Results 2,581 to 2,595 of 2930
Thread: Το θέμα της ημέρας
-
03-04-2013, 10:56 #2581
Soft, δεν χρειάζεται να μετανιώνουμε επειδή είμαστε διαφορετικοί και δεν συμφωνούμε σε όλα! Είναι πολύ σημαντικό το ότι έχουμε ο καθένας μας να καταθέσει
την δική του άποψη, το δικό του πιστεύω και σίγουρα θα πρέπει να σεβόμαστε και την όποια γνώμη του άλλου, αρκεί αυτή βέβαια να μην μας προσβάλλει.
Καλή συνέχεια!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
- 03-04-2013, 13:11 #2582
δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. προσωπικά έχω διαφωνήσει άπειρες φορές με ανθρώπους, και έχω καταθέσει απόψεις της άλλη μεριάς των debate. μπορεί ο καθένας να έχει τη δική του άποψη και τα δικά του πιστεύω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελευθερία λόγου.
αν εννοείς ότι δεν επηρεάζεται εύκολα ένας άνθρωπος να αλλάξει τις απόψεις του, για να ασπαστεί τις δικές σου, ναι σε αυτό μπορεί να έχεις δίκιο. αν και καμιά φορά αλλάζουμε λίγο προς κάποιες κατευθύνσεις. αλλά και εσύ στην τελική την άποψή σου θέλεις να γράψεις, όχι να επηρεαστείς από τις απόψεις των άλλων. οπότε το ίδιο πράγμα είναι!
03-04-2013, 13:36 #2583
Μα εξάλλου, ελευθερία, είναι το δικαίωμα του άλλου να διαφωνεί και μαζί σου και το δικαίωμά του αυτό, όσο μπορείς να το υπερασπιστείς, όταν είναι αντικειμενικό..
Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
03-04-2013, 19:50 #2584
Νομίζω πάντως, ότι συμφωνήσαμε στο ότι τα πάντα είναι πολιτική, άρα ο κόσμος
δεν φταίει, που τον αφήνουν στο σκοτάδι, γιατί είπαμε, ότι η παιδεία, απ' την οποία
εξαρτάται κι η ποιότητα της ζωής μας κι αυτή περνάει μέσα από την πολιτική! Για σκέψου το λίγο..
Και σ' ένα κράτος σήμερα, όπως το λες κι εσύ, μπάχαλο, όπως είναι τώρα η Ελλάδα,
όπου νόμοι ψηφίζονται σε μια νύχτα, για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα των πολιτικών και
σε βάρος των πολλών.. λογικό είναι, οι νόμοι για τα κοινωνικά θέματα,
να προξενούν περισσότερο αντίδραση στον κόσμο! Μάλιστα, σε μια περίοδο όπως αυτή
που διανύνουμε είναι και σαν το λάδι στη φωτιά, σκέτη κοροϊδεία δλδ στα μούτρα μας
το να ενδιαφέρονται οι κλέφτες κι αυτοί που μας οδήγησαν σε γενοκτονία, για την υγεία μας, δεν νομίζεις?
Και κάποιος πρέπει να σε διδάξει ξανά ζωή και δεν εννοώ ότι πρέπει νάναι πολιτικός, αν κι ο πολιτικός θάπρεπε νάναι παράδειγμα
προς μίμηση.. αλλά επειδή μιλάμε πλέον για επανεκπαίδευση, για ν' αλλάξουν νοοτροπίες αιώνων, που είναι κι
αναποτελεσματικές χρειάζεται και στοχευμένη γνώση. Τα σεμινάρια δλδ, το διάβασμα κ.λπ. που λες εσύ προσφέρουν.. αλλά δεν αρκούν..
Όταν π.χ. ακούς κι από καλοπροαίρετα άτομα ακόμα " Χρήσιμα αυτά που λες.. αλλά έτσι τα βρήκαμε απ' τους δικούς μας.. τώρα θα τ' αλλάξουμε? "
Μετά πιστεύω ότι ούτε κι οι χρόνιες συνήθειες είν' εύκολο ν' αλλάξουν.. Πόσο ισχυρά κίνητρα μπορεί νάχει ο άλλος?.. Πόση θέληση/προσπάθεια?
