Results 136 to 150 of 171
Thread: Γαμος τελος!!!
-
23-10-2019, 18:58 #136
- 23-10-2019, 19:16 #137
Φυσικα και οι δυο ευθυνονται για την προφυλαξη εξισου και η γυναικα θα επρεπε να φροντίζει για την προφυλαξη περισσοτερο κι απ τον αντρα γιατι το δικο της σωμα θα ταλαιπωρηθει σε περιπτωση εκτρωσης. Και βεβαια ο ανδρας εχρι δικαιωμα να εχει αποψη ΑΝ ενημερωθει για την εγκυμοσυνη. Και το επιθυμητο ειναι να συμφωνησουν . ΑΝ ομως δεν συμφωνουν και διαφωνούν καθετα ποιος θα επρεπε να αποφασισει; αυτος που το κυοφορει η αυτος που δεν εχει καμια σωματικη σχεση με την κυοφορια; Γιατι καποιος πρεπει ν αποφασισει δεν θα παιξουν μονα- ζυγα...
23-10-2019, 19:35 #138
23-10-2019, 20:32 #139george1520Guest
23-10-2019, 21:42 #140
Αν δεν υπαρχει προθεση και ωριμοτητα αναληψης ευθυνης αυτης της ψυχουλας απο τους γεννητορες της τοτε γιατι η επιστημη ανακαλυψε την αμβλωση;;; Ο καθενας σιγουρα εχει τη γνωμη και την αποψη του αλλά καθε παιδακι ειναι ισοβια δεσμευση για τους γονεις του. Συνηθως ενας απο τους δυο αρνειται να αφιερωθει και ξεκινα διαμαχη. Εις βαρος αυτης της ψυχουλας γινονται βαρβαρα γεγονοτα. Ελευθερη βουληση υπαρχει. Υπαρχουν αντρες περισσοτερο δοτικοι και απο γυναικα. Δεν τσουβαλιαζουμε. Οπως και να εχει απο τη συλληψη εως και την ελευση υπαρχει χρονος διαλογου. Οταν γεννηθει απαιτειται υπευθυνοτητα και απο τους δυο. Ευχομαι να πανε ολα οσο πιο θετικα γινεται για τα 3 παιδακια. Ζουμε στην εποχη της συνεπιμελειας κατα κυριο λογο. Δεν ειναι τυχαιο γεγονος υποθετω. Μεταμορφωση της εννοιας οικογενεια οπως διαμορφωθηκε το 1970. Αυτο που δεν αλλαζει ειναι τα δικαιωματα των παιδιων.
"Make sure your worst enemy isn't you"
23-10-2019, 22:27 #141
Φυσικά και η προφύλαξη είναι ευθύνη και των δύο, δεν είπα το αντίθετο.
Λάθη γίνονται όμως ακριβώς επειδή είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε Θεοί. Έχω περίπτωση φίλης πχ που έμεινε έγκυος επειδή έσπασε το προφυλακτικό. Έτυχε και το ήθελαν και οι δύο και το κρατήσανε. Αν δεν το θέλε τι έπρεπε να γίνει; Να κρατήσει ένα παιδί ως τιμωρία επειδή έκανε λάθος; που δεν έκανε κιόλας.
23-10-2019, 22:30 #142
23-10-2019, 22:36 #143
Πώς και οι δύο; Πώς γίνεται αυτό πρακτικά μπορείς να μου εξηγήσεις;
Έχουμε ας πούμε ένα ζευγάρι και ο άντρας λέει ότι θέλει το παιδί η γυναίκα λέει ότι δεν το θέλει. Πες μου πρακτικά πώς γίνεται να πάρουν την απόφαση και οι δύο.
Εντωμεταξύ η ψυχή που λέμε και ξαναλέμε, θα μεγαλώσει και θα θέλει να έχει δυο γονείς να το μεγαλώσουν. Το ότι ο ένας από τους δύο δεν θα το θέλει γιατί μπορεί να είναι ανώριμος για να γίνει γονιός, μπορεί να χει δικά του άλυτα θέματα να λύσει, μπορεί να ναι ρεμάλι, μπορεί να μην κάνει για γονιός....αυτά δεν μας απασχολούν;;;; ¨Οταν δηλαδή μια γυναίκα λέει ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να γεννήσει και επιμένει, νομίζετε πως είναι κάτι άλλο από το μητρικό ένστικτο που μιλάει;
23-10-2019, 23:29 #144george1520GuestΤο πρώτο πράγμα που κάνουν δύο υπεύθυνα άτομα που δεν θέλουν να γίνουν γονείς είναι να πάρουν προφυλάξεις. Το πρώτο και πιο βασικό! Είτε είναι άντρας, είτε είναι γυναίκα. Έχουν την ίδια ευθυνη. Όταν η γυναίκα μείνει έγκυος τότε μαζί θα αποφασίσουν για το τι θα γίνει. Πως γίνεται μια γυναίκα να αποφασίζει να κρατήσει ένα παιδί που ο άντρας δεν θέλει αλλά στην συνέχεια να έχει απαιτήσεις? Να το αναγνωρίσει; να πληρώνει τα έξοδα; να ασχολείται; ενώ ένας άντρας αν θέλει να κρατήσει η γυναίκα του το παιδί να μην αντιδράσει, να μην μιλήσει;
Δεν είπα πουθενά ότι θα υποχρεωσει ο άντρας την γυναίκα να το κρατήσει (γιατί μέσα της θα μεγαλώσει) αλλά έχει δικαίωμα να πει την γνώμη του, να δώσει επιχειρήματα και να σταθεί δίπλα της σε όλο αυτό. Δεν είμαι υπέρ στο ότι την εκβιασε να το κρατήσει αλλά αυτό που είσαστε κάθετες ότι μόνο η γυναίκα πρέπει να αποφασίσει εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ακόμη λέτε ότι ΑΝ θέλει του το λέει, μπορεί κιόλας να μην είναι δικό του κτλ. Δηλαδή ο άντρας βάζει το σπέρμα, αν επιθυμεί η γυναίκα να το κρατήσει θα είναι όλα καλα, αν όχι δεν μας νοιάζει να ακουσουμε την γνώμη του άντρα. Οι άνθρωποι που επιλέγουν να είναι μαζί, τότε μαζί θα παίρνουν και τις αποφάσεις που αφορά ΤΗΝ ΖΩΉ ΤΟΥΣ.
