αμελι χρονια πολλα κ καλα, με υγεια κ χαρα! :D
Printable View
αμελι χρονια πολλα κ καλα, με υγεια κ χαρα! :D
ΑΜΕΛΙ XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ Ο,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ !!!!!!!!!!
http://2.bp.blogspot.com/-Q2n0fpOiCA...5CE%2591+1.gif
σας ευχαριστω πολυυυυυυυυ!!!!!!:D:D:D
Χρονια πολλα κ καλα!!ποσο γινεσαι δε μας ειπες:pp
Ουπς αυτο δεν επρεπε να το ρωτησω χιχι
σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου κυκνε!
την ηλικια μου δεν ειναι δυσκολο να την βρεις.
διπλα απο το nickname μου εχω την χρονολογια γεννησης μου.
μια απλη αφαιρεση αρκει!
2011-1974 = 37
πως περασαν οι μερες...
πως περασαν οι μηνες...
πως περασαν τα χρονια...
αντε να τα χιλιασω...!!!:D
Χρόνια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
σε ευχαριστω πολυ-πολυ γλυκια μου!!!!!!!:D
Γεια σας. Μπαινω πρωτη φορα εδω.Καλη η παρεα σας.Βασικα θελω να αναφερθω στην αδερφη μου η οποια ειναι μανιοκαταθλιπτικη. Ειναι κι εκεινη πολυεξοδη. Εχει αγορασει ενα σωρο ρουχα. Σας μιλω για πολλα ρουχα. Αλλοτε ακριβα αλλοτε λιγοτερο ακριβα. Καθε τρεις και λιγο θα κανει την αγορα της παντως αδιαφορωντας για κατι που αγορασε τον προηγουμενο μηνα. Το καλο ειναι πως εργαζεται οποτε επιβαρυνει μονο την τσεπη της.Οι προσπαθειες μου να την πεισω να κανει οικονομια πεφτουν παντα στο κενο. Επιπλεον..δεν κρατα τιποτα για τον εαυτο της. Προσφατα γνωρισε ενα τυπο με τον οποιο προχωρησε ερωτικα και επιασε τις φιλες της και τα ειπε χαρτι και καλαμαρι ολα. Εδω που μενουμε ξερετε το μερος ειναι μικρο και ο κοσμος παρεξηγει ευκολα ακομη και κατι που σε καποιον μπορει να ειναι κατι το φυσιολογικο. Της λεω προσεχε τι λες και που ανοιγεσαι .Μην λες σε ολους τα προσωπικα σου και με χαρακτηριζει στενομυαλη και οπισθοδρομικη. Και πραγματικα στενοχωριεμαι γιατι ο χαρακτηρας της ειναι καλος ειναι ευαισθητη, καλο παιδι ,αγαπητη κατα γενικη ομολογια αλλα μερικες φορες νιωθω πολυ αβολα με αυτα που λεει. Δεν ξερω.
οντως η καταναλωτικη μανια ειναι ενα απο τα γνωρισματα της πανω φασης της διπολικης διαταραχης.
παρολα αυτα το οτι η αδερφη σου εργαζεται, ειναι πολυ θετικο οχι μονο γιατι επιβαρυνει μονο την τσεπη της αλλα κυριως γιατι αυτο αποτελει ενδειξη λειτουργικοτητας.
σχετικα με το αλλο που λες οτι ανοιγεται στις φιλες της και λεει ολα τα προσωπικα της, προσωπικα δεν το θεωρω ουτε κακο, ουτε απαραιτητα γνωρισμα της διπολικης διαταραχης.
μπορει απλα η κοπελα να ειναι πολυ αυθορμητη και εξωστρεφης ως προσωπικοτητα, στοιχειο που δεν ειναι κακο κατα τη γνωμη μου.
η Βικυ προκειται να λειψει τον Αυγουστο για διακοπες και εγω εδω και μια ωρα κλαιω ασταματητα.
δεν μπορω να σταματησω να κλαιω.
παρακατω παραθετω ενα κειμενο που εγραψα για εκεινη.
ΒΙΚΥ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΥΛΑΝΕ ΔΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΑΚΡΥΑ ΠΟΝΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙΚΤΟ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΟΝΙΑ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΩΣ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΑΛΛΑ ΩΣ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕΣ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΚΕΡΙ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ ΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ
ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΑΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΒΙΚΥ ΜΟΥ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ ,ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ, ΑΓΑΠΗ.
ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΔΥΣΚΟΛΗ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΛΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.
ΣΕ ΑΦΗΝΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΙΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ.
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΙ ΤΙ ΑΦΗΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΑΣ.
ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ.
ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΗ ΥΓΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ?
ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΗ.
ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΗΔΗ ΤΡΑΓΙΚΑ…
ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΒΙΚΥ ΜΟΥ!
amelie σε ευχαριστω που ανταποκριθηκες. Δε λεω πως ειναι κακο να εισαι εξωστρεφης και ευχαριστος σε μια παρεα. Ετσι ακριβως ειναι και η αδερφη μου. Ειναι η ψυχη της παρεας θα ελεγα. Ατακαδορα, με μεγαλη αισθηση του χιουμορ,ασταματητη ροη λογου, εξυπνο χιουμορ σε κανει να κρεμεσαι απο τα χειλη της. Μια ευχαριστη φιλη.Παντα εχει μια καλη συμβουλη για οποια φιλη εχει ενα θεματακι. Το να μη βαζεις φρενο σε καποια πραγματα ομως και ναμην κρατας καποια πραγματα για σενα δεν ξερω αν ειναι καλο. Παλιοτερα ας πουμε οταν ειχε ξεκινησει τη θεραπεια με τα φαρμακα ειχε αναφερει το θεμα αυτο ακομη και σε ασχετα προσωπα κατι που δεν υπηρχε λογος να το κανει. Τωρα γυριζει και μου λεει δεν με προστατευσες τοτε και εγω ελεγα πραγματα που δεν επρεπε. Και ισα ισα ολοι μας οικογενειακως τοτε της φωναζαμε μην λες τιποτα για σενα εξω στον κοσμο ..για να εισπραττουμε βρισιες και μονο απο εκεινη.Διοτι βρισκοταν στη φαση της μανιας. Μερικες φορες δεν ξερω πως να την προσεγγισω. Χανω κι εγω την ψυχραιμια μου και αρχιζουν τα οργανα.Τσακωνομαστε μετα και κλαφτα Χαραλαμπε.
αμελι
αυτη η ψυχολογος, η βικυ
διαβαζει το φορουμ?
οχι δεν το διαβαζει.
θα της διαβασω ομως εγω το παραπανω γραμμα στην επομενη (τελευταια) μας συνεδρια.
δεν προκειται για ερωτικο ραβασακι.
προκειται για καταθεση ψυχης, σαν αυτες που της εχω κανει στο γραφειο της.
δεν της εχω δωσει το λινκ, αλλα τα περισσοτερα που εχω γραψει εδω, της τα εχω αναφερει στις συνεδριες μας.
καποια σχολια βεβαια του τυπου "τι σκατα σπουδαζες τοσα χρονια?" ή "αντε μην σε διαολοστειλω που φανταζεσαι υπομανιες ανευ λογου", δεν της τα μετεφερα τοσο "γλαφυρα", αλλα με πολυ πιο "κομψο" τροπο.
και αλιμονο να μην της τα ελεγα.
η Βικυ ειναι ανοιχτη στο να της εκφραζουν οι ασθενεις της τα παραπονα που εχουν απο κεινη, οπως κανει και πρεπει να κανει καθε σωστος ειδικος.
σχετικα με το θεμα του αν ηταν σωστο να μιλησει για την παθηση της και την θεραπεια της σε φιλες δεν μπορω να σου απαντησω απολυτα αν ηταν σωστο ή λαθος.
προσωπικα ως διπολικη, το εχω αναφερει σε ελαχιστα ατομα κυριως συγγενικα και σε μια φιλη, με την οποια ειμαστε σχεδον αδερφες.
ολοι οι υπολοιποι που γνωριζουν για την παθηση μου ειναι ατομα που πασχουν και αυτα απο καποια διαταραχη.
δεν θεωρω ντροπη το να μιλησω για την διπολικη, αλλα οταν ο αλλος ειναι απ' εξω απο το χορο και ακουει για διπολικη διαταραχη, φανταζεται οτι εισαι ο μανιακος δολοφονος ή κατι τετοιο τελος πάντων.ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!
οσων αφορα για τις βρισιες που εισεπραξες οταν η αδερφη σου ηταν σε μανια, κατανοω απολυτα την θεση της αδερφης σου (γιατι οταν εισαι σε μανια δεν εχεις αυτοελεγχο) , αλλα απο την αλλη κατανοω και την δικη σου κουραση και αγανακτηση.
δεν ξερω σε ποια πολη μενεις, αλλα ισως θα ηταν καλο να πας σε καποιο κεντρο για αδερφια και συγγενικα προσωπα ατομων με ψυχολογικα προβληματα. (δεν εχω να σου δωσω τωρα καποιο λινκ αλλα νομιζω λεγεται athens siblings ενας τετοιος φορεας που εχω ακουστα).
