Εμ , εκει χρειαζεται η εξυπναδα , να τους καταλαβεις εγκαιρως ( η να τις καταλαβεις ) . Η πονηρια ειναι ιδιον χαρακτηρος , οχι φυλου , αν και οι γυναικες σε αυτον τον τομεα ειναι πιο ικανες ( να ξεγελανε ) . Οχι ολες , αναφερομαι σε μια γενικοτητα .
Printable View
οι φυση δινει τα περισσοτερα σε αυτους που απαρνουνται το δικο τους εγω
αυτοι που θελουν πολυ τα περισσοτερα καταλιγουν με λιγοτερα.
δεν υπαρχει απολυτως τιποτα που να ειναι αληθινο απο την αρχη οσοι εκαναν αληθινους φιλους στην αρχη το επαιζαν φιλοι κ τελικα εγιναν δηλαδη οπιος εχει τη μυγα μυγιαζετε για παραδειγμα αν αρχικα το παιζεις μαγειρας κ αστειευεσαι μ αυτο οσο περνανε τα χρονια κ ασχολησαι με αυτο καπια στιγμη θα γινεις
απο το αστειο γενιεται το σοβαρο χωρις αστειο δεν υπαρχει σοβαρο οπως χωρις το φως του ηλιου δε μπορουν να υπαρξουν κ σκιες.
στην αρχη κανενας ανθρωπος δε μπορει να ειναι θετικος με κατι νεο που δε γνωριζει πρωτα θα υποδυθει το ρολο οτι δηθεν ειναι θετικος κ στη συνεχεια θα γινει
οταν εχεις προθεσεις για μια συγκεκριμενη κατευθυνση τελικα την κατακτας
ενω αν εισαι αρνιτικος εξ αρχης με τη καλη δικαιολογια οτι εισαι αληθινος δε θα υπαρξει εξελιξη σε απολυτως τιποτα..
αρα λοιπον αν δεν υπαρξει εξελιξη σε τιποτα καπια στιγμη πρεπει να το παρεις αποφαση οτι καπιοι θα σε προσπερασουν που εμαθαν να πεφτουν για να παρουν απο αυτο υψος...
και για τις γυναικες, αλλα και για τους ανδρες.
απλα εσυ μενεις στις γυναικες, γιατι αυτο σε αφορα ;)
αλλα και γιατι οι ανδρες βρισκονται σε ευκολοτερη θεση (κοινωνικα) ,οποτε και σε λιγοτερα διλληματα, οποτε δεν δοκιμαζεται τοσο η αντοχη τους και η ηθικη τους, οσο στις γυναικες..
διαφωνω απολυτως.
αν δεν θελει καποια σεξ, ο μονος τροπος να το επιβαλει καποιος ειναι ο βιασμος η ο εκβιασμος. αν δεν υπάρχει κατι τετοιο, ας εχει τα μυαλα της στο κεφαλι της, να μην κανει σεξ, εφοσον δεν το θελει. ΞΕΚΑΘΑΡΟ.
ποιος σου ειπε οτι δεν μου εχει τυχει???? δεν τους αποκαλω καθαρματα. απλα ειπα ΟΧΙ, οταν δεν ηθελα. τοσο απλο... κι οποιες φορες το ηθελα κι εγω, ειπα ναι.
το να πεις σε καποιον οτι θελεις σχεση και να κανεις σεξ μαζι του, φυσικα και δεν ειναι κοροιδια . δικαιωμα σου το τι θελεις στην ζωη σου και δικαιωμα σου να το διεκδικεις.
το να ζητας ομως απο καποιον ωμο σεξμε το καλημερα και να του κρυβεις οτι απλα θελεις μια σχεση, ειναι δικο σου προβλημα. ο αλλος μπορει να θελει απλα μια ξεπετα και να ενδωσει. να μην τουα ρεσεις για παραπανω, και μετα να την κανει.
δεν εχει καμια υποχρεωση απεναντι σου επειδη στο μυαλο σου ειχες αλλα. αυτος, μπορει να μην ειχε.
