Originally Posted by
elisabet
Έχεις δίκιο σε αυτό. Επειδή εγώ ρώτησα για την ηλικία σου λοιπόν να διευκρινίσω ότι δεν είχα καμιά πρόθεση να μειώσω την αξία του λόγου σου, ούτε πιστεύω οτι όσο μεγαλύτερος είσαι τόσα περισσότερα ξέρεις. Προσωπικά κοντεύω τα 40 και αν με ρωτήσεις θα σου πω οτι τίποτα δεν ξέρω, μαθαίνω ακόμα. Το ότι είσαι μικρή σε ηλικία είναι υπερ σου γιατί φαίνεται στον λόγο σου η ωριμότητα που έχεις, οι περισσότεροι στην ηλικία σου να μην στα λεω...ξέρεις πως είναι!
Όμως η ηλικία παίζει ρόλο παρόλα αυτά. Σε μικρότερες ηλικίες έχουμε όλοι την τάση να ειμαστε πιο απόλυτοι πχ. Αυτό δεν έχει να κάνει με το αν έχουμε δίκιο ή όχι, εξάλλου στο θέμα που συζητάμε εδώ δεν χωράει καν δίκιο ή άδικο, προσωπικές απόψεις συζητάμε και το σωστό για τον καθένα είναι αυτό που λέει η ψυχή του. Μεγαλώνοντας οι περισσότεροι σταματάμε να είμαστε τόσο απόλυτοι, όχι γιατί κάνουμε συμβιβασμούς απαραίτητα ή παύουμε ξαφνικά να έχουμε αξίες κτλ, αλλά γιατί η ζωή μας διαψεύδει. Εγώ ας πούμε υπήρξα το πιο απόλυτο πλάσμα που μπορείς να φανταστείς, σε σημείο αλαζονείας προς την ζωή την ίδια και υπερβολικά αυστηρή με τους ανθρώπους γύρω μου και με τον εαυτό μου. Ε δεν είμαι πια... γίνομαι ακόμα απόλυτη σε κάποια (τα χουγια δεν κόβονται! χαχα) αλλά γενικά δεν είμαι όπως ήμουν. Και αυτό είναι φυσιολογικό γιατί όλα αλλάζουν, αλίμονο αν δεν αλλάζαμε.
Τώρα όσον αφορά στην τελευταία σου φράση, φαντάζομαι αστειεύεσαι, κανείς δεν είπε να κάτσεις να τρως κερατο ή να ρίχνεις.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι προφανώς οτι είχες μια πολύ άσχημη εμπειρία που σε έκανε να αναθεωρήσεις πολλά και να σκληρύνεις. Δεν μιλώ μόνο για την απιστία αλλά γενικότερα για τις σχέσεις, επειδή βλέπω οτι έχεις μια δυσκολία να δεχτείς οτι μπορεί να υπάρχουν "ιδανικές" σχέσεις, ειλικρινή αισθήματα κι ας γίνονται λάθη κτλ μου δίνεις την αίσθηση οτι είναι κάτι που το παλεύεις μέσα σου. Μάλλον πίστευες πολύ σε αυτά και κάποια στιγμή απογοητεύτηκες πολύ οπότε τώρα δυσκολεύεσαι να πιστέψεις οτιδήποτε. Αν πέφτω μέσα και είναι έτσι, τότε να ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε μια πολυ ενδιαφέρουσα διαδικασία όπου θα ταλαντεύεσαι από το ένα άκρο στο άλλο για κάμποσο μέχρι να βρεις μέσα σου την δική σου χρυσή τομή και ισορροπία.
Αυτό, για να μην παρεξηγηθώ, δεν το λέω για να μειώσω την αξία αυτών που λες και πιστεύεις, όλοι μιλάμε με βάση τα δικά μας βιώματα, κάλλιστα κι οι δικές μου θέσεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν αποτέλεσμα των δικών μου βιωμάτων. Δεν τίθεται καν θέμα σωστού ή λάθους για μένα σε τέτοιες συζητήσεις, ως διαφορετικές οπτικές το αντιλαμβάνομαι.