Originally Posted by
Natalia_sups
Δεν σε παρεξηγω ελισαβετ καταλαβαινω πως το εννοεις...ωστοσο δεν ειμαι απολυτη γενικα, το οτι μιλαμε εδω και μερες για ενα συγκεκριμενο θεμα στο οποιο ναι ειμαι απολυτη, ισως εδωσε την εντυπωση οτι γενικα ειμαι ετσι. Με ειδες να ειμαι απολυτη σε κανα αλλο θεμα η ξερουν τα μελη που με θεωρουν απολυτη αν ειμαι γενικα απολυτη σε αλλα πραγματα στη ζωη μου; Οχι δα.... Δεν φοβαμαι ουτε εγω να πω πολλες φορες οτι δε ξερω...προφανως και δε γινεται να εχουμε αποψη για ολα η να εχουμε καταληξει στην οπτικη μας σε ολα τα θεματα. Αλλα αργα η γρηγορα σε καποια συγκεκριμενα ζητηματα καταληγουμε καπου, αλλος νεωτερος άλλος μεγαλυτερος, αναλογα με τα βιωματα, τον χαρακτηρα και τα θελω μας, χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν πολλα αλλα στα οποια αμφιταλαντευομαστε, ουτε πως δεν προσπαθουμε παντα να εχουμε "ανοιχτο μυαλο"
Παραθετω ξανα αυτο που ειχα απαντησει στον george35:
Μα ουτε εγω ειπα οτι ειμαι τελεια...λεω απλα οτι με βαση τα οσα ξερω για τον εαυτο μου και το ποια ειμαι εγω οχι, δεν θα κανω αυτο το συγκριμενο πραγμα, επειδη πολυ απλα ξερω το κοστος που εχει.
Δε σημαινει πως δεν μπορω να κανω αλλα λαθη, διαφορετικα, τα οποια δεν θα μπορω να αναγνωρισω εγκαιρα ως λαθη (για αυτο και θα τα κανω) και των οποιων δεν εχω βιωσει το κοστος. Αλιμονο, αν τα ξεραμε ολα εξαρχης τι σκατα θα καναμε σε αυτη τη ζωη, δε θα ειχε και νοημα να δοκιμαζομαστε και να μαθαινουμε σε αυτην.
Υπαρχουν πολλα πραγματα για τα οποια δεν ειμαι σιγουρη, υπαρχουν πολλα λαθη να κανει κανεις, υπαρχουν πολλοι τροποι να πληγωσει κανεις τους ανθρωπους που αγαπα. Απλα με αυτον τον συγκεκριμενο τροπο ειμαι σιγουρη πως δεν προκειται να το κανω. Γιατι ειναι δυσκολο να το αποδεχτεις δε καταλαβαινω.
Οπως βλεπεις και σε αυτο που ειχα γραψει δεν διαφωνω πως και η προσωπικη εμπειρια και το βιωμα του καθενα παιζει ρολο οπως λες...προφανως και κατεληξα να το αναλυσω πολυ το συγκεκριμενο πραγμα μεσα μου και να το παρατηρησω γυρω μου και να το επεξεργαστω λογω μιας πολυ ασχημης εμπειριας. Καποιος που δεν εχει βρεθει αντιμετωπος με κατι δε θα κατσει να το αναλυσει τοσο διεξοδικα ουτε θα μπει στη διαδικασια να εξερευνησει και τα δικα του συναισθηματα και κινητρα για αυτο το συγκεκριμενο πραγμα, θα ζει τη ζωουλα του ξεγνοιαστα η θα ασχολειται με κατι αλλο.
Αλλα απο εκει και επειτα δεν ειναι μονο η ασχημη εμπειρια ο καταλυτης, ειναι και θεμα χαρακτηρα και πεποιθησεων, αμα κατι εχει κασταλαξει μεσα σου και γινει το κλικ τελειωσε, δεσμευεσαι απεναντι στον εαυτο σου να εισαι συνεπης απεναντι του και να δρας σε αρμονια με αυτο που σου βγαζει περισσοτερο νοημα, με αυτο που σε βοηθα να ερμηνευεις/στοιχειοθετεις τον κοσμο γυρω σου με τροπο που σε αποτρεπει απο το να βρεθεις σε ζουρλομανδυα.
Τωρα το οτι εγω ερμηνευω καποια πραγματα διαφορετικα απο εσενα η απο την ρεμεντι η απο την μπλακμπερντ η τον τζορτζ η δε ξερω ποιον δε σημαινει πως δεν ειναι αληθεια το οτι εγω κατασταλαξα σε αυτη την ερμηνεια και δεσμευτηκα απεναντι στον εαυτο μου να ειμαι πιστη σε αυτη την ερμηνεια και ουτε να απατησω ουτε να συγχωρησω απιστια. Ειναι θεμα ερμηνειας το σημειο στο οποιο διαφωνουμε, το ειχες πει και η ιδια, απλα δεν πιστευω πως υπαρχει κατα τυχη απιστια η απιστια που δεν σημαινει τιποτα.
Για εμενα κατι σημαινει σε καθε περιπτωση οσο και αν επιμενετε πως γινεται να μην σημαινει. Θα χρησιμοποιησω το επιχειρημα της ρεμεντι: αμα το ζευγαρι νιωθει οτι ειναι καλα εσενα τι λογος σου πεφτει;" ε αντιστοιχα αμα εγω νιωθω οτι κατι σημαινει και πραγματι κατι σημαινει για μενα σε καθε περιπτωση τι σημασια εχει αμα για τον αλλον δε σημαινει η αμα δε σημαινει για εσας; Εγω ετσι το βιωνω.
Και εν τελει καταληγουμε πως ναι, οπως λες θεμα οπτικης ειναι, οχι σωστου η λαθους.
Η θα μπορουσαμε να πουμε εχει να κανει με το τι ειναι σωστο για τον καθενα προσωπικα.
Ε για εμενα προσωπικα αυτο ειναι το σωστο.