Ρέμεντυ, μιλάς εκ του ασφαλούς. Δεν σου 'χουν τύχει τέτοια άτομα, το να σε πείσει κάποιος που είναι όντως κάθαρμα γιατί σε βλέπει σαν ένα κομμάτι κρέας, ενώ τον εαυτό του τον θεωρεί άρχοντα, ότι μπορεί να έχει πολλά τέτοια κρέατα, κοινώς, ναρκισσιστική προσωπικότητα, είναι πανεύκολο. Το αν εσύ γεννήθηκες πιο έξυπνη από μένα σε κάποια θέματα δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι χαζή, απλά κι εγώ είμαι πιο έξυπνη από σένα σε κάποια άλλα, οπότε, ακόμα και αν με ένα τέτοιο ζώο (συγγνώμη κιόλας που βρίζω τα ζώα, γιατί αυτά δεν εκμεταλλεύονται) εσύ δεν "ενέδιδες", κάποια άλλη από αφέλεια και μόνο (όπως εγώ) θα ενέδιδε. Μιλάμε για άτομα, που αν δεν τους πεις ναι, θα σε βιάσουν ή θα σε βρίσουν....... Δυστυχώς, δεν ζούμε σε έναν κόσμο άγιο......... Γι'αυτό σου λέω ότι μιλάς εκ του ασφαλούς.
Δεν είπα ότι είναι κοροϊδία να κάνεις σχέση και σεξ μαζί με κάποιον άνθρωπο, αλλά είναι εκμετάλλευση να λες ότι έχεις σχέση και να έχεις την άλλη μόνο για τις "ανάγκες" σου. Όσο για την ξεπέτα, δικό του πρόβλημα είναι φυσικά, γιατί δεν έχει μάθει να σέβεται, και ο σεβασμός είναι απαραίτητος σε μία ευνομούμενη κοινωνία, αν ο καθένας δεν σεβόταν τον άλλον τι θα γινόταν, μου λες;;; Χειρότερα από ότι είναι τώρα, ζούγκλα!
Για να κρύψει μια γυναίκα ότι θέλει σχέση, σημαίνει ότι απέναντί της έχει έναν αγροίκο, να μη λέω τα ίδια(!!!!!!) που θα την κατακρίνει έτσι και πει ότι θέλει σχέση, που είναι το πιο φυσιολογικό. Το θέμα είναι να μην μπλέξεις με έναν τέτοιον! Άπαξ και μπλέξεις, την έκανες, αλλά είναι πάρα πολλοί, στο εγγυώμαι. Όσον αφορά το αν έχει καμμία υποχρέωση, όχι δεν έχει, αλλά να μην έκανε σεξ εξαρχής, γιατί κοροϊδεύει έτσι, εφόσον δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ότι θέλει μόνο μια τρύπα. Να πάει στην παραλία και να κάνει μία!
Ποιά να σφάξεις;
ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
Γιατί καλέ τι σου έκανε; Στείλε μου σε μήνυμα.
Εγώ την είχα για καλή κοπέλα! Τεσπα μπορεί να κάνω και λάθος
Δε συμμετέχω άλλο, αρνούμαι να σε παρακολουθήσω. Τα υπόλοιπα με sms, εεε με pm ήθελα να πω
Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ συνηθισμένο. Κι είναι κρίμα να βλέπεις ανθρώπους μόνους και να μην καταλαβαίνουν ότι αυτό που τους λείπει είναι λίγο να προσγειωθούν και να καταλάβουν τι κάνουν και τι γίνεται.
Ένα πολύ μικρό παράδειγμα: Έχω φίλη που θα στραβώσει τη μούρη αν ο υποψήφιος σύντροφος δεν την πάει και δεν τη φέρει σπίτι, δεν στέκεται προσοχή σε καθετί που του ζητά, δεν δεχτεί να περιμένει κάτι αιώνες μέχρι εκείνη να αποφασίσει να 'προχωρήσουν', εννοείται να πληρώνει εκείνος και διάφορα τέτοια.
Μα για να δώσει ο άλλος χρειάζεται και να προσφέρεις, οι σχέσεις βασίζονται στην αμοιβαιότητα...
Το τι προτιμάει ο καθένας - να μείνει μόνος με απαιτήσεις, να βρει κάποιον/α χωρίς πολλές απαιτήσεις - αν έχει να διαλέξει μεταξύ αυτών των δύο, έγκειται στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, και σίγουρα δεν είναι θύμα του εαυτού του, αλλά θύμα των περιστάσεων, αφού πχ στην περίπτωση που ανέφερες -προτιμάει να μείνει μόνος του κάποιος- δεν καλύπτονται οι ανάγκες του και συνεπώς τι να την κάνει τη σχέση;; Το καλύτερο θα ήταν και να μην ήμασταν και μόνοι μας, και να βρίσκαμε και κάποιον που να πληρεί τις προϋποθέσεις μας, έστω και λίγο "κουρεμένες", αλλά αφού αυτό δεν γίνεται, ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Άσχετα με το τι θέλει ο Μαγκ, γενικά οι άνθρωποι που έχουν πολλές απαιτήσεις είναι πράγματι θύματα του εαυτού τους.