Μετά το ότι ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ όπως λες κάπου.. κι αυτό κάπως το έμαθαν, άρα τώρα χρειάζεται κατάλληλος τρόπος για να το ξεμάθουν..
Δεν ξεκίνησε πιστεύω, η εξαγορά, " Φτιάξε ένα κόμμα να σε ψηφίσω για να μου διορίσεις το σόϊ..", αλλά "Ψήφισέ με για να δεις μια άσπρη μέρα.."
Όσο για τον πνευματικό κόσμο της χώρας, έκανα πριν καιρό συζήτηση και με μια καθηγήτρια παν/μιου και γυρνάει και
μου λέει ότι "Αφού η κυβέρνηση δεν ακούει όσα έχουμε να πούμε, τότε κι εμείς δεν μιλάμε.." (!) Τί νόημα έχει λοιπόν μια τέτοια συζήτηση?Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
04-04-2013, 10:01 #2585
Σώστε τον πλανήτη τρώγοντας λιγότερο junk food..
Ο πλανήτης μας, τρέφεται… όπως τρεφόμαστε και εμείς… Είναι απόλυτα αλληλένδετες οι έννοιες Διατροφή - άνθρωπος - περιβάλλον…
Οι διατροφικές μας επιλογές μπορεί να καταστρέψουν όχι μόνο τη σιλουέτα μας ή την υγείας μας αλλά και την υγεία του πλανήτη!
Εκεί κατέληξαν οι ερευνητές με αρκετές μελέτες που συσχετίζουν τη ανθρώπινη διατροφική συμπεριφορά και την οικολογία του πλανήτη.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ το πλαστικό σακουλάκι από τα πατατάκια που τρώτε βλέποντας την αγαπημένη σας ταινία πού καταλήγει ή
πόση σπατάλη νερού και ενέργειας γίνεται από την τεράστια εκτροφή των ζώων;
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι εκτός από τη μείωση της ρύπανσης από τα αυτοκίνητα και
τις βιομηχανίες, το να τρώμε λιγότερο κρέας μπορεί να συμβάλλει στην επιβράδυνση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη.
Η παγκόσμια παραγωγή κρέατος και γάλακτος αυξάνεται ραγδαία και παράλληλα απελευθερώνονται ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες
μεθανίου και νιτρώδους οξειδίου λόγω της κτηνοτροφίας, μέσα από το πεπτικό σύστημα των εκτρεφόμενων ζώων.
Το μεθάνιο είναι ένα αέριο που ενισχύει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αφού ανεβάζει τη θερμοκρασία του πλανήτη.
Επίσης, μέσα από τα χημικά λιπάσματα για τη παραγωγή των ζωοτροφών απελευθερώνεται υποξείδιο του αζώτου,
το οποίο καταστρέφει και το όζον στο ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας…
http://www.protothema.gr/life-style/...le/?aid=267049
ΥΓ Κι επίσης, εννοείται πως αν θέλουμε και λιγότερες ψυχικές ασθένειες, τρώμε λιγότερες σάρκες με ορμόνες..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
04-04-2013, 21:39 #2586
συμφωνήσαμε ότι τα πάντα είναι πολιτική. όμως εγώ όρισα την πολιτική με την ευρεία έννοια, ότι πολιτική είναι το πώς σχετίζομαι με τον άλλο σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας, και όχι μόνο το ποιον ψηφίζω κάθε 4 χρόνια. αε αυτό το σημείο δεν μου έγινε σαφές αν συμφωνήσαμε! δηλ άλλο πράγμα η πολιτική και άλλο κάποιο συγκεκριμένο κομματικό σύστημα.
επίσης στο συμπέρασμα που βγάζεις μετά τη τεράστια σημασία της πολιτικής στην ζωής μας, δηλ στο: "άρα ο κόσμος δεν φταίει, που τον αφήνουν στο σκοτάδι, γιατί είπαμε, ότι η παιδεία, απ' την οποία εξαρτάται κι η ποιότητα της ζωής μας κι αυτή περνάει μέσα από την πολιτική!" , δεν συμφωνήσαμε ΚΑΘΟΛΟΥ!
