Originally Posted by
RainAndWind
Ο συγκεκριμένος επιστήμονας που αναφέρθηκε παραπάνω, που μετά τα 2 διδακτορικά και μπλα μπλα NASA μπλα δημοσιεύσεις, που πήγε στο άγιον όρος. Κάνω μία απλή σκέψη. Αν ήταν γυναίκα και 102 διδακτορικά να είχε θα μπορούσε να πάει? Μπααα. Ισότητα, αυτά είναι! θεόπνευστα πράματα!
Και ωραίες όλες αυτές οι συζητήσεις οι θεωρητικές. Μία ερώτηση καίριας σημασίας. Και να υπάρχει θεός τι διαφορά έχει? Αφού δεν έχει ή τρόπο ή θέληση να επέμβει στην ανθρώπινη πραγματικότητα, υπάρχει δεν υπάρχει είναι εντελώς άχρηστο ως ερώτημα.
Θεός άχρηστος: αυτός που δεν σταματάει την πείνα, τον πόλεμο, τη βία, τους φόνους, τις οικολογικές καταστροφές, τους βιασμούς, την πορνεία, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τον θάνατο.
Χρήσιμος: μία/ένας που θα τα έκανε τα παραπάνω. Πώς? Αυτά τα κάνει ο άνθρωπος? Ε, τότε αυτός τι κάνει? Κοιτάει? Σπουδαία δουλειά. Ιδρώνει ολημερίς σκεφτόμενος τρόπους να ΜΗΝ επέμβει? Πολιτικός είναι? Και στη βουλή το ίδιο κάνουν. Ίσως να είναι μόνο δικός τους πατέρας.
Άρα μας δημιούργησε και εξαφανίστηκε? Καλά. Αν είναι πατέρας θεός, όπως αποκαλείται από πιστούς, ανοίχτε ένα θέμα στο οικογένεια του e-psy, ο μπαμπάς μου με εγκατέλειψε και όχι μόνο εμένα αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιδάκια του. Μερικά λένε ότι δε μας εγκατέλειψε, απλά δε θέλει να επέμβει ρε παιδί μου στην καθημερινότητά μας, άσχετα αν θέλουμε να αυτοκτονήσουμε, είμαστε άρρωστοι, πεινάμε, πεθαίνουμε, βασανιζόμαστε, μένουμε άστεγοι, νιώθουμε μοναξιά, δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα και άλλα που συμβαίνουν στην ανθρώπινη οικογένεια (κοινωνία).
Να δούμε αν ήταν άνθρωπος πώς θα τον χαρακτήριζαν ένα τέτοιο πατέρα τα μέλη. Εγώ λέω πως θα έλεγαν "είναι κάθαρμα!", πόσο στοίχημα πας?
Και συμφωνώ με τον Πετράν για Αινστάιν, καμία σχέση η έννοια του θεού που χρησιμοποιούσε. Είχε σπινοζική χροιά και έχει διαστρεβλωθεί ό,τι είπε, για να εξυπηρετήσει αλλωνών σκοπούς, γιατί βολεύει να έχεις κι έναν αινστάιν να χρησιμοποιείς ενίοτε ως μπακάπ, ακόμη κι αν την επιστήμη τη θεωρείς σκοταδιστική. Κι εδώ είναι αντίφαση.