Ευχαριστώ. Τώρα είμαι ευτυχισμένος :)
Printable View
Ευχαριστώ. Τώρα είμαι ευτυχισμένος :)
Καταρχάς, χαίρομαι που συνεννοηθήκαμε :)
Μιλούσα για τον νόμο γιατί είδα σχόλια του στυλ " α ο άντρας είναι μόνο για να δίνει το σπέρμα " πχ κτλ ενώ υπήρχε εδώ ένας συγκεκριμένος άντρας ο οποίος κατά τα δικά του λεγόμενα εκβίασε την γυναίκα του με χωρισμό αν δεν κρατούσε ένα παιδί. Και ο νόμος δεν δίνει τυχαία όλα αυτά τα δικαιώματα στην γυναίκα μόνο, το κάνει για τους λόγους που προανέφερα και οι οποίοι είναι σημαντικοί.
Στο θέμα μας όμως, επειδή θεωρώ πως είσαι σκεπτόμενος άνθρωπος και με ενσυναίσθηση, δεν σου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί μια γυναίκα που έχει υποστεί τέτοια ταλαιπωρία για να αποκτήσει τα δυο πρώτα της παιδιά, να μην θέλει το τρίτο;; Θεωρείς ότι είναι θέμα που θα χωρούσε διαπραγμάτευση; Εγώ αν ήμουν άντρας της θα σκεφτόμουν τα εξής ενδεχόμενα 1) έφτασε πραγματικά στα όρια της άρα δεν πρέπει να την πιέσω καθόλου 2) δεν νιώθει πια καλά στον γάμο μας 3) έχει βρει άλλον. Όποιο κι από τα τρια αν συνέβαινε , αν ήμουν άντρας της θα θεωρούσα ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να την πιέσω να κρατήσει το μωρό όσο κι αν το ήθελα εγώ.
Δεν είναι εύκολη υπόθεση για μια γυναίκα η έκτρωση. (εξαιρώ τις περιπτωσεις που το χουν ψωμοτύρι, αν ήταν έτσι η γυναίκα του θα το ήξερε). Για να φτάνει μια γυναίκα να το θελήσει, θα έχει πολύ σοβαρούς λόγους. Αυτό είναι το δικό μου σκεπτικό.
Και ο φίλος μας εδώ δεν το έλαβε καθόλου υπόψην του αυτό, φτάνοντας στο αντίθετο άκρο να την εκβιάσει κιόλας με χωρισμό. Για να κρατήσει ένα παιδί που δνε ήθελε. Δεν θέλω να τον κάνω να νιώσει άσχημα γιατί τώρα ότι έγινε έγινε, αλλά αν τώρα η κοπέλα την κρισάρα την έπαθε ακριβώς επειδή ξεπέρασε τα όρια της με τα τρία μώρα; Αν υπήρχε άλλος από πριν και είχε ήδη αμφιβολία για την πατρότητα που παιδιού; Αν εκείνη ένιωθε από πριν ότι ο γάμος τους οδεύει προς το τέλος και γιαυτό δεν ήθελε άλλο παιδί; Υπάρχουν χίλια αν που μπορεί να διατυπωθούν.
Όπως έχω πει και πιο πάνω δεν είμαι σύμφωνος στον να εκβιαζεις ένα άνθρωπο να κάνει αυτό που θέλεις. Πόσο μάλλον μια γυναίκα να κρατήσει ένα παιδί. Είμαι όμως της άποψης πως όταν μια γυναίκα πει ότι προτιμάει την έκτρωση να εξηγήσει και τους λόγους. Για μένα η ζωή ενός παιδιού είναι πιο πάνω από οποία άλλη ζωή. Θα ήθελα να μάθω τι σκέφτεται, τι την τρομάζει.. Μια σοβαρή συζήτηση όπου θα είναι σε θέση ο ένας να ακούσει τις απόψεις του άλλου θα ξεκαθαριζε την όλη κατάσταση. Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμαμε να κραταμε αυτά που σκεφτόμαστε ή νιώθουμε για τον εαυτό μας και μετά αναρωτιομαστε γιατί ο άλλος δεν μας καταλαβαίνει ή δεν κάνει καμια προσπάθεια να μας καταλάβει.