εκεί ουσιαστικά είναι το κομβικό σημείο που διαφωνούμε κ και από όπου ξεκινάνε οι διαφορετικές προσεγγίσεις μας. εγώ τη σχέση πολιτικών-πολιτών την βλέπω ως αμφίδρομη σχέση, η οποία επηρεάζεται και προς τις δύο κατευθύνσεις από τις επιθυμίες και τις συμπεριφορές και των πολιτικών και των πολιτών. δηλ οι συμπεριφορές των πολιτικών επηρεάζουν τις συμπεριφορές των πολιτών αλλά και το ανάποδο.
εσύ, αν έχω καταλάβει σωστά, δίνεις όλη την πίτα των αποφάσεων, ευθυνών, επιλογών στους πολιτικούς και παρουσιάζεις τους πολίτες ως άβουλες μαριονέτες οι οποίοι συμπεριφέρονται ακριβώς όπως θέλουν οι πολιτικοί. σε αυτό δε συμφωνώ καθόλου. [προφανώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να διαφωνούμε, απλά διευκρινίζω τα σημεία της διαφορετικής προσέγγισης που ακολουθούμε]
αυτά!Last edited by Lou!; 04-04-2013 at 22:42.
04-04-2013, 22:42 #2587
Είναι προφανές, ότι για την ευρεία έννοια της πολιτικής κάνω αναφορά, με μια τοποθέτηση όπως είναι η συγκεκριμένη.. Εξάλλου,
δεν μπορεί να σχετίζεται κιόλας με κομματικούς σχηματισμούς, γιατί τελικά αυτή η ρήση είναι περισσότερο αφορισμός.
Ναι στο άλλο κομμάτι διαφέρουμε, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλα είναι πολιτική και μόνο το μείζον θέμα της παιδείας δεν είναι..
Για μένα το ένα είναι συνέπεια του άλλου! Αλλά είπαμε και πάλι, ότι η κάθε άποψη είναι σεβαστή.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
04-04-2013, 22:43 #2588
μα φυσικά και η παιδεία είναι πολιτική! δεν διαφωνήσαμε επί αυτού!
διαφωνήσαμε στο θέμα της επίρριψης ευθυνών.
05-04-2013, 12:00 #2589
Αφού λοιπόν συμφωνούμε(
.. και σ' αυτό τότε θα σου πω και τ' αυτονόητο για μένα, που δεν ξέρω τώρα εσύ, γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι..
Για τη τραγική λοιπόν οικονομική κατάσταση της χώρας, ποιός ευθύνεται σήμερα? Η αλήθεια τσούζει, αλλά ευθύνονται αυτοί που μας κυβέρνησαν(
τα τελευταία περίπου 35 χρόνια κι ενώ παρέλαβαν το δημόσιο χρέος σχεδόν μηδενικό, αυτοί κατάφεραν(!) να ξεπουλήσουν σήμερα τα ΠΑΝΤΑ!..Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
05-04-2013, 14:41 #2590
να σου πω κι εγω αυτό που επισης μου φαινεται αυτονοητο, αλλα κι εσυ δεν το αντιλαμβάνεσαι!
ευθύνονται σε ένα βαθμό αυτοι που μας κυβερνησαν, δεν λέω οτι οι πολιτικοι ειναι εντιμοι άνθρωποι, να το ξεκαθαρίσω αυτό μια και καλή!
και στον υπόλοιπο βαθμό ευθύνονται οι πολίτες. πώς; μην πράττοντας σωστά το μερίδιο που είναι στη δική τους δικαιοδοσία!