Δεν μιλάω για αυτονόητα πράγματα, όπως το ενδιαφέρον ή ο σεβασμός.
Αλλά όπως και στο σχόλιο που γράφω παραπάνω, υπάρχουν πολλοί που δεν καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται να δώσεις για να πάρεις.
Επίσης, αυτό με τα αντίθετα που έλκονται ή τα διάφορα κλισέ με το τι θέλουν οι άντρες και τι θέλουν οι γυναίκες, είναι απλά μεγάλες μπαρούφες.
Οι άνθρωποι κάνουν σχέσεις με αυτούς που 1. τους μοιάζουν, που είναι συμβατοί, ή 2. με αυτούς που τους συμπληρώνουν (ο τέντζερης και το καπάκι).
Βέβαια στη δεύτερη περίπτωση, συχνά έχουμε πολλά συμπλέγματα κι ανασφάλειες κι όχι απαραίτητα ποιότητα ή / και διάρκεια στη σχέση.
Αν λοιπόν δεν έχουμε επίγνωση του τι είμαστε, εννοείται πως κάνουμε κακές επιλογές ή έχουμε υπερβολικές και παράλογες απαιτήσεις.
Ναι φυσικά μπορεί κάποιος να προτιμά να μείνει μόνος, αν και να σου πω την αλήθεια πιο συχνά βλέπω ανθρώπους που προσπαθούν για χρόνια μάταια και στο τέλος λένε 'βρε άσε μας, καλύτερα μόνος/η'.
Όσο για τις απαιτήσεις, φυσικά και δεν εννοώ να μην έχει κάποιος απαιτήσεις, αλλά να είναι αυτές ανάλογες αυτού που προσφέρει και αυτού που είναι.
Αλλιώς οι ανάγκες του μένουν εντελώς ανικανοποίητες.
Εμένα να σου πω την αλήθεια δεν μου φαίνεται δύσκολο να κάνουν οι άνθρωποι σχέσεις, απλά αυτό που δυσκολεύει τα πράγματα είναι ότι πολλοί δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους, ή δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει σχέση.
Αυτό με το ότι χρειάζεται να δώσεις για να πάρεις, δεν έχει σχέση με τη θυματοποίηση του εαυτού. Απλά κάποιοι ζητάνε πολλά, ίσως παραπάνω αυτά που έχουν να δώσουν, αλλά έτσι επιλέγουν να μείνουν μόνοι τους στο τέλος. Άλλωστε, υπάρχει και το άλλο, η φίλη που περιγράφεις πιο πάνω μπορεί να αξίζει πολλά, συνεπώς "δίνει" με τον τρόπο της και αυτή........
Έχει σχέση με το ότι τελικά δεν πετυχαίνουν αυτό που θέλουν - μια σχέση δηλαδή. Κι έτσι καταφεύγουν σε δικαιολογίες του στυλ 'οι άντρες θέλουν τα κακά κορίτσια κι εγώ είμαι καλή' (καλή ώρα και ο τίτλος του θρεντ) ή 'θέλουν πιτσιρίκες' ή 'θέλουν σουρλουλούδες' κλπ κλπ.
Και χμ, δεν θα έλεγα ότι επιλέγουν συνειδητά. Μερικές φορές μπορεί βέβαια να σαμποτάρουν ασυνείδητα μια σχέση, γιατί φοβούνται την οικειότητα ή οτιδήποτε άλλο.
Μιλάω όμως για άτομα που δεν θέλουν να ξεφύγουν από το βόλεμα, αλλά παρουσιάζονται ως θύματα ή 'ατυχήσαντες'.
Για τη φίλη τι εννοείς 'μπορεί να αξίζει πολλά'? Ως τι, με ποια κριτήρια? Σαν εμφάνιση? Σαν εξυπνάδα, σαν ηθική, ως τι?
Δεν νομίζω ότι είναι δικαιολογίες ότι οι άντρες προτιμούν τα κακά κορίτσια ή τις πιτσιρίκες, το 'χω δει να γίνεται. Αυτό με το συνειδητά-ασυνείδητα με βρίσκει σύμφωνη. Θύμα είναι και κάποιος που δεν βρίσκει αυτό που θέλει, όχι του εαυτού του αλλά των περιστάσεων όπως είπα. Αφού έτσι είναι; Μπορεί να αλλάξει; Και θα 'ναι ευτυχισμένος αν αλλάξει;;; Όπως για τη φίλη σου, μπορεί πχ να είναι πολύ ηθική κοπέλα ή μορφωμένη, κτλ, τεσπα, πέφτω για ύπνο.
