Πως προσεγγιζω μια 30 χρονη που δεν εχει εμπειριες; - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 12 FirstFirst ... 678910 ... LastLast
Results 106 to 120 of 174
    Senior Member
    Quote Originally Posted by niah View Post
    "Ένας κλασικός λοιπόν ορισμός για το (ιδιωτικό) απόρρητο είναι ο εξής: «απόρρητο είναι κάθε γεγονός της ιδιωτικής ζωής, για τη διατήρηση της μυστικότητας του οποίου έχει συμφέρον το άτομο, στο οποίο αφορά» (von Liszt, 1897, σ. 422)."
    σωστά. κλινικές περιπτώσεις μπορούν να συμπεριληφθούν σε εργασίες, αποκρύπτοντας φυσικά τα προσωπικά δεδομένα του ασθενούς και κατόπιν άδειας που θα λάβει ο γιατρός από τον ίδιο. και φυσικά δεν νοείται να μοιράζεται οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με τους ασθενείς της, ειδικά εφόσον δεν είναι στα πλαίσια συμβουλευτικής μεταξύ θεραπευτών και δεν εξυπηρετεί κάποιο όφελος για τον ασθενή.

Senior Member
    Empar μπράβο για τις τοποθετήσεις σου και για τον τρόπο που εκφράζεσαι. Εγώ που είμαι παρθένα στα 26 έχω να πω ότι εννοείται πως και αυτό είναι θέμα στερεοτύπων γιατί δέχομαι πόλεμο γι' αυτό όχι τώρα που είμαι 26 αλλά από τα 18 (!) ηλικία κατά την οποία είναι πέρα για πέρα φυσιολογικό για μια γυναίκα να μην έχει προχωρήσει ακόμα.
    έτσι γιατί περίεργα την είδα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ΑΚΡΙΒΩΣ.
    οποτε αν δεν ξερουμε το ατομο που το αφορα, ποιο απορρητο του εχει καταργηθει??? ;)
    αν συνδεθούν πληροφορίες που έχεις λάβει εσύ από τον γιατρό, με πληροφορίες που έχεις λάβει από τρίτη πηγή για τον εν λόγω ασθενή, το ιατρικό απόρρητο έχει σπάσει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by empar View Post
    κάνεις λάθος σε αυτό. μέχρι τα 21-22 συνεχίζεται η ωρίμανση του γεννητικού συστήματος της γυναίκας.
    δεν μεταφέρω από τα 18 στα 30.. εξηγώ απλώς ότι οι δυνατότητες ακόμη και ανάμεσα στους υγιείς ανθρώπους ποικίλουν. πόσο μάλλον αν η γυναίκα έχει οργανικό θέμα, που είναι μέσα στις πιθανότητες.
    εμμένετε στο να αποκαλείται πρόβλημα το συγκεκριμένο θέμα, γιατί μάλλον υπήρξατε αρκετά τυχεροί/ες ώστε να το κάνετε "στην ώρα του", σύμφωνα με τις επιταγές της κουλτούρας σας. αν δεν μπορείτε να διαισθανθείτε ποια θα ήταν η θεραπευτική προσέγγιση (μιλώ για διαίσθηση γιατί είναι πιο εύκολο να το δείτε ανθρώπινα, από το να μελετήσετε μεθόδους προσέγγισης του συγκεκριμένου ατόμου), τότε σίγουρα δεν θα επιλύσετε τίποτα.
    καταλήγω ότι είναι η χαρά της άσκησης εξουσίας στην ψυχοσύνθεση της συγκεκριμένης κοπέλας και άλλων με παρόμοια ζητήματα αυτό που κερδίζετε με τη διάκριση "υγιής"-"μη υγιής".
    χαίρομαι που προτρέπεις τον θεματοδότη να τη συναντήσει. γιατί προηγουμένως του έλεγαν όλοι "μακριά".
    ακομα κι αν δεχτουμε το 21 αντι του 18, το θεωρεις συγκρισιμο με το 30???????
    οποτε, ας βγαλουμε το οργανικο θεμα. ΔΕΝ υφισταται στα 30.
    κι αν οντως υπαρχει βιολογικο θεμα, αυτο λυνεται σε εναν γυναικολογο, δεν περιμενουμε να πεσει απο κανενα δεντρο...
    οσες περιπτωσεις συζητησαμε παντως, ΔΕΝ αφορουσαν οργανικο προβλημα..
    η κουλτουρα "μας" ειναι κοινη. μιλαμε για τον δυτικο πολιτισμο, ελλαδα, 2000...
    οι ειδικες συνθηκες, οικογενειακες, προσωπικες κλπ, αυτες ναι, καθοριζουν πολλα σε σχεση με αυτο το θεμα.
    το οτι το επηρρεαζουν ομως, δεν ειναι και ενδειξη οτι δεν ειναι προβλημα.
    το αντιθετο μαλιστα!

