Originally Posted by
Remedy
δεν θα συμφωνησω καθολου, λιλι...
κι η "σχεση με σκοπο τον γαμο" μπορει να ναυαγησει και μαλιστα πολυ ασχημα και εχεις χασει και τον ερωτα ,που ειναι και ο μονος λογος για να ζει κανεις, κατα τη γνωμη μου ( και σαν συναισθημα και σαν πραξη).
ουτε ολες οι σχεσεις ερωτα, ναυαγουν.
ναι, μοναχα το 99,9% ναυαγει, το παραδεχομαι.
προσφατα συζητουσα με συνεργατιδα, φοβερη κοπελα, μορφωμενη, εμφανισιμη, με καριερα, με αρχες, με ηθος, οικονομικα αποκατεστημενη που καηκε απο δυο μεγαλους ερωτες που δεν προχωρησαν σε γαμο κι αποφασισε να κανει εναν γαμο "λογικης".
γνωριστηκε μεσω της δουλειας της με κυριο αναλογης ηλικιας , μεγαλυτερο, (οταν αυτη ηταν 39, στο οριο δλδ για τεκνοποιηση), επιχειρηματια, με αντιστοιχη κοινωνικη και οικονομικη επιφανεια, με τις ιδιες αρχες και προθεσεις, με επιθυμια επισης μια καλη σχεση με σκοπο τον γαμο και το παιδι, χωρις κανεις τους να ερωτευτει βεβαια....
το αποτελεσμα? ο γαμος τους ναυγαησε ηδη απο την εγκυμοσυνη και τον εκανε μονο για κοινωνικους λογους και τον διελυσε αμεσως μετα την γεννηση του παιδιου και τωρα το μεγαλωνει μονη της... βεβαια η φιλη μου το λατρευει το παιδι της και θα το εκανε ακομα και μονη της, η με υιοθεσια, αλλα το θεμα παραμενει οτι ο γαμος"λογικης και αμοιβαιου συμφεροντος" δεν στεριωσε και ειχε την χειροτερη καταληξη απ ολες τις ερωτικες της σχεσεις (που ακομα αναπολει αν και αφησε Η ΙΔΙΑ πισω της, ανεπιστρεπτι).
δε μιλησα για γαμο λογικης και συμφεροντος, που απλα νομιζω θα εχουν τα ιδια ποσοστα αποτυχιας/δυστυχιας με τους "αλλους" γαμους, ισως και μικροτερα ποιος ξερει. εγω μιλησα κυριως για ανθρωπους παλαιας κοπης, τουτεστιν εναν αντρα βρηκα εναν θα παντρευτω. εχω παραδειγμα και εγω να σου φερω μια ξαδερφη μου. περιμενε μεχρι τα 26 τον ιδανικο, οκ δεν ηξερε οτι θα την παντρευοτανε, αλλα δεν ηταν σχεση ξεπετα, και τωρα ειναι καλα μαζι. βεβαια θα μου πεις σε 10 χρονια ποιος ξερει? για κανεναν δεν ξερουμε πως θα ειναι στα δεκα χρονια. Εγω χαιρομαι για ολα τα σκατα που δεν εφαγε η ξαδερφη μου ψαχνοντας απο δω κι απο κει και κανοντας αλλες σχεσεις εφημερες και μη, που εγω προσωπικα τα χω φαει με την κουταλα. Θα μου πεις μπορει να το τραβαει ο οργανισμος μου. Τοσο μεγαλυτερο λοιπον το κινητρο να κατσω στα αυγα μου να περιμενω τον εναν, ή τον κανεναν. και που θα τον αναγνωρισω θα μου πεις? ας βαλει το χερι της και η τυχη, αν παρουμε τη θεωρια των πιθανοτητων, τωρα πρεπει να γυρισε επιτελους!
οι ανδρες αν δεν τους παρουν σοβαρα τα χρονια, ΠΟΛΥ σπανια κανουν γνωριμιες με σκοπο τον γαμο.
αν τους αρεσει η κοπελα που γνωριζουν προχωρανε σε σχεση.
αααααααν στην σχεση βρουν αυτα που θελουν, βλεπουν αν ταιριαζουν και στην συντροφικοτητα με αυτην την γυναικα, εκτος απ ολα τα αλλα (σεξ- παρεα), και τοτε μονο προχωρουν σε συμβιωση/γαμο.:o
κι αυτο ειναι και το υγιες, βεβαια!!
Σκοτιστηκα πραγματικα τι θελουν οι αντρες. και ποια ειναι η πλειοψηφια, η μειοψηφια και τι θεωρειται υγιες για σενα, για την γειτονισσα και για τους ανθρωπολογους. Εναν θελω να βρω να με ενδιαφερει τι θελει στη ζωη του, και αυτο ειναι πολυ πιθανο να μην εχει να κανει ουτε με την ηλικια του ουτε με τη μορφωση του ουτε με τον αστερισμο που ανηκει. Εχει να κανει με το ατομο, και με τη χημεια. Οποτε οι θεωριες δε με πολυαπασχολουν.
απλα οι γυναικες πιεζονται πολυ περισσοτερο κοινωνικα για τον γαμο και φερονται αλλοπροσαλα επιθυμωντας γαμο με τον καθε αγνωστο ..
Στερεοταιπινγκ αγκεν ντιαρ ρεμ? Κοιτα αν σε ενδιαφερει η μαζα νο προμπλεμ, εγω προσπαθω να δω εξατομικευμενα το πραγμα.
αν δεν τους αρεσει καν η κοπελα, φευγουν αμεσα, η κανουν μονο σεξ για μια εμπειρια παραπανω και φευγουν μετα...:rolleyes: δεν προχωρανε με το ζορι, σκεφτομενοι τον γαμο.
οσοι μιλανε για γαμο με το καλημερα, ειτε σε δουλευουν για να πηδηξουν πιο γρηγορα γιατι σε περασαν για αφελη η για απελπισμενη, ειτε ακομα χειροτερα για να ζητησουν εξτριμ σεξ δημιουργωντας ψευδαισθηση ασφαλειας/σχεσης/νομιμοτητας και μετα την κοπανανε...:rolleyes::rolleyes: