Originally Posted by
mila
Το να κάνεις επικοδομητικά πράγματα όταν μένεις μόνος σου είναι ο ορισμός της θετικής εσωστρέφειας, όπως την έχω στο μυαλό μου. Πολλές φορές κιόλας είναι απαραίτητο, γιατί πχ. ένα συγγραφέας ή ένας προγραμματιστής δεν μπορεί να συγκεντρωθεί να γράψει αν συνέχεια περιτριγυρίζεται από κόσμο.
Όλα τα υπόλοιπα που λες όμως δεν είναι στοιχεία θετικά. Γιατί να σε ενδιαφέρει η άποψη των άλλων; Στην τελική εσύ είσαι αυτός που είσαι, δεν είσαι η άποψη των άλλων. Καταλαβαίνω ότι σε κάποια πλαίσια, όπως ο επαγγελματικός χώρος, πρέπει να συμμορφωνόμαστε με αυτό που οι άλλοι περιμένουν από εμάς (δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα να βρίσω τον μάνατζερ μου, αυτό όμως θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσω τη δουλειά μου), αλλά στην προσωπική μας ζωή οφείλουμε να είμαστε ο εαυτός μας.
Αυτό για τις απόψεις των άλλων να θυμάσαι πάντα ότι περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπους που πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη ή απορρίπτουν τη θεωρία του Δαρβίνου, κι άλλα τέτοια κουλά. Δεν σημαίνει πως όλα όσα πιστεύουν οι γύρω μας είναι σωστά. Ο καθένας έχει μια δική του υποκειμενική αλήθεια στο μυαλό του, και όσο ασχολείσαι με αυτήν χάνεις τον χρόνο σου. Προσπάθησε να βρεις τους 2-3 ανθρώπους που ταιριάζεις πραγματικά και μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, και μην σε νοιάζει για όλους τους υπόλοιπους.
Ως προς τις φιλικές και ερωτικές σχέσεις, δεν μπορώ να καταλάβω δυο πράγματα σε αυτό που λες...
α) Γιατί θα πρέπει ντε και καλά να παραγκωνίσει κάποιος τους φίλους του για να είναι φίλος μαζί σου; Δεν γίνεται να συνεχίσει να είναι φίλος μαζί τους και ταυτόχρονα να είναι και μαζί σου; Ή επιζητάς αποκλειστικότητα, και να βρίσκεστε κάθε μέρα;
β) Που είναι το κακό να έχει μια κοπέλα αγόρι ή να μη σε θέλει; Είναι απολύτως λογικό ότι εκεί έξω υπάρχουν και κοπέλες που έχουν αγόρια, και κοπέλες που ενδιαφέρονται για άλλου είδους αγόρια. Μάλιστα αυτή είναι η πλειοψηφία, κι αν αφήνεις τον χρόνο να περνάει, τόσο θα μειώνονται οι ελεύθερες. :) Δυστυχώς για εσένα δεν μένουμε στην Ινδία, όπου οι δεσμευμένες έχουν "σταμπαριστεί" με sindoor για να τις ξεχωρίζεις, και το μόνο που σου μένει είναι να ανακαλύψεις μόνος σου αν έχουν σχέση ή αν ταιριάζετε.
Ναι, φυσικά και δεν είμαι φαν. :) Προτιμώ τους ντροπαλούς και ευαίσθητους, παρά αυτούς που ξεχειλίζουν "ανδρίλα". Και δεν με φέρνεις σε δύσκολη θέση, μην ανησυχείς.