Originally Posted by
Lacrymosa
Με καλυψες πιστευω και συμφωνω σε οσα λες... μα τα σκανδαλα τους και οι βρωμες τους τωρα προσφατα αποκαλυφθηκαν, δλδ εδω και κανα χρονο,
οι μεγαλες κομπινες τους, siemens, βατοπαιδια, offshores, ξεπλυμα βρωμικου χρηματος κτλ κτλ.. απο που κι ως που ο κοσμος να ειναι συνενοχος οταν
ψηφιζε ευελπιστωντας σε κατι καλυτερο, το οποιο ομως προσεξε! τοσα χρονια το παρειχαν! Ειχαμε μαθει επι χροοονια μετα τη μεταπολιτευση
να ζουμε με πολλα παραπανω απ οσα ειχαμε πραγματικα αναγκη, και αντι οι αρμοδιες υπηρεσιες να επενδυουν σε κατι κοινωφελες και χρησιμο
που να πιασει τοπο, επενδυανε σε πολιτιστικες εκδηλωσεις και σε εκδρομες κοινωνικου τουρισμου και ΚΑΠΗ και πολλα αλλα.. ξερω πως μπορει να ειναι
καποια ενδεικτικα παραδειγματα και σιγουρα δεν φταιξαν μονο αυτα, αλλα ολα παιζουν ρολο στην κατρακυλα που πηρε η χωρα επειτα... ακομα και
τωρα καποιοι δεν συνετιζονται!! συνεχιζουν την κενη και ματαιοδοξη χλιδατη ζωη τους και απο την αλλη παραπονιουνται για τους πολιτικους κτλ,
επειδη τους φορολοησε τα 4 απο τα 5 ακινητα που εχουν! ε σορρυ ρε φιλε αλλα νταξει, ο αστεγος δλδ τι πρεπει να κανει?? επισης οταν επι χροοονια
δινανε επιδοματα αβερτα και παροχες και μεριμνες σε φορεις και προσωπα που δεν τα ειχαν ουσιαστικη αναγκη, δεν ακουσα κανεναν να λεει
"Οχι κυριε υπουργε! Εγω αρνουμαι να παρω το επιδομα και την διευκολυνση που μας παρεχεις" Δεν ακουσα κανεναν να το λεει και να το κανει!
Ακομα και τωρα παρολο την κριση αν του κατσει κανενος καποιο ρουσφετι δεν θα το αρνηθει, ειμαι σιγουρη! Ο καθενας να σωσει το τομαρι του γι αυτο
φτασαμε ως εδω! Χωσατε μια ολοκληρη γενια που δεν σας εφταιξε σε τιποτα μεσα στα σκατα, αλλα πιστευω θα βγουμε! πιστευω... λεω εγω τωρα..
πιστευε και μη ερευνα.. χαχα
Συμφωνώ μόνο που θα σου πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις πως το σύστημα σε παγιδεύει κι επειδή έχεις και σκαρταδούρα από πρότυπα, πολύ
εύκολα την πατάς κι εσύ. Λοιπόν μια φίλη, πριν 4 χρόνια κληρονόμησε 3 στρέμματα έκτασης κοντά στη περιοχή που μένω, αλλά εκτός
σχεδίου πόλης. Όταν πήγε για την αποδοχή κληρονομιάς στη ΔΟΥ.. υπάλληλος εκεί γυρνάει και της λέει: "αν ήταν 4 τα στρέμματα με στρεμματική άδεια
θα έχτιζες κιόλας!.." Χωρίς να του απαντήσει κάτι.. μόνος του, συνεχίζει να λέει: "Άντε φτιάξε ένα αυθαίρετο! Η Ελλάδα είναι γεμάτη από δαύτα!"
Μετά τί να πεις? Μου τα έλεγε και είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό! Εμ δεν το ήθελε το ξεκαθάρισμά του το δημόσιο?
Δεν μου απάντησες όμως τι μπορεί να γίνει γι' αυτό που συμβαίνει.. Γιατί εντάξει πάντα θα υπάρχουν και τα στραβόξυλα κι οι βολεμένοι..
Όταν όμως αυτό σήμερα έχει γίνει τρόπος αντίληψης, πώς δηλ. θ' αλλάξει η νοοτροπία, του παρτάκια?