εγω δεν ειπα ποτε "μακρια".
    ειπα "υπαρχει θεματακι εκει". το ποσο σοβαρο ειναι, κανεις δεν το ξερει αν δεν γνωρισει το ατομο.

Senior Member
    αν συνδεθούν πληροφορίες που έχεις λάβει εσύ από τον γιατρό, με πληροφορίες που έχεις λάβει από τρίτη πηγή για τον εν λόγω ασθενή, το ιατρικό απόρρητο έχει σπάσει.
    δεν υπαρχει τριτη πηγη, ουτε καν δευτερη.
    δεν υπαρχει κανενας τροπος να διασταυρωσω ενα ανωνυμο περιστατικο ενος γιατρου, με στοιχεια ταυτοτητας, αν δεν μου τα δωσει ο γιατρος.
    αλλωστε ολοι οι γιατροι δημοσιευουν τις περιπτωσεις που χουν σε επιστημονικα εντυπα. αυτο δεν συνιστα παραβιαση, επειδη δεν αναφερουν στοιχεια ταυτοτητας.

Senior Member
    Το θεμα ρεμεντι ειναι οτι δεν αναφερει πουθενα το κειμενο επωνυμα ή ανωνυμα..Λεει για προσωπικες πληροφοριες.προσωπικα δεδομενα.Ουτε με την οικογενεια τους δεν τους επιτρεπεται να τα συζητουν.
    Εμενα παντως αν καθοταν ο ψυχιατρος μου να κουβεντιαζει αυτα που του εμπιστευομαι με τριτους,εστω και ανωνυμα, θα με απογοητευε..
    Επισης διαφερει αυτο που λες με αυτο που εγινε με την ψυχολογο που ανεφερες.

και τεσπα δεν συνεχιζω το οφτοπικ..συνεχιστε τη συζητηση σας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Empar μπράβο για τις τοποθετήσεις σου και για τον τρόπο που εκφράζεσαι. Εγώ που είμαι παρθένα στα 26 έχω να πω ότι εννοείται πως και αυτό είναι θέμα στερεοτύπων γιατί δέχομαι πόλεμο γι' αυτό όχι τώρα που είμαι 26 αλλά από τα 18 (!) ηλικία κατά την οποία είναι πέρα για πέρα φυσιολογικό για μια γυναίκα να μην έχει προχωρήσει ακόμα.
    εσυ τσελο, μιας και μας λες για την προσωπικη σου εμπειρια. περα απο την αντιμετωπιση που εχεις (τα στερεοτυπα που λες) νοιωθεις καλα με αυτο?
    δεν νοιωθεις καμια ελλειψη, μη εχοντας προχωρησει σεξουαλικα?
    και κυριως, που νομιζεις οτι οφειλεται?
    (να σου θυμισω, οτι ΑΝ θες απαντας)

