Έχω νοσηλευτή δύο βδομάδες, ή διάγνωση μου είναι ψυχωσική συνδρομή και παίρνω 800 μγ σολιαν δεν έχω διάγνωση σχιζοφρένεια που δεινή τα καλά ποσοστα
Εστάλη από MotoG3 στο E-Psychology.gr Mobile App
Printable View
Έχω νοσηλευτή δύο βδομάδες, ή διάγνωση μου είναι ψυχωσική συνδρομή και παίρνω 800 μγ σολιαν δεν έχω διάγνωση σχιζοφρένεια που δεινή τα καλά ποσοστα
Εστάλη από MotoG3 στο E-Psychology.gr Mobile App
λογικα το δικαιουσαι.εγω ειχα παει με γνωματευσεις απο 2 γιατρους.ο ενας εγραφε ψυχωσικη συνδρομη κλπ και ο αλλος σχιζπφρενεια κλπ
ψυχωσικη συνδρομη σημαινει σχιζοφρενεια? μου ειπαν οτι θα παιρνω για παντα τα φαρμακα παντως, ενω στην αρχη μου ειχαν πει θα παιρνω μονο για δυο χρονια, γενικος εχω απογοητευτη μεχρι περυσι πηγαινα καπως καλυτερα στα φαρμακα ειχα φτασει τα 200 μγ σολιαν μετα ακουσα φωνες, ανεβασαμε 400 μετα μουδιαζαν τα χερια μου και ειχα καταθλιπτικες τασης τον καναμε 600 και μετα εγινε το περιστατικο με το πατερα μου και πηγαμε στα 1000, και τωρα ειμαι στα 800, καλα νοιωθω παντως με αυτη τη δοση δεν μπωρο να πω δεν εχω προβληματα, ευτυχως δεν εχω ακαθησια να πρεπει να παιρνω και ακινετον το συνηθησε το φαρμακο ο οργανισμος μου......, αρε μπου τη τραβας και εσει, σε καψε η ψυχολογος, σου φουσκοσε τα μυαλα οτι θα κοψεις τα φαρμακα και κατεβηκατε πολυ και γρηγορα και τωρα τραβας υποτροπη, εμενα ο δικος μου ψυχιατρος, δεν θελει να κανω ψυχαναλυση δεν ξερω γιατι......
ελα τωρα την ειχαι κανει να πιστεψει οτι θα κοψει τελειως το σολιαν και τα φαρμακα κακο της εκανε, το καψε το κοριτσι, δεν πρεπει να εχουμε ψευτικες ελπιδες αυτη ειναι η αρρωστια μας και θα παιρνουμε φαρμακα τελειωσε, χιλλιες φορες καλυτερα να με ειχαν κανει να το αποδεχτω απο την αρχη. και εγω μεχρι περυσι νομιζα οτι θα εκοβα τα φαρμακα και τη εγινε, με εφερε η αρωστια τουμπα..
ναι μου το ελεγε.αν οχι ολα σχεδον ολα
Καλά για να λέμε και την αλήθεια τώρα η βασική ευθύνη για τα χάπια είναι του ψυχιάτρου, ο, τι κι αν λέει ο ασθενής.
Δεν γνωρίζω πολλά για το θέμα αλλά φαντάζομαι, όλοι όταν μπαίνουν σε μια διαδικασία σταδιακής μείωσης πάντα υπάρχει και το ρίσκο της υποτροπής και εκεί θεωρώ πως εξαρτάται από τον ψυχίατρο το πώς θα το χειριστεί, πόσο σταδιακά θα το κάνει και μέχρι πού θα φτάσει προκειμένου να μην βάλει τον ασθενή του σε κίνδυνο.
Από την άλλη η μπου είχε δειξει οτι τα πήγαινε καλά με την ψυχοθεραπεία κι όταν εμφανιζόταν συμπτώματα στην αρχή κάθε μείωσης κατάφερνε και τα ξεπερνούσε. Φαντάζομαι οτι εκεί την πατησε η ψυχίατρος και ρίσκαρε περαιτέρω μείωση.
Μπου όταν εμφανιζόταν φωνές ή άλλα συμπτώματα μετά από κάθε μείωση αυτό το έλεγες στην ψυχίατρο ή το συζητούσες μόνο με την ψυχολόγο μέχρι να φύγουν;
Δεν ξερω αν πηγαινε με τα νερα σου επειδη ζητουσες διακαως να σταματησεις τα φαρμακα ή αν οντως νομιζε οτι μπορει καποτε να τα κοψεις, οπως και να εχει, δεν ειναι δικη της δουλεια, γιαυτο σου ειχα πει και παλιοτερα οτι καλο ειναι να εχει επικοινωνια η ψυχιατρος με την ψυχολογο σου, να ενημερωνει η μια την αλλη.