Ναι σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που είναι θύματα των περιστάσεων και σαφώς κάποιοι είναι και θύματα των χειριστικών άλλων.
Νομίζω όμως ότι πάντα μπορεί να αλλάξει κάτι - αν το θέλουμε φυσικά.
Μερικές φορές οι άνθρωποι αποκαρδιώνονται από τις αποτυχίες και δεν συνεχίζουν.
Πάντως η φίλη, όχι δεν είναι τίποτα τέτοιο. Είναι ένας απολύτως συνηθισμένος άνθρωπος. Και πιστεύω ότι εκεί εξω υπάρχουν και πολλοί επίσης συνηθισμένοι και μια χαρά άνθρωποι, που όμως δεν τους δίνει την ευκαιρία, γιατί ζητά εξαρχής υπερβολικά πράγματα.
Τώρα που το λες να κι εκείνη πίστευε για χρόνια ότι ο πρώην την παράτησε για να βρει πιτσιρίκες να γλεντάει, άλλες πάλι φορές έλεγε ότι αυτός είναι ανίκανος να συνάψει φυσιολογική σχέση και τελικά η τωρινή γυναίκα του είναι λίγο μεγαλύτερη της κι είναι χρόνια παντρεμένοι... Όχι ότι δείχνει απαραίτητα κάτι αυτό, αλλά οπωσδήποτε δεν έχουμε καμιά περίτρανη απόδειξη για όσα αυθαίρετα συμπεραίνει.
Τέλος, έστω ότι υπάρχουν άντρες που ψάχνουν 'κακά κορίτσια' ή 'πιτσιρίκες'. Αν εσύ είσαι καλό κορίτσι και μεγαλούτσικη, οπωσδήποτε δεν είσαι το κατάλληλο ταίρι για αυτούς. Αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετοί που ψάχνουν άτομα σαν κι εσένα. Αυτοί που ψάχνουν κάτι διαφορετικό, ε με το καλό να το βρουν :) Έτσι κι αλλιώς κατάλληλοι για δικοί σου σύντροφοι δεν θα ήταν, άρα μικρή η απώλεια! :D
Καληνύχτα! :)
συμφωνουμε.
κριτικη ικανοτητα και διορθωτικες κινησεις ;)
δεν ειμαστε αναλωσιμοι, ουτε 'χαλαμε" με μια λαθος και αποτυχημενη γνωριμια.
αν σε προσεγγισει μια/ενας που δεν σου αρεσει και αποδειχτει απογοητευση, επιλεγεις αυτον που πραγματικα σου αρεσει και ζεις ζωη χαρισαμενη ever after!!! :o
ειναι ΠΟΛΥ απλο:rolleyes:
για να μην σου πω και οτι οι αποτυχημενες γνωριμιες μας κανουν να εκτιμαμε αυτες που πραγματικα μας αρεσουν και να προχωραμε σιγουροι πλεον :rolleyes:
Καλημέρα. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι άντρες είναι μεγαλύτεροι κάτα το λιγότερο 6 χρόνια από τις γυναίκες τους, μιλάω για παλαιότερες γενιές, αλλά και τώρα, το μίνιμουμ είναι γύρω στα 2 χρόνια μεγαλύτερος ο άντρας, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις. Και να μην πάμε μακρυά, εμένα μου την πέφτουν 15 χρόνια (και παραπάνω) μεγαλύτεροί μου. Εγώ κάνω κάτι λάθος ή αυτοί; Δεν νομίζω ότι τα έβγαλε από το μυαλό της η κοπέλα, μου φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά αυτά που λέει. Το ότι με την τωρινή γυναίκα είναι χρόνια παντρεμένοι δεν μου λέει κάτι, μπορεί να την απατά ή να είναι καλή στο σεξ και γι'αυτό να την κρατάει. Γι' αυτό φωνάζω συνέχεια ότι μας μειώνουν οι άντρες, αλλά ποιός μ' ακούει.........Που είναι αυτοί που ψάχνουν άτομα σαν κι εμένα; Δεν πιστεύω ότι οι άντρες ψάχνουν μια αξιόλογη κοπέλα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως να π.......... ή πως να κάνουν παιδιά και να 'χουν μια δούλα, δεν έχω γνωρίσει ή δεν θυμάμαι να 'χω γνωρίσει κάτι διαφορετικό, εκτός από πολύ ελάχιστες περιπτώσεις οι οποίοι είναι πιασμένοι!