Πολλά από όσα έχει πει ο φίλος εδώ δεν μου κάθονται καλά. Ίσως επειδή δεν τα λέει όλα, ίσως επειδή δεν απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις. Αλλά πραγματικά θα ήθελα να ακούσω και την δική της πλευρά. Για το πως βλέπει τα πράγματα. Ή μάλλον το καλύτερο θα ήταν να καθησουν οι δύο τους να πουν αυτά που σκέφτονται χωρίς εγωισμούς για να βγάλουμε μια άκρη. Για τα παιδιά τους.
Ρωτηστε οτι θελετε εγω απλα παρακουλουθω την συζητηση που εχετε ανοιξει μεταξυ σας :)
Σε αυτή την φάση που είμαστε υπάρχει πολύ ένταση μεταξύ μας, οπότε δεν είναι δυνατο να καθίσουμε και να συζητήσουμε είτε οικονομικές διάφορες γιατί έχουμε αποκτήσει και κάποια περιουσιακά στοιχεία στον γάμο, αυτή επιμένει να τα γράψουμε όλα στα παιδιά εγώ όχι, δηλαδή να γράψω ένα σπίτι σε 6 χρόνων παιδί? Και δεν αδικώ όλα τα άλλα με αυτό, αν το κάνω είναι σαν να βάζω την διχόνοια μέσα τους.
Όσον αφορά το κομμάτι των παιδιών κάποιες μέρες τα πάω στους γονείς μου και μένουμε και εκεί το βράδυ, κάποιες τα έχει αυτή. Αρχίζουν και ερωτήσεις γιατί δεν έρχεται η μαμά και τέτοια.
Γενικά δύσκολα ρε παιδιά τι να σας λέω, μην σου τύχει...
Μου φενεται σε βρηκε βολικο ανθρωπο η γυναικα σου κ το εκμεταλευτηκε.δεν τα διαβασα ολα σε καποια φαση κουραστηκα γιατι ειναι πολλα τα μυνηματα.παρα εισαι καλος σε σημειο βλακειας κ τοση βλακεια δεν αντεχετε.ελπιζω μονο να κανεις οτι καλυτερο μπορεις για τα παιδια σου
Δεν έχεις άδικο σε αυτό, σίγουρα το εκμεταλλευτηκε. Δεν πειράζει τι να κάνουμε εγώ το έκανα γιατί έτσι ένιωθα, πλέον αυτή θα βγει χαμένη γιατί θα χάσει όλα τα καλά που είχε. Απλά δεν έχει πισωγύρισματα.
Ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για εμένα πιστέψε με.
Για τα παιδιά θα κανουμε το καλύτερο και οι δύο.
Θελει και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο..
Προφανως καποιος την δασκαλευει στα νομικα.θελει να γραψεις την περιουσια σου στα παιδια σας (της) για να μην κανεις μελλοντικα κι αλλα παιδια και την δικαιουνται...
Μην το κανεις και πες της το και ξεκαθαρα οτι αν στο μελλον κανεις κι αλλα παιδια, δεν ειναι σωστο να αδικηθουν. Αυτη το ζηταει το διαζυγιο. Ας προσεχε...
Μετά από πολύ, καιρό είπα να γράψω γιατί δεν μπορώ άλλο.
Πλέον έχω φύγει από το σπίτι και κάθε μέρα που ξυπναω μαζεύω ένα ένα τα κομματια μου να πάω στην δουλειά να δω τα παιδιά μου.
Μου είναι πολύ δύσκολη η νέα πραγματικότητα, δεν έχω όρεξη να βγω έξω. Συνέχεια κάθομαι και σκέφτομαι γιατί συνεβει σε εμένα και τέτοια.
Γενικά είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι να ξαναβρώ τον εαυτό μου...
Ακόμη τα παιδιά μου δεν τα έχω φέρει σπίτι, φοβάμαι μην πληγωθουν, μην με μισησουν άλλωστε τι να καταλάβουν και αυτά.
Προσευχομαι για εκείνη και για τα παιδιά να είναι καλά, ξέρω ότι κάπου μέσα της ξέρει ότι κάνει λάθος αλλά πλέον έχει ράγισε το γυαλί.