Banned
    η φύση δίνει διαφορετικές δυνατότητες σε κάθε άνθρωπο, αν αναφέρεσαι σε οργανικά ζητήματα. άλλη ωρίμανση εμφανίζει ο γεννητικός σωλήνας κάθε γυναίκας. πάρε δυο οποιεσδήποτε γυναίκες στα 18 και θα δεις ότι δεν έχουν την ίδια ωρίμανση στο ουρογεννητικό τους σύστημα.
    τα όρια τα θέτει η κουλτούρα του καθενός. υπάρχουν αθίγγανες που στα 12 έχουν παιδιά. επειδή έχουν τη δυνατότητα πρέπει να την αξιοποιήσουν; το θέμα είναι πως αισθάνεται καθένας.
    για αυτό και δεν μπορείς να θεωρήσεις στέρηση κάτι που κάποιος άλλος επιλέγει για τον εαυτό του. γιατί δεν ξέρεις τι επιθυμεί και τι αισθάνεται.

ναι, μου έχεις τονίσει σε κάθε τόνο τι θεωρείς φυσιολογικό και τι όχι, και έχεις παραπέμψει ουκ ολίγες φορές οποιαδήποτε γυναίκα δεν έχει κάνει σεξ μέχρι τα 30 ή έχει αναζητήσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητά της σε ειδικό.

αποποιείσαι εμμέσως της βαρύτητας των λόγων σου, τουλάχιστον αυτό είναι έντιμο και υπεύθυνο.

καθώς δεν αναφέρεις τα βιώματά σου δεν μπορώ να αναγνωρίσω και τις προθέσεις με τις οποίες κάνεις τις παρεμβάσεις σου, ειδικά όταν παρατηρώ hard core αφορισμούς του στυλ υγιής και μη υγιής.

δεν συνεχίζω άλλο τη συζήτηση, γιατί είμαι σε έναν τομέα όπου έχω μάθει πολύ καλά να ξεχωρίζω τι εστί υγεία και τι όχι. αν μη τι άλλο, αυτό το ξέρω. οπότε αρνούμαι να συνεχίσω, ειδικά όταν παρουσιάζω 5 πράγματα αιτιολογημένα και παίρνω την ίδια απάντηση. "για μένα δεν είναι υγιές αυτό γιατί είναι καταπίεση". μπάζει από χίλιες μεριές ο συλλογισμός.
    Μα νομίζω, ότι ακόμα κι η Helen που μίλησε για την εμπειρία της, δεν είπε κάτι για ‘επιλογή’, αλλά για timing, τύχη και ακατάλληλα πρόσωπα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που θέλει και μπορεί, φτάνει ως τα 30 χωρίς σεξ, μόνο λόγω συγκυριών. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε από τους πιθανούς παράγοντες, τον τρόπο σκέψης του ίδιου του ατόμου.

Επίσης, νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε άρρωστο ή συνολικά προβληματικό έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει θέματα στην έκφραση και την υλοποίηση σεξουαλικών επιθυμιών. Μπορεί κοινωνικά, επαγγελματικά, εμφανισιακά να είναι όλα μια χαρά, μπορεί ψυχοσωματικά να μην εμπίπτει σε διαγνωστικές κατηγορίες ‘ασθένειας’. Παρόλα αυτά, αν υπάρχει η επιθυμία/αναζήτηση και η δυνατότητα για σεξ, αλλά δεν το κάνει, τι άλλο μπορούμε να υποθέσουμε εκτός από ψυχολογικές παραμέτρους που το δυσχεραίνουν?

Αν μια γυναίκα 30 ετών προβληματίζεται που δεν έχει κάνει σεξ και έχει αναζητήσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητά της, πού αλλού θα μπορούσε τελικά να απευθυνθεί αν όχι σε κάποιον ειδικό?

Όσο για το αρχικό ερώτημα του θεματοθέτη, κι εγώ θα συμβούλευα να πλησιάσει την κοπέλα και να βασιστεί στη δική του αίσθηση, καθώς και στις γενικότερες επιθυμίες / προσδοκίες που έχει ο ίδιος από μια σχέση. Και συμφωνώ πως βέβαια, ούτε ξέρουμε αν οι ‘φήμες’ για τις σχέσεις της κοπέλας είναι αληθείς ή όχι, ούτε τι ή αν σημαίνουν κάτι για το πώς θα αντιμετωπίσει μια πιθανή προσέγγιση από τον ΝέοΞεκίνημα.