ψηφίζοντας επανειλλημένα τα ίδια πρόσωπα ενώ ήταν πασιφανές ότι έκλεβαν,
ψηφίζοντας με γνώμονα το ατομικό συμφέρον και όχι το συλλογικό,
ψηφίζοντας με πελατιακή σχέση τον πολιτικό που έταζε την θέση στο δημόσιο, ενώ αυτό θα οδηγούσε σε δημοσιονομικά ελλειμμάτα,
μην πληρώνοντας φόρους, που επίσης οδηγεί σε δημοσιονομικά ελλειμματα,
αν είναι φοροϋπάλληλος λαδωνόμενος από τους απολίτες για να κλέψουν από κοινού την εφορία κλπ
τί δυσκολία έχει η δική μου προσέγγιση; τσούζει το ότι δεν χρεώνω την ευθύνη των πολιτών στους πολιτικούς, αλλά μόνο την ευθύνη των πολιτικών στους πολιτικούς;
εμένα Μαρκέλα η αλήθεια σου δεν με τσούζει, διότι δεν έχω ιδιαίτερη οργή για τους πολιτικούς. πιστεύω ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε διότι σαν λαός είμασταν άξιοι της μοίρας μας, οπότε δεν με τσούζει κάτι.
05-04-2013, 14:52 #2591
Lou, όπως λένε τέτοιος λαός τέτοιοι ηγέτες του αξίζουν. Οτι κανουν αυτοι εκει στην κορυφη (πχ κλέβουν, εξαπατούν, κοροιδευουν ο ενας τον αλλο) τα ίδια κανουν κι οι απλοί πολίτες που τους ψηφιζουν μεταξυ τους. Κοιτα μονο στις καθημερινες διαπροσωπικες σχέσεις τι τυπους θαυμάζει ο πολλής κόσμος. Συμφωνω μαζι σου!
γιάννης
05-04-2013, 15:09 #2592
Το σε υπόλοιπό βαθμό που ευθύνονται.. είναι δυστυχώς, αντιλήψεις αιώνων ραγιαδισμού, που για ν' αλλάξει και για να ξεριζωθούν ένα σωρό άχρηστες προκαταλήψεις,
χρειάζεται λοιπόν παιδεία δηλ. στοχευμένη γνώση. Δεν μπορεί ν' αλλάξει με σεμινάρια, βιβλία, εκθέσεις κ.λπ. αυτά είναι ημίμετρα! Χρειάζεται ξανά στο θρανίο, όχι μόνο
για τη γεωγραφία.. αλλά κυρίως για τη ΖΩΗ, τουλάχιστον για να βελτιωθεί αυτό που ζούμε καθημερινά π.χ. αρρώστιες, βάσανα κι ένα σωρό αφύσικες ταλαιπωρίες!Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
05-04-2013, 15:47 #2593
Σορρυ Μαρκελακι αλλα να βλεπουμε τα πραγματα οπως ειναι...
Να θεσω κατι απλο και χαζο ισως για καποιους, μια απλη ερωτηση με το ποντιακο μυαλο μου..
Λεμε απο τη μια φταινε οι πολιτικοι, διοτι ειναι δωσιλογοι, ειναι πουλημενοι, εντολοδοχοι ξενων, ξεπουλησαν τη χωρα κτλ κτλ..
Απο την αλλη ακουω πολλες φορες φταιτε εσεις που τους ψηφιζατε.. (στους οποιους εγω φυσικα δεν συμπεριλαμβανομαι διοτι αλλοι αποφασισαν για το μελλον το δικο μου και της γενιας μου..)
Λενε να μην τους ψηφιζατε, ψηφιζατε τους ιδιους και τους ιδιους..
Χωρις να θελω να υποστηριξω τη μια πλευρα η την αλλη, καταρχην 1) οταν υπηρχαν μετρημενοι ποιοι αλλοι εμεναν για να ψηφισεις?? Αφου ειναι αυτοι και αυτοι! Επισης εχω ακουσει και το αλλο... Στις προσφατες εκλογες να σου πω.. Πηγαμε σε δευτερη εκλογικη αναμετρηση, οκ? Λεγανε "μην ψηφισετε τους ιδιους και τους ιδιους".. Ναι, αλλα δεν πρεπει καποιος να βγει κυβερνηση? Οκ να κανω αυτο π θελω ψηφιζοντας πχ ενα κομμα με το οποιο συμφωνω ιδεολογικα αλλα το οποιο εχει πολυ μικρο ποσοστο και δεν μπορει να σχηματισει κυβερνηση.. ετσι πολλοι αναγκαστηκαν να ψηφισουν ενα κομμα μονο και μονο για να σχηματιστει κυβερνηση, και να μην ειμαστε οσο μπορουμε ενα καραβι ακυβερνητο (οχι οτι δεν ειμαστε), το οποιο πλοηγουν τροικανοι βαλμενοι τεχνοκρατες.. Δλδ σου λεω ουσιαστικα οτι ειναι φαυλος κυκλος, παλι στο ιδιο καταληγεις και δεν γλυτωνεις..