πιστευω πως αυτο θα σε αποφορτιζε απο την πιεση που νιωθεις.
κουραγιο και υπομονη και στις δυο σας.
σημερα με διακατεχει ενας αυτοκτονικος ιδεασμος.
δεν ξερω αν οφειλεται στο οτι η ψυχολογος μου θα απουσιασει ή στο οτι ηπια 1,5 λιτρο μπυρες ή και στα δυο ή που στο διαολο τελος παντων οφειλονται αυτες οι τασεις φυγης απο τη ζωη.
οι στατιστικες λενε πως ενα σημαντικο ποσοστο διπολικων τελικα αυτοκτονει.
λετε τελικα να συμβαλω στην αυξηση αυτου του ποσοστου?
ειμαι ολη μερα στο κρεββατι και κλαιω.
Φάρμακα παίρνεις κανονικά; Όταν έχεις τέτοιες σκέψεις καλό είναι να παίρνεις τηλέφωνο τον ειδικό σου. Δεν τους πληρώνουμε μόνο για την επίσκεψη.
Αλκοόλ και χάπια πάντως δε λέει. Μην κλαις μόνη στο κρεβάτι! Σφάξου εδώ μαζί μας!
αμελί! σταμάτα το κλάμα και σκέψου τα θετικά που έχουν συμβεί αυτή την περίοδο στη ζωή σου. τα πας καλά με την ψυχολόγο σου, έγινε και η συνάντηση με τους γονείς σου και πήγε επίσης καλά.
έχεις μειώσει τα φάρμακα, αυτό μόνο καλό είναι, θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς και τα λίγα κιλάκια που θες!
μην γράφεις για αυτοκτονίες και τέτοια!!!!
δεν πας για κανένα μπανάκι να ξελαμπικάρεις?
ναι Μιλτον παιρνω κανονικα τα φαρμακα μου.
πηρα τηλεφωνο την ψυχολογο μου και μου ειπε πως θα με παρει τηλ αργοτερα.
το ξερω οτι αλκοολ και χαπια δεν συνδυαζονται αλλα δεν ξερω πως να το εξηγησω...ειναι πανω απο τις δυναμεις μου.
με το που θα σκεφτω το αλκοολ ειναι σαν να το εχω πιει ηδη.
δεν μπορω να με ελεγξω σε αυτο το θεμα καθολου.
σαν υπνωτισμενη παω και αγοραζω τις μπυρες.
εντωμεταξυ η θλιψη μου ειναι τοσο βαθεια που μου εχει κοπει η ορεξη για φαι,πραγμα τρομερα σπανιο για μενα.
ειναι απογευμα και δεν εχω βαλει μπουκια στο στομα μου.
ΕΙΜΑΙ ΣΚΑΤΑ.
κλερ παω συχνα για μπανιο αλλα σημερα δεν μπορουσα να παρω τα ποδια μου απο την καταθλιψη.
το μονο που ηθελα ηταν να πιω και αυτο εκανα.
τωρα και να θελω να παω στη θαλασσα δεν μπορω ετσι τουμπανο που εχει γινει η κοιλια μου απο τις μπυρες.
το οτι τα παω καλα με την ψυχολογο μου δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο γιατι εχω εξαρτηθει μαζι της σε μεγαλο βαθμο.
οκ, άραξε σπίτι. προσπάθησε να κάνεις κάτι να απασχολήσεις το μυαλό σου. καμιά σειρά βλέπεις? κάνε μαραθώνιο!
δεν ξερω κλερ μου τι θα κανω....μαλλον θα σωριαστω παλι στο κρεββατι.
να εισαι καλα παντως.
σε ευχαριστω για το ενδιαφερον.
αμελι ηρθα εγω η wannabe supporter να σε εμψυχωσω χεχεχεχ τρομαρα μου !!!
λοιπον εγω ειμαι στα χαι μου σημερα ελπιζω να σου μεταφερω λιγο !!!
ασε ρε συ τις μαλακιες με αυτοκτονιες κ λοιπες πιπες τωρα, ξερω ειναι δυσκολη κατασταση αυτη που περνας, αλλα φανταζομαι δεν ειναι η πρωτη, οποτε απο τις προηγουμενες φορες εχεις παρει ηδη το κολλαι κ εχεις ξαναδει το ιδιο εργο, οποτε προς τι να αναλωνεσαι κ να χαλιεσαι??
που το αποδιδεις εσυ ολο αυτο?? γιατι συνηθως κατι δεν ανακυπτει αναιτια, προσπαθησε με μια ενδοσκοπηση κ εσωτερικη περισσυλογη να ανιχνευσεις 2-3 πιθανες αιτιες.. αφου τις εντοπισεις ξεκινα να κανεις termination (εξολοθρευση ) λολ !!!!!!!
