φαρμακα δε θα τα επαιρνα ποτε στην αρχη αλλα τωρα που ειμαι "χρηστης" τους και εθισμενος σε αυτα δε μπορω να τα κοψω.

Αλλοι τροποι τους οποιους εφαρμοζαν στη Σοβιετικη ενωση αλλα και σε ολες τις θρησκειες και γραφει και το Ευαγγελιο ειναι .. "η προσευχη και νηστεια".
    Δηλαδη η πληρης στερηση τροφης για μερικες μερες η οποια φαινεται να τονωνει γενικως τον οργανισμο και τον καθαριζει απο τοξινες.
    Βεβαια στη Σοβιετικη ενωση βρηκαν οτι αμα ξαναρχιζες να τρως κανονικα επανερχονταν τα συμπτωματα οποτε αυτη η ειναι η λυση αμα θελεις να ζεις με στερησεις μια ζωη οπως ενας μοναχος.

Ευτυχως στα 2/3 αν δεν κανω λαθος πιανουν τα φαρμακα και στο 1/3 επανερχονται και ειναι σαν φυσιολογικοι με τα φαρμακα.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    ειχα διαβασει και στο schizophrenia.com οτι αμα με επαρκη χρηματοδοτηση θα ειχε βρεθει θεραπεια μεσα σε 5 χρονια.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Banned
    Quote Originally Posted by maus View Post
    ειχα διαβασει και στο schizophrenia.com οτι αμα με επαρκη χρηματοδοτηση θα ειχε βρεθει θεραπεια μεσα σε 5 χρονια.
    Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το site schizophrenia.com είναι ολίγον outdated . Είχα διαβάσει το 2007 ότι με επαρκή χρηματοδότηση και έρευνα θα μπορούσε να χε βρεθεί η ίαση της σχιζοφρένειας το 2012 . :cool:

Έχει αποδειχτεί ότι η νηστεία καταπονεί το σώμα καθώς και η κάθε είδους ακραία δίαιτα.
    Από αυτούς που κόβουν τα φάρμακα μόνο το 1/5 είναι οι τυχεροί και δεν υποτροπιάζουν ξανά. Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά όμως.

ΤΑ φαρμακα δεν κοβονται(εκ πειρας) αλλα οπως κ εγω πιστευω τλκ οτι ο καθενας εχει δικαιωμα να δοκιμασει να τα κοψει μια φορα(οχι οτι ειναι και θεμιτο...) για να καταλαβει 1) απο μονος του οτι οντως δεν κοβονται 2)να εξαντλησει την πιθανοτητα οτι δεν ειναι απο τις σπανιες περιπτωσεις που τα κοβουν πετυχημενα. Παντως ειναι ανοησια να δοκιμαζει το ατομο ξανα κ ξανα να τα κοψει ενω βλεπει οτι δεν του βγαινει...μια φορα δλδ ολοι εχουν το δικαιωμα να κανουν αυτο το πειραμα στον εαυτο τους αλλα μονο ΜΙΑ,γιατι κ μια φορα αποτυχιας αρκει να φανει οτι το πειραμα απετυχε.θελω να πω να μην δοκιμαζετε συνεχεια να τα κοψετε δλδ αν δεν σας βγαινει απο την αρχη γιατι πχ στο επιχειρημα κοψιμο του τσιγαρου ολο κ κατι καλο βγαινει απο την αποτυχημενη προσπαθεια αλλα απο την αποτυχημενη προσπαθεια κοψιματος αντιψυχωτικων τα πραματα ειναι πολυ ασχημα

πως το λενε βρε αδερφε θελω να πω οτι ειναι καλο να δω αν μπορω να ζησω(ζησουμε) χωρις ψυχοφαρμακα αλλα αν αποτυχει το πειραμα και δεν μπορω να ζησω χωρις αυτα ειναι κακιστο να ξαναπροσπαθησω ξανα και ξανα να κοψω με αποτελεσμα να υποτροπιαζω ολοενα γεωμετρικως πιο ασχημα ΥΓ εγω το πειραμα το ειχα κανει.ηταν αποτυχημενο.κ εμαθα οτι τουλαχιστον εγω τα ψυχοφαρμακα(με καποιο μετρο βεβαιως βεβαιως) τα χρειαζομαι για παντα

Senior Member
    Βασικά θα σας πόσταρα μία σελίδα που όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί σε εναλλακτικές θεραπείες την περίοδο Σεπτεμβρίου-βελονισμο,ομοιοπαθητική,βο τανοθεραπεία,ανθοϊάματα,ρε φλεξολογία καθώς και ενημέρωση για δωρεάν συνεδρία στην περιοχή του Θησείου,αλλά η σελίδα πρόκειται για ιδιωτικό φορέα και είδα παραπάνω ότι απαγορεύεται η ανάρτηση τέτοιων σελίδων και καλά κάνουν από την διαχείρηση.