Επισης να προσθεσω και το αλλο... εβλεπα "αγανακτισμενους" να κατεβαινουν κεντρο Αριστοτελους και γυρω περιοχες (για Αθηνα δεν ξερω τι γινοτανε,
εσυ θα μου τα πεις διοτι τα ξερεις καλυτερα φανταζομαι), οι οποιοι ερχοτανε να "διαμαρτυρηθουν" φορτωμενοι ενα καρο σακουλες απο ζαρα, τζαμπο και
αλλες μαλακιες, και αρτι αφιχθεντες απο τα σταρμπακς και τα κυριλατα καφε κτλ! Για ποια "αγανακτηση" μιλαμε? δλδ ειδαμε φως και μπηκαμε, η
αλλιως για να το θεσω αγοραια, μαθαν οτι πηδιομαστε πλακωσανε και οι γυφτοι!! Αμα δεν ξερεις για ποιο σκοπο "επαναστατεις", καλο ειναι πρωτα
να μαθεις καποια πραγματα και μετα να το παιξεις επαναστατης του πεντοχιλιαρου!!
Συμφωνώ! Τελικά το σουβλάκι, καλύτερα αν μπορείς.. φάτο στη σουβλακερί της γειτονιάς σου! Μην κάνουμε την κάθε προσπάθεια.. για τα πανηγύρια!
Οσο για την τρικομματικη κυβερνηση, μας ειχαν φερει σε τετοιο αμην που πραγματικα ο κοσμος δεν ηξερε τι να κανει.. εγω προσωπικα δεν ψηφισα
κανεναν απο αυτους, ψηφισα το κομμα που ειναι τωρα αντιπολιτευση, οχι επειδη συμφωνω σε ολα ουτε καθησα να μελετησω το κυβερνητικο προγραμμα κτλ,
κατι ψιλα μια ματια εριξα, αλλα επειδη ειχε μεγαλο ποσοστο ηδη και ειναι κατι διαφορετικο πιστευω και δεν εχει δοκιμαστει στην εξουσια να δουμε πως
θα παει και τι μπορει να κανει κτλ, τους αλλους τους ξερουμε! δεν ξερω αμα εκανα καλα η οχι, αλλα η προθεση ψηφου πιστευω οτι μετραει! μερικοι
δεν πηγαν να ψηφισουν καν!!
Ναι πιστεύω κι εγώ ότι το μην ψηφίσεις, αν κι είναι κι αυτός ένας τρόπος διαμαρτυρίας για κάποιους.. δίνεις όμως έτσι την δυνατότητα στους άχρηστους
να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Γίνεσαι, μ' άλλα λόγια συνένοχος..
Επισης σχετικα με τους βολευτες και τους υπουργους με τα κλεμμενα και τα βρωμικα, ποσως με ενδιαφερει αμα πανε φυλακη η οχι... ας τους πανε και
Χονολουλου, ας τους πανε και στο φεγγαρι.. το πρωτο (που δεν το εκαναν ακομη) ειναι να επιστραφουν τα κλεμμενα τους στο κρατος, και στους πολιτες,
εκει που ανηκουν τελοσπαντων... διοτι το να μπει ο Τσοχατζο και ο αλλος ο δικος μας φυλακη αλλα να συνεχισουν οι περιουσιες τους να βγαλουν μεχρι
τα τρισεγγονα τους, εμενα δν μ λεει κατι... δεν λεω να μεινουν εξω, καλα καναν και τους χωσαν, αλλα ας τους κανουν και μια δημευση!!
Συμφωνώ απόλυτα! Ειδικά τώρα που κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι, που σούδωσε ο πατέρας σου ή πήρες με δάνειο για ν' αποφύγεις το νοίκι,
και σήμερα δεν μπορείς να το συντηρήσεις.. σίγουρα θα πρέπει να πληρώσουν οι "πρωτεργάτες" στην κλεψιά ακριβά, όσα έκαναν στο τόπο!
Εσυ στις εκλογες τι εκανες? Και με ποιο σκεπτικο εκανες ο,τι εκανες? Απαντησε μου αν θες, μου αρεσει αυτη η συζητηση! :)