επισης αμελιτσα οταν παιρνουμε χαπια δεν πινουμε !!!!!! (το λεω σε σενα να το ακουω εγω περισσοτερο χεχεχ !!!!)
αλλα το κατανοω γιατι κι εγω κανω τα ιδια κ χειροτερα...
απλα το ποτο ειναι κακος συμβουλος κ καλυπτει απλα το προβλημα, το οποιο ομως συνεχιζει να εχει ριζες...
με τη κοπελα αυτη τη βικυ διαβασα οτι θα λειπει τον αυγουστο κ το κειμενακι που εγραψες κ συγκινηθηκα ρε συ...
ειναι πολυ σημαντικο που βρηκες μια τοσο καλη ψυχολογο να σε αφουγκραζεται, να σε κατανοει κ να ειναι διπλα σου στα δυσκολα, να σε υποστηριζει κ καθοδηγει...
μπορειτε αυτο το διαστημα να εχετε τηλεφωνικη συνομιλια ομως, οποτε δεν νιωθεις καλα να την παιρνεις..
επισης σχετικα με τα φαρμακα, μηπως πρεπει να σου ανεβασει το αντικατ ??
αυταααααα !!!! :)
(αμα κατι σε πειραξε στο υφος μου, feel free to tell me ok ??)
KissezZzZzZ !!!!! :)
αμελι ηρθα εγω η wannabe supporter να σε εμψυχωσω χεχεχεχ τρομαρα μου !!!
καλως την!σε περιμενα γλυκια μου.
δεν μπορεις να φανταστεις ποση δυναμη εχω αντλησει απο τα γραφομενα σου.
λοιπον εγω ειμαι στα χαι μου σημερα ελπιζω να σου μεταφερω λιγο !!!
το χαι δεν μεταφερεται οταν εισαι σε καταθλιψη, αλλα σε ευχαριστω που για μια πολλοστη φορα μου μετεφερεις την ανθρωπια σου και το ενδιαφερον σου.
ασε ρε συ τις μαλακιες με αυτοκτονιες κ λοιπες πιπες τωρα, ξερω ειναι δυσκολη κατασταση αυτη που περνας, αλλα φανταζομαι δεν ειναι η πρωτη, οποτε απο τις προηγουμενες φορες εχεις παρει ηδη το κολλαι κ εχεις ξαναδει το ιδιο εργο, οποτε προς τι να αναλωνεσαι κ να χαλιεσαι??
αυτο ειναι το καλο λακρυ μου.οτι το εχω ξαναδει το εργο και με τρομαζει το γεγονος οτι θα το δω πολλες φορες μεχρι το τελος της ζωης μου.το κολλαι οχι δεν το εχω παρει και δεν νομιζω να το παρω ποτε.
καποια πραγματα απλα δεν μπορεις να τα αποδεχτεις.
που το αποδιδεις εσυ ολο αυτο?? γιατι συνηθως κατι δεν ανακυπτει αναιτια, προσπαθησε με μια ενδοσκοπηση κ εσωτερικη περισσυλογη να ανιχνευσεις 2-3 πιθανες αιτιες.. αφου τις εντοπισεις ξεκινα να κανεις termination (εξολοθρευση ) λολ !!!!!!!
το αποδιδω στο οτι η ψυχολογος μου φευγει για διακοπες.
το αποδιδω στο οτι κανω τον απολογισμο της ζωης μου και φριτω.
επισης αμελιτσα οταν παιρνουμε χαπια δεν πινουμε !!!!!! (το λεω σε σενα να το ακουω εγω περισσοτερο χεχεχ !!!!)
αλλα το κατανοω γιατι κι εγω κανω τα ιδια κ χειροτερα...
εχεις απολυτο δικιο σε αυτο.
μην με ξανακουσεις σε παρακαλω πολυ οταν σου αρχισω παλι τα δασκαλιστικα περι του ποσο κακο κανουν τα μπαφακια,τα τριπακια κλπ...
δεν λεω σε καμια περιπτωση να ξαναπαρεις αλλα μην ακους εμενα γιατι απλα δεν εχουν αξια τα λογια μου αφου τα ακυρωνω με τις πραξεις μου.
με τη κοπελα αυτη τη βικυ διαβασα οτι θα λειπει τον αυγουστο κ το κειμενακι που εγραψες κ συγκινηθηκα ρε συ...
να δω αυριο πως θα βρω το κουραγιο να της το διαβαζω χωρις να με παρουν τα ζουμια.