Μπορείτε φυσικά να το ψάξετε στο διαδίκτυο και να βρείτε και δωρεάν συνεδρίες για να δείτε πώς μπορέιτε να ωφεληθείτε από κάτι τέτοιο.
    Last edited by Diana1982; 28-07-2014 at 20:56.

Senior Member
    Γιατι να μην επιτρεπεται ; Αμα ειναι να παμε αλλου. Ειναι πανευκολο να φτιαξεις ενα φορουμ.

Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Βασικά θα σας πόσταρα μία σελίδα που όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί σε εναλλακτικές θεραπείες την περίοδο Σεπτεμβρίου-βελονισμο,ομοιοπαθητική,βο τανοθεραπεία,ανθοϊάματα,ρε φλεξολογία καθώς και ενημέρωση για δωρεάν συνεδρία στην περιοχή του Θησείου,αλλά η σελίδα πρόκειται για ιδιωτικό φορέα και είδα παραπάνω ότι απαγορεύεται η ανάρτηση τέτοιων σελίδων και καλά κάνουν από την διαχείρηση.

Μπορείτε φυσικά να το ψάξετε στο διαδίκτυο και να βρείτε και δωρεάν συνεδρίες για να δείτε πώς μπορέιτε να ωφεληθείτε από κάτι τέτοιο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    nai me niasinh k egw dokimasa (poy elege o doctor abraam hofer).kala poy exw akomh to sykwti m
    Πάντως, αν η αναφορά γίνεται για τη νιασίνη, η συγκεκριμένη θα ξέρεις ότι
    δεν αποθηκεύεται, άρα όση δεν είναι απαραίτητη αποβάλλεται.
    Το συκώτι, εξάλλου δεν επιβαρύνεται από υδατοδιαλυτές βιταμίνες.

Παρ' όλα αυτά το πολύ σημαντικό είναι ότι η λήψη μιας μόνο βιταμίνης από τις B,
    προκαλεί ανισορροπία στις υπόλοιπες... Άρα, είναι καλύτερα κανείς, όταν χρειάζεται
    να πάρει όλο το σύμπλεγμα ή καλύτερα μιας καλής ποιότητας πολυβιταμίνη, όπως είναι
    της ορθομοριακής διατροφής...

Quote Originally Posted by DrugInducedPriapism View Post
    ...Επίσης, για καρκίνο μπορείς αν σε ενδιαφέρει να ψάξεις "Χορήγηση πειραματικών φαρμάκων σε ασθενείς δίχως τη συγκατάθεσή τους και χωρίς την έγκριση των Αρχών." Τα πειράματα αυτά είχαν βιντεοσκοπηθεί-εν αγνοία των ασθενών- και κυκλοφορούσαν στην αγορά με φόντο την ακροπολή στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό για ιατρική χρήση...

Δεν είναι ο μόνος συμβατικός γιατρός που ενώ περιφρονούσε βαθιά τις εναλλακτικές πρακτικές
    με τον χαρακτηρισμό "ευαίσθητες ανοησίες της Δυτικής Ακτής..." ο Μπιλ Φερ αναγκάστηκε ύστερα από
    προχωρημένο καρκίνο και με λίγους μόνο μήνες ζωής να στραφεί και σ' αυτές και στη συνέχεια να πει:
    "Έχω ήδη ζήσει τρία χρόνια περισσότερο από όσο μου έδιναν οι προγνώσεις των συναδέλφων μου.
    Σαν επιστήμονας, ξέρω ότι αυτό δεν αποδεικνύει τίποτα. Μπορεί να είναι απλή τύχη. Όμως ένα
    πράγμα λέω με βεβαιότητα: δεν ξέρω αν παρέτεινα τη ζωή μου, αλλά σίγουρα τη διεύρυνα".