Καλα τα λες Μαρινα , οι σχεσεις ειναι τοσο περιπλοκες , που τα ' προσοντα ' του καθενος δεν ειναι ευκολα μετρησιμα , και υπαρχουν πολλες μεταβλητες σε μια σχεση , μη μετρησιμες . Καλο ειναι ομως ο καθεις να εχει το στοιχειωδες ' γνωθι σεαυτον ' , και το 1. και το 2. που επισημαινεις ειναι επιτυχες .
Σαφως υπαρχουν παρολαυτα μετρησιμα προσοντα , δεν χρειαζεται να επεκταθω σε αυτα , ειναι αυτονοητα .
Εχω μια ερωτηση ομως
Καποιος-α που κατα γενικη ομολογια , αν και ειναι υποκειμενικο , υστερει απο τον -ην συντροφο του σε προσοντα , κατα βαθος το γνωριζει ? , η μπορει να πεταει στα συννεφα και ναπορει γιατι καποια στιγμη τον-ην αφησε ο-η συντροφος του ? ( και να βγαινει και ο αδικημενος της υποθεσης )
Βρε παιδί μου, πώς γίνεται και πας κατευθείαν στο αρνητικό σενάριο? :) Δηλαδή αμέσως σκέφτηκες ότι αφού δύο συνομήλικοι είναι παντρεμένοι, αυτός μάλλον την απατάει, ή αυτή είναι τούρμπο στο σεξ και τον 'δένει' με αυτό! Αυτό λοιπόν κάνει και η φίλη μου και έτσι δυσκολεύεται: πάει κατευθείαν στα αρνητικά σενάρια, ή στα σενάρια που τη βολεύουν, παρότι δεν είναι σίγουρα έτσι, ή μόνο έτσι.
Και έτσι δεν βλέπει τη δική της ευθύνη, ή απλά την πραγματικότητα.
Πάντως οι επιτυχημένες σχέσεις έχουν μεν σαν βασικό συστατικό μια καλή χημεία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το σεξ ο βασικός συνδετικός κρίκος του ζευγαριού.
Κι ακόμα, σίγουρα πολλοί άνθρωποι απατούν τους συντρόφους, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με άντρες που λαχταρούν πιτσιρίκες. Η απιστία γίνεται για τόσους πολλούς διαφορετικούς λόγους, που δεν έχει νόημα να αναλύσουμε τώρα.
Όσο για την ηλικία, τα πιο πολλά ζευγάρια έχουν μικρές διαφορές κι όχι πάντα με τον άντρα μεγαλύτερο. Αλλά άλλο τα 2 χρόνια, άλλο τα 15!
Λοιπόν, θα συνεχίσω μετά γιατί μαγειρεύω κάτι.... Τα λέμε! :)
Δεν είναι σίγουρο ότι την απατάει, αν και απατάει ένα ποσοστό 70% των αντρών, αν λέγανε αλήθεια στις έρευνες αυτοί που έλεγαν ότι δεν απατούν, γιατί είναι πιο εύκολο να πεις ψέμματα εκεί, οπότε υπερισχύει η πιθανότητα να απατάει. Όπως επίσης έχω γνωρίσει πολλούς άντρες, αλλά και γυναίκες, που λένε ότι το σεξ είναι πρωτεύον σε μία σχέση, ή έστω παίζει ένα πολύ μεγάλο ρόλο. Εξάλλου, ξέρεις κανέναν που να θέλει σχέση χωρίς σεξ; Μόνο αν έχει κάποιο πρόβλημα στο σεξουαλικό κομμάτι.
Όσο για τη φίλη σου, νομίζω το απάντησα, είναι πιο πιθανόν να έχει δίκιο ότι ο άλλος είναι ακατάλληλος για σχέση και να απατάει τη νυν, παρά να έχει άδικο η κοπέλα και να είναι αυτός κατάλληλος και να τα πάει τέλεια με την τωρινή του σύντροφο-γυναίκα. Εξάλλου υπάρχει και άλλη μια απόδειξη γι'αυτό, αν ήταν εντάξει και έκανε για σχέση, στο θέμα της πρώην του, αυτής που τα ζητάει όλα, ναι, θα έκανε κάποιες υποχωρήσεις, ή έστω δεν θα 'χε αφήσει αρνητική "χροιά". Τώρα αν είναι αυτή τόσο παράλογη δεν το γνωρίζω, αλλά και πάλι ίσως έχει πληγωθεί και τα λέει αυτά.