αλλα εχω κλαψει τοσο πολυ αυτες τις μερες που και τα δακρυα στερεψαν.
ειναι πολυ σημαντικο που βρηκες μια τοσο καλη ψυχολογο να σε αφουγκραζεται, να σε κατανοει κ να ειναι διπλα σου στα δυσκολα, να σε υποστηριζει κ καθοδηγει...
μπορειτε αυτο το διαστημα να εχετε τηλεφωνικη συνομιλια ομως, οποτε δεν νιωθεις καλα να την παιρνεις..
αυτο μου ειπε και κεινη στο τηλεφωνο χθες οτι θα εχει ανοιχτο το κινητο της γιατι με εχει ενοια.
της ειπα ποσο υπεροχος ανθρωπος ειναι και μου ειπε "Ιωαννα μου αυτη ειναι η δουλεια μου".
της απαντησα πως ακομα και στα πλαισια μιας θεραπευτικης-επαγγελματικης σχεσης , ειμαι σε θεση να ξεχωριζω τους ανθρωπους με Α κεφαλαιο.
επισης σχετικα με τα φαρμακα, μηπως πρεπει να σου ανεβασει το αντικατ ??
αν συνεχισω να κανω αυτοκαταστροφικες μαλακιες ,δεν θα με πιανει ουτε το πιο ισχυρο αντικαταθλιπτικο.
ασε που ηδη το εχουμε ανεβασει πολυ.
αυταααααα !!!! :)
(αμα κατι σε πειραξε στο υφος μου, feel free to tell me ok ??)
για ποιο λογο να με πειραξει το υφος σου λακρυμοζα μου?
επειδη με στηριζεις?
επειδη με νιωθεις?
λακρυμοζα μου κανε μου μια χαρη σε παρακαλω.
μην με εγκαταλειψεις ποτε.
με εχουν εγκαταλειψει πολλοι ανθρωποι στη ζωη μου.
νιωθω σαν να με εχουν εγκαταλειψει οι παντες.
οκ?μου το υποσχεσαι πως δεν θα με εγκαταλειψεις και συ?
I love you my bipolar friend.
κλαιω παλι ρε πουστη μου...
αμελι με συγκινησες ρε συ, με χουν πιασει κ εμενα τα κλαματα γαμωτη μου...
ρε συ εχουμε αυτην την ασθενεια η οποια μας παει συνεχως μπρος πισω... θυμαμαι εμενα διαφορες στιγμες σε μανια κ καταθλιψη κ λεω "γιατι ρε γαμωτο ?" .... ειναι τοσο δυσκολο να βυθιζεσαι απο τη μια στο σκοταδι κ στην αββυσο κ απο την αλλη να πετας στα συννεφα κ να νομιζεις οτι βρισκεσαι σε αλλη μαγευτικη διασταση...
ποσο ψυχοφθορο μπορει να ειναι αυτο.... ποσο μπορει να σε κανει να πονας, να υποφερεις, να θελεις να πεθανεις, να αυτοκαταστρεφεσαι με ουσιες για να μην νιωθεις αλλο, να θες να παγωσεις τη σκεψη κ τα συναισθηματα, να θες να σπαραξεις τον ιδιο σου τον εαυτο...
πραγματικα η διπολικη διαταραχη ειναι μαρτυριο.. προσωπικα 6 μηνες εχει που μου διαγνωστηκε κ εχουν ερθει τα πανω κατω....
ποτε δεν θα εισαι οπως πριν....
δεν μπορεις να βαρας γροθια στο μαχαιρι συνεχεια...
δεν εισαι ατσαλινος να μην λυγισεις...
κ οταν φτασεις στο απροσωρητο θες να τα τελειωσεις ολα.. ετσι απλα... να σταματησει η οδυνη, οι ματαιες ελπιδες, ο πονος, η αφορητη δυστυχια....
αυτη ειναι η μια πλευρα του νομισματος ..
παμε στην αλλη τωρα, κ εδω θελω να εστιασεις !!!!! :)
ακριβως για αυτους τους λογους, ολα αυτα πρεπει να μας δινουν δυναμη κ κουραγιο να συνεχισουμε κ να μην τα παρατησουμε, κ ποσο μαλλον οταν δεν ειναι η πρωτη δυσκολια, αλλα το εχουμε ξαναπερασει !!!!
οποτε κατι που εχουμε ξαναπερασει, τι κανουμε οεο ??
αντι να σκεφτομαστε πως θα δωσουμε τελος κ ποσο αδεια ειναι η ζωη μας, κανουμε εναν εσωτερικο μονολογο κ λεμε
"ρε συ, εγω κ τις αλλες φορες που ημουν σε καταθλιψη/μανια, τα ιδια ελεγα !!'' "ομως περασαν " "χμμ, για να θυμηθω, πως περασαν, με ποιο τροπο κ σε ποσο χρονικο διαστημα?"
οι απαντησεις στις ερωτησεις αυτες τα λενε ολα !!!!
ειναι μια φαση η οποια δεν ειναι μη αναστρεψιμη !! εχεις καθε δικιο να νιωθεις ετσι τωρα, το κατανοω απολυτως !!
αλλα ξες φανταζομαι οτι δεν θα ειναι ετσι για παντα !!!!
θα παρελθει κ θα μεινει μονο σαν μια δυσαρεστη αναμνηση στο βαθος του μυαλου !!
οι προημουμενες εμπειριες παντα βοηθανε στο να δρομολογησουμε το μελλον μας κατα τον καλυτερο δυνατο τροπο !!!
αυτααα !!!!!! :)
οσο για την ψυχολογο σου, εισαι πολυ τυχερη που επεσες πανω σε αυτην την κοπελα που εχει ολα τα θετικα που σου ειπα κ αναγνωριζεις κι εσυ !!! ειναι πολυ θετικο το οτι σου ειπε οτι μπορεις να την παιρνεις !!
καλη συνεχεια κ εδω θα ειμαστε να τα λεμε !!!!! :)
κοριτσια πραγματικα σας θαυμαζω!!διαβαζω με αφοσιωσει αυτα που γραφετε πραγματι σας συνδεει η ''ασθενεια''.εγω ειμαι καλυτερα εκει που αναρωσσα ανακαλυψα οτι η ''κολλητη'' μου επαιζε-παιζει με τον πρωην μου.φετος ειναι η χρονια μου αλλα δε θα το βαλω κατω!!
λακρυμοζα μου σε ευχαριστω πολυ για το μηνυμα σου.
το διαβαζω και το ξαναδιαβαζω.
συγγνωμη που δεν σου απαντησα χθες αλλα δεν ημουν καθολου καλα και εξακολουθω να μην ειμαι.
κυκνε μου, περα απο την κοινη ασθενεια που εχουμε με την λακρυμοζα, προσωπικα την θαυμαζω και για καποια γνωρισματα της προσωπικοτητας της.
και βεβαια να μην το βαλεις κατω.
κοιτα τι λεει η υπογραφη σου!:)
εσενα ποια ειναι η διαγνωση σου?
διπολικη διαταραχη ή κατι αλλο?
ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΣΩ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ!
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΑ ΤΑΛΑΝΤΕΥΟΜΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΨΗ.
deleted.........
εντονο αγχος αμελι μου με αποπροσωποποιηση κ επειδη το βιωσα εντονα υποτροπιασα κ αυτη τη φορα εχω κ ψυχαναγκασμους.ειμαι καλα τωρα κανω κ ψυχοθεραπειες.απλα το ενα μετα το αλλο..δεν υπαρχουν φιλες παιδια ισχυει.ζηλεια ζηλεια ζηλεια..δεν εχω ζηλεψει ποτε,δεν εχω κακιωσει ποτε κ οντως το βιωνω εντονα.
γυριζει η υποτιθεμενη κολλητη κ λεει 'τι να μας πεις μωρε που ψωνιζεις γκομενακια απ το φεησμπουκ'ελεγε οτι ναναι.ποιος ξερει τι θα ειπε στον πρωην μου κ εφυγε ετσι αποτομα.κ προσπαθουσα να καταλαβω τι ειχε συμβει αλλα ματαια..ο θεος αγαπει τον κλεφτει αγαπαει κ το νοικοκυρη ομως.ισχυει.
απογοητευση,πικρια σε ολο της το μεγαλειο αλλα που θα παει..ροδα ειναι..
βρε κυκνε μου το οτι επεσες σε τετοια ατομα, δεν σημαινει πως ολος ο κοσμος απαρτιζεται απο τετοια.
καταλαβαινω απολυτα την απογοητευση και την πικρια σου, αλλα οπως λες και συ ροδα ειναι και γυριζει.
και γω(για αλλους λογους) προσπαθησα και επεισα τον εαυτο μου πως ροδα ειναι...
δεν γυρισε βεβαια η ροδα ακομα και ωρες-ωρες νιωθω πως ειναι πολυ αργα για να γυρισει, ομως αν δεν καταφερνα να πεισω τον εαυτο μου πως τα καλυτερα ειναι αυτα που θα ερθουν (εστω και αν αυτο δεν επαληθευτει ποτε),τωρα δεν θα ζουσα...