2) Ποια ειναι η ευθυνη του λαου που "τους ψηφισε", οταν αυτοι υποσχονταν λαγους με πετραχηλια και ο κοσμος ο ευπιστος σαν τα προβατα ετρεχε να τους ψηφισει εποφθαλμιωντας μια θεσουλα και καποιο ρουσφετι? Αυτοι που τωρα κατηγορουν το σαθρο πολιτικο συστημα ειναι οι ιδιοι που επι χρονια το συντηρουσαν και ορισμενοι ακομα το συντηρουν.. Πριν χρονια οταν ολοι με μεσον και με ρουσφετια και με προσφυγη μπαιναν στο δημοσιο "κουτσοι στραβοι στον αγιο παντελεημονα" καλα ηταν, ε? Πολλοι απο αυτους με απολυτηριο λυκειου, εδω ξερω ατομα στη δεη μπηκαν με απολυτηριο δημοτικου, επειδη ο βολευτης ηταν γνωστος και εφαγε το λαδακι του... και ειναι οι ιδιοι που τωρα κατηγορουν τους πολιτικους και το σαθρο πολιτικο συστημα? σορρυ αλλα δεν πειθομαι.. ας ξεκουβαλουσες φιλε απο τη λαδωμενη αναξιοκρατικη θεσουλα σου.. τωρα τι παραπονιεσαι?? ναι, εσυ τους ψηφισες και καταδικασες και τοσους αλλους για να βολεψεις την χοντροκωλαρα σου σε μια πολυθρονα... τωρα που εξισωθηκες με τους αλλους τι παραπονιεσαι??
Απο την αλλη σκεφτομαι και λεω και ειναι σωστο εν μερει, οτι απο τη στιγμη που οι πολιτικοι υποσχονταν επιδοματα, αυξησεις μισθων κτλ, γιατι ο κοσμος να μην τους ψηφισει? Δλδ εσυ αν εχεις απεναντι σου τωρα 2 πολιτικους, και ο ενας σου ελεγε "εγω θα σου δωσω επιδομα, θα σου αυξησω μισθους, εφαπαξ, αναδρομικα κτλ" και ο αλλος σου ελεγε "εγω θα σου κοψω το μισθο στα δυο, θα σου κοψω τη συνταξη, το εφαπαξ, τον κωλο, θα σου παρω το σπιτι, θα σου παρω τα σωβρακα κτλ", ποιον απο τους δυο θα ψηφιζες? Ειναι προφανες νομιζω.. Επομενως απο τη στιγμη που αυτοι υποσχοντουσαν, ο κοσμος που να ξερει οτι δεν θα τα εφαρμοσουν??
Απαντησε μου σε παρακαλω επειδη μπορει να φαινονται αυτα απλα αλλα ειναι σημαντικα πιστευω, σορρυ δεν καθομαι να διαβαζω πολιτικες αναλυσεις ωστε να ξερω απο οικονομικους ορους κτλ, απλα αυτα σκεφτομαι με το ποντιακο μυαλο μου.. τα ειχα ανεκαθεν απορια και θα ηθελα να ακουσω μια αποψη γιατι με ενδιαφερει το θεμα.. (δεν το λεω καθολου ειρωνικα)
αυτα! from me" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
06-04-2013, 00:00 #2594
Ειρήνη, αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι πολιτικοί.. τότε πρέπει να βρεθούν.. Ας προσέξουμε λοιπόν στο μέλλον..
Δεν θέλω να πιστεύω δλδ, ότι όλοι τελικά είναι σάπιοι.. κι ούτε ότι όλοι είμαστε του βολέματος!..
Καλύτερα νομίζω είναι έστω και για διαμαρτυρία απέναντι σ' αυτή τη λαίλαπα σήμερα.. να δώσει
τουλάχιστον ψήφο κανείς σ' ένα μικρό κόμμα.. Να μην φοβάται από τις κοινότυπες κινδυνολογίες..
Και πάντως ξαναλέω, σίγουρα δεν φταίνε οι πολίτες στο ελάχιστο, αν οι πολιτικοί π.χ. εν μία νυκτί ψηφίζουν
νόμους για την πάρτη τους, όπως π.χ. τον τελευταίο εκλογικό νόμο, που έδωσε στο πρώτο κόμμα 50 έδρες μπόνους!
Αν δεν είχε ψηφιστεί αυτός ο νόμος θα ξαναπηγαίναμε και πάλι σ' εκλογές μετά τον Ιούνη,
γιατί χωρίς το μπόνους των 50 εδρών δεν θα δινόταν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης!
Θα θυμάσαι ότι ο κόσμος με τα ποσοστά που τους έδωσε.. κατάφωρα έδειξε, ότι δεν θέλει κανέναν τους!
Αυτοί μεταξύ τους τα βρήκανε.. και με το πρόσχημα να μην συρθεί και καλά η χώρα εκ νέου σ' εκλογές κι
έτσι βγουν στην φόρα οι λαμογιές.. μας προέκυψε το έκτρωμα της τρικομματικής
λερναίας ύδρας, για καλύψουν και τα κλεμμένα! Ας τα επιστρέψουν τα κλεμμένα τώρα! :P
Μα είναι κι απλό από την άλλη! Το κάθε είδους πρόβλημα για ν' αντιμετωπιστεί πρέπει να δεις τη ρίζα του..
Αν λέμε δλδ συνέχεια ότι π.χ. φταίει ο χαζοκόσμος γύρω μας για τα βάσανά του, βγαίνει κάτι?
Κι ας πούμε τώρα ότι αυτό ισχύει και ναι φταίνε οι πολίτες!.. Τί θα γίνει επιτέλους για να σταματήσει το κακό?
Λέμε άσε δεν γίνεται τίποτα.. είναι φαύλος κύκλος κι έτσι σταυρώνουμε τα χέρια και ο ένας τα ρίχνει στον άλλο?
Εκτός, αν δεν θέλουμε να γίνει κάτι.. γιατί παίζει να ισχύει κι αυτό!.. :P
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα.. Εσύ αλήθεια, τί έχεις να προτείνεις?Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
06-04-2013, 00:30 #2595
Με καλυψες πιστευω και συμφωνω σε οσα λες... μα τα σκανδαλα τους και οι βρωμες τους τωρα προσφατα αποκαλυφθηκαν, δλδ εδω και κανα χρονο, οι μεγαλες κομπινες τους, siemens, βατοπαιδια, offshores, ξεπλυμα βρωμικου χρηματος κτλ κτλ.. απο που κι ως που ο κοσμος να ειναι συνενοχος οταν ψηφιζε ευελπιστωντας σε κατι καλυτερο, το οποιο ομως προσεξε! τοσα χρονια το παρειχαν! Ειχαμε μαθει επι χροοονια μετα τη μεταπολιτευση να ζουμε με πολλα παραπανω απ οσα ειχαμε πραγματικα αναγκη, και αντι οι αρμοδιες υπηρεσιες να επενδυουν σε κατι κοινωφελες και χρησιμο που να πιασει τοπο, επενδυανε σε πολιτιστικες εκδηλωσεις και σε εκδρομες κοινωνικου τουρισμου και ΚΑΠΗ και πολλα αλλα.. ξερω πως μπορει να ειναι καποια ενδεικτικα παραδειγματα και σιγουρα δεν φταιξαν μονο αυτα, αλλα ολα παιζουν ρολο στην κατρακυλα που πηρε η χωρα επειτα... ακομα και τωρα καποιοι δεν συνετιζονται!! συνεχιζουν την κενη και ματαιοδοξη χλιδατη ζωη τους και απο την αλλη παραπονιουνται για τους πολιτικους κτλ, επειδη τους φορολοησε τα 4 απο τα 5 ακινητα που εχουν! ε