στην 1η μειωση τον ιουλιο απο 1200 στα 1000 δεν ειχα θεμα
στη 2η μειωση απο τα 1000 στα 800 το σεπτεμβρη ειχα θεμα υποτροπης αλλα δεν το ειπα στη γιατρο γιατι μου ειπε η ψυχολογος αν αντεχω να το παλεψουμε μαζι γιατι αν θα το ελεγα στη γιατρο θα μου αυξανε τα φαρμακα.το ειπα στη γιατρο μετα αφοτου συνηλθα.
την 3η μειωση απο τα 800 στα 600 το νοεμβρη εκανα υποτροπη το ειπα και στη γιατρο αλλα μου ειπε να περιμενουμε.τελη δεκεμβρη ημουν καλα μου ειχαν φουντωσει οι ψυχαναγκασμοι ομως και η γιατρος τωρα το γεναρη δε μου εκανε αλλη μειωση και μου ειπε να περιμενουμε μεχρι το καλοκαιρι.
και μετα αυτο εδω τωρα...
το ειχα δωσει το τηλ της γιατρου στη ψυχολογο αλλα δεν επικοινωνησαν απο οσο ξερω
Και ο Παυλος 800 δεν παιρνει?
ναι 800 παιρνει αν θυμαμαι καλα.αλλα ειναι τυχερος γιατι παιρνει μονο ζολιαν
Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο τώρα γιατί θα αρχίζω να βρίζω την γιατρό και την ψυχολόγο μαζί!
βεβαια γιατι παιρνω τοσα φαρμακα δεν εχω καταλαβει... τι να πω..
αστα βρε βοο την πατησες, πολλες μειωσεις..... και μενα γυρισε τουμπα, ευτυχως εγω δεν επεσα σε υποτροπη. βοο πρεπει να πηγαινεις με τη ψυχιατρο οχι με τη ψυχολογο.
ελπιζω σε δυο τρεις μηνες να το μειωσω στα 600 αλλα εκει ειναι η δωση μου εμενα 600 με 800, τωρα παιρνω 800 ελπιζω σε μια μικρη ακομα μειωση αλλα οχι παραπανω......
περυσι νομιζα οτι θα τα εκοβα τα χαπια, ειχαι φαση, πραγματικα το πιστευα, για αυτο και δεν πηγα περυσι οταν το εμαθα απο το φορουμ οτι μπωρο να παω κεπα..... νομιζα οτι θα εκοβα τα χαπια και θα τελειωνα τη θεραπεια και θα ειμουν καλα οπως παλια, εκανα ονειρα, ειχα φθασει τα 200μγ σολιαν και πιστευα λιγο ακομα και τελος, και τελικα τη πατησα, ατιμη ασθενεια, βημα βημα πισωγυρισα.....
στο ευχομαι παυλο!
εγω παλι κανω συλλογη φαρμακων...και οι δοσεις ανεβαινουν
ζηταω δε ζηταω μειωση η γιατρος α;ποφασιζει.και τωρα το γεναρη παλι για μειωση της ελεγα και με γειωσε για καλοκαιρι και μετα
και δε ζηταω διακοπη καποιου αλλου φαρμακου..μονο το ζολιαν θελω να φυγει γιατι μου εχει κοψει την περιοδο 3.5 χρονια τωρα
σεπτεμβρη με νοεμβρη ημουν στα 800.περασα ενα δυσκολο 20ημερο αλλα μεετα συνηλθα.
τωρα παλι στα 800 ειμαι αλλα δε μπορω να συγκεντρωθω κλπ
Δε σε γειωσε. Εκανε πατατα με την προηγουμενη μειωση και τωρα ξερει οτι δεν πρεπει να κανει αλλη. Θα σε γειωνε ετσι και σου κανε κι αλλη μειωση και κατεληγες σε νοσηλεια εξαιτιας της. Αραξε λιγο, απ ο,τι καταλαβαινω απο οσα λες και εσυ και ο Παυλος, το ζολιαν ειναι το βασικο φαρμακο(απο αυτα που παιρνεις εννοω) για τα ψυχωτικα επεισοδια. Τι να την κανεις την περιοδο αμα νιωθεις σαλταρισμενη και σε βαλουν σε κλινικη?
καλα ειμαι μπωρω και κανω καποιες δουλειες καθε μερα, εχω προγραμμα ξυπναω τρωω πρωινο, μετα παω χωραφι, ασχολουμε με τα ζωα κανω καποιες αγροτικες δουλειες μετα παω συχνα στις μελισσες..... γυριζω κατα της μια μια μιση σπιτη, κατα 3 με 4 πηγαινω τρεξιμο, μετα μπωρει να παω γυμναστηριο... κατα της 7 παω καφε και μετα σπιτι και κατα της 12 κοιμαμε.... συνηθως ειμαι μια χαρα με εχει στρωσει αυτο το προγραμμα...., μερικες φορες μπωρει να παθω κατι σαν νευρικη κριση η να πεσω σε πανικο... που και που το παθαινο αυτο βεβαια τοτε τρεχει το μυαλο μου με τα χιλλια αλλα το παθαινω αυτο μια φορα το διμηνο θα λεγα.
απλα θα ηθελα να εβρισκα μια PART TIME JOB να βγαζω απο τα αγροτικα ενα μικρο εισοδημα να βγαζω και απο ενα 4 ωρο 5 ωρο κανα 300αρι να εχω ασφαλεια και να ειμαι μια χαρα, δεν νομιζω οτι θα την παλεβα σε δουλειες σαν της ιχθυοκαλειεργειες βασικα ειμαι σε ευαισθητες ισοροπιες, ειμαιι καλα γιατι κανω μια νορμαλ λειτουργικη ζωη αν εκανα ακροτητες δουλευα 12ωρο πιστευο δε θα τη παλευα, το νευρικο μου συστημα ειναι σε ευαισθητη ισοροπια
βεβαια αν επαιρνα απο τα κεπα ενα επιδομα και ειχα και τα αγροτικα παλη μια χαρα θα ειμουν. ειχα διαβασει οτι στα επιδοματα αναπηριας λογο ψυχολογικους λογους δικαιουσε να εργαζεσε, αν επαιρνα το επιδομα ειχα τα μελισσακια και της ελιες που εχουμε θα ειμουν μια χαρα
βρε boo ευτυχως εγω ειμαι αντρας δεν εχω τετοια θεματα βεβαια κοπελα δεν εχω μοναχος μου ειμαι. με το αλοπεριντιν δεν επηρεαζονται η ορμονες σου, μονο με το σολιαν εχεις προβλημα?
εγω πιστευω οτι θα τα καταφερεις και δε θα παρεις περισσοτερα αυτη την εντυπωση εχω και το ψαρωμα θα σε βαλουν σε κλινικη σορυ αλλα ακυρο ομως...
το ζολιαν σιγουρα επηρεαζει
το αλοπεριντιν δε θυμαμαι
μακαρι να μην μου την πεσουν και βαλουν παλι μεσα
γιατι να στη πεσουν βρε μπου, κανεις τιποτα το εξτρεμ μια χαρα εισαι, απλα εχεις της παραξενιες σου, δεν εγινε και τιποτα θα περαση η κριση και θα εισαι μια χαρα, μια βδομαδα ακομα να σε πιασει η δοσει και κουλ
μολις το εψαξα....
και το αλοπεριντιν την κοβει...
δε με βλεπω καθολου καλα...
δηλαδη αυτο ηταν?απο τα 23-24 εκελεισα ως γυναικα???
μικρη εισαι, εχεις χρονια μπραστα σου βοο 24 χρονων εισαι?, μπωρει η επομενη γενια φαρμακων να σε θεραπευη. υπομονη boo τωρα προεχη να περασεις την υποτροπη.
30 ειμαι.λαθος εγραψα πριν οχι απο τα 23-24 χρονια απο το 2013-2014 ηθελα να πω..4-5 χρονια δηλαδη ηδη και φως στον οριζοντα δε βλεπω
οταν κατι το θες πολυ γινεται να σκεφτεσαι συνεχεια θα τα καταφερω και στο τελος ετσι θα γινει χρειαζεται θεληση μονο
πολοι ανθρωποι δε την εχουν και γι αυτο χαλιουνται... αντι να σκεφτονται τροπους να την αποκτησουν...
αν δε γινεται σκεψου αν πραγματι το θες..
ουτε εγω βλεπω φως στον οριζοντα με φαρμακα θα ζησουμε μπου, εγω ειμαι 38 σχεση δεν εχω πιθανοτατα θα ζησω μονος μου, αν δε βρω καμια κουζουλη αλλα δεν το βλεπω...
αλεξανδρε με τη θεληση δεν γινεται τιποτα, πρεπει και να μπωρεις, ειναι πρακτικα θεματα. οσο και να ηθελα να κοψω τα φαρμακα, δεν μπωρω.....
μαλον δεν ηταν τοσο αδικη η ζωη μαζι σου γι αυτο πιστευεις οτι δε γινεται τιποτα
εγω πιστευω οτι δεν ηθελες γιατι η ωρα περναγε με φιλους στα καφε και μετα θεληση καπουτ
ειναι ετσι η ζωη που τα αντισταθμιζει ολα δινει τα περισσοτερα σε αυτον που ζει στο κενο και αυτος που ζει στη ζωη νιωθει οτι δεν εχει τιποτα.
δε θα μπορεσω να κανω οικογενεια με αυτα τα φαρμακα.δε θα μπορεσω να κανω ενα παιδακι
απογοητευση