Τελικά, έγινε υπερασπιστής αυτών των προσεγγίσεων και ήθελε να ενσωματωθούν σε διδακτικά και
    θεραπευτικά προγράμματα.

Και το αγαπημένο μου, για όσους αναζητούν κάτι περισσότερο πέρα απ' όσα τους σερβίρουν...,
    αλλά και γιατί πιστεύω ότι κι η προσευχή είναι ένα είδος θεραπευτικής προσέγγισης:

7 Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν. Ζητείτε και ευρήσετε. Κρούετε και ανοιγήσεται υμίν.
    8 Πας γαρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τω κρούοντι ανοιγήσεται. (Ματθ. ζ' 7-11)

...αρκεί ό,τι ζητάμε ν' αντιστοιχεί στη πραγματικότητα.

ΥΓ Και για να μη δημιουργηθεί λάθος εντύπωση, δεν παριστάνω τη θεούσα. Οπότε εκτός
    από προσευχή, θα μπορούσα να πω επίσης διαλογισμό, γιόγκα κ.λπ.
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    Γιατι να μην επιτρεπεται ; Αμα ειναι να παμε αλλου. Ειναι πανευκολο να φτιαξεις ενα φορουμ.
    Δε χρειάζεται να πάμε αλλού,δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει σε μία ομάδα ανθρώπων...γι αυτό δημιουργήθηκαν και οι νόμοι για να μην υπάρχει αυθαιρεσία
    Αλλά στην Ελλάδα όλα είναι "δε βαριέσαι" και ποιο είναι το αποτέλασμα;;;;

maus μπορείς να κάνεις την προσωπική σου έρευνα αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο,εγώ μπορεί να σου λέω και αηδίες-τουλάχιστον προσπαθώ να μεταλαμπαδεύσω την εμπειρία μου-πιάσου απ'αυτό και ψάξε να βρεις εσένα τι σου κάνει.

Senior Member
    μαρκέλα,είσαι δυνατό χαρτί στην ομάδα....είναι αυτό που λέμε: Πετάει η ομάδα πετάει! χαχαχαχαχα
    Αυτά με τις βιταμίνες ούτε εγώ τα ξέρω καθόλου για να πω την αλήθεια,αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται για πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής,υπάρχουν διάφορες εταιρίες που κάνουν αυτή την δουλειά (να πουλουν προϊόντα διατροφής) και ξέρουν τι να συστήσουν για τον καθένα.

Το να παίρνει ο καθένας βιταμίνες από το φαρμακείο της γειτονιάς και να καταναλώνει ανεξέλεγκτα,εμένα μόνο απερισκεψία μου φαίνεται.

μαρκέλα,είσαι δυνατό χαρτί στην ομάδα....είναι αυτό που λέμε: Πετάει η ομάδα πετάει! χαχαχαχαχα
    Αυτά με τις βιταμίνες ούτε εγώ τα ξέρω καθόλου για να πω την αλήθεια,αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται για πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής,υπάρχουν διάφορες εταιρίες που κάνουν αυτή την δουλειά (να πουλουν προϊόντα διατροφής) και ξέρουν τι να συστήσουν για τον καθένα.

Το να παίρνει ο καθένας βιταμίνες από το φαρμακείο της γειτονιάς και να καταναλώνει ανεξέλεγκτα,εμένα μόνο απερισκεψία μου φαίνεται.
    μπορει να ειναι απερισκεψια να παρεις οπως ειπε αυτος ο ντοκτορ 3000 βαθμους νιασινης κ αντιστοιχης βιταμινης c οπως ειπε αυτος ο ντοκτορ ενω η νιασινη που χρειαζεται ο οργανισμος ειναι μονο 200 βαθμοι φεριπειν αλλα πρεπει να καταλαβεις νταιανα οτι εσυ εισαι εξω απο το χορο καθοσον δεν εχεις κατι ψυχειατρικο οπως παραδεχτηκες οποτε μην μιλας για απερισκεψια τοσο ευκολα γιατι εμεις εχουμε το αυγο κατω απο την μασχαλη κ οχι εσυ

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast