Originally Posted by
marina38
Γιατί ακριβώς με παρακαλείς πολύ unlucky? Το ότι βγάζεις το θυμό και την πικρία σου για το εν λόγω περιστατικό, το ότι όντως μπορεί να αδικήθηκες στο συγκεκριμένο περιστατικό, δεν σου δίνει αυτομάτως το δικαίωμα να θεωρείς ότι όσοι έχουν μια άλλη οπτική απλά ‘ισοπεδώνουν’. Ναι υπάρχουν κάποιες καλές / κακές συμπεριφορές σε αυτό τον κόσμο. Υπάρχουν επίσης συμπεριφορές που εμείς τις ερμηνεύουμε σαν κακές ή καλές, χωρίς να είναι απαραίτητα έτσι. Ακόμα, παρότι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε συνολικά κάποιον σαν ‘καλό άνθρωπο’, και αυτός θα έχει κάποιες κακές πλευρές, συμπεριφορές, συγκυρίες. Εξάλλου πώς ακριβώς είναι ‘καλός’ αυτός που χαίρεται με τον πόνο του άλλου? Επειδή το ‘άξιζε’? Όλοι κάποτε ‘χάνουν’, κάποτε ‘κερδίζουν’, κάποτε απλά αποκτούν εμπειρία. Και ναι, υπάρχουν και μέσα μας και γύρω μας οι συνέπειες των επιλογών μας. Αλλά οι ευκαιρίες μπορεί να ισχύουν για όλους, άσχετα αν εμάς δεν μας βολεύει να το πιστεύουμε επειδή πληγωθήκαμε. Ναι είναι πολύ άσχημο να σε αδικούν και να σε βλάπτουν και φυσικά έχω ανάλογες εμπειρίες. Εντέλει όμως για εμένα, η δικαίωση έρχεται όταν περνάμε εμείς καλά, όχι όταν ‘τιμωρείται’ ο άλλος, ούτε βέβαια όταν ασχολούμαστε με το αν τιμωρήθηκε και τι έπαθε ο ‘κακός’. Νομίζω ότι κακώς δηλητηριάζεις τον εαυτό σου με σκέψεις 'τιμωρίας'.