Results 121 to 135 of 171
Thread: Γαμος τελος!!!
-
23-10-2019, 13:58 #121
Ωραία, εφόσον βλέπεις τα παιδιά καθημερινά λοιπόν θα μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση αν κάτι πάει στραβά.
Εχεις εντοπίσει ότι δεν τα φροντίζει αρκετά; Οτι μπορεί να τα παραμελεί;
Αυτά είναι που πρέπει να προσέχεις, το αν έχει ψυχολογικά ή όχι εφόσον χωρίσατε είναι πια δικό της θέμα. Εσύ οφείλεις να είσαι εκεί και να προσέχεις τα παιδιά σου να είναι καλά.
- 23-10-2019, 14:15 #122
Διαβασα τις περισσοτερες απαντησεις. Ενα παιδι μεχρι να γεννηθει δημιουργει αγχος στο ιδιο το σωμα της γυναικας. Για να τραφει και να αναπτυχθει ομαλα η γυναικα καθημερινα προσεχει λαμβανει σκευασματα βιταμινες αλλά ισως και προγεστερονη ( αμβλυνση συσπασεων), εξετασεις αρκετες σαφεστατα, αρτηριακη πιεση και ελεγχος σακχαρου πλεον βασανιζουν πολλες. Το καθημερινο μελημα ειναι να φερει στον κοσμο ενα υγιες παιδι. Ειτε της το πουν ειτε οχι στο ταξιδι της εγκυμοσύνης αγνωστο το τι θα εμφανιστει. Κατοπιν αφιερωνεται στο μεγαλωμα οπου απαιτειται ολοκληρωτικη αφοσιωση. Το πλασμα αυτο εχει ως μεσον μονο το κλαμα για την καλυψη των αναγκων του. Επι 12μηνες κινδυνευει η γυναικα απο επιλοχειο καταθλιψη και το βρεφος απο το συνδρομο αιφνιδιου θανατου. Δεν υπαρχει χαλαροτητα. Μετα απο διδυμα μακαρι η ιδια να συζητουσε με ειδικο ψυχικης υγειας αν αντεχει για 3ο. Φρονιμοτερο κατ εμε να τσακωνοσασταν παρα υποσυνειδητα να γινοσουν ο εχθρος της. Οσο καλός πατερας και να εισαι, δεν αμφιβαλλω για αυτο, το μένος που βιωνει η γυναικα Μητερα για το αρσενικο που "γεννησε σπερμα" αλλά δεν αλλαξε ολη του η ζωη νομιζω πως ειναι ενα αγεφυρωτο χασμα λογω φύλων. Να ειναι υγιεστατα τα παιδακια σας. Παρακατω... το να κανεις κινηση για ολοκληρωτικη επιμελεια θα την τσακισει. Το να ασκησεις βετο σε επιλογες της εξισου. Το να εχεις επαφες με τα παιδια ειναι απαραιτητο. Μονη της με 3παιδια χωρις οικογενεια κ φιλους ειναι πολυ δυσκολο να το βγαλει ως προγραμμα. Εκτος και εαν θα πληρωνεται κοπελα να επιβλεπει προσεχει ταιζει κτλ. Συζητησε μαζι της ποιες αναγκες εχει απο εσενα για τα παιδια σας. Εαν υπαρχει ο 3ος και αν τα παιδια εχουν αντιληψη θετικου αρνητικου θα σου αναφερουν σιγουρα κατι. Εαν ειναι επικυνδηνη για τον εαυτο της ή για τα παιδια ( κουφια η ωρα) φυσικα και πρεπει να το γνωριζεις διοτι ησουν ο ανθρωπος της 20χρονια. Πες πως ερωτευτηκε.Αυτο δεν αλλαζει οτι δημιουργησατε και αναθρςψατε 3 ψυχες !!! Και φυσικα καποτε υπηρξατε ερωτευμενοι !! Εγω προσωπικα εαν το βιωνα αυτα θα ειχα αναγκη να ακουσω. Οι περισσοτεροι αντρες χρησιμοποιουν την ψυχικη κατασταση ή τη μοιχεια για να παρουν τα παιδια αποκλειστικα. Μια γυναικα που γινεται Μανα δε παυει να ειναι και ενα ερωτικο υποκειμενο. Με λιγα λογια μπορει να σου κρυβει αυτα διοτι τρεμει μη στερηθει τα μικρα. Φυσικα και οι μπαμπαδες εξισου τρεμουν μη τους συμβει κατι αναλογο. Εχω ζησει αρκετα ζευγαρια με τετοιες διαμαχες περι επιμελειας. Τελικα οταν εφευγε ο εγωισμος απο τη μεση σε καποιες περιπτωσεις η ιδια η μητερα ομολογησε πως δεν εχει κουραγια να τα μεγαλωσει 24ωρες το 24ωρο και ανελαβε ο πατερας( η μανα οποτε θελει τα βλεπει αλλα εκεινα ζουν με τον μπαμπα τους * δημοτικου παιδια * ).