Οι άντρες και απατούν, και θέλουν πιτσιρίκες, και θέλουν να 'χουν το πάνω χέρι (και οι γυναίκες το θέλουν αλλά συνήθως οι άντρες το 'χουν), και παντρεύονται για να βρουν μία να τους υπηρετεί και να τους κάνει παιδιά, και μη μου πεις ότι είμαι υπερβολική και τα έβγαλα από το μυαλό μου, γιατί κοίταξε λίγο γύρω σου, υπάρχει αγάπη; Και κάτι άλλο, όταν αναφέρομαι στις γυναίκες, και λέω καλά λόγια, δεν μιλάω γι'αυτές που φέρονται σαν τους άντρες, και θέλουν σεξ, αλλά για τις συναισθηματικές. Και σίγουρα είναι πιο πολλές από τους αντίστοιχους άντρες.
Άρα γι'αυτό ίσως η φίλη σου έχει παράλογες απαιτήσεις, γιατί έχει πληγωθεί και θέλει κατά κάποιο τρόπο να πάρει το αίμα της πίσω! Και θα μου πεις τώρα, τι φταίει να την πληρώσει ο επόμενος που θα 'ναι αθώος; Γιατί αυτή τι έφταιγε που ήταν αθώα και την πλήγωσαν τόσοι ή έστω ένας; Δεν ξέρω αν είναι έτσι η φίλη σου, κρίνω με βάση τον εαυτό μου, γιατί έχω κι εγώ βέβαια κάποιες απαιτήσεις, αν και πιστεύω ότι αξίζω να τις έχω.
σωστα οστοσο πολυ καλυτερα να εχει προβλημα στο σεξουαλικο κοματι παρα να εχει προβλημα στο μυαλο.. κ τα δυο δυστυχος δε λειτουργουν εξισου καλα χωρις να χανει το ενα κερδιζοντας το αλλο.
οι στρατηγικες δε μπορουν να περασουν για πολυ σε μια μονο σχεση που εχει διαρκεια εκτος αν καπιος εχει σκοπο να αλαζει συνεχεια συντροφους
αυτος που θα μινει με μια σχεση αργα η γρηγορα μονο αυτο που ισχυει πραγματικα θα τους κανει να μεινουν μαζι
Λοιπόοον... Κοίτα, για να μην επεκταθώ σε παραδείγματα φίλων και γνωστών, θα μιλήσω γενικά: οι άνθρωποι (άντρες ή γυναίκες) που είναι αρνητικοί και δύσπιστοι, δυσκολεύονται να βρουν μια σχέση. Το ίδιο και όσοι ζητούν πολύ περισσότερα απ' όσα οι ίδιοι δίνουν, ή απ' όσα μπορεί ένας πραγματικός (κι όχι ιδανικός) άνθρωπος να δώσει.
Ως προς τα όσα λες
1. Και πολλές γυναίκες απατούν. Γενικά κι η εμπειρία το δείχνει κι οι έρευνες το δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων κάποτε με κάποιον τρόπο απατούν.
2. Το σεξ φυσικά και είναι σημαντικό κι ούτε είπα πουθενά για σχέσεις χωρίς σεξ. Αλλά στην επιλογή συντρόφου ζωής δεν αρκεί ένα καλό κρεβάτι.
3. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι κάνει κάποιος επακριβώς στην ιδιωτική του ζωή. Αλλά δυο άνθρωποι που δείχνουν ήρεμοι κι ευτυχισμένοι, με κάποιον τρόπο έχουν βρει τις ισορροπίες τους.
4. Γιατί να είναι πάντα ο άντρας ο 'ακατάλληλος για σχέση'? Μπορεί να ήταν η (πρώην) κοπέλα ακατάλληλη.
5. Θεωρείς ότι ένας άντρας κατάλληλος για σχέση πρέπει να υποχωρεί σε παράλογες απαιτήσεις? Π.χ. να πληρώνει όλα τα έξοδα?
6. Οι πληγωμένοι άνθρωποι σίγουρα υποφέρουν από το τραύμα, αλλά δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε τη δική μας ευθύνη, ή / και να αλλάξουμε κύκλο συναναστροφών. Αυτό αλλάζει πολύ τα πράγματα, παρότι συχνά λόγω του τραύματος δεν το βλέπουμε.
7. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Ξέρω πάααρα πολλούς άντρες που π.χ. ΔΕΝ θέλουν κάποια να τους υπηρετεί, αντιθέτως αυτό τους χαλάει, καθώς και πάρα πολλούς που προτιμούν κοντινές ηλικίες.
8. Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να αναζητούν και πιο χαλαρές σχέσεις στη ζωή τους (άντρες και γυναίκες), όχι μόνο φουλ στο συναίσθημα ή πάντα με 'προοπτική'.