Και ειδικά όταν μιλάμε για μια ψυχή. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν καθημερινά για να κάνουν ένα παιδάκι και δεν τα καταφέρνουν.
23-10-2019, 23:44 #145george1520GuestΟταν ο άντρας παρατήσει την γυναίκα που κράτησε το παιδί ενώ αυτός είπε ότι δεν το θέλει. Τον βαφτιζουμε ανεύθυνο. Όταν όμως η γυναίκα κάνει έκτρωση επειδή δεν θέλει ένα παιδί την λέμε υπεύθυνη και ότι έπραξε το σωστό. Πόσο υπεύθυνο είναι να χαθεί μια ψυχή;
24-10-2019, 00:20 #146
Βρε συ μου τα λες εμένα αυτά, αλλά εγώ δεν διαφωνώ. Δεν είπα να μην του το πει, ούτε είπα ότι θα συμφωνούσα με το να το γεννήσει χωρίς να το θελει ο άλλος και μετά να του ζητήσει και τα ρέστα. Ανέφερα απλά το σκεπτικό του νόμου που της δίνει το δικαίωμα να το κάνει. Στην ίδια χώρα δεν ζούμε; Δεν το γνωρίζουμε όλοι πως μια γυναίκα έχει δικαίωμα να κρατήσει ένα παιδί χωρίς να το θέλει ο πατέρας, έχει δικαίωμα μόλις γεννηθεί το παιδί να διεκδικήσει την αναγνώριση του και να απαιτήσει οικονομική βοήθεια. Δεν έφτιαξα εγώ τον νόμο.
Το σκεπτικό είναι ότι το σώμα είναι της γυναίκας και ακόμα κι αν ο άλλος δεν θέλει το παιδί, δεν μπορεί να της επιβάλλει να κάνει μια ιατρική πράξη όπως η έκτρωση.Μπορεί να κινδυνεύσει ακόμα και η ζωή της γυναίκας με την έκτρωση. Ανέφερα όμως τουλάχιστον δύο φορές σε αυτό το νήμα πως εγώ δεν θα το επέλεγα σε καμιά περίπτωση. Δεν θεωρώ πως πρέπει να γεννιέται ένα παιδί αν δεν το θέλουν και οι δύο. Κι ακόμα και στην περίπτωση που θα υπήρχαν ιατρικοί λόγοι που δεν θα μπορούσα να κάνω έκτρωση, σε καμιά περίπτωση δεν θα θεωρούσα πως θα είχα δικαίωμα να απαιτήσω από τον άλλον να σταθεί σαν πατέρας είτε οικονομικά είτε με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.
Και πάλι όμως δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Μου λες αν διαφωνούν να το συζητήσουν και να βρουν μια κοινή λύση. Ε δεν υπάρχει πάντα κοινή λύση βρε Γιώργο. Αν ο ένας επιμένει πως θέλει να γίνει πατέρας πχ κι η άλλη επιμένει πως δεν θέλει να γίνει μάνα....κάποιος πρέπει να πάρει την τελική απόφαση. Και η τελική απόφαση δεν μπορεί παρά να είναι της γυναίκας. Γιατί; Γιατί είναι δικό της το σώμα!!!!
Να το πω πάλι προσωπικά για να αποφύγω τις παρεξηγήσεις. Αν έμενα έγκυος εγώ λοιπόν και δεν ήθελα το παιδί ενώ ο άλλος το ήθελε, θα το συζητούσα μεν, δεν θα το διαπραγματεύομουν δε. Τι εννοώ; Επειδή θεωρώ την απόφαση του να γίνεις γονιός ιερή, δεν θα δεχόμουν ποτέ να με πιέσει κανείς σε αυτό με οποιοδήποτε τρόπο. Θα ήθελα αν το έκανα, να ήμουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ σίγουρη πως το θέλω και δεν το κάνω υπό πίεση για να μην χάσω τον άντρα μου πχ.