"Make sure your worst enemy isn't you"
23-10-2019, 14:25 #123
23-10-2019, 14:35 #124
Επισης... Μεγαλωσα με γονεις ολο ενταση και αισθημα φοβου πως θα χωρισουν ή θα σκοτωθουν μεταξυ τους. Στον δικο μου γαμο μεχρι στιγμης συμβαινει το ακρως αντιθετικο αλλά μη θετικο. Passive aggresive και οι δυο. Δεν νομιζω πως και αυτο το μοτιβο θα κανει καλο στο παιδι μας. Ενα ζευγαρι που ειναι απομακρο, δεν γελαει, δεν εχει εναν σαφη κοινο κωδικα ναι το παιδι καταλαβαινει πως κατι δεν παει καλα. Τι προτυπο συντροφων θα λαβει;; Ο καθε ανθρωπος που μπαινει στο θεσμο του γαμου ειναι υποχρεωμενος να βρει τροπους να βγει εαν δεν αντεχει με οσο τον δυνατον λιγοτερες απωλειες για το πλασματακι που δεν φταιει σε τιποτα. Τωρα το πως θα το κανει ειναι προσωπικο ζητημα. Εχω κατα νου να ξανα αρχισω συμβουλευτική συμπεριφορικη ψυχοθεραπεια. Για οτι και εαν κανω απο το τοτε που γεννησα το μικρο παντα σκεφτομαι πως θα επηρεασει το παιδι. Για να μην τρελαθω με γειωνω λεγοντας μου πως δεν υπαρχουν τελειοι γονεις ουτε τελειοι γαμοι. Μονο αγωνας υπαρχει. Ειτε μαζι νομοθετικα ειτε χωρια.
23-10-2019, 14:54 #125
Άρα γιατί ανησυχείς για τα παιδιά και φέρνεις αυτό ως πρόσχημα για να την ελέγξεις;
Δεν λέω πως δεν έχεις δικαίωμα να ανησυχείς για τα παιδιά σου, αλλά η γυναίκα προς το παρόν δεν δείχνει δείγματα πως δεν είναι καλή μάνα. Αν ήταν σε τέτοια κατάσταση όπως αυτή που σου περίεγραψε ο "ψυχίατρος" δεν θα μπορούσε να τα κάνει αυτά, θα έβλεπες σημάδια στην ανατροφή των παιδιών και στην συμπεριφορά της πως κάτι δεν πάει καλά.
Ηρέμησε και κοίτα να είστε αγαπημένοι ως χωρισμένοι και να είστε σύμμαχοι για τα παιδιά σας.
Αν είναι απλά μια φάση, η γυναίκα σου θα ξαναγυρίσει σε σένα. Αν αυτή είναι απόφαση που δούλευε καιρό μέσα της όμως, δεν έχεις δικαιώμα ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος να της πείτε πώς θα ζήσει.
Ακου και την cc που σου γράφει πιο πάνω. Συζητήστε για τα παιδιά σας, πώς θα τα βγάλει πέρα, τι θα χρειάστει από σένα κτλ...φτιάξτε ένα ασφαλές πλαίσιο για να μεγαλώσουν τα παιδιά υγιώς.
23-10-2019, 15:12 #126
23-10-2019, 15:18 #127
Το χω απαντήσει ήδη αυτό. Σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορεί να μου το επιβάλλει γιατί ο νόμος προστατεύει το δικαίωμα της γυναίκας στην αυτοδιάθεση του σώματος της. Με την έκτρωση το δικο ΜΟΥ σώμα θα κινδυνεύσει, όχι το δικό του. Οπότε φυσικά και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να μου επιβάλλει να κάνω έκτρωση αν δεν θέλω γιατί η δική ΜΟΥ ζωή θα μπει σε κίνδυνο.
Προσωπικά παρόλα αυτά, αν ο πατέρας δεν ήθελε το παιδί, εγώ δεν θα ήθελα να φέρω στον κόσμο ένα παιδί χωρίς να το θέλει ο πατέρας του.
23-10-2019, 15:34 #128
23-10-2019, 15:36 #129
Αγαπητέ Dxr, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχίζετε να αναλώνετε τον χρόνο σας. Ουσιαστική βοήθεια μπορείτε να βρείτε σε ειδικούς επαγγελματίες ή στις αρμόδιες δημόσιες υποστηρικτικές δομές. Αλλιώς, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ευτελίσετε το πρόβλημά σας, να αναλωθείτε στην ατέρμονη αιτιολόγηση και την διαχείριση προσωπικών αντιπαραθέσεων. Μην επιβαρύνετε τον εαυτό σας με πρόσθετα προβλήματα και αναλάβετε δράση εκεί που χρειάζεται.