9. Εκτός από τα νεογέννητα, κανείς δεν είναι 'αθώος'! :p
10. Τέλος, δεν ξέρω αν το θέμα είναι πως εσύ έχεις απαιτήσεις. Φυσικά και δικαιούσαι να έχεις. Ίσως έχεις μια κάπως μονοκόμματη και άκαμπτη ηθική, αλλά υπάρχουν κι άλλοι με παρόμοιες απόψεις που θα μπορούσατε να ταιριάξετε. Απλά νομίζω ότι ένα ουσιαστικό πρόβλημα είναι πως τα περνάς όλα από ένα αρνητικό και μαύρο φίλτρο.
Τέλος πάντων, ένα τέτοιο θέμα είναι ανεξάντλητο! :)
Γεια σου Άγγελε! Καταρχάς σε τι εννοείς ότι 'υστερούν', πχ σε εμφάνιση, οικονομική επιφάνεια, μόρφωση και άλλα τέτοιου τύπου χαρακτηριστικά?
Νομίζω πως υπάρχουν ολων των ειδών οι άνθρωποι.
Κάποιοι γνωρίζουν πού πατάνε και πού βρίσκονται, κάποιοι από αυτούς είναι ακομπλεξάριστοι και κάποιοι νιώθουν μειονεκτικά.
Κάποιοι άλλοι δεν καταλαβαίνουν, δεν έχουν επίγνωση των διαφορών τους με το σύντροφο (ας μην πω ότι 'υστερούν').
Όντως οι τελευταίοι μπορεί να νιώθουν ότι αδικούνται, ενώ στην πραγματικότητα υπήρχε ασυμφωνία / ασυμβατότητα που δεν μπορούσαν να δουν.
Γεια σου Μαρινα . Σευχαριστω για την απαντηση , ηταν πληρης , με καλυψες .
Πιστευω οτι πρεπει ναχουμε εμπιστοσυνη στος ανθρωπους . Μια καλη συμπεριφορα , ειναι ικανη να μας ' βγαλει ' τον καλο μας εαυτο .
Για μενα ολοι ειναι αθωοι , μεχρι αποδειξεως του εναντιου . Αλλοι το παιρνουν αναποδα .
Εκτος βεβαια αν μια περιπτωση ειναι ηλιου φαεινοτερη , οποτε εκει δεν ασχολεισαι καν .
Γιατι ομως δεν υπαρχει το αντιστοιχο της λεξης ' μισογυνης ' στο θηλυκο ?
οταν λες "κατα γενικη ομολογια" εχεις κατα νου το συμβουλιο της ευρωπης?:p
οταν ενα ζευγαρι ειναι ευτυχισμενο μαζι, κανεις δεν υστερει.
αυτο αποδεικνυεται απο την αρμονικη και μακροβια σχεση και την αμοιβαια ικανοποιηση/χαρα (ολα αυτα ,μαζι), που μονο οι δυο μπορει να ξερουν.
δεν εχει σημασια τι νομιζουμε οτι καταλαβαινουμε εμεις, οι απεξω.
μπορει εσυ (η εγω) να τους βλεπουμε αλλιως, αλλα ποιον ενδιαφερει αυτο? (κανεναν). την γνωμη μας θα ρωτησουν αν ειναι ευτυχισμενοι?
εννοω δηλαδη, οτι μια τετοια εκτιμηση σηκωνει μεγαλη συζητηση που συνοψιζεται στο "και ποιος το κρινει αυτο?".
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Απαντάω κι εγώ ένα ένα σε αυτά που μου έγραψες:
1. Το ότι οι γυναίκες απατούν δεν μας πειράζει, το ξέρω αλλά εδώ μιλάμε για άντρες.
2. Για μένα το σεξ δεν είναι καν σημαντικό σε μια σοβαρή σχέση, αλλά πολλοί διαφωνούν....
3. Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν.
4. Από την εμπειρία μου το λέω αυτό.
5. Όχι, δεν το πιστεύω αυτό, θεωρώ πως πρέπει να θεωρεί συναισθηματικά, να καταλαβαίνει την κοπέλα του γιατί τα ζητάει αυτά.
6. Σε αυτό συμφωνώ ως προς το δεύτερο σκέλος, τώρα να έφταιγε κάποιος που πληγώθηκε δεν το πιστεύω! Για να πληγωθεί κάποιος σημαίνει ότι ήταν αυτός που ήθελε πιο πολύ, ή και ο μόνος που ήθελε σε μια σχέση.......
7. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα.