η ελπιδα πεθαινει τελευταια και γω δεν σκοπευω πλεον να πεθανω πριν πεθανει η ελπιδα.
(αναλαμπες αισιοδοξιας μετα την σημερινη συνεδρια με την ψυχολογο μου):p
ετσι αμελι μου να ανεβαινεις!!που θα παει ποουυυυυ
χεχεχε να εισαι καλα κοπελα μου.
ναι ενα ανεβασμα το χρειαζομαι γιατι παρατραβηξε η καταθλιψη.
βεβαια εχω και γω μεριδιο ευθυνης λιγακι για αυτη την διαθεση μου.
χθες μου απλωσαν το χερι για βοηθεια καποια πολυ ευαισθητα μελη του φορουμ (συναδελφοι και κεινοι-διπολικοι εννοω, τους οποιους γνωριζω χρονια) και εγω αντι να το πιασω,τους ελεγα μαλακιες.
θα επανορθωσω ομως σημερα.:)
HeyzZzZ girlzZzZ !!!!! :)
Αμελι απ ο,τι καταλαβαινω εισαι καλυτερα, ετσι ?? Ειδες που τελικα δεν ηταν για παντα κ ολο κ φευγει ?? Απλως οταν εισαι σε καταθλιψη η αρνητικη διαθεση κ τα συναισθηματα που επικρατουν τοτε δεν σου επιτρεπουν να δεις καποια φωτεινη πλευρα, εχεις στρεψει την πυραμιδα προς τη μαυρη πλευρα κ δεν κουνιεται, οταν ομως περασει αυτη η down φαση θα δεις οτι η πυραμιδα εχει κ αλλες πλευρες , τις οποιες η καταθλιψη δεν σε αφηνε να δεις !!!
Η συνεδρια με την ψυχολογο σου πιστευω σε βοηθησε σημαντικα, προσπαθησε να θυμασαι τα λογια της σε στιγμες down κ οταν πεφτεις να τα ανακαλεις στο μυαλο σου !! Φαινεται απο αυτα που γραφεις οτι ειναι εκπληκτικη κοπελα κ εχει τον τροπο να σε αγγιζει κ να σε νιωθει !!
Αντε ειμαι σιγουρη οτι απο δω κ στο εξης που πηρες μπρος θα τα πηγαινεις ολο κ καλυτερα !!!
Πιστεψε το αυτο κ κανε μια προσπαθεια, δλδ μην αφηνεσαι στη θλιψη να σε παρασυρει !!!
Κυκνακι μου χαιρομαο που εισαι κ εσυ καλυτερα, οσο για την κοπελα αυτη κ το τι εκανε μην το αφησεις να σε επηρεασει κ να σε ριξει ψυχολογικα, δεν αξιζει απλα, τετοιες υπερχουν πολλες, κ πολλες φορες πεφτουμε σε λαθος ατομα, νομιζω σε ενα αλλο θρεντ σου ειχα γραψει περρισοτερα για αυτο το θεμα !!!!
Καλη συνεχεια σε ολους μας !!!!!!!
ByeZzzZZz !!!!!!! :)
Ειλικρινά χαίρομαι όταν κάποιος αρχίζει και ξαναβρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό του. Δεν είναι εύκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Πιστεύω πως όλοι μας κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε, απλά πρέπει να πιστέψουμε και σε εμάς, όχι μόνο να περιμένουμε να μας βοηθήσουν τα χάπια. Εγώ ήμουν καλύτερα και αυτή τη βδομάδα που είχα άδεια ξανακύλισα λίγο, ξέρω και είμαι σίγουρη ότι κάποιο από τα χάπια με επηρέσασε λίγο και δεν μπορούσα να το παλέψω. Μάλλον, επειδή μίλησα με τον γιατρό μου πρέπει να σταθεροποιήθηκε ο θυροειδής μου και να με πειράζει το Τ4, μόνο που δεν μπορώ να το κόψω μέχρι να κάνω την εξέταση τη Δευτέρα. Όλα τα χάπια έχουν παρενέργειες, ακόμη και τα πιο απλά. Επίσης, τη Δευτέρα ξεκινάω και ψυχοθεραπεία, άντε να δούμε :) Όλα αυτά όμως μου ανέβασαν λίγο τη διάθεση. Ξέρω ότι ο καθένας μας αν βάλει ένα στόχο και προσπαθεί να τον φτάσει, θα πάει καλύτερα, όπως επίσης το ότι αν ασχολούμαστε συνέχεια μ' αυτά θα είμαστε συνέχεια σ' αυτό το τρυπάκι. Θέλει λίγο διασκέδαση, κι αν δεν μπορούμε αρκετά έστω όσο αντέξουμε, μόνο και μόνο να αλλάξουμε παραστάσεις και σκέψεις. Πρέπει να ξεφεύγει το μυαλο λίγο για να μπορεί να δουλεύει πιο θετικά. Εύχομαι να διαβάζω καλά πράγματα για όλους μας, γιατί όλοι περνάμε περίπου τα ίδια και ξέρω πως είναι...Αλλά ξέρω ότι αν το αποφασίσουμε...ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!