Αν από την άλλη εγώ το ήθελα κι ο άλλος όχι, θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά το να μην το κρατήσω. Δεν θεωρώ πως έχω δικαίωμα να στερώ από κανένα παιδί τον πατέρα του. Αν δεν υπήρχαν ιατρικοί λόγοι που θα με εμπόδιζαν λοιπόν, δεν θα το κρατούσα. Ακόμα κι αν υπήρχαν, εφόσον ο άλλος θα μου είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν θέλει παιδί, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να τον αναγκάσω με τον νόμο να γίνει.
Ελπίζω τώρα να σε κάλυψα.
υγ. Οσο για το αν ξέρουν τον πατέρα του παιδιού...ο νόμος δεν ξέρει τον πατέρα μέχρι να γεννηθεί το παιδί. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που αφήνει την απόφαση για την γέννηση ή όχι στην μάνα αποκλειστικά.
24-10-2019, 09:05 #147
δεν καταλαβαινω τον τροπο που σκεφτεσαι.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι μπορει ειτε να του πει ειτε ν μην του πει, ειτε το ενα ειτε το αλλο. δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι. αυταποδεικτο δεν ειναι;
δεν εχει δικαιωμα να μην ενημερωσει. εχει την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να το κανει αν ετσι της ερθει. ποιος θα την υποχρεωσει να ειναι ειλικρινης;
24-10-2019, 09:07 #148
24-10-2019, 09:36 #149george1520GuestElisabet δεν ήξερα ότι τόση ώρα λες για τον νόμο γιατί ήσουν κάθετη. Να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα να δώσουμε τόση σημασία σε ένα νόμο γιατί εδώ μιλάμε για τις ανθρώπινες σχέσεις. Μένεις έγκυος από τον ανθρωπο που επέλεξες να παντρευτείς. Του το λες. Δεν θα αρχίσεις να λες "Σύμφωνα με τον νόμο Εγώ επιλέγω για το τι θα γίνει γιατί το μωρό θα μεγαλώσει μέσα μου, εγώ μπορεί να κινδυνεψω κτλ".
Δεν μιλάμε για μια συμφωνία στα επαγγελματικά αλλά μιλάμε για μια ανθρώπινη σχέση, για ένα ζευγάρι. Λες τι σκέψεις σου, τους φόβους σου. Οι λόγοι που δεν θες το παιδί παίζουν σημαντικό ρόλο και για το τι θα συζητήσεις με τον άλλον και αν είναι εφικτό να σου αλλάξει την γνώμη (αν αυτός θέλει το παιδί) . Εδώ μας μιλησε για τις προσπάθειες να κάνουν ένα παιδί με εξωσωματική και μετά ήρθε ένα παιδί χωρίς εξωσωματική. Για μένα αυτό το παιδί θα ήταν ευλογία. Μπορεί να τα βλέπω διαφορετικά δεν ξέρω. Αλλά θεωρώ πως την απόφαση αν θα κρατήσουν ένα παιδί πρέπει να την πάρουν και οι δύο.
Remedy δεν είναι διαγωνισμός για το ποιος θα πάρει την απόφαση. Όταν δύο άνθρωποι σέβονται ο ένας τον άλλον θα μιλήσουν λογικά και θα πάρουν την πιο σωστή απόφαση για τους δύο αλλά και για το παιδί.
24-10-2019, 10:01 #150
βρε γιωργο..
το ειπα 3-4 φορες, αλλα το προσπερνας σαν να μην το διαβασες. με παραξενευει το πως απαντας σαν να μην εχει ειπωθει τπτ.
θα σου κανω μια πολυ συγκεκριμενη ερωτηση και θα ηθελα να την απαντησεις. να μην μου γραψεις παλι τα ιδια πουε παναλαμβανεις εδω.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ οτι πρεπει να συζητησουν με επιχειρηματα, με τις σκεψεις τους με τα συναισθηματα τους, οσες ωρες και μερες θελεις. να προσπαθησουν να συμφωνησουν σε κοινη αποφαση, γιατι αυτο θα ηταν το ιδανικο. και σεβονται κι ο ενας τον αλλον και τον κοσμο ολο.
και παρα τις προσπαθειες τους ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ!!!! δεν μπορεις να δεχτεις, οτι υπαρχει περιπτωση 2 ανθρωποι που εχουν τις καλυτερες διαθεσεις και πολυ σεβασμο να διαφωνουν;;;; δεν το εχεις δει ποτε σου;;
σου λεω λοιπον οτι τα κανουν ολα πολυ σωστα και με πολυ σεβασμο αλλα συνεχιζουν να διαφωνουν στην αποφαση αυτη.
πρεπει να αποφασισουν ομως. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ;;;;;
ΘΕΛΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. μην μου επαναλαβεις οτι θα συμφωνησουν. λεμε οτι διαφωνουν εν τελει!!! (ελεος)
υ.γ. δεν προκυπτουν ολες οι εγκυμοσυνες σε ανθρωπους πουε τοιμαζονται να παντρευτουν...