Υ.Γ. το απόρρητο των επαγγελματιών σημαίνει ότι οφείλουν να κατοχυρώνουν απόλυτα την ανωνυμία των θεραπευόμενων ή συμμετεχόντων σε μια έρευνα. Αυτό δεν σημαίνει μόνο να μην κοινοποιούνται διευθύνσεις και τηλέφωνα, αλλά συμπεριλαμβάνει και αλλαγή άλλων στοιχείων… αλλιώς πάμε σε επίπεδο κουτσομπολίστικων εντύπων που γράφουν ‘γνωστός ηθοποιός, τόσα χρόνια παντρεμένος, με κυρία εφοπλιστικής οικογένειας…. κλπ’ τι κάνει νιαου νιαου δλδ…

Senior Member
    Quote Originally Posted by niah View Post
    Το θεμα ρεμεντι ειναι οτι δεν αναφερει πουθενα το κειμενο επωνυμα ή ανωνυμα..Λεει για προσωπικες πληροφοριες.προσωπικα δεδομενα.Ουτε με την οικογενεια τους δεν επιτρεπεται να τα συζητουν.
    Εμενα παντως αν καθοταν ο ψυχιατρος μου να κουβεντιαζει αυτα που του εμπιστευομαι με τριτους,εστω και ανωνυμα, θα με απογοητευε..
    Επισης διαφερει αυτο που λες με αυτο που εγινε με την ψυχολογο που ανεφερες.
    μα ΕΙΔΙΚΑ με την οικογενεια δεν επιτρεπεται να το συζητουν!!!
    τι λες τωρα!!! αυτο εξυπακουεται!
    η οικογενεια ξερει την ταυτοτητα του ασθενη!
    δεν καταλαβαινω σε τι διαφερει.
    μιλαμε για δημοσιοποιηση στοιχειων.
    ισα ισα σε μια επιστημονικη επιθεωρηση το διαβαζουν μερικες χιλιαδες κοσμου και ισως καποιος να φανταστει μερικους γνωστους του, ΑΝ ηξερε οτι πανε στον συγκεκριμενο γιατρο.
    εγω μια ασχετη του ασθενη, τα νυχια μου θα μυρισω?

Senior Member
    ακομα κι αν δεχτουμε το 21 αντι του 18, το θεωρεις συγκρισιμο με το 30???????
    οποτε, ας βγαλουμε το οργανικο θεμα. ΔΕΝ υφισταται στα 30.
    κι αν οντως υπαρχει βιολογικο θεμα, αυτο λυνεται σε εναν γυναικολογο, δεν περιμενουμε να πεσει απο κανενα δεντρο...
    οσες περιπτωσεις συζητησαμε παντως, ΔΕΝ αφορουσαν οργανικο προβλημα..
    η κουλτουρα "μας" ειναι κοινη. μιλαμε για τον δυτικο πολιτισμο, ελλαδα, 2000...
    οι ειδικες συνθηκες, οικογενειακες, προσωπικες κλπ, αυτες ναι, καθοριζουν πολλα σε σχεση με αυτο το θεμα.
    το οτι το επηρρεαζουν ομως, δεν ειναι και ενδειξη οτι δεν ειναι προβλημα.
    το αντιθετο μαλιστα!

εγω δεν ειπα ποτε "μακρια".
    ειπα "υπαρχει θεματακι εκει". το ποσο σοβαρο ειναι, κανεις δεν το ξερει αν δεν γνωρισει το ατομο.
    που το ξέρεις ότι δεν υφίσταται οργανικό πρόβλημα στα 30; αν η κοπέλα έχει γεννηθεί με κάποιο πρόβλημα ή λόγω κάποιου ατυχήματος στερήθηκε ενός απόλυτα φυσιολογικού γεννητικού συστήματος σε κάποια ηλικία, μπορεί μέχρι τα 30 και μέχρι τα 40 και μέχρι τα 100, να έχει πρόβλημα. πχ γνωστή μου έχασε στα 12 της τη μήτρα της από αιμορραγία κατόπιν ατυχήματος. η κουλτούρα είναι κοινή, άλλη σημασία έχει για μένα και για σένα όμως η θρησκεία, και άλλη μπορεί να έχει για τη συγκεκριμένη κοπέλα.