Φιλάκιαααα
λαρκυ μου σε παω με χιλια:)
με εχει ριξει ψυχολογικα ναι ξερεις ειναι απ τα ατομα που δε το περιμενεις.τη βλεπω καθε μερα δουλευουμε μαζι οποτε καταλαβαινεις.δε ξερω τι μπορει να του ειπε παντως τα χειροτερα.
υπαρχουν σαφως πολυ σοβαροτερα προβληματα αλλα ξερεις εγω ζουσα σε ροζ συνεφφακι..αυτο ηταν δυνατη σφαλιαρα
πολυ σοφη κουβεντα αυτη που λες irene13.Quote:
Ξέρω ότι ο καθένας μας αν βάλει ένα στόχο και προσπαθεί να τον φτάσει, θα πάει καλύτερα
χωραει πολυ αναλυση...
η ελλειψη στοχων, οδηγει με μαθηματικη ακριβεια στην καταθλιψη.
στην συνεχεια η καταθλιψη σε κανει να μην μπορεις να θετεις στοχους κ.ο.κ....
φαυλος κυκλος δλδ.
τωρα η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κοτα?
δλδ η καταθλιψη οδηγει σε παραιτηση απο στοχους ή η ελλειψη στοχων σε οδηγει στην καταθλιψη?
οτι ομως και απο τα δυο να συμβαινει ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ AΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ.
(τι ωραια που τα λεω ε? στην θεωρεια αριστα στην πραξη μηδεν...)
ΑΜΗΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ!Quote:
Εύχομαι να διαβάζω καλά πράγματα για όλους μας, γιατί όλοι περνάμε περίπου τα ίδια και ξέρω πως είναι...Αλλά ξέρω ότι αν το αποφασίσουμε...ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!
ΕΤΣΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ!:)
χμμμ καλυτερα?καπως καλυτερα.τουλαχιστον εφυγε ο αυτοκτονικος ιδεασμος.Quote:
Αμελι απ ο,τι καταλαβαινω εισαι καλυτερα, ετσι ??
η καταθλιψη δεν εχει φυγει ακομα.
ξερεις λακρυ κατι?Quote:
Φαινεται απο αυτα που γραφεις οτι ειναι εκπληκτικη κοπελα κ εχει τον τροπο να σε αγγιζει κ να σε νιωθει !!
ισχυουν 100% αυτα που λες για την ψυχολογο μου.
απλα ξερεις τι?
επειδη ειναι τρομερα δοτικη και στοργικη...πως να στο πω...λειτουργει σαν υποκαταστατο μιας φιλεναδας,σαν υποκαταστατο σχεσης,σαν υποκαταστατο μητερας.
αυτο τωρα ειναι καλο ή κακο?
φοβαμαι μηπως βολευτω απο την στοργη και την δοτικοτητα της με αποτελεσμα να μην βαλω στοχο να ξαναβρω αληθινες φιλες...ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΡΩ ΑΛΗΘΙΝΑ "ΑΛΛΗΛΟΜΟΙΡΑΣΜΑΤΑ"
(you know what I mean...)
ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΚΥ....ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΒΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ...:(
αμελι θελω πανω σ αυτο το τελευταιο να σου πω καποια πραγματα.. καταρχην ειναι πολυ θετικο που εφυγε ο αυτοκτονικος ιδεασμος, εισαι σε καλο δρομο κ θα πηγαινεις ολο κ πιο πανω κ καλυτερα..
οσο για την ψυχολογο πιστευω πρεπει να υπαρχουν καποια ορια, δλδ δεν πρεπει ο θεραπευτης να αντικαταστει επ ουδενι τον φιλο/η κτλ, επειδη ειναι πολυ καλη κ σε νιωθει εχεις δοθει ολοκληρωτικα σ αυτη τη θερπαευτικη σχεση κ ειναι λαθος αυτο, δλδ δεν σε ωφελει, πιστευω πρεπει να βαλεις μια διαχωριστικη γραμμη ωστε να μην σε επηρεαζει κατι αρνητικο πχ που θα συμβει εκει κ σε αλλους τομεις.. φιλικα στα λεω αυτα, ετσι ?? :)