σορρυ ρε φιλε αλλα νταξει, ο αστεγος δλδ τι πρεπει να κανει?? επισης οταν επι χροοονια δινανε επιδοματα αβερτα και παροχες και μεριμνες σε φορεις και προσωπα που δεν τα ειχαν ουσιαστικη αναγκη, δεν ακουσα κανεναν να λεει "Οχι κυριε υπουργε! Εγω αρνουμαι να παρω το επιδομα και την διευκολυνση που μας παρεχεις" Δεν ακουσα κανεναν να το λεει και να το κανει! Ακομα και τωρα παρολο την κριση αν του κατσει κανενος καποιο ρουσφετι δεν θα το αρνηθει, ειμαι σιγουρη! Ο καθενας να σωσει το τομαρι του γι αυτο φτασαμε ως εδω! Χωσατε μια ολοκληρη γενια που δεν σας εφταιξε σε τιποτα μεσα στα σκατα, αλλα πιστευω θα βγουμε! πιστευω... λεω εγω τωρα.. πιστευε και μη ερευνα.. χαχα
Επισης να προσθεσω και το αλλο... εβλεπα "αγανακτισμενους" να κατεβαινουν κεντρο Αριστοτελους και γυρω περιοχες (για Αθηνα δεν ξερω τι γινοτανε, εσυ θα μου τα πεις διοτι τα ξερεις καλυτερα φανταζομαι), οι οποιοι ερχοτανε να "διαμαρτυρηθουν" φορτωμενοι ενα καρο σακουλες απο ζαρα, τζαμπο και αλλες μαλακιες, και αρτι αφιχθεντες απο τα σταρμπακς και τα κυριλατα καφε κτλ! Για ποια "αγανακτηση" μιλαμε? δλδ ειδαμε φως και μπηκαμε, η αλλιως για να το θεσω αγοραια, μαθαν οτι πηδιομαστε πλακωσανε και οι γυφτοι!! Αμα δεν ξερεις για ποιο σκοπο "επαναστατεις", καλο ειναι πρωτα να μαθεις καποια πραγματα και μετα να το παιξεις επαναστατης του πεντοχιλιαρου!!
Οσο για την τρικομματικη κυβερνηση, μας ειχαν φερει σε τετοιο αμην που πραγματικα ο κοσμος δεν ηξερε τι να κανει.. εγω προσωπικα δεν ψηφισα κανεναν απο αυτους, ψηφισα το κομμα που ειναι τωρα αντιπολιτευση, οχι επειδη συμφωνω σε ολα ουτε καθησα να μελετησω το κυβερνητικο προγραμμα κτλ, κατι ψιλα μια ματια εριξα, αλλα επειδη ειχε μεγαλο ποσοστο ηδη και ειναι κατι διαφορετικο πιστευω και δεν εχει δοκιμαστει στην εξουσια να δουμε πως θα παει και τι μπορει να κανει κτλ, τους αλλους τους ξερουμε! δεν ξερω αμα εκανα καλα η οχι, αλλα η προθεση ψηφου πιστευω οτι μετραει! μερικοι δεν πηγαν να ψηφισουν καν!!
Επισης σχετικα με τους βολευτες και τους υπουργους με τα κλεμμενα και τα βρωμικα, ποσως με ενδιαφερει αμα πανε φυλακη η οχι... ας τους πανε και Χονολουλου, ας τους πανε και στο φεγγαρι.. το πρωτο (που δεν το εκαναν ακομη) ειναι να επιστραφουν τα κλεμμενα τους στο κρατος, και στους πολιτες, εκει που ανηκουν τελοσπαντων... διοτι το να μπει ο Τσοχατζο και ο αλλος ο δικος μας φυλακη αλλα να συνεχισουν οι περιουσιες τους να βγαλουν μεχρι τα τρισεγγονα τους, εμενα δν μ λεει κατι... δεν λεω να μεινουν εξω, καλα καναν και τους χωσαν, αλλα ας τους κανουν και μια δημευση!!
Εσυ στις εκλογες τι εκανες? Και με ποιο σκεπτικο εκανες ο,τι εκανες? Απαντησε μου αν θες, μου αρεσει αυτη η συζητηση!" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."