δυτικός πολιτισμός;

στην νότια ιταλία, ήδη από τη δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα, η μέση γυναίκα μένει παρθένα μέχρι τα 30 που θα παντρευτεί. μέχρι τότε επιδίδεται σε άλλες τακτικές πχ πρωκτικό σεξ, στοματικό σεξ κλπ. διατηρεί την παρθενία της, παντρεύεται και μετά το γάμο κάνει σεξ (όχι μόνο με τον σύζυγο, αλλά ίσως με τον έναν και με τον άλλον :) ). αυτή την πρακτική βρήκανε για να μην παρεκκλίνουν από τις ... καθολικές αρχές τους, αλλά ταυτόχρονα να κρατάνε και τους άντρες τους ευχαριστημένους. υποθέτω ότι όλες αυτές είναι μη υγιείς ε;

οι ειδικές συνθήκες επηρεάζουν. το ότι επηρεάζουν όμως δεν είναι και ένδειξη ότι ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλημα :)

χαίρομαι λοιπόν που εσύ προσωπικά δεν είπες "μακριά". το "υπάρχει θεματάκι εκεί" δεν πειράζει κανέναν. το "μη υγιής" "μη φυσιολογικός" είναι σκληρά

Senior Member
    εσυ τσελο, μιας και μας λες για την προσωπικη σου εμπειρια. περα απο την αντιμετωπιση που εχεις (τα στερεοτυπα που λες) νοιωθεις καλα με αυτο?
    δεν νοιωθεις καμια ελλειψη, μη εχοντας προχωρησει σεξουαλικα?
    και κυριως, που νομιζεις οτι οφειλεται?
    (να σου θυμισω, οτι ΑΝ θες απαντας)
    Δεν έχω πρόβλημα να το συζητήσω. Εγώ μια χαρά νιώθω πέραν του γεγονότος ότι είχα ν' αντιμετωπίσω τα στερεότυπα. Και αισθάνομαι ότι αυτό που μου έλλειψε περισσότερο δεν είναι η σεξουαλική πράξη αυτή καθ' αυτή αλλά το φλερτ και οι εμπειρίες. Νιώθω ότι δεν έχω αναμνήσεις και αυτό είναι που με στενοχωρεί πάνω απ' όλα..

Senior Member
    Α! Ξέχασα να πω, νομίζω οφείλεται καθαρά σε θέμα συγκυριών και προσωπικών επιλογών. Δεν ήθελα να προχωρήσω σε σχέση έχοντας "μέτρια" συναισθήματα για κάποιον. Ήθελα να καίγομαι ρε παιδί μου! χεχε! ;).

Senior Member
    Quote Originally Posted by marina38 View Post
    Μα νομίζω, ότι ακόμα κι η Helen που μίλησε για την εμπειρία της, δεν είπε κάτι για ‘επιλογή’, αλλά για timing, τύχη και ακατάλληλα πρόσωπα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που θέλει και μπορεί, φτάνει ως τα 30 χωρίς σεξ, μόνο λόγω συγκυριών. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε από τους πιθανούς παράγοντες, τον τρόπο σκέψης του ίδιου του ατόμου.

Επίσης, νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε άρρωστο ή συνολικά προβληματικό έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει θέματα στην έκφραση και την υλοποίηση σεξουαλικών επιθυμιών. Μπορεί κοινωνικά, επαγγελματικά, εμφανισιακά να είναι όλα μια χαρά, μπορεί ψυχοσωματικά να μην εμπίπτει σε διαγνωστικές κατηγορίες ‘ασθένειας’. Παρόλα αυτά, αν υπάρχει η επιθυμία/αναζήτηση και η δυνατότητα για σεξ, αλλά δεν το κάνει, τι άλλο μπορούμε να υποθέσουμε εκτός από ψυχολογικές παραμέτρους που το δυσχεραίνουν?