23-10-2019, 15:37 #130
23-10-2019, 16:02 #131
Ο πατερας γεννιεται ως Ρόλος απαξ και ασχοληθει με το παιδι. Ειτε ειναι βιολογικο ειτε οχι. Ενα βρεφος γινεται νηπιο και κατοπιν παιδι. Οποιος αφιερωνει χρονο και νοιαζεται χωρις επιβολη εξωτερικη τοτε λεγεται Γονεας. Εχεις ζησει γυναικες που νοιαζονται μονο για τη διατροφη του τέκνου ;;; αυτο αισθανομαι απο αυτη την απαντηση. Επισης με τη λογικη που θετεις ακομα και τα παιδια των βιασμων πρεπει να γεννιουνται;;; για να βιωνουν απορριψη βιολογικου γονεα και κατοπιν ψαχνοντας να μαθαινουν οτι ειναι δημιουργια κακοποιησης;;; Δεν ειναι ασπρο μαυρο η ελευση ενος ανθρωπου στη ζωη. Το πολυ δυσκολο κομματι ξεκινα απο τη στιγμη που εισαι υπευθηνος για καθετι δικο του. Οφειλεις να σταθεις μπορεις δεν μπορεις. Οποτε σουλα ... θα κρατουσες ενα μωρο εαν προκυπτε απο βιασμο;;;
23-10-2019, 16:10 #132george1520GuestΌχι άλλα ένας άντρας έχει το δικαίωμα να πει αν θέλει ένα παιδί ή όχι. Επειδή η μάνα το γεννάει ο πατέρας είναι λιγότερο γονιός; Μαζί δεν θα το μεγαλώσουν; Μαζί δεν θα το φροντίζουν; δεν θα ξενυχτάνε μαζί; Δεν θα τρέχουν και οι δύο για τις ανάγκες του; Ο ρόλος της μάνας είναι σημαντικός αλλά μην υποτιμάμε και τον ρόλο του πατερα. Υπάρχουν μάνες που είναι τέλειες, υπάρχουν και άσχετες. Το ίδιο όμως ισχύει και για ένα πατέρα.
23-10-2019, 17:00 #133
Δεν τον υποτιμώ καθόλου. Γιαυτό είπα ότι προσωπικά δεν θα ήθελα να φέρω στον κόσμο ένα παιδί το οποίο δεν θα το ήθελε κι ο πατέρας του όσο εγώ. Φυσικά δεν είναι λιγότερο γονιός ένας πατέρας.
Όμως πριν γεννηθεί το παιδί κι όταν μιλάμε για το δικαίωμα στην έκτρωση ή όχι, δεν είναι καν παιδί, ο πατέρας δεν ξέρει καν αν είναι ο βιολογικός του γονιός ή όχι και το σώμα είναι της γυναίκας. Σε καμιά περίπτωση λοιπόν δεν θα θεωρούσα ότι ο άντρας έχει δικαίωμα να επιβάλλει μια έκτρωση ή μια γέννηση. Η έκτρωση είναι ιατρική πράξη, δεν έχει κανείς το δικαίωμα εκτός από την ίδια την γυναίκα να αποφασίσει για αυτό. Το να πει ο άντρας αν θέλει το παιδί ή όχι , φυσικά και είναι δικαίωμα του, δεν το συζητώ αυτό. Συζητώ όμως το να επιβάλλει την θέληση του.
23-10-2019, 17:04 #134george1520GuestΌπως και η προφύλαξη είναι κάτι που πρέπει και οι δύο να το έχουν μέσα στο κεφάλι τους. Δεν είναι ευθύνη μόνο του άντρα. Άρα από την στιγμή που δεν πρόσεχαν και οι δύο σημαίνει και οι δύο θα πάρουν απόφαση τι θα γίνει. Γιατί αφού είναι δικό της σώμα και δεν θέλει παιδί κάτι έπρεπε να κάνει ή να προσέχει. Από την στιγμή που δεν πρόσεχε.... Τώρα αν έγινε κάτι άλλο κατά την διάρκεια δεν ξέρω.
23-10-2019, 17:52 #135
Κατα την Ελισάβετ Γιώργο μπορεί να μην προσεχαν και οι δύο αλλά η γυναίκα θα αποφασισει μόνη για το παιδι.δεν έχει κανένα δικαίωμα ο πατέρας μόνο να γονιμοποιησει.
Υπάρχουν και κάποιοι αγραφοι νομοι όμως που λενε ότι δεν έχουμε γραμμενους τους άντρες στα παπαρια μας
Τώρα για την εκτρωση που ρώτησες αν θέλει η γυναίκα μπορεί να κρατήσει το μωρό. Αλλά είναι ασχετο με το θέμα που συζηταμε.εδώ μιλαμε για μια οικογένεια που είχαν ηδη δύο παιδιά.