Originally Posted by
marina38
Μα νομίζω, ότι ακόμα κι η Helen που μίλησε για την εμπειρία της, δεν είπε κάτι για ‘επιλογή’, αλλά για timing, τύχη και ακατάλληλα πρόσωπα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που θέλει και μπορεί, φτάνει ως τα 30 χωρίς σεξ, μόνο λόγω συγκυριών. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε από τους πιθανούς παράγοντες, τον τρόπο σκέψης του ίδιου του ατόμου.
Επίσης, νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε άρρωστο ή συνολικά προβληματικό έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει θέματα στην έκφραση και την υλοποίηση σεξουαλικών επιθυμιών. Μπορεί κοινωνικά, επαγγελματικά, εμφανισιακά να είναι όλα μια χαρά, μπορεί ψυχοσωματικά να μην εμπίπτει σε διαγνωστικές κατηγορίες ‘ασθένειας’. Παρόλα αυτά, αν υπάρχει η επιθυμία/αναζήτηση και η δυνατότητα για σεξ, αλλά δεν το κάνει, τι άλλο μπορούμε να υποθέσουμε εκτός από ψυχολογικές παραμέτρους που το δυσχεραίνουν?
Αν μια γυναίκα 30 ετών προβληματίζεται που δεν έχει κάνει σεξ και έχει αναζητήσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητά της, πού αλλού θα μπορούσε τελικά να απευθυνθεί αν όχι σε κάποιον ειδικό?
Όσο για το αρχικό ερώτημα του θεματοθέτη, κι εγώ θα συμβούλευα να πλησιάσει την κοπέλα και να βασιστεί στη δική του αίσθηση, καθώς και στις γενικότερες επιθυμίες / προσδοκίες που έχει ο ίδιος από μια σχέση. Και συμφωνώ πως βέβαια, ούτε ξέρουμε αν οι ‘φήμες’ για τις σχέσεις της κοπέλας είναι αληθείς ή όχι, ούτε τι ή αν σημαίνουν κάτι για το πώς θα αντιμετωπίσει μια πιθανή προσέγγιση από τον ΝέοΞεκίνημα.
Υ.Γ. το απόρρητο των επαγγελματιών σημαίνει ότι οφείλουν να κατοχυρώνουν απόλυτα την ανωνυμία των θεραπευόμενων ή συμμετεχόντων σε μια έρευνα. Αυτό δεν σημαίνει μόνο να μην κοινοποιούνται διευθύνσεις και τηλέφωνα, αλλά συμπεριλαμβάνει και αλλαγή άλλων στοιχείων… αλλιώς πάμε σε επίπεδο κουτσομπολίστικων εντύπων που γράφουν ‘γνωστός ηθοποιός, τόσα χρόνια παντρεμένος, με κυρία εφοπλιστικής οικογένειας…. κλπ’ τι κάνει νιαου νιαου δλδ…