Αν μια γυναίκα 30 ετών προβληματίζεται που δεν έχει κάνει σεξ και έχει αναζητήσεις σχετικά με τη σεξουαλικότητά της, πού αλλού θα μπορούσε τελικά να απευθυνθεί αν όχι σε κάποιον ειδικό?

Όσο για το αρχικό ερώτημα του θεματοθέτη, κι εγώ θα συμβούλευα να πλησιάσει την κοπέλα και να βασιστεί στη δική του αίσθηση, καθώς και στις γενικότερες επιθυμίες / προσδοκίες που έχει ο ίδιος από μια σχέση. Και συμφωνώ πως βέβαια, ούτε ξέρουμε αν οι ‘φήμες’ για τις σχέσεις της κοπέλας είναι αληθείς ή όχι, ούτε τι ή αν σημαίνουν κάτι για το πώς θα αντιμετωπίσει μια πιθανή προσέγγιση από τον ΝέοΞεκίνημα.

Υ.Γ. το απόρρητο των επαγγελματιών σημαίνει ότι οφείλουν να κατοχυρώνουν απόλυτα την ανωνυμία των θεραπευόμενων ή συμμετεχόντων σε μια έρευνα. Αυτό δεν σημαίνει μόνο να μην κοινοποιούνται διευθύνσεις και τηλέφωνα, αλλά συμπεριλαμβάνει και αλλαγή άλλων στοιχείων… αλλιώς πάμε σε επίπεδο κουτσομπολίστικων εντύπων που γράφουν ‘γνωστός ηθοποιός, τόσα χρόνια παντρεμένος, με κυρία εφοπλιστικής οικογένειας…. κλπ’ τι κάνει νιαου νιαου δλδ…
    όσο για το τι είπε η έλεν, είναι μία περίπτωση πολύ ενδιαφέρουσα για το πως ακόμη και κάποιος που θέλει μπορεί να μην του έρθει μέσα στα προβλεπόμενα από την κοινωνία χρόνια.. υπάρχουν σαφώς και άλλες γυναίκες που τους έχουν τύχει διάφορα δεινά με άντρες, καθώς και άλλες που από επιλογή κρατιούνται παρθένες μέχρι το γάμο κλπ κλπ
    ακόμη και ψυχολογικοί παράγοντες να υπάρχουν που το δυσχεραίνουν, δεν σημαίνει ότι είναι "μη υγιής" "μη φυσιολογικός" ούτε και ότι πρέπει να μείνουν όλοι οι πιθανοί σύντροφοι "μακριά"!
    για το απόρρητο συμφωνώ απόλυτα, το έθεσες πολύ σωστά

Senior Member
    Μην σε στεναχωρει. Θα τα ζήσεις όλα μαζί και ίσως και πιο έντονα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Gypsy Cello View Post
    Α! Ξέχασα να πω, νομίζω οφείλεται καθαρά σε θέμα συγκυριών και προσωπικών επιλογών. Δεν ήθελα να προχωρήσω σε σχέση έχοντας "μέτρια" συναισθήματα για κάποιον. Ήθελα να καίγομαι ρε παιδί μου! χεχε! ;).
    εννοείται να μην στεναχωριέσαι.. εγώ που η πρώτη μου προσπάθεια για εμπειρία ήταν αποτυχημένη και ψυχοφθόρα, σου λέω ότι δεν είναι όλες οι αναμνήσεις φλερτ και εμπειριών χαρούμενες ! μακάρι να την είχα σταθμίσει καλύτερα και να την είχα αποφύγει!
    όλα καλά θα πάνε, θα το δεις :)

Page 8 of 12 FirstFirst ... 678910 ... LastLast