8. Αυτό με βρίσκει αντίθετη, το θεωρώ πολύ φθηνό να κάνεις σχέση μόνο για σεξ, αν και είναι συχνό φαινόμενο, εγώ δεν θα το έκανα ποτέ όμως.
9. Αθώος εννοώ ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα-σχέση, ότι δεν έβλαψε αυτός τον άλλο/την άλλη, κι όμως την πλήρωσε από αυτόν/ήν.
10. Δεν μου αρέσουν οι λέξεις μονοκόμματη και άκαμπτη, θα προτιμούσα το σκέτο ηθική. Όσο για το φίλτρο, ίσως έχω κάποιο αρνητικό, αλλά αυτό πως βγαίνει;
Ρεμ , δεν αναφερομαι σε ζευγαρι που ειναι καιρο μαζι , εκει προφανως δεν εχει σημασια ποιος ' υστερει ' σε προσοντα . Αφου τα βρισκουν ,τι σημασια εχει . Αναφερομαι σε ' παρ ' ολιγον ' ζευγαρι , που ο ενας υστερει εναντι του αλλου , σε σημεια οπως εμφανιση , προσωπικοτητα , αυτοπεποιθηση , ηλικια , καλλιεργεια , κοινωοικονομικη επιφανεια και αλλα δευτερευοντα που αυτη την στιγμη δεν μουρχονται .
Στα αλλα που γραφεις , δεν καταλαβαινω τι εννοεις .
Αυτή την αυτοπεποίθηση δεν ξέρω γιατί την βάζετε τόσο ψηλά. Εδώ υπάρχουν άτομα αξιόλογα με μηδέν αυτοπεποίθηση, και άλλοι και άλλες που νομίζουν ότι κάποιοι είναι, επειδή έπεσαν σε ανθρώπους που τους στήριζαν.......αλλά και γενικά, όσο ωραίο και να είναι κάποιος να έχει προσόντα, ακόμα πιο ωραίο είναι ότι ο έρωτας είναι τυφλός, και δεν κοιτάει κοινωνικοοικονομική και άλλου είδους "επιφάνειες", αλλά πόσο ενδιαφέρων είναι κάποιος και πόσο σεξαπίλ έχει, για να μην πω, ότι ούτε αυτά μετράνε στον έρωτα. Στην αγάπη και στον έρωτα δεν χωράνε μετρήσεις για μένα.........
Pillow , εσυ εισαι εσυ , κι εγω ειμαι εγω . Ενταξει , ασε την κοινωοικονομικη επιφανεια , λαθος μου , αν και αυτη συμπεριλαμβανεται στο ' πακετο ' που εχει καποιος , τι να τον κανεις τον ερωτα , αμα δεν υπαρχει φραγκο . Αλλα τα αλλα προσοντα υποδηλουν οτι καποιος εχει πολλες επιλογες στο αλλο φυλο , και αυτοπεποιθηση = σεξαπιλ . Αλλα ειπαμε εγω ειμαι εγω , και εσυ εισαι εσυ . Δεν θελω να σε πεισω , τις αποψεις μου εκθετω .
50% των νεων νομιζουν οτι ειναι γαμι@δες(μηδεν μυαλλο),30% ντροπονται να μηλισουν σε γυναικες(αμα το κυνηγισεις θα βρεις καλο παιδι σε αυτη την κατηγορια αλλα θα ειναι απειρος και ολα αυτα τυπου σχεση και αγαπουλες θα τα βλεπει πρωτη φορα,θα εναι μαμακιας η εξαρημενος απο το σπιτι.το90% αυτης της κατηγοριας μονο καλο τελος δεν θα εχει,πολλες απο εσας το ξερουν ηδη).ενα ας πομε 20% ειναι αλλη κατηγορια,αλλο επιπεδο,αλλη υποθεση,ειναι μια μιξη αυτων πουτην πατισανε παλια με καποια,ειναι ατομα με ψυχολογικα,ατομαμε ασχημες ιστοριες,ατομα που προσπαθουν να προσαρμοστουν,η απλος καλα παιδια(σε αυτη την κατηγορια δν εχω να πω κατι)...λοιπον γτ εσυ σαν γυναικα να κατσεισ να σκεφτεις τι θελουν αυτες οι κατηγοριες?κατσε μιλα,ψυχολογισε και βρες οτι θες αμα αυτος που κυνηγας δεν θελει αυτο που εισαι τοτε δεν ειναι για σενα αστο βρες αλλον
ΚΑΝΕ και μια αναλυση για γυναικεσ να ενημερωθω κι εγω οντωσ για τουσ αντρεσ ετσι ειναι